- Дата и час: 17 Дек 2024, 08:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помогнете ми!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Помогнете ми!!!
Здравейте. Майка ми и втория ми баща се разделиха преди няколко седмици. Живели са заедно 15 години, но без брак. Живяхме в апартамент, който е на втория ми баща и е придобит преди 20 г. от него. Преди няколко месеца майка ми взе 4500 лв. от Джет кредит с договор на нейно име, но и втория ми баща присъства в договора, като семеен партньор във семейно съжителство, но няма негов подпис в договора. Възможно ли по някакъв начин да го накараме да плаща и той половината месечна такса и възможно ли е ако ние спрем да плащаме Компанията да се насочи към него като трето лице и да го накара да плаща, примерно чрез частен съдебен изпълнител, защото той има примерно имот, майка ми има автомобил на нейно име, но той е много евтин и едва ли ще сварши работа. Благодаря предварително.
- trouble
- Нов потребител
Re: Помогнете ми!!!
Много "накараме" има тука. Сама усещате, че с "накараме" няма да стане. Не знам що ни занимавате.
- razli4na
- Активен потребител
ОК. Да уточня. Възможно ли е чрез съдебно дело да се присъди половината месечна вноска да бъде плащана от втория ми баща, тъй като той също е ползвал част от тези пари. Относно другото питам, защото майка ми и аз нямаме възможност да плащаме такава голяма месечна вноска и евентуално ако не можем да платим 2 последователни вноски кредита става предсрочно изискуем, а имуществото което има майка ми не е достатъчно да покрие размера на кредита и при това положение какво може да се случи на майка ми и възможно ли е Джет кредит да поиска парите след като ние не можем да ги внасяме от втория ми баща, който според мен се явява трета страна.
- trouble
- Нов потребител
Парите се дължат от този, който е подписвал договора. Всеки, който подписва следва да си изпълнява задълженията. Който не е подписвал... въпрос на воля и желание да плаща вноските или не.
- razli4na
- Активен потребител
Ако още някой компетентен си даде мнението ще бъда много благодарен.
- trouble
- Нов потребител
4500 лева не са кой знае колко много, каквото пише в договора - това е !
http://www.youtube.com/watch?v=IvFYRSP7fD4
http://www.youtube.com/watch?v=IvFYRSP7fD4
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
Не сме прочели договора Ви с Джет, но така както ни го обяснявате, мисля, че нямате шансове да накарате втория Ви баща да плаща. Името и подписът му не фигурират в договора и това, че бил присъствал на подписването и че има жилище няма никакво значение. Ситуацията би била различна, ако двамата имаха сключен брак, но при така описаните обстоятелства няма какво да се направи. Не Ви остава друго освен да мисилет как да го плащате този кредит. За какво са отишли парите от него все пак?
- laridii
- Потребител
Самия договор е стандартен - джет е кредитодател, а майка ми кредитополучател. Подписа в договора е нейн. Накрая на договора има полета:
1. Семейно положение: съвместно съжителство
2. Име на семейния партньор-имената на баща ми
3. ЕГН на баща ми
4. Собствено жилище-Да, от гледна точка че не сме на квартира
5. Месечен доход на другия член на семейството, т.е. на баща ми
6. Автомобил: Да, който също е на баща ми на името
Обаче той не е получил копие от договора и не се е разписал никаде, че поема да плати задължението ако майка ми няма възможност, т.е. няма поръчителство. Интересува ме дали можем при това положение да му потърсим ние отговорност по съдебен ред и дали ако найстина кредита стане предсрочно изискуем и се стигне до принудително събиране от частен съдебен изпълнител при положение, че майка ми няма нищо на нейно име може ли да се насочи частния съдебен изпълнител към него за събиране на задължението при положение, че той е един вид трето лице и има движимо и недвижимо имущество на негово име. Парите бяха използвани за бизнеса в неговата фирма ЕТ, от която се издържаше семейството. Благодаря предварително.
1. Семейно положение: съвместно съжителство
2. Име на семейния партньор-имената на баща ми
3. ЕГН на баща ми
4. Собствено жилище-Да, от гледна точка че не сме на квартира
5. Месечен доход на другия член на семейството, т.е. на баща ми
6. Автомобил: Да, който също е на баща ми на името
Обаче той не е получил копие от договора и не се е разписал никаде, че поема да плати задължението ако майка ми няма възможност, т.е. няма поръчителство. Интересува ме дали можем при това положение да му потърсим ние отговорност по съдебен ред и дали ако найстина кредита стане предсрочно изискуем и се стигне до принудително събиране от частен съдебен изпълнител при положение, че майка ми няма нищо на нейно име може ли да се насочи частния съдебен изпълнител към него за събиране на задължението при положение, че той е един вид трето лице и има движимо и недвижимо имущество на негово име. Парите бяха използвани за бизнеса в неговата фирма ЕТ, от която се издържаше семейството. Благодаря предварително.
- trouble
- Нов потребител
trouble написа:Парите бяха използвани за бизнеса в неговата фирма ЕТ, от която се издържаше семейството. Благодаря предварително.
Е тука ако нещо се "открие" ... но се съмнявам ...
Иначе принципно отговорите на въпросите Ви са категорично отрицателни /дори и да "излезе" нещо по линия на ползването на парите /
- inspectora
- Активен потребител
Жалко, но все пак благодаря за компетентните отговори.
- trouble
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|