начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Брат, сестра, болна майка и наследствено жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Брат, сестра, болна майка и наследствено жилище

Мнениеот user666 » 07 Авг 2009, 01:25

Здравейте! Имам нужда от съвет, които в момента ми е последна надежда и за това ще съм Ви много благодарна!
Става въпрос за семейство и имоти, ако съм сбъркала мястото на темата моля да ме извините!
Сестра ми е разведена от 18 години и живее в апартамента на майка ми (тя е вдовица и живее на село). По стечение на обстоятелствата и аз се разделих със съпруга ми и бях принудена да живея с нея. Със сестра ми никога не сме се разбирали, защото тя пие много и живее с разни и разнообразни мъже и е посягала на мен и на майка ми.
На майка ми и бе направена операция от тумор в главата и тя дойде при нас. Докторите и казаха, че със спокойствие ще се възстанови по бързо, а през това време сестрами нито веднъж не я погледна гладна ли е, жадна ли е, а само и вдигаше скандали посред нощ и и обясняваше колко е зле и как ще умре. Заради този тормоз и направиха 2-рата операция по-рано с няколко месеца, защото започна да се влошава. Всичко това го прави, защото иска майка ми да и препише апартамента си на нея (сестра ми). Всяка вечер се прибира пияна и постоянно я тормози психически, а днес ме преби, защото я сварих в леглото с един от нейните любовници. Няма как да се изнеса на квартира, защото майка ми не иска да остава при сестра ми, защото тя ще продължи с тормоза. Та въпросът ми е ако майка ми ми препише найната част, която е 2/3 от апартамента и аз с моята 1/6 как можем да я изгоним от апартамента, за да може майка ми да си изживее старините спокойно. На сестра ми ще и платя найната 1/6, но тя нарочно няма да се махне, за да може да продължи да я тормози и след смъртта и да може да получи половината, а не 1/6.
Между другото тя има отправено писменно предупреждение от полицията преди време, защото тогава ми скочи с нож.
Моля Ви посъветвайте ме какво да правя, как я накарам да се махне и тормоза да свърши най-накрая. Има ли опция да я изгони съд или полиция за тормоз?
Благодаря предварително!

П. П. Извинявам се за обърканите мисли и за многословието, но ми е зле боли ме глава, защото тя ме удряше с юмруци само в главата!
user666
Нов потребител

Re: Брат, сестра, болна майка и наследствено жилище

Мнениеот ch3oh » 07 Авг 2009, 11:00

Имате всякакви опции. Сигурно е, че чрез интернет няма да изгоните сестра си от жилището. /не желая да крия резервите си към верността на изложението/.
Посетете най-близкият до Вас адвокат и проблемите Ви ще започнат да се разрешават. Бъдете готова да понесете последствията от действията си.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот user666 » 08 Авг 2009, 00:34

Здравейте отново!
На никого не му се вярва, че нормален човек може да постъпва така и за това поисках съвет от Вас, но вие започнахте да ме нападете мен, която се грижи за болната майка и не я тормози, но да прави сте по- лесно е да оставя "бедната и беззащитна" алкохоличка да тормози старата жена и да я бие постоянно и да води разни пияници при нея.
И по този начин да я прати по бързо в гроба и да и вземе всичко! Да прави сте, да нападате, а не да дадете само един съвет, да по-лесно е така!
Аз исках само съвет как да я накарам да се махне, за да може майка ми да си доизживее спокойно старините!
Все пак благодаря за отговорите на всички!
user666
Нов потребител

Мнениеот donna » 08 Авг 2009, 08:33

При тия обстоятелства заведете дело по закона против домашното насилие .Все пак закона визира някви срокове и се обърнете към колега. За прехвърляне на ид. част на майка ви вземете си решение и си сключвайте сделки , може би издръжка и гледане е най-доброто. Но при вс случаи ако искате имота да остане само ваш би следвало да поискате делба и да напращате дял и т.н.
donna
Старши потребител

Мнениеот user666 » 08 Авг 2009, 12:39

Благодаря, за отговора ти, но искам само да уточня, защо искам да е на мое име целия имот, за да може майка ми да си изживее старините, а не сестра ми да има претенции и да я насилва майка ми всеки Божи ден да и го преписва! Защото при един побои още и както и скри личната карта, майка ми може да остане болна и на пътя!
user666
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 08 Авг 2009, 23:20

Донна съвсем точно и пълноценно ви е насочила. Послушайте съвета и и се свържете с колега. Идете и си извадете медицинско, още в понеделник. Така увеличавате шанса да докажете твърденията си в евентуално производство за домашно насилие. И побързайте.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот user666 » 08 Авг 2009, 23:54

Наистина Ви благодаря за съветите този път, ще Ви послушам и за медицинското и за среща с адвокат пък каквото стане!
user666
Нов потребител

Назад към Семейни казуси