начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Тази семейна история нормална ли е - 2

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история нормална ли е - 2

Мнениеот 778899 » 27 Авг 2009, 18:39

а така, а така ... :lol: кажи ни какви магарета сме ние тук, я... а-ма-ха! :lol:
тръгнали те глупости да пишат....обувки, чанти...не ги е срам :lol: :lol: :lol: ! магарета, с магарета такива.... :lol: :lol: :lol:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2009, 19:31

Браво, Лариди. Честито и със здраве да си ги носиш.

По повод вметката за фауната и прочее- тя темата си е като махленски разговор. Не виждам какво пречи да го доосъвършенстваме и с модните течения. Поне в тази му част няма спор- черно и сиво си е класика при адвокатите.

778899, здравей. Не съм те чела отдавна- вярвам си отпочинала. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 27 Авг 2009, 19:38

Здравей, Поли... :D ! Поотпочинала съм, да...а колко още могааааа :D ! ...но да не прекалявам :wink: ! надявам се, че и ти си добре !
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2009, 20:07

:wink: Ще се видим скоро...

самозабравянето и отсъствието на мярка си личи..

:mrgreen:Какъв пропуск- едва сега го прочетох.... 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 27 Авг 2009, 21:07

Аз нещо не разбрах-призовката за делото колко дни преди с.з е връчена на бащата.

И ако наистина е под 7 дни дали съда го е запитал желае ли да се гледа делото при така направеното късно призоваване ?

Извинявам се,ама и не съм наясно това производство подчинено ли е на новия ред в ГПК-то,размяна на книжа,отговори и ала-бала :?:

Стана ми интересно и бих искал да имам такова дело- сериозно :!:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2009, 21:19

sarbijanac написа:Аз нещо не разбрах-призовката за делото колко дни преди с.з е връчена на бащата.

Не помня точно фактите, но е призован по телефона- това е сигурно!

И ако наистина е под 7 дни дали съда го е запитал желае ли да се гледа делото при така направеното късно призоваване ?

Мдам, но ответникът е дал ИЗРИЧНО СЪГЛАСИЕ да се гледа делото!

Извинявам се,ама и не съм наясно това производство подчинено ли е на новия ред в ГПК-то,размяна на книжа,отговори и ала-бала :?:
Стана ми интересно и бих искал да имам такова дело- сериозно :!:

Гоше, да ме прощаваш, но ти явно не си следил темата.... освен друго.

ПРОИЗВОДСТВО ЗА ВРЪЩАНЕ НА ДЕТЕ ИЛИ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВОТО НА

ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ

Чл. 22а. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г.) (1) Молбата за връщане на дете или за упражняване на правото на лични отношения по Хагската конвенция за гражданските аспекти на международното отвличане на деца, съставена в Хага на 25 октомври 1980 г. (ратифицирана със закон - ДВ, бр. 20 от 2003 г.) (ДВ, бр. 82 от 2003 г.), наричана по-нататък "Хагската конвенция", се разглежда от Софийския градски съд в открито заседание, в което участват:
1. Министерството на правосъдието или лицето, направило искането;
2. заинтересованите лица;
3. прокурор.

(2) В производството по ал. 1 дирекция "Социално подпомагане" към общината по настоящия адрес на детето дава становище. Съдът изслушва детето съгласно чл. 15.
(3) Министерството на правосъдието представлява молителя, когато молбата е подадена чрез него. То може да определи представител, който да действа от негово име.

Чл. 22б. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г.) Съдът може по направено искане или служебно да определи подходяща привременна мярка за закрила на детето с цел предотвратяване на по-нататъшни опасности за детето или вреди за страните.
Чл. 22в. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г.) (1) Съдът се произнася с решение в едномесечен срок от постъпването на молбата. :idea: :?:
(2) В производството по чл. 22а, ал. 1 съдът не разглежда по същество въпроса за упражняването на родителските права. :idea: :?:

Чл. 22г. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г.) (1) Решението на Софийския градски съд подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд от лицата по чл. 22а, ал. 1.
(2) В едномесечен срок от постъпването на жалбата съдът се произнася с решение, което е окончателно.

Чл. 22д. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г.) В това производство съдът може по своя инициатива да събира доказателства, както и да подпомага страните за упражняване на техните процесуални права.
Чл. 22е. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г.) Ако чуждестранният съд приложи чл. 15 от Хагската конвенция, компетентният български орган за установяване неправомерността на прехвърлянето или задържането на дете е съдът, който е разгледал или разглежда въпросите относно родителските права, или Министерството на правосъдието, когато тези въпроси не са били предмет на съдебно производство.

Чл. 22ж. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г.) (1) Правилата на тази глава се прилагат съответно и по отношение на Конвенцията от 1996 г. относно родителската отговорност и мерките за закрила на децата.
(2) В случаите и при условията на чл. 8, 9 и 13 от Конвенцията от 1996 г. компетентният съд може, след като е бил сезиран пръв и прецени, че това е в интерес на детето, да прехвърли компетентността си на по-късно сезирания чуждестранен съд или да приеме за разглеждане и постанови решение, когато чуждестранният съд, който е бил сезиран пръв, му я прехвърли.
(3) В случаите по ал. 2 постановеното от чуждестранния съд решение подлежи на признаване и изпълнение по реда на глава трета "б".
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2009, 21:44

plamen_penev написа:Не знам защо отговарям на дребни заяждания, но "за протокола": 3 (три) дни от които единия неделя... 4 (четири), ако се брои и деня на връчването (събота!) и 250 Км до папката с делото...
Няма да питам какво му пречеше на съда да изпрати призовката месец или два по-рано... И без друго вече съм набеден тук освен за "женомразец" (от donna) и за "съдомразец"... :roll:

Невярно!!!
:roll: 8) :evil:
Призован е по телефона на 15.09 за съдебно заседание на 24.09! :idea: :evil:
За да не изкривяваме истината - стр. 5 от постановеното СР на САпС. 8)
И пак заради истината- 15.09 е било понеделник. За сведение - http://5ko.free.fr/bg/year.php?y=2008

Като претендираш да не е махленски разговора( условно казано)- нека е коректен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 27 Авг 2009, 21:59

Благодаря за разяснението на процесуалните правила.

Ами.....ако е имало кой да му разясни "правилата на играта" нещата днес можеха да изглеждат по-другояче..
Това,което ме шокира е,че полския съд не го призовава за лично чуастие в делата-минали и предстоящи,ами му изпраща някакви указания един вид какво може да си подготви като доказателства и да ги представи по делото.
Явно там са много "напред с материала" и са си въвели дистанционно разглеждане на делата :wink:

Извън правната рамка - здравето на бащата в последствие може да се "разклати" в следствие на преживяното в 2 серии отнемане на децата.такова нещо как бъде не се забравя..... :(
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2009, 22:14

Второ съгласие! :)
Могъл е да обърне доказателствата по делото и изхода, но нали всичко, което хвърчи се яде... според някои, та ето ти резултат.

Така или иначе- ако имаш 9 дни да си организираш защитата и знаеш, че не е за какво да е, а за най-милото ти си по-акуратен. 8)

Това,което ме шокира е,че полския съд не го призовава за лично чуастие в делата-минали и предстоящи,ами му изпраща някакви указания един вид какво може да си подготви като доказателства и да ги представи по делото.

Не мога да коментирам- не познавам полското законодателство, но съм убедена, че е знаел. :wink: Не ми се рови за доказателства в тази насока- някъде из многобройните му медийни изяви сам го спомена.
На Василев не вярвам, отдавна. 8)

А здравният му статус- Да се бе погрижил априори, съобразявайки поведението си с правната рамка - у нас и в Полша.
Ако това е тезата му за пред чуждите съдилища...
Никой не може да черпи права от собственото си незаконосъобразно поведение- стара максима.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 28 Авг 2009, 08:25

poli_g каза:

Не знам poli_g... аз телефона му не съм му подслушвал... вярвам че и ти не си? Аз видях обратната разписка от РС Асеносград. Тя е получена в РС на 20 септември и на мен ми изглеждат разумни твърденията на господин Василев, че призовкарите са го посетили на 21, събота. Това е което видях и на което вярвам. Другото са непроверими твърдения на хора на които аз нямам доверие предвид действията им и празни приказки... като лачените обувки на госпожицата по-горе... Дори и да е спазена документно процедурата за призоваване по телефона, пак не мога да им се доверя... Съдиите навярно ни смятат нас неюристите за кьорави и глупави, но и ти poli_g, бидейки адвокат, със сигурност си виждала празните полета, които оставят например в срочните книги по съдилищата и сигурен съм знаеш какво е тяхното предназначение в условията на пълна безконтролност.
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Авг 2009, 11:56

Ето тука едни лица ,които пречат да се изпълни съдебно решение и се питам тоя народ за по-голям от закона ли се мисли ...

http://dnes.dir.bg/2009/08/28/news4985750.html

Родители издигнаха барикада пред детска градина
28 август 2009 / News.dir.bg
Около 30-ина родители застанаха на входа на Целодневна детска градина “Теменужка” във Варна и попречиха на частен съдебен изпълнител да направи въвод във владение на имота в полза на собствениците.
"Ние сме коректни граждани, които си плащат данъците и не можем да допуснем децата ни да бъдат изхвърлени на улицата. Ние също ще си търсим правата по съответния ред", коментираха родителите, барикадирали входа, предаде БГНЕС.
"Това е недопустимо, а разказът за Андрешко е много романтичен", каза пък от своя страна съдебеният изпълнител Захари Димитров, който поиска полицаите да му осигурят достъп, но това така и не бе сторено. Той се закани, че ще си свърши работата утре, но в отговор на това родителите заявиха, че ще идват всеки ден, за да му попречат.
За идването на съдия-изпълнителя днес майките и бащите не били информирани и научили от медиите. От своя страна Захари Димитров посочи, че общината е имала цял месец да изпълни доброволно решението на съда. Иван Велинов от правния отдел пък коментира, че за това време администрацията е подала 4 жалби за спиране на решението, но без успех. Според родители исканият наем за детската градина от страна на собствениците на имота е 30 000 лв. месечно. Съдебният изпълнител не отрече, че това също е вариант за решение.
От дирекция "Образование" заявиха, че вероятно няма да могат да пренасочат всичките 104 деца от “Теменужка” в други градини
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 28 Авг 2009, 12:21

Много хубав пример donna! Ето до това водят некачествените съдебни решения! Защото съдебното решение "олеква" и вече не струва пукната пара в очите на хората. Причина -> следствие... просто е! Случаят "Василеви" е само жалон по пътя към пълното сриване на държавата. Само един от многото случаи на уронване на престижа на съдебната система от съдии и прокурори. За да не се случи това, много от нас - гражданите, се опитваме да работим ЗА ПРАВОВА ДЪРЖАВА! А това няма как да стане при наличието на толкова много "секретчици" вътре в съдебната система, donna :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Авг 2009, 13:21

Пенев иди се прегледай , кво му е некачественото и на това решение ,иде реч за реституция!!!
Ти кво ще търпиш някого в имота си ли , щото на него така му харесвало .

Тая държава няма скоро да се оправи , тоя народ няма грам уважение нито към закон нито към кавото и да е било .
donna
Старши потребител

Мнениеот laridii » 28 Авг 2009, 18:02

plamen_penev написа:И с чанта и без чанта, самозабравянето и отсъствито на мярка си личи... Да сте чувала laridii за "лични"? :roll:

Офф, мен ли обвиняваш в спам Пенев, който си откровен спамаджия в тая тема, то не бе рев, не бе чудо.
Каква е моята вина и тази на повечето във форума, че гледаме на нещата реално и не чертаем ореолчето около главата на Бай Ганя, пардон инж. Василев, ама нали съм невъзпитанка, та ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Нека те топли вътрешното ти убеждение за Страсбург, ама Василев сигурно няма да го стопли. Апропо ти продължаваш да ръкомахаш във форумното пространство срещу лошия български съд, за чийто защитник ме обяви, но пък така и не отговаряш на един елементарен въпрос, чий го дири нашия в Страсбург, а не се мобилизира за Полша. На мене, ако вземат детето първа грижа ще ми е да мога или да си го върна, или поне да мога да го виждам, и ще съм съгласна всичко.
Спестете си сега да ми обяснявате, че и полският съд бил лош, то за Василев всички съдилища са лоши, кривата ракета ... нали знаете!
Последна промяна laridii на 28 Авг 2009, 18:13, променена общо 1 път
laridii
Потребител

Мнениеот donna » 28 Авг 2009, 18:12

laridii :D ще ти направя една забележка ,това с кривата ракета вече не е на мода , лафа се е модифицирал така "на калпавия водолаз водораслите му пречат" :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 28 Авг 2009, 18:17

plamen_penev написа:
poli_g каза:

Не знам poli_g... аз телефона му не съм му подслушвал... вярвам че и ти не си? Аз видях обратната разписка от РС Асеносград. Тя е получена в РС на 20 септември и на мен ми изглеждат разумни твърденията на господин Василев, че призовкарите са го посетили на 21, събота. Това е което видях и на което вярвам. Другото са непроверими твърдения на хора на които аз нямам доверие предвид действията им и празни приказки... като лачените обувки на госпожицата по-горе... Дори и да е спазена документно процедурата за призоваване по телефона, пак не мога да им се доверя... Съдиите навярно ни смятат нас неюристите за кьорави и глупави, но и ти poli_g, бидейки адвокат, със сигурност си виждала празните полета, които оставят например в срочните книги по съдилищата и сигурен съм знаеш какво е тяхното предназначение в условията на пълна безконтролност.

Пенев, инфото ти е абсолютно старо. :)
И за разлика от теб аз мога и знам как да им противодействам. :lol:
А твоето/ моето/ чуждото доверие в един съдебен процес е ирелевантно! Трябва си повече, не доверие.

Напускам темата, защото наистина е махленска, но ако в опитите си да я поддържаш жива отново манипулираш фактите- ще съм наоколо. :P
Гост.
Старши потребител

Мнениеот laridii » 28 Авг 2009, 18:29

plamen_penev написа:Много хубав пример donna! Ето до това водят некачествените съдебни решения! Защото съдебното решение "олеква" и вече не струва пукната пара в очите на хората. Причина -> следствие... просто е! Случаят "Василеви" е само жалон по пътя към пълното сриване на държавата. Само един от многото случаи на уронване на престижа на съдебната система от съдии и прокурори. За да не се случи това, много от нас - гражданите, се опитваме да работим ЗА ПРАВОВА ДЪРЖАВА! А това няма как да стане при наличието на толкова много "секретчици" вътре в съдебната система, donna :roll:

В една Правова държава на такъв индивид като Василев няма да му позволят да регистрира адресно децата, да ги запише на училище и да им избере личен лекар без да покаже декларация, в която мамника, изрично се е съгласила децата да живеят за постоянно в България. За справка това правило важи в доста държави от ЕС, Белгия, Холандия, в някои немски провинции, контролът се осъществява от общината и полицията, а после от съда.
В една Правова държава се уважава правото на собственост и собственикът се въвежда във владение без циркове от такъв род. Не можем да кажем на тоя собственик: "виж сега, не си искай имота в името на общото обществено благо". Той, пък ще каже: "Че ти що не си дадеш твоя имот за общественото благо, а точно моя искаш да дам?".
laridii
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Авг 2009, 18:50

Обаче във втория случай (току що гледах репортаж по новините) , ЧСИ действа перфектно.Като видя , че ще става супер панаир , пред телевизията , отложи изпълнението.Сега ще издебне (в добрия смисъл на думата :D ) тълпата (родители) :mrgreen: и ще си свърши работата.Така трябваше да се действа и в случая в Асеновград.Без публиака и тв. нямаше да има подобни истерии.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 28 Авг 2009, 21:14

Общината да не се правят на ударени,ами да си вдигат гълъбите от сградата.

ще си направят друга градина-какво толкова.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Авг 2009, 23:01

Ето го видиото гледайте и се дивете на манталитет !

http://www.dnes.bg/reportaj/2009/08/28/ ... data.76758
donna
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси