начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Тази семейна история нормална ли е - 2

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история нормална ли е - 2

Мнениеот sarbijanac » 28 Авг 2009, 23:11

donna написа:Ето го видиото гледайте и се дивете на манталитет !

http://www.dnes.bg/reportaj/2009/08/28/ ... data.76758

Дивихме се,ами тоя ЧСИ си е прав човека.

Родителите и Общината са влагали пари в гладината-така подразбрах.Могат да притиснат реституирания собственик с няколко дребни искчета за подобрения.

Подразбра се също,че някакъв юрисконсулт пропуснал да обжалва решението за реституирането на имота.не се подрзбра обаче дали някой му е наредил да депозира жалба срещу решението.Защото това е от правомощието само на г-н Кмета,да вземе решение по отношение на обжалването.

Община Варна "леко са се поосрали".Сега имат 2 варианта - договор за наем с реституираните собственици,докато си направят нова ЦДГ,или с искове за подобрения дап ретендират някакво право на задържане - разбира се ако мине номера :lol: :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Авг 2009, 23:14

По случая с юрисконсулта снощи по новините/не помня на кой канал/ казаха ,пропуснат ,че била отпуска и после болничен,ама след случая си е подала молбата за напускане.
Е община Варна един юрист ли има? Друго кви средства са влагали родителите :wink: плаща ли са такса за детска градина :D

А дали собствениците няма да поискат общината да си премахне подобренията/или да ги премахнат за нейна сметка ...от сорта ен броя денски тоалетни ,кухня с бели плочки и разни такива екстри никому ненужни :D
donna
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 28 Авг 2009, 23:20

donna написа:По случая с юрисконсулта снощи по новините/не помня на кой канал/ казаха ,пропуснат ,че била отпуска и после болничен,ама след случая си е подала молбата за напускане.
Е община Варна един юрист ли има? Друго кви средства са влагали родителите :wink: плаща ли са такса за детска градина :D

А дали собствениците няма да поискат общината да си премахне подобренията/или да ги премахнат за нейна сметка ...от сорта ен броя денски тоалетни ,кухня с бели плочки и разни такива екстри никому ненужни :D

Ако тия собственици са умни могат да предложат сделчица на Община Варна и съм сигурен,че въпреки цената ония ще приемат.

И с парите могат да си нваправят в пъти по-хубава и по съвременна къща.
Освен ако целта на делото е била терена.В т.случай детската градина се разчиства с фадрома и на нейно място се строи по предназначение :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Авг 2009, 23:27

Какво значение има целта на собствениците ,имота е техен да си го правят квото искат, нали така.
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 29 Авг 2009, 19:47

А така! Вместо да говорим за действията на съда, дайте да си хортуваме за правата на собствениците... donna ги обича тези... ъъъ... инверсии. Това, че се прави, че не разбира подкрепата ми за съда с детската градина е също част от технологията... Примитивна техника, възникнала преди повече от 2500 години, но много ефрктивна! Отидох за малко в планината и на - напълнихте темата със спам...
Резултата, представляващ еднотипни на пръв поглед действия, казвам, в двата случая е само привиден! Всъщност протеста и напълно законните действия на инж. Василев и протеста и напълно незаконните действия на явно финансово заинтересовани граждани са две диаметрално противоположни явления. Причината: в единия имаме перфектна работа на съдебен състав, в другия укорими действия на съдии. Това, което казах по-горе и което хората с "водорасли" в главите тук се правят, че не виждат е, че реакцията на родителите, също "калпави водолази" в областта на правото, е функция именно на вече наблюдаваните от тях ДРУГИ действия на ДРУГИ съдебни състави, уронили престижа на съда като цяло, но защитавани тук от ... някои...
Май го казах малко сложно за "личната ми приятелка" laridii, на чието лозе изглежда съм копал (без да знам) та ми говори на ти :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Авг 2009, 21:54

На пенев мема да му обръщам внимание ,щото той се омота като пате в калчища , но колеги намерих това, малко старо но мисля ,че има резон , не ,че няма разни по-нови решения по реституция но това ми се видя добро :

Решение № 694 от 24.IV.1961 г. по гр. д. № 1085/61 г., IV г. о.
чл. 71 ,

чл. 72 ЗС
Държавата е била добросъвестен владелец през времето, когато е стопанисвала покрит недвижим имот, отчужден по ЗОЕГПНС, който след това е бил върнат на предишния собственик поради отменяване на отчуждаването. Тя не е длъжна да върне доходите, които е получила от имота през това време и има право да иска подобренията, които е направила в същия, сумата, с която е увеличила стойността му вследствие на подобренията, както и заплащане на необходимите разноски за неговото запазване. Държавата в тези случаи има право на задържане на имота до заплащане на подобренията и на разноските

Та си мисля ,ако има подобрения от сорта ,с които се е увеличила цената на имота /не говоря за люлки и парзалки и разните му сервизни помещения пригодени за деца / ,защо общината не упражни правото на задържавне ,защо не е предприела действия ...
За мен лично извода е ,че няма подобрения от естеството да се е увеличила цената на имота :wink: ,ама никой не е предприел действия по преместване на децата и то станало мазало.
donna
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 29 Авг 2009, 22:14

Ако имотът е със статут на ЧДС - добре.да се приложи .

но доколкото разбирам същият е със статут на ЧОС.Страна по делото е Община Варна,а не държавата представлявана от МРРБ или МФ.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Авг 2009, 22:20

Според мен няма значение ,че страна по делото е общината и имота е ЧОС , мисля ,че ще важат същите правила като в горното решение все пак то е от 1961г и собствеността тогава е била държавна.
За мен общината ще е добросъвестен владелец и чл.72 ЗС ще важи с пълна сила.
donna
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 29 Авг 2009, 22:55

Коментираме казуса без да е изяснено изобщо какво съдебно производство се е развило и пред кой съд.
Споровете за мат.право са на районен съд-респ.окръжен при интерес над колко беше там...В репортажа ЧСИ-то пращаше гражданите в Административния съд-Варна.
Не е ясно и Община Варна с какъв титул за собственост се е легитимирала в процеса.
За всичките тия подобрения и право на задържане следва да се предявява наново иск.а това май много-много не е в приоритетите на общината като гледам.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 29 Авг 2009, 23:07

Не е ясно и Община Варна с какъв титул за собственост се е легитимирала в процеса.

Не е... Ама пък как хубаво става за отклоняване от темата :lol:
За donna е ясно, но кажете ми sarbijanac, смятате ли, че това:
чл. 72 ЗС
Държавата е била добросъвестен владелец през времето, когато е стопанисвала покрит недвижим имот, отчужден

има нещо общо с темата (погледнете) и с рубриката ("семейни казуси")
Признавам че малко неприятно ме изненадахте sarbijanac... Само почакайте! Сега donna и "глутницата" й ще залеят (с ваша помощ!) темата с копи-пасте докато основната й идея се загуби...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 29 Авг 2009, 23:09

Това е правен форум и ако модерлаторите и админите преценят,че коментарите не са на точното място ще си ги разместят.Не е болка за умиране.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот donna » 30 Авг 2009, 01:04

sarbijanac написа:Коментираме казуса без да е изяснено изобщо какво съдебно производство се е развило и пред кой съд.
Споровете за мат.право са на районен съд-респ.окръжен при интерес над колко беше там...В репортажа ЧСИ-то пращаше гражданите в Административния съд-Варна.
За всичките тия подобрения и право на задържане следва да се предявява наново иск.а това май много-много не е в приоритетите на общината като гледам.

Решението е на административен съд , но за разни подобрения ,необходими разноски и т.н. иска по 72 ЗС се предевява пред гражданския съд.
По АПК само искове за обезщетения и вреди се разрешават-203 АПК .

За решението на съда ,ако е публикувано вече на сайта на съда всекий може да го види.
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 30 Авг 2009, 16:05

Нямам предвид модераторите и админите, sarbijanac... Ей я:
donna каза:
За решението на съда ,ако е публикувано вече...

Не го е чела, не знае даже кой е съда, не знае за какво иде реч, ама "дрънчи" и тя по темата! Членове сочи... Защо, да я пита, човек, вероятно не може да каже...
Как можеш да спориш с човек, който не знае за какво спори? Чудя ти се...:roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот donna » 30 Авг 2009, 16:10

Пенев иди се гръмни , толкова се омота ,че няма накъде ,факт е че има реституиран имот , ако има някви подобрения и т.н. има си друг ред...тоя др. ред се обсъжда.
Не ми е нужно да чета решение за та ти го кажа!
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 30 Авг 2009, 18:53

:lol: На вас, почитаема donna май не ви е нужно нищо да четете? Вие вероятно знаете всичко?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 30 Авг 2009, 19:09

plamen_penev написа::lol: На вас, почитаема donna май не ви е нужно нищо да четете? Вие вероятно знаете всичко?

На мен не ми е ясно, защо наистина ги препрати в АС, та би ли ми обяснил?
:wink: :lol:

Но съм наясно с нещо основно- има ли влязло в сила съдебно решение( хубаво, лошо, подкупно, порочно и каквото още там им презумираш на съдебните актове) - трябва да се изпълнява. И никой не е над закона!
По повод репортажа във Варна- да ме прощават родителите, но нито са трети лица, нито имат право на достъп до съдържанието на решението. А недоволството и яда си следва да адресират до г-н Кмета на гр. Варна.
И още нещо- юк. няма вина! Община Варна няма един юк., служител от общината е приел съобщението и Дирекция АПОЧР са имали достатъчно време, за да реагират.

п.п. Г-н Пенев, няма да питам за нищожно, забелязах са ти обяснили същината му. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 30 Авг 2009, 20:10

Е аз се опитах да се регна са сайта на адм. съд Варна ама не би , дава ми попълнете корекно формата ,е как да попълня това :

Страна по дело
Моля посочете едно дело, по което сте страна или представляващ.Вид Административно дело Наказателно дело Гражданско дело
Номер
Година
По описа на Административен съд Бургас Административен съд Варна
Адвокат
Адвокатска колегия Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград Русе Силистра Сливен Смолян София Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол
Представляващ Административен орган / Юридическо
лице
Пример: ОБЩИНА ВАРНА
Друго
Свободен текст
Не по-малко от 30 символа

Решенията следва по закон да са достъпни до всички ,а не само за страните по делото ,но това на някои съдии явно не им е извество ,защото надписа който получавам е "Попълнете полетата с коректни данни!"
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Авг 2009, 20:22

:roll: Това, защото не си влизала в сайта на ОС Варна - там, въпреки да си страна по делото, ти иска да преведеш определена сума, за да имаш достъп. :lol:

http://iovn.is-vn.bg/wor.htm Имаш достъп, но ...

Приложение № 1

ЦЕНОВА ЛИСТА
За Интернет достъп до "Съдебна информационна система"

В и д о в е у с л у г и

Достъп до делата на Варненски Апелативен съд и Варненски Окръжен съд за 1 работно място

Договорено
Варианти Абонаментна такса с ДДС
Абонамент -6 месеца 250 лева
Абонамент -12 месеца 490 лева

Забележка:При абонамент не се осигурява достъп до протоколи и определения. :idea:

При депозит цените на услугите с ДДС са както следва:
1. Справка за движението на дело – 0,80 лв.
2. Достъп до протоколи и определения:
- При дължина на HTML-файла до 20 КБ – 1 лв.
- При дължина на HTML-файла по-голяма от 20 КБ, за всеки следващи от 0,01 до 10 КБ – по 0,80 лв.
Сумата по депозита не може да бъде по-малка от 24 лева.

:mrgreen:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 30 Авг 2009, 21:35

Ти ме разби ,при нашите съдилища в района няма такова нещо , и не само в района и на мн. др. места .

Ами ето къде Пенев може да хвърли енергия и усилия - по варненските съдилища :wink:

Ето Пенев и нормативната база

Закон за съдебната власт

Чл. 64. (1) (Изм., ДВ, бр. 33 от 2009 г.) Актовете на съдилищата се публикуват незабавно след постановяването им на интернет страницата на съответния съд при спазване изискванията на Закона за защита на личните данни и Закона за защита на класифицираната информация.
(2) Актовете по дела, които засягат гражданския или здравния статус на лицата, се публикуват без мотивите им.
Чл. 65. Всички съдилища са юридически лица на бюджетна издръжка
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 30 Авг 2009, 21:50

Aбе и аз не успях да влезна в този сайт, ама си мълчах подло, защото мислех, че съм некадърник... да не се изложа де! :lol:
А то какво се оказа... Нова врътка... Няма да останем без теми за дела май...
Няма проблем donna! Във Варна е основният ни екип и наскоро ги осъдихме тези от АС за нарушаване на правилник... нали ме четохте в http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=35978 ? Просто не знаех... Това председателите на съдилища имат неизчерпаема фантазия, когато трябва да се борят с гражданите! А какви определения съм чел на съдии от Варненски АС! :lol:
plamen_penev
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси