начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Придобиване по време на развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Придобиване по време на развод

Мнениеот etkata49 » 08 Сеп 2009, 15:12

Здравейте!
Искам да ипотекирам апартамент, който съм придобила чрез покупко-продажба от Държавата, докато течеше делото за развод. Съпругът ми е починал. Имаме 1 дъщеря, а той имаше дъщеря от първи брак, която също почина. Тя от своя страна има дъщеря и съпруг.
Въпросът ми е жилището изцяло мое ли е или и останалите изброени лица имат дял. Бракоразводното дело приключи след като купих ап. и в него съдът ми дава право на ползване на ап. тъй като ми бяха присъдени и родителските права. В документа от Държавата фигурирам само аз като собственик. Данъците върху ап. ги плащам само аз вече повече от 10г. Дъщеря ми както и останалите гореизброени не са декларирали в общината, че имат дялове от този ап. и съответно да плащат данък. Мога да докажа, че съм изплатила жилището от заплатата си и съпругът ми не е имал принос в придобиването.
В случай, че отговорът ви е, че жилището не е изцяло мое как би могло да се ипотекира? И как да направим така, че да го придобия изцяло, защото останалите нямат претенции към него.
etkata49
Нов потребител

Re: Придобиване по време на развод

Мнениеот Melly » 08 Сеп 2009, 17:45

Препоръчителен контрол :arrow: Среща с адвокат ведно с всички документи.
Има предварителни стъпки, които следва да се направят преди изпълнение на т.1 или т.2.

Макар различни, но с едни и същи последици, вариантите са два:
1. Адвокатът изготвя договор за доброволна делба и го вписва в АВп;
2. Пред Нотариус сключвате договор във форма на Нот. акт, с който останалите наследици Ви прехвърлят собствените си ид.части.

След тази стъпка, срущу кредит от Банка или от друго ФЛ, учредявате върху имота договорна ипотека.

Не рискувайте сама.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Придобиване по време на развод

Мнениеот 778899 » 08 Сеп 2009, 18:03

имам питане!

докато траеше разводът, заедно със съпруга си ли живеехте или той беше напуснал семейното жилище...или вие сте го била напуснала....в смисъл-живеехте ли разделени или си се развеждахте под един покрив?
и още нещо, именно този "покрив" ли е апартаментът, който сте закупила?
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси