"се изисква официално правно становище от лигитимна българска институция относно правото ми да упражнявам родителските права върху малолетната ми дъщеря . "
Удостоверенията от съд ,община ,СК в превод и официално правно становище от МП , нека поиска правния отдел на МП да попише по въпроса род. права може да и свършат работа.
Абе да почне да праща писмата -молба до МП за становище упражняване на род права при родители без брак
Да поиска изричен писмен отговор , желателно е да изпрати и копие на документа с който се иска това становище и превед към него .
Но бих я посъветвала някой упълномощен да и внесе молбата и да ходи да ги притеснява за отговора
Аз се питам дали не може да получи някво становище и от отдел ГРАОО и някой друг отдел при общината , дори да изиска едно становище и от социалните "Закрила на детето"
Туй чиновника голяма работа
- Дата и час: 17 Дек 2024, 07:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Упражняване на родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Упражняване на родителски права
Туй чиновника голяма работа
Благодаря ти, разсмя ме.
- Гост.
- Старши потребител
Еми така е , те искат ,наште ще пишат...това е любимо чиновническо занимание
- donna
- Старши потребител
Стана ми ясно какво трябва да предприемем с баща и!
Много ви моля да ми препоръчате адвокат по бракоразводни дела, който да се заеме със случая.Спряхме се на варианта, аз да подам иск, че искам да живее при мен, а баща и да приеме иска за основателен. Трабва ли и в този случай изготвяне на доклад от Агенцията за закрила на детето и ако трябва как ще дойдат до Холандия за да изготвят такъв доклад? Холандските социални служби ли ще изпълнят тази функция?
Много ви моля да ми препоръчате адвокат по бракоразводни дела, който да се заеме със случая.Спряхме се на варианта, аз да подам иск, че искам да живее при мен, а баща и да приеме иска за основателен. Трабва ли и в този случай изготвяне на доклад от Агенцията за закрила на детето и ако трябва как ще дойдат до Холандия за да изготвят такъв доклад? Холандските социални служби ли ще изпълнят тази функция?
- rodopeas
- Младши потребител
Е, за това ви казах, че делото не е с правна сложност, но във вашия случай ще има усложнения.
Който ви поеме представителството да мисли- има още малко време до 01.10.
Който ви поеме представителството да мисли- има още малко време до 01.10.
- Гост.
- Старши потребител
Еййй, новият семееен кодекс? Сега ще трябва и него да изчета , вече го четох, но малко пристрастно прочитам подобни четива. Значи ли това, че и съдиите ще са го научили след 1.10.2009
Макар, че хич не е смешно!
Мола ви да ме ориентират е към адвокат!
Макар, че хич не е смешно!
Мола ви да ме ориентират е към адвокат!
- rodopeas
- Младши потребител
Мисля ,че такъв доклад можеха да направят международната социална служба или да свържат двете социални служби у нас и в чужбина , сайта им обаче не работи , централата е в Търново имаха и офис в София , ето адреси в БГ в Ходандия потърсете сами .
Международна социална служба – България
тел/факс: 062/ 600 038
Международна социална служба – България
тел/факс: 062/ 600 038
- donna
- Старши потребител
Спор относно родителските права
Чл. 127. (1) Когато родителите не живеят заедно, те могат да постигнат съгласие относно местоживеенето на детето, упражняването на родителските права, личните отношения с него и издръжката му. Те могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да утвърди споразумението им. Споразумението има сила на изпълнително основание по чл. 404, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс.
(2) Ако родителите не постигнат споразумение по ал. 1, спорът се решава от районния съд по настоящия адрес на детето, който се произнася относно местоживеенето на детето, упражняването на родителските права, личните отношения с детето и издръжката му съгласно чл. 59, 142, 143 и 144. Решението може да се обжалва по общия ред.
(3) По искане на родителя съдът определя привременни мерки в интерес на детето, след като поиска становище от дирекция "Социално подпомагане". Определението не подлежи на обжалване, но може да се изменя от същия съд.
(4) Съдът може да приложи защитните мерки по чл. 59, ал. 8.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Това е новият семеен кодекс, който би трябвало да влезе в сила от първи октомври тази година. Тук чета за някакво споразумение възможно, това не е ли лесен вариант? Само, че сега детето има нов настоящ адрес в Холандия.Значи ли това, че трябва да направим споразумението тук в Холандия ? Егати бъркотията!!!
Чл. 127. (1) Когато родителите не живеят заедно, те могат да постигнат съгласие относно местоживеенето на детето, упражняването на родителските права, личните отношения с него и издръжката му. Те могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да утвърди споразумението им. Споразумението има сила на изпълнително основание по чл. 404, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс.
(2) Ако родителите не постигнат споразумение по ал. 1, спорът се решава от районния съд по настоящия адрес на детето, който се произнася относно местоживеенето на детето, упражняването на родителските права, личните отношения с детето и издръжката му съгласно чл. 59, 142, 143 и 144. Решението може да се обжалва по общия ред.
(3) По искане на родителя съдът определя привременни мерки в интерес на детето, след като поиска становище от дирекция "Социално подпомагане". Определението не подлежи на обжалване, но може да се изменя от същия съд.
(4) Съдът може да приложи защитните мерки по чл. 59, ал. 8.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Това е новият семеен кодекс, който би трябвало да влезе в сила от първи октомври тази година. Тук чета за някакво споразумение възможно, това не е ли лесен вариант? Само, че сега детето има нов настоящ адрес в Холандия.Значи ли това, че трябва да направим споразумението тук в Холандия ? Егати бъркотията!!!
- rodopeas
- Младши потребител
Новия СК влиза в сила от 01.10.09г , да там е визирлрано споразумение ,ако изчакате до тогава ще постигнете такова и ще поискате съда да го одобри , колко време ще отнеме господ знае , с решение или определение ще се произнесе съда също /предполагам с определение ,но за друго ме не питайте ,че в началото ще е чудо / . Сега понеже е ново ,вие не сте в БГ въпроса ще е мооже ли изрично да упълномощите пр. адвокат с изрично пълномощно да сключи споразумение относно с определениет параметри или вие лично ...,но да си призная по вътрешно убеждение май ще стане по бързо от иска ,ама зна е ли човек?
Друго ,което ми прави впечетление ,че в чл.127 СК нов се казва "Те могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да утвърди споразумението им"-тоест не е задължително да поискат съда да одобри споразумението ,то пак си е валидно ...,но няма да се впускам в тълкувания на нещо ново ,щото много ще ми дойде.
До влизане в сила на новия СК , само с дело за род . права ,както ви посъветвахме по горе , колко време ще отнеме ако съда не е претоварен около 2-3месеца .
Друго ,което ми прави впечетление ,че в чл.127 СК нов се казва "Те могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да утвърди споразумението им"-тоест не е задължително да поискат съда да одобри споразумението ,то пак си е валидно ...,но няма да се впускам в тълкувания на нещо ново ,щото много ще ми дойде.
До влизане в сила на новия СК , само с дело за род . права ,както ви посъветвахме по горе , колко време ще отнеме ако съда не е претоварен около 2-3месеца .
- donna
- Старши потребител
Донна,
Решение.
Мисля, че ще може с пълномощник, изрично упълномощен.
Ех, и вие... А кой я забърка?
Решение.
Мисля, че ще може с пълномощник, изрично упълномощен.
Егати бъркотията!!!
Ех, и вие... А кой я забърка?
- Гост.
- Старши потребител
Аз си мисля обаче ,че това ще е едно охранително производство и може би ще се разглежда от съда без призоваване на страните в закрито СЗ , съдът ще е сезиран с молба от страните за одобряване на споразумението ,тогава ще е определение , знам ли вече , след като одобрението от съда не е задължително.
Решение ще има само ,ако страните спорят и съдът е сезиран с искова молба ,поне така го разбирам след като го прочетох.
Решение ще има само ,ако страните спорят и съдът е сезиран с искова молба ,поне така го разбирам след като го прочетох.
- donna
- Старши потребител
donna написа:Новия СК влиза в сила от 01.10.09г , да там е визирлрано споразумение ,ако изчакате до тогава ще постигнете такова и ще поискате съда да го одобри , колко време ще отнеме господ знае , с решение или определение ще се произнесе съда също /предполагам с определение ,но за друго ме не питайте ,че в началото ще е чудо / . Сега понеже е ново ,вие не сте в БГ въпроса ще е мооже ли изрично да упълномощите пр. адвокат с изрично пълномощно да сключи споразумение относно с определениет параметри или вие лично ...,но да си призная по вътрешно убеждение май ще стане по бързо от иска ,ама зна е ли човек?
Аз планирам да се върна в България към 17 октомври за една седмица, закото дъщеря ми има ваканция от училището тук, пък и да се види с баща си , баби и дядовци и братовчеди. Ще ми се дотогава да съм организирала адвокат, и всички необходими документи. освен това ми изтича на 19 ноември 6 месечния срок на легализираните документи от България. Добре, че тукашните власти са разбрани та ще ми ги приемат на 22 септември и ще ми ги удължът с три месеца, броено от 19 ноември 2009г, така че имам време до февруари 2010
- rodopeas
- Младши потребител
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|