- Дата и час: 17 Дек 2024, 18:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно подаване на молба за изплащане на издръжка от община
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Относно подаване на молба за изплащане на издръжка от община
Здравейте!От 2006 година бащата на детето ми е осъден да изплаща издръжка,която не плаща.Като пълен лайк,хванах адвокат който ме оръси с 400лв.(в последствие разбрах,че делата за издъжка са безплатни...).Минахме и изпълнително дело,но резултат няма,а и адвоката без пари вече не иска да мръдне пръст.Разбрах за изплащането на издръжката посредством общината от друга потърпевша и сама се захванах,но уви-от април месец съм подала молба в Пловдивския съд за повторно проучване състоянието на длъжника и няма резултат,защото моя район нямал държавен съдия изпълнител и не се знае кога ще има.А и както се изрази служителката "кой ли ще се захване да чете цялата документация по делото ми,то е за издръжка" .Молбата ми е да ми кажете как да действам в случая,дали да не потърся услугите на частен съдия изпълнител!?Благодаря предварително!
- nadvantin
- Нов потребител
Re: Относно подаване на молба за изплащане на издръжка от община
/Потърсете частен съдебен изпълнител, той знае какво да направи/nadvantin написа:Здравейте!От 2006 година бащата на детето ми е осъден да изплаща издръжка,която не плаща.Като пълен лайк,хванах адвокат който ме оръси с 400лв.(в последствие разбрах,че делата за издъжка са безплатни...)/Безплатни са откъм държавни такси, а не откъм плащане на хонорар на адвоката/.Минахме и изпълнително дело,но резултат няма,а и адвоката без пари вече не иска да мръдне пръст.Разбрах за изплащането на издръжката посредством общината от друга потърпевша и сама се захванах,но уви-от април месец съм подала молба в Пловдивския съд за повторно проучване състоянието на длъжника и няма резултат/Къде в Пловдивския съд и какво е това проучване от страна на съда, нещо се бъркате? /,защото моя район нямал държавен съдия изпълнител и не се знае кога ще има.А и както се изрази служителката "кой ли ще се захване да чете цялата документация по делото ми,то е за издръжка" .Молбата ми е да ми кажете как да действам в случая,дали да не потърся услугите на частен съдия изпълнител!?Благодаря предварително!
- sunrise
- Активен потребител
Април месец,съдия изпълнителката на V район ми каза,че такъв бил реда на нещата.Първо пак трябвало да се направи цялостно проучване на имуществото на длъжника и след което се отнасяме към общината.Защо,като това е за втори път и то се търсят данни от същите места,като например фирма в която не работи отпреди делото за издръжка.Затова сега аз чакам да приключи проучването,но то се точи 4 месеца без успех.Явно ще се обърна към частен съдия изпълнител.Благодаря Ви
- nadvantin
- Нов потребител
Къд правят това проучване?
- sunrise
- Активен потребител
Молбата бе подадена към държавен съдия изпълнител в районния съд Пловдив,V район,от там вече те как действат не знам.Днес служителката ме уведоми ,че последно преди 5 дена са пратили отново искане до въпросната фирма,дали длъжника работи там,а нали ви казвам,той не работи там от преди делото
- nadvantin
- Нов потребител
Идете при частен съдебен изпълнител. Съдия-изпълнителят може да си направи справка и в регистрите на НОИ, НАП и т.н.На тези явно не им се работи. те фирма по фирма ли ще търсят в България?
- sunrise
- Активен потребител
БЛАГОДАРЯ .Явно така ще направя,надявам се на частния да му се работи.Ако имате идея,насочете ме към такъв!
- nadvantin
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|