начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Родителски права мнения и малко помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Родителски права мнения и малко помощ

Мнениеот medelinka » 19 Сеп 2009, 20:57

Накратко - Нямам брак и съм припознал детето при раждането му , майката преди седмица си събра парцалките взе ми детето и отпраши на 300км. Културно се обадих и помолих да видя детето като го взимам от време на време беше ми отказано. Детето се води с адресна регистрация на моят апартамен, личният му лекар също е тук записан е на ясла която е до блока има собствена стая, офиса ми е в блока в който живея, усигорявам се и което е по важното много обичам детето си - момче на една годинка което утре има рожден ден и аз не само не съм поканен но незная и къде точно ще е. В момента по последни данни живеят в старата къщатата на майка и където не смятам че може и е подходящо да се гледа детекато няма да изреждам причините сега. Майката е със 100% психически отклонения, до колкото знам я разследват и за някакви измами в миналото, културата и е на ниво сервитйорка, а обша няма. По стечение на обстоятелствата ме излъга (аз бях глупака с парите явно) аз обаче не пожелах брак и живеехме заедно в апартамента ни с всекидневни нейни избухвания от това защо се прибирам с 5 минути закъснение до да ми изхвърли всички лични вещи с предлог че са стари и не са ми нужни и подобни екстри. В момента записвам всеки наш разговор с неадекватните и постановки как няма да ми даде детето никога повече и че неможела да се откъсне от него докато само преди 2 седмици го беше дала за полвин месец на майка ми за да си починела ... аз си бях пак всеки ден с него!!!Всичко това го пиша за да стане ясно че неискам да отнема детето от майка му без право на виждане или нещо подобно а да му дам възможност да израстне в по добра обстановка и съответно да получи по добри шансове в живота. Вече до колкото ми е известно мога да подам иск в съд за определяне на родителски права тоест имам основателна причина, но от тук на татък какви са ми шансовете и бихте ли ме насочили към адвокат тъй като дори не познавам такъв нито знам къде да потърся. Директно казано трябва ми адвокат който да ми спечели делото и не коментирам други варянти за това и ще помоля да пишете само по темата за което предварително благодаря.

п.с. Причината да си събере парцалките е че на предшната вечер с нормален разговор уж се разбрахме че ще кръстим детето не на рождения му ден ами по на татък тъй като кръсниците му по това време са заети. На другия ден ми беше съобщено че или кръщавам детето или си тръгвала ... ех че ме е яд че не записвах тогава ...
medelinka
Нов потребител

Re: Родителски права мнения и малко помощ

Мнениеот donna » 19 Сеп 2009, 21:34

medelinka написа:. Майката е със 100% психически отклонения, до колкото знам я разследват и за някакви измами в миналото, културата и е на ниво сервитйорка, а обша няма. По стечение на обстоятелствата ме излъга (аз бях глупака с парите явно) аз обаче не пожелах брак и живеехме заедно в апартамента ни с всекидневни нейни избухвания от това защо се прибирам с 5 минути закъснение до да ми изхвърли всички лични вещи с предлог че са стари и не са ми нужни и подобни екстри. В момента записвам всеки наш разговор с неадекватните и постановки как няма да ми даде детето никога повече и че неможела да се откъсне от него докато само преди 2 седмици го беше дала за полвин месец на майка ми за да си починела ... аз си бях пак всеки ден с него!!! ...

Редовното излъга ме ,тя е луда ...тинтири минтири тая история е за вестник Лична драма не за правен форум.
Като не можете да се разберете просто си заведете дело за режим на лични контакти и искайте и родителските права ,ако ви ги присъдят добре ,ако ли не поне ще имате някакв режим на лични контакти който ще спазвате!
donna
Старши потребител

Мнениеот laridii » 20 Сеп 2009, 14:39

donna написа:Редовното излъга ме ,тя е луда ...тинтири минтири тая история е за вестник Лична драма не за правен форум.

:D :D :D Толкова "свестни мъже" в тая държава, дето уж някакви луди жени ги лъжат и насила ги карат да им правят деца. :D :D :D

Колкото до Вас господине, Донна е абсолютно права тия простотии тя каза, той каза и т.н. са напълно излишни. Седнете и си помислите, искате ли да вземете това дете Вие да го гледате, имате ли силите и времето да се справите с него сам без майката. Ако можете, давайте, посетете колега и започвайте дело, но имайте предвид, че няма да е лесно и че това си е сериозна работа не е просто за да натриете носа на бившата, защото Ви е зарязала. Ако прецените, че само желаете да виждате детето обсъдете с колегата, който посетите нещата, които могат да се направят в тази посока.
И последно с цел да спася колегата, при който ще цъфнете, спесете му подробни обяснения за кръстниците, психическите отклонения, че не била достойна да се омъжи за вас, че майка й била сервитьорка и т.н. Същото се отнася и за в съда, защото в очите на страничен наблюдател и Вие няма да изглеждате много редовен щом сте се хванали с такава жена.
laridii
Потребител

Мнениеот sisi19 » 20 Сеп 2009, 15:27

Оххх, още един велик диагностик тука. Че и на 100% била луда. Да не се окаже на края, че ти си със същата диагноза??? :lol: :lol: :lol:
sisi19
Потребител

Мнениеот medelinka » 20 Сеп 2009, 16:10

Ако за вас някой който отнема детето ти и не позволява баща му да го вижда не е луд то толкова по зле и ако смятате че в 21 век жената се справя по добре с гледането на едно дете то мога само да отбележа че имате грешна представа но това разбирасе е мое мнение и също като отговорите ви няма общо с темата и зададените от мен въпроси а именно мога ли да се боря имам ли шанс и може ли да ме насочите към правилния адвокат.Ако ви притеснява това че имам мнение за нея то това не е водещото и нека го оставим за сег. Не мисля че са много бащите който държат на това да са с децата си но аз със сигуност държа и за това моля от все сърце нека говорим по темата тъй като не ми се развиват безмислени теми за това кой по-добър и кой по убав ако ме разбирате пишете ако не немисля че е редно :) Ларидии прочетох мнението ти и благодаря :) и то не ми харесва но поне е по темата горе долу

С най топли чуства (разбирасе).
medelinka
Нов потребител

Мнениеот plamen_penev » 20 Сеп 2009, 17:00

Не се стягайте medelinka! Изчакайте! Ще се появят и качествени съвети. Просто известните във форума мъжемразки ви наскачаха :lol:
Проблемът ви без съмнение е сериозен. Трябва ви наистина качествен адвокат за да се преборите дори и само за приличен режим на виждане... Не хващайте първия срещнат - не ви е спешно! Проучете делата му... Наблюдавайте го в съдебната зала... А трябва наистина майката да е регистрирана в психодиспансера за да можете, не да получите, а дори само да се надявате да получите родителските права върху толкова малко дете... Има всякакви диагнози, има и ремисии... Това, че е проста (приемам на доверие, че е!) няма да ви помогне... на съдиите не им пука за бъдещето на детето... на повечето де...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот laridii » 20 Сеп 2009, 18:18

medelinka написа:Ларидии прочетох мнението ти и благодаря :) и то не ми харесва но поне е по темата горе долу

Дали Ви харесва или не това е положението. Каква точно е темата и Ви като го пуснахте това излияние и какво очаквахте?
При всеки развод горе-долу с колегите гледаме едни и същи сценки, много приличат на разаказните от Вас. Сценариите обикновено са два:
Първият - тя твърди, че той я бие или тормози психически, той твърди, че тя не е добра домакиня и майка или че му изневерява, обикновено в този сценарии има подпомагащи лица - свекърви, тъщи и т.н.
Вторият - той твърди, че тя е луда, ревнива, че крещи без причина и т.н., тя пък казва, че той й изневерява, не я уважава, не се грижи за дома, не изкарава достатъчно пари и т.н.
Разбира се възможно са още много модификации и преработки между сцевариите, но моят личен опит показва, че при всичките сценарии обикновено и двете страни не са наред. И това се дължи не на психични отклонения, а на обикновена човешка простотия и елементарна липса на култура в отношенията между двамата. Тъжно, но факт, двама глупаци са приятна гледка, докато са влюбени, обаче като си отиде любовта ... остава само простотията. Неприятното и наистина дразнещото за мен е, че нейните жертви са децата.
Иначе казано тук е правен форум не ценътр за психотерапия на двойки с проблеми в общуването. Разбирам, че сте афектиран и Ви идва да крещите и да псувате по бивашта, но това са просто емоционални изблици. Предполагам следващата Ви стъпка ще е да се обадите на бившата и да я заплашвате, че ще й вземете детето и т.н. Вместо това, аз Ви предлагам да не водите повече разговори на висок с бивашта по телефона, а да посетите колега, с когото да обсъдите вариантите за упражняване на родителски права, режим на лични контакти с детето и евентуалната издръжка, ако детето остане при бивашата Ви.
laridii
Потребител

Мнениеот laridii » 20 Сеп 2009, 18:27

plamen_penev написа:Не се стягайте medelinka! Изчакайте! Ще се появят и качествени съвети. Просто известните във форума мъжемразки ви наскачаха :lol:
Проблемът ви без съмнение е сериозен. Трябва ви наистина качествен адвокат за да се преборите дори и само за приличен режим на виждане... Не хващайте първия срещнат - не ви е спешно! Проучете делата му... Наблюдавайте го в съдебната зала... А трябва наистина майката да е регистрирана в психодиспансера за да можете, не да получите, а дори само да се надявате да получите родителските права върху толкова малко дете... Има всякакви диагнози, има и ремисии... Това, че е проста (приемам на доверие, че е!) няма да ви помогне... на съдиите не им пука за бъдещето на детето... на повечето де...

Пенев, незнам дали в тоя форум има мъжемразки, ама ти от всичките си теми ми мязаш на отявлен женомразец. Дори почвам да подозирам някаква тъжна предистория на това поведение, но това разбира се си е твоя работа, колкото до останалото качествено мнение друго освен уважаемия питащ да отиде при адвокат и да помисли сериозна как цялата тая история да се отрази минимално на детето, няма какво да му се даде.
п.п. Ако си купя лозе, ти си първия дето ще викна да копаме заедно. :D :D :D
laridii
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 20 Сеп 2009, 18:34

Нямах пред вид вас laridii в групата на мъжемразките... :roll:
Впрочем анализа ви от 20 Сеп 2009 01:39 pm е съвсем приемлив! Единствения му недостатък е, че е по-скоро спам, отколкото помощ за питащия...
ПП За лозето не си го и помисляйте, освен ако това "копая лозето" не е някаква неизвестна ми алегория... :lol: :lol: :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 20 Сеп 2009, 23:34

Най - вероятно визирате мен. Не, не съм мъжемразка, но вече обясних в един от постовете си в подобна тема.Не отричам , че в такива инсценировки и прочие ми побеля косата.Бланкетни жалби по , психологически експеризи, подсрекавани от някой "велики адвокати" :D :D :D ,и прочие. Нямам за цел да обиждам никой, моля думите ми де не се приемат лично - просто житейски опит). Ееее, и какво? Човек когато няма глава на раменете, никой не може да му я сложи. :mrgreen:
sisi19
Потребител

Мнениеот medelinka » 21 Сеп 2009, 00:15

Лариндии нито искам да крещя нито го правя, говоря с нея нормално по телефона и нямам изблици на агресия, искам само да дам по добър старт (ако щеш) на това дете и си мисля че като не съм мислил овреме трябва поне после да направиш нещата максимално добре за това дете тъй като то не ти е виновно по никакъв начин. За нещастие психятрия не ми трябва иначе щях да и тегля куршума да ме усвидетелстват и след 3 години в клиника да съм с детето си (това са пълни глупоси рзбирасе) Не желая да го откъсвам от майка му нито да стане така че тя да не го вижда дори напротив смятам че има нужда от нея точно толкова колкото и от мен, но при условие че в момента тя не ми дава да го виждам (и причините не са от изброените от вас варянти, а само защото аз нескам да съм повече с тази жена), си мисля че решението ми да потърся помощ в правен форум а не в психятрията е основателно. За пореден път ще помоля да ме насочите към кантора или адвокат, незная адмите дали ще го счетат за реклама или дали е забранено за това може да ми го изпратите и на поща kaji@abv.bg за което ще съм благодарен.

П.С. а за спамещите в темата само ще отбележа че разделение по полове във века в който живеем е меко казано недопустимо и едно дете има нужда и за нео могат да се грижат и двамата родители като немисля, че някой може да се справи по-добре от другия..... в случай че сте на различно мнение, съжелявам!
medelinka
Нов потребител

Мнениеот plamen_penev » 21 Сеп 2009, 09:10

sisi19 на 20 Сеп 2009 10:34 pm каза:
Най - вероятно визирате мен.

Не се комплексирайте сега и вие като laridii ,sisi19 :lol: Това с "мъжемразките" беше закачка към donna...
Ама то хората са го казали: гузен, негонен бяга... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 21 Сеп 2009, 12:06

Аз ще се дистанцирам от колегите, но не много.

Мedelinka, шансовете ви да упражнявате вие родителските права е .... минимален.
На този етап се съредоточете върху режима на лични контакти- това със сигурност ще получите, макар и не в обема, който вероятно бихте желали( детето е прекалено малко, разделени сте пространствено... все усложнения).
И според мен следва да разкажете на колегата всичко по отношение съмненията ви за отклонение от нормалното психично състояние на майката на детето ви- ако той прецени, че има за какво да се хване, ще имате доста работа.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zlostar » 21 Сеп 2009, 12:13

извън темата
Майката може ли ейтака да "вземе" детето от мястото, където детето си живее?
Щото се сещам за казуса с полякинята- тя използва именно аргумента, че детето е "взето " от бащата, и затова и го върнаха.
Въпрос номер 1 е валиден и по отношение на бащата. Само питам, наистина ми е интересно дали е възможно и допустимо
zlostar
Потребител

Мнениеот Гост. » 21 Сеп 2009, 12:22

Правите опит да сравните несравними неща. Ей така.
Изложеното в тази тема няма нищо общо с казусът Асеновград, еле и с ХК.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 21 Сеп 2009, 18:14

Ниличък, след като то си на ясно със себе си , че не желаеш да живееш повече с тази жена, то не използвай детето като острие срещу майката, както и да и преписваш разни нещица на неин гръб. В пота ти никъде не се видя или пролича в какво толкова ти е загриженоста към детето (няма никъде пример какво , ти си направил за него). Вижда се само плюене върху жената с която си живял и имате ОБЩО дете. Което цели едно - не загриженоста ти за бъдещето и прочие на детето, а отмъщение чрез него над майчето. Ясно като бял ден.
Кой ти дава правото да записваш разговори без нейно знание ?????? ТОВА Е НАКАЗУЕМО О ЗАКОН. И къде всъщност смяташ да използваш това :lol:
Смешните опити да отнемеш дете от майката, единственно ще те направят за смях :lol: :lol: :lol: .
Ама, давай - щом си решил да чупиш стената с глава, твоя воля. Пък и главата си е също твоя и можеш да разполагаш с нея както намериш за добре :D :D :D
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 21 Сеп 2009, 19:05

:roll: Та, по кой закон е наказуемо и моля, бихте ли посочили какво е всъщност наказанието?!?

Къде ще го ползва, питате- за лична употреба. Все още се впечатлява от топлия глас на бившата.

Моля, по-сериозно!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 21 Сеп 2009, 19:40

КРБ - Чл. 32. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Отговорност се носи ако са причинени вреди (знаете по кой закон)! Обезщетението се определя по справедливост!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 21 Сеп 2009, 19:43

Опитайте, да ми посочите поне едно СР, идентично с изложени факти, моля.

8) 8) .........!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 21 Сеп 2009, 19:48

Съдебните решения ли са критерия за наличието на права на гражданите? Дори и да не е имало досега, не значи че няма право да си търси правата при наличие на причинена вреда от деянието (в случая запис, направен без знанието на записвания).
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси