- Дата и час: 17 Дек 2024, 20:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Родителски права мнения и малко помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
60 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Родителски права мнения и малко помощ
Magna res est vocis et silentii temperamentum
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Sapere aude
п.п. Si quid in te peccavi, ignosce.
- Гост.
- Старши потребител
Non scit vox missa reverti
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Е, здраве да е.
Извинението беше израз на куртоазия.
Извинението беше израз на куртоазия.
- Гост.
- Старши потребител
Гледам че се забавлявате ама хайде да помислим и по мойта тема мисля че ще е честно. Отностно записа правя ги защото не виждам друг начин да докажа, че тя в момента не ми дава да видя сина си ако има други варянти слушам? Относно гнусното послание че искам да натрия носът на майката и едвали не не обичам детето си защото видиш ли нищо не правя за него или по скоро не съм го написал прочетете пак мненията ми аз в никакъв случай неискам да ги разделям и честно казано с ръка на сърцето мога да кажа че всъщност аз съм ония дето "прави" а не майка му като не считам че я плюя или обиждама е прост факт в който не виждам нищо лошо е неможах да се събера с перфектната съжелявам някъде съм я изпуснал. Тя е добра майка детето е гледано добре готви пере и там всички олигофренски писаници от ваша страна който смятате че не отбелязвам или бих излъгалл за тях, което не и пречи да е тази която не ми дава да видя собственото си дете както и да си признае че с мен то би получило доста повече от живота под каквато и да е форма. Тук нали все пак става въпрос за това кое ще е по добре за детето и какво значи то е малко то не е кърмаче и за радост, на мен не ми трябват цици, за да се грижа за него, а абсолютно същите инстинкти ако щете ги наречете защото най простичко погледнато те са водещите за да се справя. И моля ви и двата пола да знаят как се глади риза топли мляко и перат гащи - с ютия, на котлона и в пералнята, пак повтарям ако на някой не му изнася факта, че сме във век в който разделението е недопустимо не ми помага. Намерете ми ако можете адвокат който може да живее работи и действа в сегашно време.
Отнеха ми детето и всичките писания наистина не ми помагат и няма да ми го върнат не съм тук да си чешам езика за това нека сме по конкретни за което Благодаря
Отнеха ми детето и всичките писания наистина не ми помагат и няма да ми го върнат не съм тук да си чешам езика за това нека сме по конкретни за което Благодаря
- medelinka
- Нов потребител
Извинявам се, реших че когато е в една посока въпроса е по-добре да не са няколко темите.
Пуснах нова тема.
Благодаря!
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38176
Пуснах нова тема.
Благодаря!
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38176
Последна промяна kaspas на 22 Сеп 2009, 11:05, променена общо 1 път
- kaspas
- Младши потребител
Проява на много лош вкус е, kaspas, да се вклинвате в чужда тема с напълно различния си проблем... На ваше място бих го изтрил този пост или бих го подменил с извинение към автора на темата и бих си отворил собствена тема. Не е трудно! Ако не знаете как - ще ви подсказам. Но си отворете личните
- plamen_penev
- Активен потребител
Меделинка- ако не сте разбрали нищо от написаното до тук( а, Вие ЯВНО НЕ СТЕ) обърнете се към адвокат. Това е вашето решение.
Ние не определяме режим на лични контакти и не присъждаме родителски права. Дали е ясно?!
Ако споделите от къде сте ще ви насоча към колега.
Ние не определяме режим на лични контакти и не присъждаме родителски права. Дали е ясно?!
Ако споделите от къде сте ще ви насоча към колега.
- Гост.
- Старши потребител
Отностно записа правя ги защото не виждам друг начин да докажа, че тя в момента не ми дава да видя сина си ако има други варянти слушам[*]?[*]
И пред кого ще докажете това???? Вие май не прочетохте, че такива неща са наказуеми освен ако не са определени по закон.
Не ви съветвам въобще да продължавате да правите това или недай боже да го пускате пред държавни органи.
Прочети съседната тема. Много наподобява на твоята. Започвам да се замислям дали авторите на тези теми не са едни и същи. Поглеждайки стиловете в двете теми , с нищо не се различават една от друга. Надявам се да не съм права за това.
Но все пак, там има много неща на който ще намерите отговорите.
И пред кого ще докажете това???? Вие май не прочетохте, че такива неща са наказуеми освен ако не са определени по закон.
Не ви съветвам въобще да продължавате да правите това или недай боже да го пускате пред държавни органи.
Прочети съседната тема. Много наподобява на твоята. Започвам да се замислям дали авторите на тези теми не са едни и същи. Поглеждайки стиловете в двете теми , с нищо не се различават една от друга. Надявам се да не съм права за това.
Но все пак, там има много неща на който ще намерите отговорите.
- sisi19
- Потребител
Започвам да се замислям дали авторите на тези теми не са едни и същи.
Няма да слагам диагнози
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:Започвам да се замислям дали авторите на тези теми не са едни и същи.
Няма да слагам диагнози
Мхъъъ, ето ви и някой закони от Мърфи.
Закони за взаимоотношенията.
9. Нациите и хората започват да действат разумно едва след като са изчерпали всички други възможности.
11. Никой не му пука,докато не го запукат.
За любовта
44. Няма значение колко е дълга магическата пръчка,а по-важна е магията в нея.
53. Не го прави,ако не можеш да го поддържаш.
Други
8. Всяко разрешение развъжда нови проблеми.
13. Когато занесеш повреден уред на поправка,той проработва.
15. Никога нямаш време да го направиш правилно,но винаги има време да разрушиш нещо.
- sisi19
- Потребител
А ето ви още един, sisi19:
"Ако пред много хора (напр. нашия форум ) обясниш нещо толкова ясно, че да няма как да останеш неразбран, бъди сигурен, че в залата има поне един човек, тойто е разбрал точно обратното!"
Говори ли ви нещо?
"Ако пред много хора (напр. нашия форум ) обясниш нещо толкова ясно, че да няма как да останеш неразбран, бъди сигурен, че в залата има поне един човек, тойто е разбрал точно обратното!"
Говори ли ви нещо?
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:А ето ви още един, sisi19:
Говори ли ви нещо?
Аха. В продължение - "Не спори с глупака, защото не знаеш околните какво ще си помислят за теб".
- sisi19
- Потребител
poli_g - София, чета всичко и явно не намирам решение на проблема си а не неразбиране в написаното,.... особено с вицовете! За да прекратиме проблема със записите още на първия ясно казах че ще записвам всичко което си говорим, отговора беше "добре" (като не съм сигурен че си мисли че става въпрос за дигитален запис, но това не е мой проблем). Има доста фирми на който обаждаики им се ти съобщават, че ще бъдеш записван, неразбирам отново аз ащо да не мога ....
Форум е място на което потребителите му обсъждат различни теми разискват и изразяват мнение най-общо казано. Вие непрекъснато ме препращате към евентуален "адвокат" без да споменавате конкретен такъв въпреки забележката ми че това не ми е 5-то дело и аз найстина незная към кой да се обърна. Освен това що за форум, някой от вас зададе ли ми адекватен въпрос обсъдихме ли нещо различно от вицовете и имаше ли диалог .... 58 мнения! Дойдох тук именно за адекватен съвет и помощ от хора който се занимават с подобни казуси имат опит като история и практика и могат да ме насочат към адекватно решение. Начало форум ‹ Юридически форум ‹ Семейни казуси - това пише горе и за това търся тук решение на проблема си : Родителски права! Ако бъркам прощавайте.
Форум е място на което потребителите му обсъждат различни теми разискват и изразяват мнение най-общо казано. Вие непрекъснато ме препращате към евентуален "адвокат" без да споменавате конкретен такъв въпреки забележката ми че това не ми е 5-то дело и аз найстина незная към кой да се обърна. Освен това що за форум, някой от вас зададе ли ми адекватен въпрос обсъдихме ли нещо различно от вицовете и имаше ли диалог .... 58 мнения! Дойдох тук именно за адекватен съвет и помощ от хора който се занимават с подобни казуси имат опит като история и практика и могат да ме насочат към адекватно решение. Начало форум ‹ Юридически форум ‹ Семейни казуси - това пише горе и за това търся тук решение на проблема си : Родителски права! Ако бъркам прощавайте.
- medelinka
- Нов потребител
Е, тук ме изловихте- онова с вицовете бе излишно, прав сте.
Но не сте коректен, обвинявайки, че не сте получил отговор- като прочетете отново поста на Донна и Лариди...
Още на първа страница съм Ви отговорила и аз.
Дори и да се намери колега, който да Ви вземе парите с обещанието( такива ще срещнете в изоблие, особено в София), че ще спечели делото- имам огромни резерви да ви присъдят на Вас родителските права. ОК.?
Може и да ви се сторя груба, но наистина имам представа какво следва да правите и отговорът не е да дебатирате проблемите си във форума.
Когато се срещнете с адвокатът, който вие решите, че ще ви представлява пред съда, в свободен разказ ще изложите притесненията си, може и да реши колегата да изслуша и записите( знае ли човек). Едва тогава ще се прецени дали ще водите и други дела с оглед и доказателствата, които можете да подсигурите, преди това за режима на лични контакти.
А ако ли искате да бъдете излъган, ще ви доставя и това удоволствие- да, имате право да заведете дело за род. права и ще го спечелите.
Несериозно е, разумен човек да иска да слуша лъжи- поне според мен. Аз лично от написаното във вашите постове не намирам основание да бъде уважен такъв иск.
Ако все още имате желание да ви насоча към колега- активирайте си личните съобщения от панела с настройките.
Но не сте коректен, обвинявайки, че не сте получил отговор- като прочетете отново поста на Донна и Лариди...
Мedelinka, шансовете ви да упражнявате вие родителските права е .... минимален.
На този етап се съредоточете върху режима на лични контакти- това със сигурност ще получите, макар и не в обема, който вероятно бихте желали( детето е прекалено малко, разделени сте пространствено... все усложнения).
И според мен следва да разкажете на колегата всичко по отношение съмненията ви за отклонение от нормалното психично състояние на майката на детето ви- ако той прецени, че има за какво да се хване, ще имате доста работа.
Още на първа страница съм Ви отговорила и аз.
Дори и да се намери колега, който да Ви вземе парите с обещанието( такива ще срещнете в изоблие, особено в София), че ще спечели делото- имам огромни резерви да ви присъдят на Вас родителските права. ОК.?
Може и да ви се сторя груба, но наистина имам представа какво следва да правите и отговорът не е да дебатирате проблемите си във форума.
Когато се срещнете с адвокатът, който вие решите, че ще ви представлява пред съда, в свободен разказ ще изложите притесненията си, може и да реши колегата да изслуша и записите( знае ли човек). Едва тогава ще се прецени дали ще водите и други дела с оглед и доказателствата, които можете да подсигурите, преди това за режима на лични контакти.
А ако ли искате да бъдете излъган, ще ви доставя и това удоволствие- да, имате право да заведете дело за род. права и ще го спечелите.
Несериозно е, разумен човек да иска да слуша лъжи- поне според мен. Аз лично от написаното във вашите постове не намирам основание да бъде уважен такъв иск.
Ако все още имате желание да ви насоча към колега- активирайте си личните съобщения от панела с настройките.
- Гост.
- Старши потребител
Спор относно родителските права
Чл. 127. (1) Когато родителите не живеят заедно, те могат да постигнат съгласие относно местоживеенето на детето, упражняването на родителските права, личните отношения с него и издръжката му. Те могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да утвърди споразумението им. Споразумението има сила на изпълнително основание по чл. 404, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс.
(2) Ако родителите не постигнат споразумение по ал. 1, спорът се решава от районния съд по настоящия адрес на детето, който се произнася относно местоживеенето на детето, упражняването на родителските права, личните отношения с детето и издръжката му съгласно чл. 59, 142, 143 и 144. Решението може да се обжалва по общия ред.
(3) По искане на родителя съдът определя привременни мерки в интерес на детето, след като поиска становище от дирекция "Социално подпомагане". Определението не подлежи на обжалване, но може да се изменя от същия съд.
(4) Съдът може да приложи защитните мерки по чл. 59, ал. 8.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g активиран! Мисля си че ще споделя повече с евентуалния адвокат а не във форума където не намирате смисъл и вие да развивам излишни теории И не неискам да бъда лъган, стига ми бившата Благодаря за постовете Ви. Очаквам ЛС.
- medelinka
- Нов потребител
poli_g ако за секунда включите Л.С. ще мога да ви отговоря, или не посочите друг варянт в следващото си писание Благодаря за насоката.
- medelinka
- Нов потребител
Меделинка, всичките ви казаха, че няма как да спечелите едно такова дело. А вие ако искате го разбирайте или не. Освен това адвокатите се обосноваха и много добре "Защо няма да го спечелиете". Не виждам какво още очаквате да ви се каже или да се дискутира по вашия казус.
- sisi19
- Потребител
sisi невъзможни неща няма душко, а и казаха, че ще е много трудно а не невъзможно за това запази добрия ми тон като спреш да спамиш и ако имаш подобен случай или друг в който мъжът ти е кретен или проблеми от какъвто и да е характер не аз съм виновния Не влизай и не чети не държа да запълва вероятно празния ти ден от което да мрънкаш че си недоволна и съжелявам ако те обиждам!
П.С. Благодаря на адвокатите (колкото и малко да бяха) който все пак ми отделиха минутка!
П.С. Благодаря на адвокатите (колкото и малко да бяха) който все пак ми отделиха минутка!
- medelinka
- Нов потребител
60 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|