С извиненение към medelinka пускам нова тема.
Здравейте,
Имам развод от 2002 г. От тогава с изключение на първата година издръжка дъщеря ми не е получавала. Контакти между двамата няма никакви, нито той се интересува, нито тя. Доколкото разбрах е имал някаво произшествие от което е на легло и без да изпадам в подробности има и провинения и полицейско досие. Четох СК (20.07.2007), пишете че има и нов действащ, но все пак... Въз основа на тези факти и чл.74 (2) и 75 възможно ли е да подам молба за отнемане на род.права? Искам да отбележа и че дъщеря ми е почти на 14 години (попаднах и на инфо свързана с агенция за соц. подпомагане мисля, но там ви се видя доста по-сложно). Предполагам, че това е една дълга и трудна процедура и моля за координати на адвокат врящ и кипящ в подобни казуси
И не на последно място ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Нека успяваме да бъдем независими и силни и най-вече ХОРА !
- Дата и час: 17 Дек 2024, 11:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отнемане на родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отнемане на родителски права
Имате право да сезирате съда с такъв иск, а негово право е да го отхвърли.
С оглед изложените факти ( някаво произшествие от което е на легло и без да изпадам в подробности има и провинения и полицейско досие) никой не може да ви даде смислен отговор.
Честит празник и на Вас.
С оглед изложените факти ( някаво произшествие от което е на легло и без да изпадам в подробности има и провинения и полицейско досие) никой не може да ви даде смислен отговор.
Честит празник и на Вас.
- Гост.
- Старши потребител
Можете да, но си обезпечете и доказателства! Трябват ви свидетели, за това че бащата на детето се е дезинтересирал от него, т.е. че не поддържат личен контакт и той не полага грижи за детето. Трябва да докажете и неплащането на издръжка, а това става като образувате изпълнително дело за неизплатената до момента издръжка. Съдебния изпълнител ще ви издаде служебна бележка, която ще ви е нужна.
- chandra
- Потребител
Често питам доверителките си - Вие защо искате, всъщност, да му ограничите/отнемете родителските права?
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря Ви за отговорите.
Има няколко причини. Вече имаме ново семейство и още едно дете. Мъжът ми иска да я осинови, досега не сме се разправяли защото четем, че процедурата е трудна. Фамилиите са ни различни мойта, нейната и на тях двамата. За всяко нещо свързано с нея, трябва да се взима под внимание неговия подпис, разрешение или присъствие, което според мен в ситуацията е напълно излишно. Все едно един напълно непознат да трябва да разреши на дъщеря ми да отиде на екскурзия в чужбина или да учи в чужбина.
А и нещо друго, като толкова много хора държат да си запазят родителките ПРАВА и се водят ожесточени битки в съда, за да се докаже, че бившия (мъж/жена) очевидно не се грижи за децата, защо не се възползват от тях?
И последен въпрос има ли законово установен срок да мине подобна процедура, като приемем че сме събрали служебна бележка и нужните други документи?
Има няколко причини. Вече имаме ново семейство и още едно дете. Мъжът ми иска да я осинови, досега не сме се разправяли защото четем, че процедурата е трудна. Фамилиите са ни различни мойта, нейната и на тях двамата. За всяко нещо свързано с нея, трябва да се взима под внимание неговия подпис, разрешение или присъствие, което според мен в ситуацията е напълно излишно. Все едно един напълно непознат да трябва да разреши на дъщеря ми да отиде на екскурзия в чужбина или да учи в чужбина.
А и нещо друго, като толкова много хора държат да си запазят родителките ПРАВА и се водят ожесточени битки в съда, за да се докаже, че бившия (мъж/жена) очевидно не се грижи за децата, защо не се възползват от тях?
И последен въпрос има ли законово установен срок да мине подобна процедура, като приемем че сме събрали служебна бележка и нужните други документи?
- kaspas
- Младши потребител
Няма, или по-скоро докато са налице обстоятелствата за това.
Като Ви чета поста... по-добре е да замълча.
Като Ви чета поста... по-добре е да замълча.
- Гост.
- Старши потребител
kaspas написа:[i]СДоколкото разбрах е имал някаво произшествие от което е на легло и без да изпадам в подробности има и провинения и полицейско досие.
Иска пада ,човека е в обективна невъзможност !
Пък туй за провиненията боже ...трябва да е изнасилвач и убиец и т.н. ай сега досие!
Номерът бил осиновяване е не се прави така!
- donna
- Старши потребител
Ама на някой от Вас им е в кръвта да се заяждат явно. Нарочно не описвам подробности и определено няма "НОМЕР" в намеренията ми. А кой как ми разбира поста, наистина ми е все тая. И понеже винаги Вие адвокатите си мислите, че хората питат тук само и само да спестят 50 -100 лв. за консултация на място, затова учтиво Ви помолих за контакти на Ваш колега.
А досие има свързано с наркотици (може и да не се нарича досие, но май не това е най-важното.......).
Бъдете здрави!
А досие има свързано с наркотици (може и да не се нарича досие, но май не това е най-важното.......).
Бъдете здрави!
- kaspas
- Младши потребител
Това с наркотиците, ако е истина, сериозно повиши шансовете ви.
Никой в тази тема не ви е упрекнал в спестовност( стойността на консултацията, където я взимат, не би трябвало да е такава сума), но и вие затаявате голяма част от фактите, които са съществени.
Факта, че биологичният не се вижда с детето, в началото бе индикация, че той се е дезинтересирал от него( както уместо се посочи), който факт сам по себе си е недостатъчен за положително СР. Но ако е на легло( неподвижен) простете, няма как да упражнява режимът си на лични контакти ( посоченото от Донна- обективна невъзможност, която не ви ползва в едно бъдещо съдебно дело). Освен ако вие не водите детето при него, но няма индикации и за това- твърдите, че липсват контакти, защото и двамата не правят нужното за да се срещнат. Не споменавате дали изплаща и постановеният размер на ежемесечна издържка, не давате информация да са налице изобщо обстоятелствата визирани в чл. 74 и 75 от СК... не може да ви се даде сериозен отговор, колкото и да искате/искаме. Всичко е въпрос на детайли във фактологията в съдебните дела и по-важното - на доказване в бъдещото производство.
Каквото и да решите- успех Ви пожелавам, заради детето.
Никой в тази тема не ви е упрекнал в спестовност( стойността на консултацията, където я взимат, не би трябвало да е такава сума), но и вие затаявате голяма част от фактите, които са съществени.
Факта, че биологичният не се вижда с детето, в началото бе индикация, че той се е дезинтересирал от него( както уместо се посочи), който факт сам по себе си е недостатъчен за положително СР. Но ако е на легло( неподвижен) простете, няма как да упражнява режимът си на лични контакти ( посоченото от Донна- обективна невъзможност, която не ви ползва в едно бъдещо съдебно дело). Освен ако вие не водите детето при него, но няма индикации и за това- твърдите, че липсват контакти, защото и двамата не правят нужното за да се срещнат. Не споменавате дали изплаща и постановеният размер на ежемесечна издържка, не давате информация да са налице изобщо обстоятелствата визирани в чл. 74 и 75 от СК... не може да ви се даде сериозен отговор, колкото и да искате/искаме. Всичко е въпрос на детайли във фактологията в съдебните дела и по-важното - на доказване в бъдещото производство.
Каквото и да решите- успех Ви пожелавам, заради детето.
- Гост.
- Старши потребител
kaspas написа:Ама на някой от Вас им е в кръвта да се заяждат явно. Нарочно не описвам подробности и определено няма "НОМЕР" в намеренията ми. А кой как ми разбира поста, наистина ми е все тая. И понеже винаги Вие адвокатите си мислите, че хората питат тук само и само да спестят 50 -100 лв. за консултация на място, затова учтиво Ви помолих за контакти на Ваш колега.
Бъдете здрави!
Номерът госпожо в тоя случай се нарича осиновяване , по изнесените факти просто губите , на легло ли е има няма платена издръжка се тая , дори и да не беше в хода на делото ще ви я плати и пак губите , факта ,че имал досие не значи нищо щом не го прави опесан за детето , пък дори и да е било то и за наркотици ...то под наркотици мн. неща се разбират. Който ви обещае ,че ще спечелите това дело с тая аргументация ви е излъгал , колкото и да не ви харесва фактатите са си факти , нямаме право да ви препоръчаме адвокат така както сте го поискали предвид факта ,че закона за адвокатурата забранява!
И да ви кажа много сте нагла нямаше да ви отговоря ,ако отговора на казуса беше мисията невъзможна , кви са тия глупости бе жена ,ако ти имаше 100 лв наистина нямаше да си тука , щото тука не ти е концерт пожелание.
- donna
- Старши потребител
donna възкликна:
... кви са тия глупости бе жена ,ако ти имаше 100 лв наистина нямаше да си тука , щото тука не ти е концерт пожелание.
Малиииии! То лошо, лошо та се не трае! Съвсем като в кръчмарска свада
- plamen_penev
- Активен потребител
Не!
Дамата ми писа на лични, снощи- има ги основанията. Просто е спестила голяма част от фактологията по етични причини.
п.п. Пенев, моля да спреш с квалификациите. Моля.
Дамата ми писа на лични, снощи- има ги основанията. Просто е спестила голяма част от фактологията по етични причини.
п.п. Пенев, моля да спреш с квалификациите. Моля.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте,
Благодаря на poli_g за разбирането и куража, който ми вдъхна
И последно...Няма да се оправдавам за това, че не тичам директно при адвокат, а все пак първо чета и питам и от никого не искам да ми спечели дело по интернет....и ще дам пример. Както Вие самите знаете тук в София не е като да няма избор от Ваши колеги. Възниква ми казус и казвам на мъжа ми, че ще отворя закона за да прочета, пък той да отиде при адвокат, за да го тълкуват. Понеже не смятам, че да си ПОПРИКАЗВАМ С АДВОКАТ (в повечето случаи такава е консултацията) ме прави сигурна в каквото и да било, предпочитам поне да съм се запознала със Закона (честно казано и без това правото ми е интересно, непрофесионално разбира се ) Днес казал, утре забравил Адвоката си записал въпросите по които мъжа ми е поискал консултация и казал че на другия ден ще даде отговор. На другия ден (след като е попрочел я закон, я форум и не ме разбирайте погрешно в случая, всеки човек има нужда от помощ в работата си) цитира само и единствено чл. и алинеята от закона, които аз вече си бях прочела разбира се. И му бяха платени 100 лв.
Смятам да кажа само какво мисля по въпроса, може и да не съм права. Редно е според мен адвокатите да са насочени и да бъдат адски добри, но само в една посока. И когато клиент ти зададе въпрос не от твоята компетенция да можеш да кажеш и законово и чисто човешки - в тази сфера не съм добър, препоръчвам Ви този и този, или препоръчвам Ви колега от един кое си право.
И още нещо към Вас donna, хубаво е човек да прям и директен, а още по-хубаво е да не си вади изводи, преди да знае що за човек стои срещу него. Аз зная, че във форума има и некоректни хора, но не сме всички такива нали ??
Извинявам се на модераторите, че разводних и оспамих темата
Желая успех на всички
Благодаря на poli_g за разбирането и куража, който ми вдъхна
И последно...Няма да се оправдавам за това, че не тичам директно при адвокат, а все пак първо чета и питам и от никого не искам да ми спечели дело по интернет....и ще дам пример. Както Вие самите знаете тук в София не е като да няма избор от Ваши колеги. Възниква ми казус и казвам на мъжа ми, че ще отворя закона за да прочета, пък той да отиде при адвокат, за да го тълкуват. Понеже не смятам, че да си ПОПРИКАЗВАМ С АДВОКАТ (в повечето случаи такава е консултацията) ме прави сигурна в каквото и да било, предпочитам поне да съм се запознала със Закона (честно казано и без това правото ми е интересно, непрофесионално разбира се ) Днес казал, утре забравил Адвоката си записал въпросите по които мъжа ми е поискал консултация и казал че на другия ден ще даде отговор. На другия ден (след като е попрочел я закон, я форум и не ме разбирайте погрешно в случая, всеки човек има нужда от помощ в работата си) цитира само и единствено чл. и алинеята от закона, които аз вече си бях прочела разбира се. И му бяха платени 100 лв.
Смятам да кажа само какво мисля по въпроса, може и да не съм права. Редно е според мен адвокатите да са насочени и да бъдат адски добри, но само в една посока. И когато клиент ти зададе въпрос не от твоята компетенция да можеш да кажеш и законово и чисто човешки - в тази сфера не съм добър, препоръчвам Ви този и този, или препоръчвам Ви колега от един кое си право.
И още нещо към Вас donna, хубаво е човек да прям и директен, а още по-хубаво е да не си вади изводи, преди да знае що за човек стои срещу него. Аз зная, че във форума има и некоректни хора, но не сме всички такива нали ??
Извинявам се на модераторите, че разводних и оспамих темата
Желая успех на всички
- kaspas
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|