начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Бивш съпруг и сводник

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Бивш съпруг и сводник

Мнениеот wanikya » 23 Сеп 2009, 21:42

точно че го познавам добре миналата седмица говорех снего предложих да прекрати воината един кам друк и да помислим за бъдештето на детето чакам отговор :D
Свобода
wanikya
Младши потребител

Мнениеот wanikya » 23 Сеп 2009, 21:48

и ако не получа отгово трябва да седа и да го чакам да му доиде кефали :D
Свобода
wanikya
Младши потребител

Мнениеот wanikya » 23 Сеп 2009, 23:15

и междо другото като се разделихме и бяхме в развот всички докоменти за детето бяха при него акт за раждане паспорт здравния
картон и ги беше скрил на вилата при неговите родители сега мие смешно чак като се сета :D
Свобода
wanikya
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 24 Сеп 2009, 10:13

Имате много сериозен проблем и адвокат от Холандия намя как да Ви помогне. Детето е български гражданин, отвлечено от страната. Какво общо имат родителските права , а и едва ли при тази ситуация искът би бил подсъден на каквото и да е основание на холандски съд.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот wanikya » 24 Сеп 2009, 21:23

неразбирам ас живея тук от 2007 януари слет като се разведох с моя маж 2008 февроари тои ощте сащтия месец зами на да живе е в страната в кято живея и ас но в друк грат прес това време даштерями живееше при моите родители прес това време тои подаржаше контакт с нея по телефона а ас по скаипа същтата година прес май тои се пребра в българиа варна всички неини докоменти и ми беше направил декларация за патуване в чожбина слет като са пебрах в българия му се обадих по телефона и тои ми каза да се обадя на неговата сестра да си определим срешта и заедно с нея да отида при неговия адвокат да потпиша клетвена декларация че штея варна направихго наследваштия ден имахме срешта срешта на която тя не доиде а ми се обади и ми каза да отода при адвоката да си оправя там нештата и като сам готова тогава даисе обадя слет часи половина чакане ас отидох про неговия адвокат които ми заяви че нокога неса се азбирали такова нешто и незнае за каво става дума тогава ас отодох при моя адвокат и му расказах всичкия този апсурт тои мо каза че това което иска мия бофш сапрук си е изнудване и тои ну се обади о му каза че има много лесе начин да вземе тази декларациая от сестраму и го попита да ли е нужно от такива мерки вместо да се разбере човешки и точно слет пет минути неговата сеста ми се обади и ми донесе декларацията слет две седмици заминахме за холандияи прес всичкото това време тои подаржаше враска с нея по телефона когато престигнахме в холандия тои говореше с нея по скаипа когато му заявих че тя ште остане при мен и вече е записана за училиште тои започна да ни заплашва че ште доиде в гарада кадето живеем и че штея вземе и отведе тогава ас се обадих на федералните полицаи при които бях подала жалбата че мие бил сводник прес 2007 и имказах че тои живе е в холандия от седем месеца слет това тои се обадил в българското посолство и помолил за помощт и тогава тои и някаква жена от посолсвото утиват в полициата в града които живее в холандия и подават жалба срешто мене слет това идва в града в които живея и се срешта с федералните полицаи при които сам подала жалбата задаим обясни че тази жалба е глупост и гимоли дами се обадят и да ме питат дали ште разреша да се види с даштерями в полицията съгласих се съштия ден доде цевилна кола до вкъщи да ни вземе отидохме в пресаствието на двама полицай и мен тои се видя с нея за трисет минути и слет това ни варнаха в кащти това се случи прес септеври на следваштия месец ме извикаха в полицията на распит отностно жалбата която беше подал преди отидох и обясних всичко слет два месеца получих голам плик с докоменти докоменти които сам обвинена в отвличането на даштерями имаше и призовка прикачена към големия плик че февроари 2009 ме презовават в съдъ ама не в българия ами в холандия прес март тази година викаха майками в полицията на растит като свидетел питалисая за мен и детето прес април ми са обадиха от българското посолство да ми кажат че имам призовка от полицият в българия и на всеки три месеца маикини получават пимо в което пише при направена проверка за моето пребиваване е остановено че несамса завраштала страната товае историята за даштерями тя все оште е примен и никои не ме е задалжил дая варна в българия каво може да се случи и дали ште се случи слет като тя е примен вече година и три медеца ходо на училище говори перфрктно езика има много приятели :D
Свобода
wanikya
Младши потребител

Мнениеот wanikya » 22 Ное 2009, 02:15

Промяна в закона за документите за самоличност, позволяваща деца да пътуват зад граница, без за това да е нужно съгласието и на двамата родители, замислят депутатите от комисията за младежта и спорта.
Идеята се родила на заседание в четвъртък и сред основните За проблемния текст сигнализирала депутатите юристката от фондация “Български адвокати за правата на човека” София Разбойникова. Масови били случаите, когато деца не могат да напуснат България само заради отказ на единия от родителите да подпишат съгласие. Дадени били и конкретни примери на фрапиращи случаи, в които се стигало до изнудване и рекет на един от родителите. Депутатите се запознали с конкретен случай, когато баща искал крупна сума пари от бившата си съпруга всеки път когато тя настоявала да заведе детето им в близка европейска страна, където е омъжена повторно.
Масови били и случаите, когато талантливи български деца не могат да вземат участие в спортни състезания, концерти и ученически олимпиади само защото един от родителите не разрешава детето да напусне страната. За такъв случай разказал и депутатът от БСП Иван Гризанов. Честа практика било родител да не пуска детето си с бившия си съпруг или съпруга на почивка зад граница дори когато става въпрос за пътуване в съседна Гърция например.
За да се предотвратят тези случаи, депутатите обмислят в закона за документните за самоличност да се запише, че детето може да напуска България с разрешението само на родителя, на когото съдът е предоставил родителските права.
Това бил най-чистият вариант, който хем гарантира защита на непълнолетните, хем не създава пречки, твърдят избраниците от комисията.Това приетоли е или не е прието :D
Свобода
wanikya
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси