- Дата и час: 17 Дек 2024, 20:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Домашно насилие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Домашно насилие
Жената-млада девойка ученичка без матура..ражда след последния изпит дете на разведен с две деца ,които той трябва да отглежда.
Тя поема цялата домакинска същина и отглеждането на двете му деца.След бой и синини го напуска за седмица и му прощава.Връща се и след 15 дена алкохолика я потрошва от бой.Тя има медицинско.В нощта на побоя е спала докато й се нанасят ударите и ритниците по лицето.Това става пред очите на първия му син,който с тялото си е искал да предпази мащеха си.Влязъл е дядото ,попитал е какво става пред гледката на кръв по цялото лице и нощница на младата майка.Нищо е бил отговорът на сина му в тяхното жилище,което е било кредитирано и изпито.
Майката е избягала докато пияния не е заспал и е пробягала една махала в кръв и по нощница.Отваря й една съседка на майка й,защото тя е нямала сили и ключ за входната врата..На сутринта с полиция си взима детето и някакви дрехи.Има медицинско и завежда дело за домашно насилие и отнемане и на бищинските права.
В първото дело се представят исканията и доказателствата.Онзи не идва на делото,защото си правел някакви изследвания.В другото насрочване той води трима другари по чашка ,които казват че той е добър човек и се грижи за тях.Съдията пита дали са присъствали в презнощта на побоя.При отричане ,което е било невъзможно за потвърждение ,съдията се произнася,че не са никакви свидетели на побоя за който е и иска на жената.Следва да се разпита старецът,който може и да си изяде боя от сина си,при обстоятелства произлизащи на кръстосан разпит от адвокати и съдия.
До момента мъжът не е изпратил никаква издръжка по пощата ,защото тя не излиза от страх от дома на майка си и няма как да получи такава на ръка.Жената е със 100 лева майчинство и детски надбавки за една година.Детето скоро навършва годинка и неможе да ходи,видимо има проблем..
Той се е заканил,че ще убие и двамата и след това щял да се хвърли от някъде.На 12 септември майката е била сама в жилището на майка си/която ги издържа и работи на две работи/и понеже не е била заспала е усетила пушек,дим.Подпалена външната врата на апартамента и целия коридор са обгорени и одимени.Викнала полиция.
Нямам въпрос,на тази млада майка аз простих,но със цялото си сърце на прошката бих искал да помогна,защото е една интелигентна млада жена и наистина има нужда от помощ,защото всички грешат в тинейджърските си години.
Аз ви моля за помощ,защото след палежа едва ли ще се намери свидетел от нейна страна,освен ако е с неизвестен адрес,което за мен е непосилно в момента ,а много искам да помогна на тази жена в името на всички млади,неопитни наши и ваши дъщери.Моля помогнете със съвет!!!Моля
Щях да забравя..мъжът поиска услуга на полицай да му оправи книжката взета за алкохол.Това ако може да помогне при отговора ви.Разбира се имаше отказ от полицая,който съзря алкохолик убиващ деца на пътя и незастраховането за всички потърпевши.
Щях да забравя ,че мъжът има някакви сводки и докладни за хора с джипове от полицията за връзки с наркодилър от съседния блок .Това е във второ районно на гр.София.
Щях да забравя,че се е хвалил на всички които е черпил с алкохол ,че е намерил свидетели и за първата си съпруга и той никога нямало да има проблем,щото е е знаел как.Децата ядат масово бой и комшиите ги е страх да се обадят на полицията ,за да не разберел той имената им.
Кой го е внушил това тъпо нещо незная,но в едно съм на %сигурен,че на 112 никога и по никакъв начин за сигнал по телефона не издават пред провинилия се,нещо което той писмено не е е представил като доказателство или като свидетел.
И до ден днескашен комшийката незнае заради кой напусна апартамента си и плати няколко глоби заради висока музика след 12 часа след полунощ.Не мислете че някой го иска това,
те сами искат глобите си,
те пожелават този начин на разправия или каквото и да е спокойствие.
Тя поема цялата домакинска същина и отглеждането на двете му деца.След бой и синини го напуска за седмица и му прощава.Връща се и след 15 дена алкохолика я потрошва от бой.Тя има медицинско.В нощта на побоя е спала докато й се нанасят ударите и ритниците по лицето.Това става пред очите на първия му син,който с тялото си е искал да предпази мащеха си.Влязъл е дядото ,попитал е какво става пред гледката на кръв по цялото лице и нощница на младата майка.Нищо е бил отговорът на сина му в тяхното жилище,което е било кредитирано и изпито.
Майката е избягала докато пияния не е заспал и е пробягала една махала в кръв и по нощница.Отваря й една съседка на майка й,защото тя е нямала сили и ключ за входната врата..На сутринта с полиция си взима детето и някакви дрехи.Има медицинско и завежда дело за домашно насилие и отнемане и на бищинските права.
В първото дело се представят исканията и доказателствата.Онзи не идва на делото,защото си правел някакви изследвания.В другото насрочване той води трима другари по чашка ,които казват че той е добър човек и се грижи за тях.Съдията пита дали са присъствали в презнощта на побоя.При отричане ,което е било невъзможно за потвърждение ,съдията се произнася,че не са никакви свидетели на побоя за който е и иска на жената.Следва да се разпита старецът,който може и да си изяде боя от сина си,при обстоятелства произлизащи на кръстосан разпит от адвокати и съдия.
До момента мъжът не е изпратил никаква издръжка по пощата ,защото тя не излиза от страх от дома на майка си и няма как да получи такава на ръка.Жената е със 100 лева майчинство и детски надбавки за една година.Детето скоро навършва годинка и неможе да ходи,видимо има проблем..
Той се е заканил,че ще убие и двамата и след това щял да се хвърли от някъде.На 12 септември майката е била сама в жилището на майка си/която ги издържа и работи на две работи/и понеже не е била заспала е усетила пушек,дим.Подпалена външната врата на апартамента и целия коридор са обгорени и одимени.Викнала полиция.
Нямам въпрос,на тази млада майка аз простих,но със цялото си сърце на прошката бих искал да помогна,защото е една интелигентна млада жена и наистина има нужда от помощ,защото всички грешат в тинейджърските си години.
Аз ви моля за помощ,защото след палежа едва ли ще се намери свидетел от нейна страна,освен ако е с неизвестен адрес,което за мен е непосилно в момента ,а много искам да помогна на тази жена в името на всички млади,неопитни наши и ваши дъщери.Моля помогнете със съвет!!!Моля
Щях да забравя..мъжът поиска услуга на полицай да му оправи книжката взета за алкохол.Това ако може да помогне при отговора ви.Разбира се имаше отказ от полицая,който съзря алкохолик убиващ деца на пътя и незастраховането за всички потърпевши.
Щях да забравя ,че мъжът има някакви сводки и докладни за хора с джипове от полицията за връзки с наркодилър от съседния блок .Това е във второ районно на гр.София.
Щях да забравя,че се е хвалил на всички които е черпил с алкохол ,че е намерил свидетели и за първата си съпруга и той никога нямало да има проблем,щото е е знаел как.Децата ядат масово бой и комшиите ги е страх да се обадят на полицията ,за да не разберел той имената им.
Кой го е внушил това тъпо нещо незная,но в едно съм на %сигурен,че на 112 никога и по никакъв начин за сигнал по телефона не издават пред провинилия се,нещо което той писмено не е е представил като доказателство или като свидетел.
И до ден днескашен комшийката незнае заради кой напусна апартамента си и плати няколко глоби заради висока музика след 12 часа след полунощ.Не мислете че някой го иска това,
те сами искат глобите си,
те пожелават този начин на разправия или каквото и да е спокойствие.
-
namakak - Потребител
Re: Домашно насилие
Стига с този закон за дом. насилие. Тинтири-минтири. Както вече много пъти казах, закона не защитава а дава правото да се използва за евентуални бъдещи искове.
Да го съди директно за побой.
Да го съди директно за побой.
- sisi19
- Потребител
Един път и моето мнение да съвпада с това на sisi19! Този закон за домашното насилие е пълна дивотия! Насилието е обект на НК!
Но не знам дали може да се дискутира под напълно омотания и пълен с абсурдни твърдения и дивотии, мелодраматичен по своя характер и с неясна поанта в стил E.Ж.К. текст на namakak... На подобен текст едни специалисти му казват "словесна салата" (който знае какво е това да си замълчи!)...
Но не знам дали може да се дискутира под напълно омотания и пълен с абсурдни твърдения и дивотии, мелодраматичен по своя характер и с неясна поанта в стил E.Ж.К. текст на namakak... На подобен текст едни специалисти му казват "словесна салата" (който знае какво е това да си замълчи!)...
Последна промяна plamen_penev на 22 Сеп 2009, 14:02, променена общо 1 път
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:Един път и моето мнение да съвпада с това на sisi19! Този закон за домашното насилие е пълна дивотия! Насилието е обект на НК!
Но не знам дали може да се дискутира под напълно омотания и пълен с абсурдни твърдения и дивотии, мелодраматичен по своя характер и с неясна поанта текст на namakak...
Чесно казано, и аз нищо не разбрах, освен това че има побой над младо момиче, за което има писменни доказателства.
Към автора: Подреди малко поста, нищо не се разбира.
- sisi19
- Потребител
И двамата, моля замълчете, защото когато нещо не ви е ясно, просто подминете. Дали бихте могли?
Намакак, именно ЗЗДН е решението( заповед за незабавна защита), което не пречи, напротив- задължително е да се сезира съответната прокуратура И за извършеното деяние, като с оглед извършената проверка ще се реши какъв да е следващият ход.
Задължително И жалба с правно основание чл. 183 от НК.
Вие, двамата си мислите, предполагам - да се образува ДП и оня няма да я третира като боксова круша и още по-хубавото е, че ще бъде отведен( дай боже и с МНО)- НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ!
Наистина ще Ви помоля да спрете със съветите. Учтиво.
Намакак, именно ЗЗДН е решението( заповед за незабавна защита), което не пречи, напротив- задължително е да се сезира съответната прокуратура И за извършеното деяние, като с оглед извършената проверка ще се реши какъв да е следващият ход.
Задължително И жалба с правно основание чл. 183 от НК.
Вие, двамата си мислите, предполагам - да се образува ДП и оня няма да я третира като боксова круша и още по-хубавото е, че ще бъде отведен( дай боже и с МНО)- НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ!
Наистина ще Ви помоля да спрете със съветите. Учтиво.
- Гост.
- Старши потребител
Тази жена от къде е , ще ви пратя координатите на фондация "Център Надя "
http://www.centrenadja.hit.bg/kontakti-bg.htm
Доколкото зная имаха и хосписи и юристи да водят такива дела по закона против домашното насилие , за издръжка не мога да ви кажа дали водят ,но имат и квалифицирана психологическа помощ .
http://www.centrenadja.hit.bg/kontakti-bg.htm
Доколкото зная имаха и хосписи и юристи да водят такива дела по закона против домашното насилие , за издръжка не мога да ви кажа дали водят ,но имат и квалифицирана психологическа помощ .
- donna
- Старши потребител
Поли , хубаво е това с незабавната защита. Но не се вижда до този етап, тя да е издадено. Явно делото по ЗЗДН е все още в своя ход. А щом до този момент няма издадена такава за незабавна защита, после я камилата - я камиларя. Както виждам от поста, към датата на извършване на деянието няма преки свидетели, освен дядото, който предстои да бъде разпитан като такъв.Но от страх може да каже, че нищо не се е случило. Зависи какво е писано в молбата и в декларацията по ЗЗДН. Да не забравяме, че съда разглежда делото по същество към датата на деянието - е ли има такова или не.Всичко е въпрос на доказване, а без свидетел и други доказателства , е възможно съда да отхвърли и молбата и. Има дела по ЗЗДН който се точат с по 6-7 месеца.
- sisi19
- Потребител
И през ум нямаше да ми мине да се обаждам в ТАЗИ тема, но poli_g с нейното великолепно и до някаъде (всъщност значително) презрително към мнението на опонента самочувствие малко ме изнерви, за това ще ви попитам всички що сте тук: Нима не виждате, че събитията в темата са напълно измислени? Нима не виждате примитивните по своя характер, но напълно достойни за namakak несъответствия в повествованието?
Използвах случая, че имам нещо, с което мога, без да си кривя душата да покажа на постоянния си опонент sisi19, чиито постинги без съмнения не харесвам, че има и неща, по които мислим еднакво. Защото аз наистина смятам, че ЗЗДН е една напълно подмазваческа дивотия. Една дискриминационна конструкция, която различава счупената глава на съпругата, от счупената глава на случайния минувач, като приема, че счупената глава на съпругата е по-малко счупена... предвид последсъвията за извършителя на престъпното деяние. Нищо лично, poli_g! Знам, че адвокатите са много доволни от този закон, както ще бъдат доволни от новия СК, но той според мен създава неравнопоставеност на правните субекти и по-скоро стимулира семейното насилие, отколкото да го ограничава...
Използвах случая, че имам нещо, с което мога, без да си кривя душата да покажа на постоянния си опонент sisi19, чиито постинги без съмнения не харесвам, че има и неща, по които мислим еднакво. Защото аз наистина смятам, че ЗЗДН е една напълно подмазваческа дивотия. Една дискриминационна конструкция, която различава счупената глава на съпругата, от счупената глава на случайния минувач, като приема, че счупената глава на съпругата е по-малко счупена... предвид последсъвията за извършителя на престъпното деяние. Нищо лично, poli_g! Знам, че адвокатите са много доволни от този закон, както ще бъдат доволни от новия СК, но той според мен създава неравнопоставеност на правните субекти и по-скоро стимулира семейното насилие, отколкото да го ограничава...
- plamen_penev
- Активен потребител
Еее, Пенев - то "химия" от постове не става. Но виж, колкото и да са различни , все с нещо си приличат.
- sisi19
- Потребител
plamen_penev написа:И през ум нямаше да ми мине да се обаждам в ТАЗИ тема, но poli_g с нейното великолепно и до някаъде (всъщност значително) презрително към мнението на опонента самочувствие малко ме изнерви, за това ще ви попитам всички що сте тук: Нима не виждате, че събитията в темата са напълно измислени? Нима не виждате примитивните по своя характер, но напълно достойни за namakak несъответствия в повествованието?
Г-н Пенев, мно-о-ого пиперливо, благодаря. Трябва да съм го заслужила, при все когато писах поста си да съм била далечна на "презрителното отношение"! Но е мило, за сетен път да разбера, че някой е прочел повече от написаното.
Вероятно сте забелязали, че сте писали с вашия събеседник поне по един пост в тази тема, преди да се включа?
Да не мислите, че всички останали знаят за попрището ви житейско ... някъде там на средата? Основното, да ползвам вашата дума, поантата и на двата е- този закон не струва, не върши работа, не помага, не опитвайте- загуба на време е. Вероятно сте прав- това е вашата истина, както има истина и в житейската максима - на калпавата ракета, Космосът и пречи. Да, съгласна съм, че понякога една молба по ЗЗДН е прелюдия към съдебно производство с други последици. Не съм и спорила в това отношение. Но няма да се съглася, че защото Вие сте решили да се забавлявате в тази тема( а са ви прочели не знам колко хора) в този правен форум!, то законът "по-скоро стимулира семейното насилие, отколкото да го ограничава...."
Слабостта при всекиго е различна и ако е налична тук, то идва от друго.
А дали нормите на ЗЗДН и СК нов ме устройват? -не сте ми довереник, че да се отчитам пред вас.
И ако позволите още нещо, но не мога да подмина( използвайки отново вашият стил на изказ) ако сте искали да изразите субективното си възприятие по отношение тези два НА можехте да отворите нова тема, където да поставите на дискусия изложените, според вас, проблеми.
Мисля някъде прочетох да наричата това поведение ( нахлуване в чужди теми) "невъзпитано".
п.п. Съжалявам, че не ви го изпратих на ЛС, но наистина следва да се идентифицирате, когато давате идентични квалификации в правен форум- без значение дали темата и казусът са измислица или реалност.
Нищо лично, г-н Пенев.
- Гост.
- Старши потребител
sisi19 написа:Поли , хубаво е това с незабавната защита. Но не се вижда до този етап, тя да е издадено. Явно делото по ЗЗДН е все още в своя ход. А щом до този момент няма издадена такава за незабавна защита, после я камилата - я камиларя. Както виждам от поста, към датата на извършване на деянието няма преки свидетели, освен дядото, който предстои да бъде разпитан като такъв.Но от страх може да каже, че нищо не се е случило. Зависи какво е писано в молбата и в декларацията по ЗЗДН. Да не забравяме, че съда разглежда делото по същество към датата на деянието - е ли има такова или не.Всичко е въпрос на доказване, а без свидетел и други доказателства , е възможно съда да отхвърли и молбата и. Има дела по ЗЗДН който се точат с по 6-7 месеца.
Ами мотивирайте се по какъв начин едната жалба до прокуратурата, макар и с приложено освидетелстване от съдебен лекар, ще спре физическото насилие и спрете да ръсите и Вие квалификации( тинтири-минтири). Факта, че как го казахте, има право "Да го съди директно за побой" не значи, че това насилие ще бъде преустановено.
А, за да има осъдителна присъда ще минат поне три месеца време( ако изобщо се стигне до това). И както вече написах- никой няма да му наложи най-тежката МНО. Пак за това време.
Но, понякога сто тояги на чужд гръб са нищо. Нали?!
- Гост.
- Старши потребител
poli_g каза:
Основното, да ползвам вашата дума, поантата и на двата е- този закон не струва, не върши работа, не помага, не опитвайте- загуба на време е.
Не приятелко! Не само че не съм казал такова нещо, ами тази твоя трактовка е диаметрално противоположна на моето становище! И за да не ме цитираш грешно, сега ще го кажа във възможно най-ясна форма
"Такъв закон ИЗОБЩО не трябва да съществува!"
Няма да се мотивирам, но не мога да пропусна да кажа, че насилието е обект на НК, сиреч работа на "пеналистите", както обичаш да се изразяваш, а не на гражданските отделения... но това мисля е ясно от самосебе си...
poli_g каза още:
А дали нормите на ЗЗДН и СК нов ме устройват? -не сте ми довереник, че да се отчитам пред вас.
Това ми се вижда малко грубичко... не се сещам да съм те обиждал ... наскоро...
Нищо лично Поли!
- plamen_penev
- Активен потребител
насилието е обект на НК, сиреч работа на "пеналистите", както обичаш да се изразяваш, а не на гражданските отделения... но това мисля е ясно от самосебе си...
Грешиш...
"Такъв закон ИЗОБЩО не трябва да съществува!"
............. Това е твоето мнение и аз за нищо на света не бих те убеждавала, колко е погрешна тезата ти.
- Гост.
- Старши потребител
Именно - мое лично мнение!
А това за пеналистите си го изтеглям назад... все забравям за новия принцип и в правораздаването - "спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се"... Нали съм отраснал по време, когато държавата се грижеше за живота и сигурността на гражданите си...
А това за пеналистите си го изтеглям назад... все забравям за новия принцип и в правораздаването - "спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се"... Нали съм отраснал по време, когато държавата се грижеше за живота и сигурността на гражданите си...
- plamen_penev
- Активен потребител
Poli,никъде не казвам, че този закон трябва да се отхвърли напълно. Да, има някой неща в него и добри. Като например заповед за незабавна защита, но в дадения казус те не са я искали, а са завели само дело.Съдебното медицинско ще изиграе роля, но не пълна ако то не е от датата на деянието. Дори и само по себе си , такова съдебно медицинско също е енебходимо да се докаже, че именно този човек е изпълнителя на деянието, а това става със свидетели ако има такива.Ако няма - застават нейната дума срещу неговата.
- sisi19
- Потребител
Ще помоля да не ми обяснявате поне на мен, какво точно се случва по такива дела. Хубав или лош, според някои- законът върши чудесна работа в определени ситуации( не визирам спекулативната му употреба).
Последици, които НК и НПК не постигат, или не своевременно.
Това е личното ми мнение, като ще моля да бъде уважено без излишни постове по него.
Благодаря.
Това е личното ми мнение, като ще моля да бъде уважено без излишни постове по него.
Благодаря.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Ще помоля да не ми обяснявате поне на мен, какво точно се случва по такива дела. Хубав или лош, според някои- законът върши чудесна работа в определени ситуации( не визирам спекулативната му употреба).
Благодаря.
Poli, дискутирам - не обеснявам.Да - според някой върши чудесна работа в определени ситуации , като се премахне бързите и адекватни случай на драстични деяния чрез незабавна заповед за защите, друго всичко е спекула с уредбата му.
Хубаво е, че изразявате личното си мнение, но моля не го налайгайте.
Това, че един закон е приет в сила, не означава че всеки един гражданин трябва да го приеме.
- sisi19
- Потребител
Ще спра, защото на втори прочит( а и колега ми го каза, благодаря ти Василев) от последният ми пост се създава погрешно впечатление, че твърде яростно защитавам НА, като да съм пострадала от такова насилие.
Всъщност- виждала съм до какво води, а гледката не е изобщо приятна( поне не на мен) в цялото многообразие по чл. 2.
Но, няма да преча на някой да обяснява на останалите... каквото си е наумил там.
Лека вечер.
Всъщност- виждала съм до какво води, а гледката не е изобщо приятна( поне не на мен) в цялото многообразие по чл. 2.
Но, няма да преча на някой да обяснява на останалите... каквото си е наумил там.
Лека вечер.
- Гост.
- Старши потребител
На насилието с насилие ,за да те разбере...Това може една изпатила жена само да посъветва.
Ваште бръщолевиния доникакъв изход в двешно време не биха довели човека и макато решила да вземе всичко в своите мисли и действия.Умисъл за престъпление едва ли бих съзрял,но днес майката в 18.00 я видаха да разговаря с насилника по улицита видимо непритеснена.
Дали ще има престъпление или плътско удовлетворение,никой неби могъл да предположи на какво е способна една майка за дробовете на бебето си и пушека нахлул в тях,но тука цялата тема отива в други закони и други молитви.Защото майчините закони,СА по-големи по-истински от всичкине и конституционни,защото са немотивирани и защото са истински!
Ваште бръщолевиния доникакъв изход в двешно време не биха довели човека и макато решила да вземе всичко в своите мисли и действия.Умисъл за престъпление едва ли бих съзрял,но днес майката в 18.00 я видаха да разговаря с насилника по улицита видимо непритеснена.
Дали ще има престъпление или плътско удовлетворение,никой неби могъл да предположи на какво е способна една майка за дробовете на бебето си и пушека нахлул в тях,но тука цялата тема отива в други закони и други молитви.Защото майчините закони,СА по-големи по-истински от всичкине и конституционни,защото са немотивирани и защото са истински!
-
namakak - Потребител
namakak написа:На насилието с насилие ,за да те разбере...Това може една изпатила жена само да посъветва.
Трябва да се измисли нещо. Определено този словоред затруднява...
Има ли някой, който да е прекалил с алкохола в този късен час, та му се сплита езика?
-
Melly - Старши потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|