- Дата и час: 17 Дек 2024, 10:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смяна фамилията на дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна фамилията на дете
Здравейте, искам да попитам - имам дете от първия брак и в момента живея с друг мъж, който иска да сключим брак, но и да даде фамилията си и на детето ми.Каква е процедурата по смяната на фамилията? Трябва ли биологичния баща да се откаже законно от детето си или трябва само да даде съгласието си.Благодаря Ви !
- iveto7
- Нов потребител
Re: Смяна фамилията на дете
Фамилното име на всеки български гражданин, в това число и на детето ви, е елемент от гражданското му състояние. За да не ви говоря излишни за вас неща, ще допълня само, че то е свързано с произхода.
Сега сама си отговорихте на въпроса, нали?
Сега сама си отговорихте на въпроса, нали?
- razli4na
- Активен потребител
Различна, аз търся конкретен отговор.Това какво означава - че не може да си смени фамилията или, че биологичния баща трябва законно да се откаже от детето си?Просто искам да знам каква е процедурата, за да знам какви стъпки да предприема.Ще ви помоля да не ме оставяте сама да си отговарям .Точно затова питам Вас.Благодаря!
- iveto7
- Нов потребител
С две думи - не можете просто да смените фамилията.
Може новият Ви съпруг да го осинови, но само след съгласието на бившия.
Може новият Ви съпруг да го осинови, но само след съгласието на бившия.
- karlson
- Потребител
И аз така преполагах, но исках да потърся компетентно мнение, за което благодаря.Доколкото четох, може би мога да се възползвам от непълното осиновяване, но ако бъркам кажете.
- iveto7
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|