Ако може да ме посъветвате...
В резултат от фактическото ми съжителство с италианец имаме дъщеря на 7 год.възраст.От месец декември 2006г. не съжителстваме заедно и аз сама полагам всички необходими грижи за детето. Дъщеря ни е припозната при раждането й в РБ , но в Италия не е, т.е се води българка а в Италия дори не съществува като негова дъщеря.
Въпросът ми е следния: Имам ли право след извършване на припознаването на дъщеря ни в Итал.посолство след което тя ще стане и италианска гражданка да предявя претенции за издръжка в Италия предвид , че живеем с детето в РБ?
Благодаря предварително за оказаната помощ!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 10:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
издръжка от чужбина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: издръжка от чужбина
Момент сега, в България ли се е родила в България и той я е припознал, гражданството на дете предполагам е българско. Тя си е негова дъщеря, не е нужно да я припознава два пъти. Въпросът как тя да получи италианско гражданство вече е една съвсем друга работа, но не пречи да си искате издръжка. Дори и да не е италиански гражданин детето, то има право на издръжка. Вие вероятно искате издръжка в италиански размери , та затова се обърнете към колега от Италия ще се наложи да направите легализиран превод на всички документи на детето и да ги изпратите на тамошния колега.
- laridii
- Потребител
Re: издръжка от чужбина
tassini, щом бащата е припознал детето, очевидно можете да се разберете с него. Ако все още имате добра комуникация, защо не обсъдите двамата тия въпроси и доброволно уредите отношенията си. След като постигнете съгласие относно гражданството на детето, издръжката, както и кой ще упражнява правата за в бъдеще, идете при адвокат, който се занимава с тая материя- той лесно и бързо ще реши нещата, при това без разноски по съдилищата.
Успех желая!
Успех желая!
- razli4na
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|