- Дата и час: 17 Дек 2024, 11:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
втората съпруга да прехвърли имота на свое
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
втората съпруга да прехвърли имота на свое
може ли втората съпруга да прехвърли имота на свое име след като съпруга й от първия брак има деца,атя не ги е питала
- berta_73
- Нов потребител
Re: втората съпруга да прехвърли имота на свое
Какво искате да кажете ...това изречение както е написано нищо не значи от правна гледна точка.
- donna
- Старши потребител
Охх, тия семейни баталии за панелки и дворни места 400 квадрата нямат край ...
- laridii
- Потребител
Дядо ми има две дъщери.Също той има втора жена с която не е сключвал граждански брак,но живеят заедно вече 20 години,1-вата е починала(баба ми).Какви са правата на 2-рата незакона съпруга,над неговия имот???Може ли той да ощети 2-те си дъщери и да предпише или дари имота си на 2-рата си жена,без те да получат нищо???.Той е скаран с дъщерите си(тя е причината)-и то за да му вземе всичко
- tsani
- Нов потребител
Приживе може да се разпореди със собствеността си както намери за дорбе.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
tsani написа:Дядо ми има две дъщери.Също той има втора жена с която не е сключвал граждански брак,но живеят заедно вече 20 години,1-вата е починала(баба ми).Какви са правата на 2-рата незакона съпруга,над неговия имот???Може ли той да ощети 2-те си дъщери и да предпише или дари имота си на 2-рата си жена,без те да получат нищо???.Той е скаран с дъщерите си(тя е причината)-и то за да му вземе всичко
При такива роднини не се учудвам, че човекът си е намерил приятелка. Добре е направил.
- katerinakuch
- Активен потребител
Може, може.
И този закон се нуждае от много поправки
И този закон се нуждае от много поправки
- sisi19
- Потребител
[quote="berta_73"]може ли втората съпруга да прехвърли имота на свое име след като съпруга й от първия брак има деца,атя не ги е питала[/quotНу
Нужно е да конкретизирате въпроса си относно много обстоятелства.
Между другото, не виждам нищо лошо в това втората или която и да е поредна съпруга да наследява съпруга си. Децата от предишен брак или бракове нямат право въобще да държат сметка на баща си относно неговия личен живот/последващи бракове, деца и връзки/ и имущество. Трябва да бъдат доволни и да му бъдат благодарни, ако въобще го наследят/ако заслужават, разбира се/, независимо от това дали е сключвал последващ брак или не, а не да се кахърят относно размера на полученото и да ревнуват от други наследници.
Често притесненията на деца от предишен брак се изразяват в "нещастието им" и в ревността, че ще наследяват заедно с други наследници. Такива деца трябва да се опитат да преодолеят това си негативно състояние и да се примирят с волята на баща си. Такъв е животът.
Нужно е да конкретизирате въпроса си относно много обстоятелства.
Между другото, не виждам нищо лошо в това втората или която и да е поредна съпруга да наследява съпруга си. Децата от предишен брак или бракове нямат право въобще да държат сметка на баща си относно неговия личен живот/последващи бракове, деца и връзки/ и имущество. Трябва да бъдат доволни и да му бъдат благодарни, ако въобще го наследят/ако заслужават, разбира се/, независимо от това дали е сключвал последващ брак или не, а не да се кахърят относно размера на полученото и да ревнуват от други наследници.
Често притесненията на деца от предишен брак се изразяват в "нещастието им" и в ревността, че ще наследяват заедно с други наследници. Такива деца трябва да се опитат да преодолеят това си негативно състояние и да се примирят с волята на баща си. Такъв е животът.
- katerinakuch
- Активен потребител
Не сте ме разбрали-причината да е скаран с дъщерите си идва от 2-рата му незаконна съпруга.Дъщерите му са омъжени и живеят при мъжете си.А той живее сам с нея,и като отидем да ги видим стават скандали безпричинно з-то предварително тя го е насъскала с/у дъщерите му.В това няма сърдене на кого ще си предпише имота-но поне да уважаваше децата си както те него.Преди 2 дни отидохме да го видим и той каза 4е няма дъщери(все едно край-повече да не ходим)-и как така става този номер той да говори така.Ами тя и приказката е мн.точна-"първата магарица а втората царица".И поради тези скандали,се замислих че това е нарочно заради това тя да докопа имота му,и затова попитах какви са правата й,след като не са омъжени но живеят 20 г заедно
- tsani
- Нов потребител
Аз да питам- този ваш дядо кога е придобил имота, явявящ се ябълката на раздора- по време на първия си брак с "магарицата", по време на съвместното съжителство с "царицата", или ? Кога?
- Гост.
- Старши потребител
Имота е придобит с първата му съпруга която е починала преди 30 години,също и там са живели дъщерите му до преди да се омъжат.С 2-рата(царицата-мащехата),само живеят заедно без брак около 15-20г. в същия-негов имот;с мащехата не са придобили нищо заедно.
- tsani
- Нов потребител
С риск да съм неизчерпателен, но ако въпросният дядо е придобил имота по време на брака с първата си съпруга /под въпрос дали е СИО/, то след нейната смърт я наследяват освен той, като съпруг, така и децата и, т.е. ако фактите са действително така, както казвате, и не скривате тук - таме някой детайл, то би следвало имотът да е съсобствен между преживелия съпруг и децата. Това обаче на прима виста, тъй като казусът е доста постно зададен и може да се появи една давност у преживелия съпруг, особено като има данни да е гонил съсобствениците /децата/, сиреч да е своил. Тук, с риск да съм досаден, ще кажа, че наистина Ви трябва адвокат, на който обаче разкажете всичко, включително и неприятните за Вас подробности, за да не се чудите после защо може и да изгубите делото.
- bay4o
- Потребител
Благодаря за отговорите,ще видим какво ще направим по въпроса,тя е мн.сложна,тъй като мащехата работи при нотариуси и там където се оправят такива документи и нотариални актове,и щом го настройва с/у нас-вече може и да си е оплела кошнницата дет се вика.А той къде му е акъла да слага така черта на рода си -ВЪЗМУТЕНА СЪМ,но това е човешко и само по хората ходи.Той Господ гледа
- tsani
- Нов потребител
bay4o написа:С риск да съм неизчерпателен, но ако въпросният дядо е придобил имота по време на брака с първата си съпруга /под въпрос дали е СИО/, то след нейната смърт я наследяват освен той, като съпруг, така и децата и, т.е. ако фактите са действително така, както казвате, и не скривате тук - таме някой детайл, то би следвало имотът да е съсобствен между преживелия съпруг и децата. Това обаче на прима виста, тъй като казусът е доста постно зададен и може да се появи една давност у преживелия съпруг, особено като има данни да е гонил съсобствениците /децата/, сиреч да е своил. Тук, с риск да съм досаден, ще кажа, че наистина Ви трябва адвокат, на който обаче разкажете всичко, включително и неприятните за Вас подробности, за да не се чудите после защо може и да изгубите делото.
Колега, моля отчетете годините и ще установите при действието на кой НА е придобит имота.
Но, това е ... вмешателство в дискусията ви. Извинете ме.
- Гост.
- Старши потребител
tsani написа:Не сте ме разбрали-причината да е скаран с дъщерите си идва от 2-рата му незаконна съпруга.Дъщерите му са омъжени и живеят при мъжете си.А той живее сам с нея,и като отидем да ги видим стават скандали безпричинно з-то предварително тя го е насъскала с/у дъщерите му.В това няма сърдене на кого ще си предпише имота-но поне да уважаваше децата си както те него.Преди 2 дни отидохме да го видим и той каза 4е няма дъщери(все едно край-повече да не ходим)-и как така става този номер той да говори така.Ами тя и приказката е мн.точна-"първата магарица а втората царица".И поради тези скандали,се замислих че това е нарочно заради това тя да докопа имота му,и затова попитах какви са правата й,след като не са омъжени но живеят 20 г заедно
Откъде сте сигурни, че тя го е насъскала? Той е мислещ човек все пак и си преценява кой как се държи с него и кой как се грижи за него. Освен това и той има право на личен живот и семейство, не само дъщерите му. Разбирам, че приятелката му живее при него и благодарение на нея той не е самотен, докато дъщерите му не живеят при него, а при мъжете си и със сигурност не са самотни. След като те са се омъжили, живеят при мъжете и са си поели по своя път, не е редно да се месят в живота на баща си и в начина, по който той ще си го устрои и ще се разпореди със собственото си имущество. Тези дъщери да си гледат техните семейства, а не това на баща им, защото явно за него има кой да се грижи.
- katerinakuch
- Активен потребител
katerinakuch -по вашите разсъждения,оставам с впечатленаето че искате да кажете че след като децата се омъжат и заживеят в други къщи,не трябва да ги е грижа повече за родителите им,и да не ги посещават за да ги видят как са и дали имат нужда от помощ или каквото и да било.Не мисля че сте права че трябва да се отнасяме толкова корабосърдечно към собствените си родители.Поне аз за моите не бих направила така,незнам дали вий мразите вашите и затова пишете така.Да-те дъщерите си гледат семействата естествено,не се бъркат в това на баща си и нито са тръгнали да го питат за къщата и на кого ще бъде,но след това изгонване на дъщерите и такова държание и то точно откакто е с таз мащехата-мисля че е редно човек да се замисли
- tsani
- Нов потребител
tsani написа:katerinakuch -по вашите разсъждения,оставам с впечатленаето че искате да кажете че след като децата се омъжат и заживеят в други къщи,не трябва да ги е грижа повече за родителите им,и да не ги посещават за да ги видят как са и дали имат нужда от помощ или каквото и да било.Не мисля че сте права че трябва да се отнасяме толкова корабосърдечно към собствените си родители.Поне аз за моите не бих направила така,незнам дали вий мразите вашите и затова пишете така.Да-те дъщерите си гледат семействата естествено,не се бъркат в това на баща си и нито са тръгнали да го питат за къщата и на кого ще бъде,но след това изгонване на дъщерите и такова държание и то точно откакто е с таз мащехата-мисля че е редно човек да се замисли
Аз също като Вас много обичам своите родители, но следва да знаете, че децата си имат личен живот и работа, а родителите - също. Нито децата трябва да задушават и обсебват родителите си, нито пък родителите - децата.
На мен не ми се е случвало родителите ми да ме гонят от къщи, когато отида да ги видя. Ако с някое дете това се случи, то неко то да обмисли своето собствено поведение и да си отговори защо родителят се е отнесъл така с него.
Последна промяна katerinakuch на 21 Окт 2009, 15:25, променена общо 2 пъти
- katerinakuch
- Активен потребител
Ако родителите и децата и въобще роднините говорят помежду си по-малко за пари, имоти и наследства, то и конфликтите ще са по-малко. Има толкова много други по-хубави и интересни теми за обсъждане и неща за правене, когато роднините се срещнат.
- katerinakuch
- Активен потребител
И аз точно това казвам,както е в нашия случай,отиваме нормално да ги видим както обикновено,за да си говорим за разни хубави неща,на сладка приказка както се казва-а той настроен срещу нас и сам започна такъв разговор по средата на приказките и да казва че няма дъщери и от там вече човек трябва да се замисли-какво става тук-като в невиделица дойде всичко,неможе преди да се събере с таз жена да е бил един човек,а след това да си промени така мнението за собствения си род откакто е с нея.Никой не му е говорил за имоти,той сам започва скандалите и да се държи така.
- tsani
- Нов потребител
tsani написа:И аз точно това казвам,както е в нашия случай,отиваме нормално да ги видим както обикновено,за да си говорим за разни хубави неща,на сладка приказка както се казва-а той настроен срещу нас и сам започна такъв разговор по средата на приказките и да казва че няма дъщери и от там вече човек трябва да се замисли-какво става тук-като в невиделица дойде всичко,неможе преди да се събере с таз жена да е бил един човек,а след това да си промени така мнението за собствения си род откакто е с нея.Никой не му е говорил за имоти,той сам започва скандалите и да се държи така.
Вие бяхте написали, че той се е събрал и живее с нея вече 15-20 години/дълъг период и всички негови роднини би следвало и явно са се примирили с връзката му/, а описаният от Вас по-тежък конфликт между дъщерите и него е възникнал съвсем наскоро. Да разбирам ли, че през тези 15-20г. въпреки наличието на мащеха дъщерите са имали "свободен достъп до баща си", срещали са се с него и той не ги е гонел от къщи? Ако тово е така, то защо да се търси проблем в мащехата?
А сигурни ли сте, че той харесва съпрузите на дъщерите си и че това са бленуваните от него зетьове/колкото и свестни и добри да са те/, ако въобще със сигурност може да се твърди, че е държал да има зетьове?
Аз съм сигурна, че той обича дъщерите си /като всеки баща/ по свой собствен начин. Следва да знаете обаче, че любовта към детето има едни измерения, а любовта към приятелката или съпругата има други измерения. Едната любов не бива да изключва другата.
- katerinakuch
- Активен потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|