Здравейте. Пишта от името на брат си.
Разведен съм през 1999 година. Тогава дъщеря ми е била на 5 години. Съдът тогава постанови че мога да я виждам всяка първа и трета неделя от месеца и 15 дена лятото. Но ми беше забранено от майката. Поради куп причини, развода и други обстоятелства и тежка депресия до сега не съм бил в състояние нито да водя дела, нито да правя оптити да я виждам а понеже майката се ожени, решихме да не я търсим докато израстне. Както и да е. Цели 10 години.....
Сега дъщеря ми е на 15 години. След няколко разговора с майката и опити да я видя ми беше забранено отново. Но понеже учи успяхме да я намерим и да говорим със нея за около 1 час след 10 годишна пауза. Но все още имаме забрана от майка и. Въпроса ми е:
1. Мога ли да подам сам жалба във съда или ми е необходимо адвокат задължително? Жалба за това че майката не позволява да виждам детето.
2. Какво може да направи съдът, ако майката манипулира дъщеря ми и и кажи да не иска да се срещта със баща си, т.е. със мене?
Моля за вашето съдействие и идеи.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 10:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какви права имам да видя дъщяря си?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какви права имам да видя дъщяря си?
Виждам че никой не пише, затова ще гледам да улесня въпроса си.
Мога ли сам да отида във съда и подам жалба срещу майката че възпрепятства режима на постановен от съда. Т.е. не ми позволява да видя дъщеря си никога или ми е необходимо адвокат???
И какво би могъл да направи съдът?
Мога ли сам да отида във съда и подам жалба срещу майката че възпрепятства режима на постановен от съда. Т.е. не ми позволява да видя дъщеря си никога или ми е необходимо адвокат???
И какво би могъл да направи съдът?
- miros84
- Младши потребител
Re: Какви права имам да видя дъщяря си?
Можете, но тези 10 г. са си десет години. Плащахте ли издръжка през това време поне? Защото , ако майката реши да Ви ограничи родителските права,това е един от аргументите и. Не се сърдзете, но да не потърсите десет години дето, ми е малко прекалено, каквито и житейски трудности да имате Вие и близките Ви.
Иначе може да искате принудително изпълнение на съдебното решение , дори без дело.
Иначе може да искате принудително изпълнение на съдебното решение , дори без дело.
- sunrise
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|