начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

издръжка на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

издръжка на дете

Мнениеот jesika » 24 Окт 2009, 22:56

Здравейте.
съпругът ми има син на 15г от бившата си съпруга и трябва да плаща месечна издръжка. той не я плаща защото му дава лично пари /няма как да иска разписка за това от него/ и му пазарува каквото е необходимо. той живее с баба си. съпругът ми не дава пари на майка му защото парите не отиват за сина му. освен това има доста дела срещу нея за измама. тя е пуснала жалба за издръжка и в момента сме на етап - обвинителен акт на прокурора. имам следните въпроси:
- представихме на прокурора обяснения с приложен договор за изплащане на лизинг на компютър на сина му като съпругът ми е титуляр и той плаща месечни вноски в по-голям размер от издръжката.дали ще се вземе предвид този договор в по-нататъшен период?
- на 4ия ден от получаване на постановление за привличане на обвиняем издадено от разследващия полицай го обжалвахме пред пред районния прокурор с довод че показанията на сина му са дадени под страх и психически тормоз от страна на майка му и са неверни но ни върнаха писмо от там че не са компетентни защото един ден преди това прокурора е издал обвинителен акт - никъде не пише срок за обжалване на това постановление а доколкото знам в НПК се споменава че прокурора е длъжен да се произнесе по жалбата в три дневен срок.има ли право в случая?
- задължен ли е прокурора да ни прати копие от обвинителния акт тъй като до момента няма такъв?
- може ли съпругът ми да открие спестовна сметка на сина му и там да внася вноските? ще се вземе ли предвид?
Последна промяна jesika на 25 Окт 2009, 15:28, променена общо 2 пъти
jesika
Младши потребител

Re: издръжка на дете

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 09:54

БРАВО!Измамницата ще Ви измами и Вас-хем ще взема паритв и вещите,хем ще ви осъди/мъжа Ви,де/за престъпление от общ характер/такова,каквото е и измамата/,хем пак ще си вземе парите+лихвите накуп и даже Вие сами ще тичате да и ги давате!Какво казво милото детенце,та казвте,че е казано под натиска на майката?
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот jesika » 25 Окт 2009, 15:24

ами написал е че баща му му е дал само 35лв което абсолютно не е така :!:
той живее в друг град и винаги когато ходим там той му дава пари
jesika
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Окт 2009, 15:51

Трябва ви спешно адвокат. Аз по-добро решение не виждам.
Нещо не е така, както го излагате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 15:51

15 години са си добра възраст да манипулира и двете страни.Сега са подходящи наддавателни предложения са спечелване на детенцето,милото! Бащата или да не се среща с детенцето или да не му дава пари и вещи или да се среща със свидетели,но не Вие...но е в по-неизгодна позиция.Съдебното решение казва: парите на детето чрез мамата!И после да доказва,че не са давани за милото детенце,което е почти невъзможно!

Давал му е само един път 35 лв. или всеки път по 35 лв.? Абе, пригответе се за плащане и за осъждане...Така се принуждава бащата да отбягва детето и после се казва,че бащата не го поглежда...Търсете адвокат.Мога да Ви кажа някои,но на лични съобщения.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Гост. » 25 Окт 2009, 16:11

експертиза!
абе няма да пиша повече...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jesika » 25 Окт 2009, 19:10

точно това си мислехме че ще поискаме съдебно психиатрична експертиза на показанията на сина му.
а по моите конкретни въпроси някой има ли мнение?
jesika
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 19:39

Имате ли образувано изпълнително дело за издръжката? Ако да-внасяйте там по сметка.
Прокурорът няма да Ви праща нищо! От съда чакайте призовка+документи.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2009, 10:43

Мнението ми е ,че ще осъдят съпруга Ви в наказателното дело.Издръжката се дава по начина , който е указан в решението.Какво като му е купил компютър, детето компютъра ли ще яде следващата година?
А това за експертизите, по-скоро го забравете.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот jesika » 26 Окт 2009, 12:54

значи според вас няма шанс да спечелим делото по никакъв начин?
jesika
Младши потребител

Мнениеот jesika » 26 Окт 2009, 12:55

а варианта със спестовната сметка на името на сина му?
jesika
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2009, 13:04

И как според Вас синът на 15г. ще си тегли от сметката всеки месец?
А и тя касае бъдещ период , не минал.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот jesika » 26 Окт 2009, 16:08

ами ако в съда докажем, че майката не живее с него и не се грижи за него, както и че му оказва психически тормоз ще се вземе ли предвид или направо да заведем едно дело за отнемане на родителските права?
jesika
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 26 Окт 2009, 16:31

За какво Ви е това дете?То тогава издръжката му ще е къде-къде над тази издръжка...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот bebitor » 27 Окт 2009, 00:30

jesika написа:точно това си мислехме че ще поискаме съдебно психиатрична експертиза на показанията на сина му.

Възмутително :evil:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 10:08

:shock: :shock: :shock:
sisi19
Потребител

Мнениеот jesika » 29 Окт 2009, 14:08

и кое по-точно е възмутително - че една майка кара детето си да лъже и по този начин се опитва да развали отношенията на детето си с баща си??? :x :x
jesika
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 17:51

Неее, друго е възмутителното, а то е:ЧЕ ТРЕТО ЛИЦЕ СЕ ПЪХА В В ЛИЧНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ МЕЖДУ МИНАЛИ И НАСТОЯЩИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕДНО ВЕЧЕ РАЗРУШЕНО СЕМЕЙСТВО КЪДЕТО ХИЧ, АМА ХИЧ НЕ МУ Е РАБОТА.
Засрамете се госпожо :oops:
sisi19
Потребител

Мнениеот tatina » 29 Окт 2009, 23:18

Dobar den,
Taka i ne razbrah kade moga da zadam vaprosa si,koito e svarzan s tazi tema
tatina
Нов потребител

Мнениеот jesika » 30 Окт 2009, 10:12

sisi19 написа:Неее, друго е възмутителното, а то е:ЧЕ ТРЕТО ЛИЦЕ СЕ ПЪХА В В ЛИЧНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ МЕЖДУ МИНАЛИ И НАСТОЯЩИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕДНО ВЕЧЕ РАЗРУШЕНО СЕМЕЙСТВО КЪДЕТО ХИЧ, АМА ХИЧ НЕ МУ Е РАБОТА.
Засрамете се госпожо :oops:

това вече е и мой проблем щом засяга съпругът ми още повече, че той не разбира от дела,а аз по една или друга причина съм запозната доста добре с дела!!! А и това е форум за правна взаимопомощ,а не форум за обвинения :!: :!: :!: :idea:
jesika
Младши потребител

Назад към Семейни казуси