начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Признаване на дете по принуда

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Признаване на дете по принуда

Мнениеот ety_04 » 27 Окт 2009, 11:21

Здравейте,щ съм много благодарна ако се намери кой да ми отговори или даде съвет за следната ситуация.Баща ми е на 56г.и е с онкологично заболяване.За да неизпадам в подробности с две думи: има една жена, която е се навърташе около него с цел да го излекува с билки,защото и тя била с такава диагноза и се била оправила.Аз съм говорила лично с нея и съм я молила да стои даличи от баща ми,а в съсщото време майка ми замина за Чикаго при сестра ми.И тази жена се е възползвала до момента да замазва очите на татко,докато неразбрах от нейния шеф че тази жена била БРЕМЕННА.Разбрах го съсвсем случайно,защото започнах да я издирвам и накрая се принудих да намеря телефона на хотела в който работи като готвачка и така след дълъг разговор с нейния рабоодател,аз разбрах какви неща са се случили.Тази жена живее на квартира в Троян и няма нищо...Обедила е татко,че той е бащата на дедето,но аз дълбоко се съмнявам защото той през това време /април/започна химиотерапия.Той каза,че като е разбрал за бебето я накарал да направи аборт,но тя се разплакала и казала че искала да го остави..Тя знае за диагнозата му и че състоянието му е влошено,няма дом,няма доходи освен от болничните,но всички знаем колко пари са,от други хора в троян майка ми разбра,че тя е имала интимни отношения със разни алкохолици и т.н.Баща ми направо си е загубил акъла и незнам какво да правим.Сестра ми се пребира на 3 ноември за да можем да прехвърлим имущество и дсичко което имами и е общо между майка и татко...Моля Ви за помощ.
ety_04
Младши потребител

Re: Признаване на дете по принуда

Мнениеот REVOLUTION » 27 Окт 2009, 11:32

Не разбирам за какво се притеснявате , имам предвид юридическата страна на въпроса.Никой нищо не е признал.Баща Ви и жената за която говорите не са в брак , така че роденото дете няма да се ползва от презумпция за бащинство.Ако баща Ви(да е жив и здрав) не припознае детето , то ако жената твърди че той е бащата ще трябва да го докаже в съда.Спред мен вместо да харчите пари за ненужно прехвърляне на имущество , по-добре успокойте баща си и го подкрепяйте в борбата с болестта му.Кажете му , че след като се роди детето ще направите ДНК експертиза и ако се окаже , че наистина той е баща тогава заедно като семейство ще решите какво да правите.Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ety_04 » 27 Окт 2009, 11:49

Да съгласна съм,аз дори направих запитване в една лаборатория за ДНК еанализ,но той е твърдо убеден,че ще признава това дете и ще търси жилище къде да живеят.Той не е разведен с майка ми,за нея всичко това е един кошмар и каза че развод няма да даде.Аз знам,че тази жена има планове да принуди баща ми да и остави някоя къща или имот,защото така преди тя да дойде в Троян,е живяла в Благоевград и му е казала че там има къща и апартамент.Там тя е забременяла от шефа си който също бил семеен човек но не се е развел ами просто и е купил апартамента за който споменах...Въпрос си задавам,защо тази жена се появява изведнъж в Троян с дете на 20г.което дори не е завършило средното си образование и баща алкохолик???Без при и да живее под наем в една стая с кучета и котки,как тази жена си мисли че може да гледа дете и какво цели от татко,аз си мисля че целта и е материално благо с цел да си осигури живота.Дори и татко казва че знае че тя имала къща в село до Благоев град,добре ама като има какво прави в мизелията в която живее...Разбирате ли,аз съм сигурна че тук е на лице една голяма измама от която незнам как ще излизаме.Нидай си боже да стане нещо с татко тя ще ни изнудва докато сме живи,ще умори майка ми и незнам какво ли още.Тази жена е много задължняла в града,всеки само като чуе името и бяга...да неговоря за хората с които е имала интимни отношения.Аз мога ли да и повдигна някакво обвинеие за тормоз,измама или незнам вече какво?Защото тя ще обеди татко да признае това дете.
Благодаря Ви предварително.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Окт 2009, 12:01

Сега вижте ,ако баща Ви иска да живее с тази жена , което говори че има чувства към нея , вярва че това дете е негово и иска да го припознае , не може да го заставите да не го прави ,нито пък майка Ви може да "не му даде развод".Пък и не виждам принуда упражнявана спрямо баща Ви.Не виждам основания за жалба за тормоз, нито пък измама.Разбира се това е моето мнение.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ety_04 » 27 Окт 2009, 12:15

Вижте сега,може би аз нещо немога да разбера.Той е на 56г.и провежда химиотерапия.Няма начин в това положение да направи бебе!!!!Той има нужда от нас като семейство вече незнам дали това е семейство,защото състоянието му е лошо.Как ще го насилват да признава дете,а той все пак ми е баща и аз немога да оставя той да бъде манипулиран.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Окт 2009, 12:23

ety_04 написа:Вижте сега,може би аз нещо немога да разбера.Той е на 56г.и провежда химиотерапия.Няма начин в това положение да направи бебе!!!!Той има нужда от нас като семейство вече незнам дали това е семейство,защото състоянието му е лошо.Как ще го насилват да признава дете,а той все пак ми е баща и аз немога да оставя той да бъде манипулиран.

Добре де , Вие всичко описахте освен по какъв начин баща Ви е "насилван" , "принуждаван" , "тормозен" да припознае детето.Факт е че баща Ви е имал интимна връзка с тази жена.Дали е било възможно от тези контакти(предвид заболяването на баща Ви и осъществяваното лечение) да се зачене дете е в сферата на вероятностите и аз поне нямам специални знания да отговоря.Тази жена казва на баща Ви , че детето е негово.Той решава какви действия да предприеме , с оглед на това дали вярва или не вярва на твърденията на жената.Иска или не иска да провери и т.н.Сега Вие твърдите , че баща Ви ще припознае детето защото е принуждаван , тормозен и т.н.В какво се изразяват тези действия?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ety_04 » 27 Окт 2009, 12:42

Аз неискам да изтъквам заболяването на татко,но тук се търси изгода от нейна страна.И се злоупотребява от нейна страна с положението.Тя не търси любов,а издръжка.Наистина тя накара ли го да признава това дете,то става законен негов наследник,защото тя е наясно с положението му.
Извинявам се ако по някакъв начин Ви досаждам,но просто исках да видя мнение на компетентно лице и незаинтересовано по случая.Благодаря за което сърдечно.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот portokal » 27 Окт 2009, 12:45

Мисля като Революшън. Колкото и да е укоримо нейното поведение, баща Ви е пълнолетен и, предполагам, психически здрав. Дано го убедите поне да провери дали бащата е той.
Впрочем химиотерапията води ли до безплодие? :roll:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Окт 2009, 13:05

portokal написа:Впрочем химиотерапията води ли до безплодие? :roll:

По принцип да , но няма категорично 100 % правило.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 27 Окт 2009, 13:26

REVOLUTION написа:
portokal написа:Впрочем химиотерапията води ли до безплодие? :roll:

По принцип да , но няма категорично 100 % правило.

Със сигурност не води до засилване на плодовитостта! :wink:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот ety_04 » 27 Окт 2009, 14:21

Химиотерапията убива много и здрави клетки,то е ясно,но аз имам притеснения защото тази жена е доста та ти с билките и с разни чакри,защото тя само за такива неща говори,какво му е давала да пие.....но това му се отразаява и на здравето.а и все пак прибавям и възрастта,така че оплодителната система е нищожна.Незнам как да постъпвам и какво да правя,вярно че си зависи от него...
ety_04
Младши потребител

Мнениеот laridii » 27 Окт 2009, 15:12

И аз като колегите не виждам къде тук е принудата, ако баща Ви счита, че детето е негово и иска да го признае Вие нищо не можете да направите. Ако действително детето е негово той и да не го припознае, майката може да води дело и да се получи същия резултат, а именно да се сдобиете с брат/сестра. Това, което можете да направите е да не изпадате в излишни истерии и да поговорите спокойно с баща Ви, за да го убедите да се направи ДНК тест на детето след раждането и след това да го припознае, ако се окаже негово. Не позволявайте лакомията за имоти и наследства да замъгли преценката Ви и да разстрои отношенията Ви с всеоще живия Ви баща. Той самият едва ли е толкова глупав.
laridii
Потребител

Мнениеот ety_04 » 27 Окт 2009, 15:32

Подялбата на имущество искаме да направим,защото остане ли нещо за тази жена тя ще продаде и изпие всичко.Аз се опитвах да обясня за каква жена става въпрос.Немога да опиша какъв шок и всичко това за мен,сестра ми и майками.Никой не е лакум за имоти,но няма да си простя да стане нещо с татко и после тази жена да се разпорежда със всичко,все пак аз и сестра ми имаме деца...Разбирате ли от какво се ядосвам,че тази жена няма никакъв морал,а на какъв жаргон говори няма да описвам.Аз съм изумена защото никога не съм очаквала такова нещо,аз съм възпитавана от този човек и никога не е имало проблеми в нашето семейство.Това празници,рожденни дни винаги сме били заедно,винаги съм била със майка ми до него след като се разболя и какво стана,появи се някаква билкарка и проми мозъка на баща ми.той е се е доверил най-вероятно защото той започна само за билки да говори,но тя само го е лъгала..немога да се примеря с тази ситуация,защото той е използван,а сега като пие силни болкоуспокояващи мисля,че тя ще го довърши.Тази жена не е добър човек бе хора,как да го оставя в ръцете на такава жена,че тя накара ли го да отидат някъде да живеят край...Ако му стане нещо никой от нас няма да разбере,тя няма дасе обади....не немога да се примиря.Вие как бихте постъпили на мое място.Та тя едното си дете го е зарязала на произвола на съдбата,няма завършено средно образование.Неможе да има такива хора които да се възползват от мъката на хората за собствена изгода.Не и с моето семейство.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Окт 2009, 16:18

Съжалявам , но проблема Ви не е юридически.Така че от правна страна нищо не може да направите.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 27 Окт 2009, 16:52

Без да съжалявам, щото съм човек, преди останалото.
Изначално темата не е правна. Къв такъв правен интерес у питащата?!

Бащата болен... оставете го да си живее щастливо дните!

И, ако решите да ми пишете- да уведомя, на темата онкоболни съм особено чувствителна! 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Окт 2009, 20:02

Завързан кръг - а Вие говорила ли сте с баща си на тази тема?

Относно вероятността бебето да не е негово, вероятността тя да го прави за имуществото и т.н., все пак както са Ви писали по-горе баща Ви е психически здрав, той решава.

Поговорете, помислете..... щом като е казал в началото "аборт" значи има някакво притеснение у него. Ами действайте и Вие леко психически - по-скоро потърсете помощта на психолог - той би Ви бил по-полезен.
nikiboy
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Окт 2009, 20:29

nikiboy написа:Завързан кръг - а Вие говорила ли сте с баща си на тази тема?

Относно вероятността бебето да не е негово, вероятността тя да го прави за имуществото и т.н., все пак както са Ви писали по-горе баща Ви е психически здрав, той решава.

Поговорете, помислете..... щом като е казал в началото "аборт" значи има някакво притеснение у него. Ами действайте и Вие леко психически - по-скоро потърсете помощта на психолог - той би Ви бил по-полезен.

8) И защо? Би ли ми обяснил с думи прости? От кога ние юристите( а и не само) сме такива лицемерни моралисти?!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Окт 2009, 23:12

Радвам се за впечатлението, което съм Ви направил :D , но аз съм просто "едно ченге" :wink: с изключително силно чувство за справедливост. Правото и психологията са ми нещо като слабост
nikiboy
Потребител

Мнениеот ety_04 » 28 Окт 2009, 10:56

Бащата болен... оставете го да си живее щастливо дните!

И, ако решите да ми пишете- да уведомя, на темата онкоболни съм особено чувствителна!

И аз съм чувствителна на тази тема!!!Затова немога така с лека ръка да го оставя да си чупи главата, защото ми е баща.Но мисля че не съм стигнала чак до там че да ходя при психолог.
Няма да досаждам повече и да ви губя ценното време,благодаря Ви на всички,че споделихте мнението си и ще го взема в предвид.Ще направим ДНК експертиза и тогава АКО се разбере,че това дете не е от него,Ще си тарся правата по правен път.Мисля че имам такова право?!
Лек и приятен ден на всички.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 28 Окт 2009, 13:32

Е, законът е суров, но справедлив.
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси