начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Намеса в лични взаимоотношения

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Намеса в лични взаимоотношения

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 10:16

Какво обуславя намесата в лични взаимотношения??? По кой закон може да се търси отговорност на лицата извършили тази намеса???? такова действие има ли своята правна стоиност???
sisi19
Потребител

Re: Намеса в лични взаимоотношения

Мнениеот laridii » 29 Окт 2009, 13:12

Сиси, както обикновено ме оставяте без думи!!!
:shock: :shock: :shock:

п.п. Ако искате да търсите отговорност от свекърва, че се меси във взаимоотношенията между снаха си и сина си, единствената комепетентна институция е Арменския поп!
laridii
Потребител

Мнениеот portokal » 29 Окт 2009, 13:29

Що, бе, а непозволено увреждане? :P Щото едно такова увреждане от свекърва дали е позволено?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 29 Окт 2009, 13:46

Според мен умишлената намеса на свекър/ва , тъща/тъст , ако е довело до тежки последствия за брака , трябва да се криминализира , като развода бъде квалифициращо обстоятелство. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Окт 2009, 14:53

Ще го криминализираме, ама и свекървите ще искат и те да се криминализира "отвличането на милото им малко синче" (мъж на 35 г., 100 кг. и почти 2 метра ръст) от жени с престъпни намерения, а именно да перат на сина чорапите и да си присвоят фамилното му име :lol: :lol: :lol:
laridii
Потребител

Мнениеот Гост. » 29 Окт 2009, 15:01

laridii написа:Ще го криминализираме, ама и свекървите ще искат и те да се криминализира "отвличането на милото им малко синче" (мъж на 35 г., 100 кг. и почти 2 метра ръст) от жени с престъпни намерения, а именно да перат на сина чорапите и да си присвоят фамилното му име :lol: :lol: :lol:

:lol: Бягайте от такива мъже.
Не подтискайте животинския си инстинкт за самосъхранение- просто бягайте... и няма да има нужда да търсите правната страна на този фундаментален въпрос.

Допълвам- като се замисли човек, то има логика да бяга изобщо от човешки взаимоотношения, че винаги може да се получи инфекция. Превенция е думата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 29 Окт 2009, 15:33

sisi19 написа:Какво обуславя намесата в лични взаимотношения??? По кой закон може да се търси отговорност на лицата извършили тази намеса???? такова действие има ли своята правна стоиност???

Бъди по-конкретна, за да може да ти се помогне!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 29 Окт 2009, 17:20

poli_g написа:
laridii написа:Ще го криминализираме, ама и свекървите ще искат и те да се криминализира "отвличането на милото им малко синче" (мъж на 35 г., 100 кг. и почти 2 метра ръст) от жени с престъпни намерения, а именно да перат на сина чорапите и да си присвоят фамилното му име :lol: :lol: :lol:

:lol: Бягайте от такива мъже.
Не подтискайте животинския си инстинкт за самосъхранение- просто бягайте... и няма да има нужда да търсите правната страна на този фундаментален въпрос.

Допълвам- като се замисли човек, то има логика да бяга изобщо от човешки взаимоотношения, че винаги може да се получи инфекция. Превенция е думата.

Да. Така е. Всички сме чели "Татул" на Г.Караславов.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 17:34

Ех, че веселба пада. :D :D :D От една страна това беше целта - да се създаде малко распускашто време от тежкия ден.
От друга страна обаче, мисля, че има резон.Но незнам как точно да го формулирам. Все още е в процес на зреене в сивото ми вещество. :D :D :D
Успях и аз да се разсмея с вашите отговори. :D :D :D Това доста ме ободри. :D
sisi19
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 29 Окт 2009, 17:47

Перфектната свекърва е тази, която се намира далече от сина си и си има свой собствен личен живот/ако е вдовица може спокойно може да се омъжи повторно или да си заживее с приятел, който да и помага/. Ако е тактична, щади и обича сина си, би го направила. Такава жена заслужава уважение, защото проявява разбиране и доверие към сина си, не го ревнува от съпругата му или приятелката му и въобще от младите жени в живота му, не му се "увисва" като малко дете на врата, не го изнудва и манипулира фино за внимание, грижи и пари и просто спокойно осъзнава, че вече е ред да даде възможност на младите да се изявяват на семейното поприще.
В крайна сметка - всеки по реда си. :)
Последна промяна katerinakuch на 29 Окт 2009, 17:59, променена общо 2 пъти
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 17:55

Трето лице може да бъде всеки един, не е задължително да бъде свекърва и намесета да е единственно и само по СК.
sisi19
Потребител

Мнениеот DEKAH » 29 Окт 2009, 18:00

Днес да не е петък?

:o :o :o
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 29 Окт 2009, 18:03

sisi19 написа:Трето лице може да бъде всеки един, не е задължително да бъде свекърва и намесета да е единственно и само по СК.

Абе какво сте яли днес ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 18:24

Добре де. Хипотетично: При доказване на такава срещу дадено лице, логично ознчава, че това лице търпи вреди от лицето извуршило действието(намесета), от която са настъпили тежки последствия за потърпевшия......
sisi19
Потребител

Мнениеот inspectora » 29 Окт 2009, 18:30

Е добре де ... дайте конкретен пример ... щото аз лично не мога да си я представя тая работа :) ...

... имаше по едно време една статия някъде из медийното пространство, където някакъв осъдил майка си за тормоз щото му звъняла по над 50 пъти на ден по тел. да го види как е :) /човекът голям мъж над 30г./ ... ама някъде на запад била цялата случка :) /дали не и зад океана :) ... ама те там още смъртни присъди изпълняват :) ... тъй че .../
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 18:38

inspectora - :D не бъркай с ЗЗДН. Тук не става въпрос за това.
Няма конкретизация. Ако разглеждаме всеки един казус по отделно , почти 98 % от тях се визира (макар и до някъде скрита), една такава намеса. Но най - вече се откроява във гр. дела по семейни казуси.
Произволно, меже да изберем примерно темата в раздел "Сеймеини казуси" със заглавие "Издръжка", ако естественно авторката е съгласна да се дискутира темата и казуса и.
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 29 Окт 2009, 21:58

Аз не съм чела Татул.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот adv_stefanova » 30 Окт 2009, 14:53

Поли, хубава е книжката. Прочети я :D Особено, ако още не си сключила брак :wink:
adv_stefanova
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 30 Окт 2009, 15:50

poli_g написа:Аз не съм чела Татул.

Заслужава си да се прочете.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2009, 19:21

:roll: Леле! ...
Ще сменя прикритето- брюнетка съм и понякога ( а напоследък и често) просто се шегувам тук. Но сте мили- благодаря Ви.
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси