начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

родителски права за дете и сключване на нов брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

родителски права за дете и сключване на нов брак

Мнениеот krisi871102 » 31 Окт 2009, 16:56

със приятеля ми живеем на семейни начела, той има дете на 3 години, правата са негови и майката е осъдена да плаща издръжка, която те не плаща, но не се и интересува от детето, не ни притеснява, сега с него чакаме дете, искаме да сключим брак, аз трябва ли да давам някакво съгласие за първото му дете, и какви права ще имам аз, понеже съм студентка, мога ли да кандидатсвам за стипендя за отглеждане на дете, ако сключим брак, след време двете деца еднакви права ли ще имат или нашето ще има повече права от другото, грозно е да питам по този начин но малко или много ме интересува и бих искала да знам, трябва ли да искаме съгласието на биологичната майка на първото дете, за да сключим брак и за да го осиновя евентуално ако така се казва, рових се из много теми във форума но никъде не видях подобен казус на моя
искренно благодаря на всички които биха се отзовали да ми помогнат
krisi871102
Младши потребител

Re: родителски права за дете и сключване на нов брак

Мнениеот law_master » 31 Окт 2009, 20:05

със приятеля ми живеем на семейни начела, той има дете на 3 години, правата са негови и майката е осъдена да плаща издръжка, която те не плаща, но не се и интересува от детето, не ни притеснява, сега с него чакаме дете, искаме да сключим брак, аз трябва ли да давам някакво съгласие за първото му дете,

За да сключиш брак не е необходимо да даваш никакво съгласие по отношение на детето. Реда и изискванията за сключване на брак са подробно описани
в чл. 4 -11 СК. А също съм студент, но не съм чувал да има стипендии за отглеждане на дете, но и не съм се интересувал от такава. Може да питаш в отедел Соц.-битови впроси на твоя университет.
Ако сключите брак, и не осиновиш детето на съпруга си, то ще бъде наследник само на него и неговите родители, а общото дете ще е наследник и на двамата.
За да осиновиш детето, е необходимо съгласието на майката. Ако тя не го даде съдът няма да допусне осиновяването.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Семейни казуси