начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Имотен спор - осиновяване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имотен спор - осиновяване

Мнениеот tsvetelina_miteva » 08 Ное 2009, 21:17

Моля да ми помогнете за следния казус.
Две лица (съпруг и съпруга - наследодатели) имат три деца. Единият от синовете умира преди родителите си и негов наследник става неговото дете. След няколко години майката на детето се жени повторно и детето е осиновено от нейния нов съпруг.
Има ли правото това дете на наследство от наследодателите, след като още преди тяхната смърт детето е било осиновено от втория съпруг на майка си и е взело неговото име?
tsvetelina_miteva
Нов потребител

Re: Имотен спор - осиновяване

Мнениеот nnikksan » 08 Ное 2009, 23:02

през коя година е осиновяжането и какво е то- пълно , непълно???
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот tsvetelina_miteva » 08 Ное 2009, 23:43

Осиновяването е било през 1967 или 1968 г. Нямам представа дали е било пълно или не пълно. Аз не мога да ги разгранича. Зная само, че майката се омъжва повторно и нейният съпруг осиновява детето.
tsvetelina_miteva
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 09 Ное 2009, 11:10

А какво пише в съдебното решение? Имаше един период в който беше само единият вид осиновяване, трябва да си направя справка,че някъде тези години бяха май границата, затова е най-добре да се види решението.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tsvetelina_miteva » 10 Ное 2009, 23:11

какво е това съдебно решение? за осиновяването ли се изисква такова съдебно решение?
мога ли да изискам копие на акта за осиновяване? имам ли такова право, като съм братовчедка на осиновения?
tsvetelina_miteva
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 11 Ное 2009, 10:42

А как според Вас е станало иначе осиновяването? Ако не са минали през съд, няма осиновяване. Защо обаче, ще го търси братовчедка му , а не той?. Справка може да се направи и в ЕСГРАОН, но едва ли от трето лице.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот portokal » 11 Ное 2009, 11:00

Нямам представа дали е било пълно или не пълно. Аз не мога да ги разгранича.

А се налага, защото това е определящото.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Семейни казуси