- Дата и час: 17 Дек 2024, 19:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ли да знам къде е детето ми?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Трябва ли да знам къде е детето ми?
Когато със съпруга ми се разведохме синът ни беше на 1 годинка. Според решението за развода, след навършване на 2-годишна възраст на детето, бащата има право да го вижда всяка първа и трета седмица от 9 до 17 часа.
С оглед на това, че детето беше малко, а бившият ми съпруг няма жилище - живее на квартира при "спартански условия", до този момент му позволявах да провежда срещите в моето жилище.
По лични съображения не смятам това да продължава. Възниква въпросът в студените зимни дни къде той ще води детето. На какви разстояния от населеното място, в което живеем, може да го води? Трябва ли да ме уведомява за това ( ако детето е извън населеното място)? Притеснява ме това, че детето е диспансеризирано с диагноза бронхиална астма. Има ли служба, към която да се обърна, която да установи дали условията, при които бащата възнамерява да гледа детето са подходящи ( сега синът ми е на 4г.) ? Към кого да се обърна и каква е процедурата?
С оглед на това, че детето беше малко, а бившият ми съпруг няма жилище - живее на квартира при "спартански условия", до този момент му позволявах да провежда срещите в моето жилище.
По лични съображения не смятам това да продължава. Възниква въпросът в студените зимни дни къде той ще води детето. На какви разстояния от населеното място, в което живеем, може да го води? Трябва ли да ме уведомява за това ( ако детето е извън населеното място)? Притеснява ме това, че детето е диспансеризирано с диагноза бронхиална астма. Има ли служба, към която да се обърна, която да установи дали условията, при които бащата възнамерява да гледа детето са подходящи ( сега синът ми е на 4г.) ? Към кого да се обърна и каква е процедурата?
- pmineva
- Нов потребител
Re: Трябва ли да знам къде е детето ми?
Според мен имате право да го контролирате точно колкото той има право да контролира Вас през останалото време.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Какво означава това? Означава ли, че той трябваше да поеме същата отговорност като мен по времето на лечение на детето (наясно ли сте, че заболяването започва след последния път когато той го взе?) ? Дали той знае какви грижи изисква състоянието на детето? Ами ако получи астматичен пристъп, а го е отвел на километри от дома и от място с медицинска помощ? Трябва ли да се рискува животът на детето заради евентуалните "равни права на родителите"? И като са ни равни правата, защо аз поемам лечението на детето, което той разболява?
- pmineva
- Нов потребител
Е тук какво сме виновни за ситуацията Ви?
Колегата Ви отговори как е по закон - ако не Ви харесва законът ... никой не ви спира да си изберете да се заселите в държава, където Ви харесва
Колегата Ви отговори как е по закон - ако не Ви харесва законът ... никой не ви спира да си изберете да се заселите в държава, където Ви харесва
- inspectora
- Активен потребител
Ако всички си тръгват от тази държава, защото съдилищата вършат нещата като Вас, скоро ще останете само Вие и колегата Ви.
На първоначално зададените от мен въпроси отговорът бе изключително уклончив и неясен (извинете, аз съм обикновен човек, на когото подобни обяснения са неясни).
Не обвинявам никого за създалата се ситуация, просто помолих за съвет. А вашите отговори са, простете, неадекватни в случая. Все пак, благодаря!
На първоначално зададените от мен въпроси отговорът бе изключително уклончив и неясен (извинете, аз съм обикновен човек, на когото подобни обяснения са неясни).
Не обвинявам никого за създалата се ситуация, просто помолих за съвет. А вашите отговори са, простете, неадекватни в случая. Все пак, благодаря!
- pmineva
- Нов потребител
Животът е разнообразен, но колегата (аз) лично познава у наше село аналогичен случай. Детето, малко по-голямо, е с бронхиална астма. Бащата обича да го води извън града (на планина) и на детето също му харесва да ходи там. Мама обаче НЕ ДАВА. Детето се разболявало. Точка. Понеже детето лесно се разболява, бащата обикновено не бива и да го води на места с много хора (театър например), но ТЯ може да го води такива места по своя преценка. Да ходи на уроци по ски, разбира се, същото това дете МОЖЕ, като бащата следва да плати половината цена на курса (съвсем редно, тук не споря), но на планина - не. Такива работи.
Ако родителят наистина застрашава здравето или възпитанието на детето, подходящи за обръщане органи са например Дирекция "Социално подпомагане" и съдът. Последният - за промяна на мерките за контакти или дори за ограничаване на родителските права, ако застрашаване наистина се установи. Ако обаче родителят застрашава само кефа на другия родител, дори арменският поп не би следвало да съчувства на другия.
Норми за разстоянията от Вашия дом, на които може да го води, няма.
Ако родителят наистина застрашава здравето или възпитанието на детето, подходящи за обръщане органи са например Дирекция "Социално подпомагане" и съдът. Последният - за промяна на мерките за контакти или дори за ограничаване на родителските права, ако застрашаване наистина се установи. Ако обаче родителят застрашава само кефа на другия родител, дори арменският поп не би следвало да съчувства на другия.
Норми за разстоянията от Вашия дом, на които може да го води, няма.
Последна промяна portokal на 12 Ное 2009, 14:53, променена общо 2 пъти
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Сега вече, Благодаря!
- pmineva
- Нов потребител
Кое не Ви е ясно от отговора на колегата? Май по-скоро не ви устройва? - тук нямаме вина ние ... Какъв съвет искате? Не виждам да сте поискала съвет - само въпроси сте задала!
И все пак ако искате съвет какво да правите - имате два варианта: първият вече Ви го посочих ... другият е: правите партия, вземате властта, сменяте закона както на Вас ви е изгодно и си гледате кефа /това може и чрез преврат да стане - май е по-бързо постижимо /
И все пак ако искате съвет какво да правите - имате два варианта: първият вече Ви го посочих ... другият е: правите партия, вземате властта, сменяте закона както на Вас ви е изгодно и си гледате кефа /това може и чрез преврат да стане - май е по-бързо постижимо /
- inspectora
- Активен потребител
Колегата Ви беше благоразумен да ми отговори, за което му благодарих, и пак му благодаря. Но не знам "кеф" да е термин от съдебната практика и не знам чии "кеф" обслужвате Вие. Или Вие си правите Кефа като давате подобни отговори на хората? И да, щом задавам въпроси, значи искам съвет. А Вие, като специалист, би трябвало да може да ме посъветвате, а не да търсим кой чии кеф задоволява. Не намирам речникът Ви за особено подходящ в случая.
- pmineva
- Нов потребител
pmineva написа:Колегата Ви беше благоразумен да ми отговори, за което му благодарих, и пак му благодаря. Но не знам "кеф" да е термин от съдебната практика и не знам чии "кеф" обслужвате Вие. Или Вие си правите Кефа като давате подобни отговори на хората? И да, щом задавам въпроси, значи искам съвет. А Вие, като специалист, би трябвало да може да ме посъветвате, а не да търсим кой чии кеф задоволява. Не намирам речникът Ви за особено подходящ в случая.
Аз освен собствения си кеф, ничий друг никога не съм обслужвал ... /това понеже ми се стува, че се интересувате, а аз нямам нищо против да го споделя /.
А Вие като сте толкова запозната със съдебната практика и какви термини се съдържат там, поради що се нуждаете от нашите съвети? Нещо не можете да разберете какво пише там ли?
Реникът ми, ако се поразровите малко из форума, където съм понаписвал по нещичко, ще видите как се мени според случая /голям речник имам ... даже няколко броя - по един за според случая .../ ... та в случая си е доста подходящ даже
Иначе мога да Ви пожелая успех!
- inspectora
- Активен потребител
Речници може и да имате, но не сте наясно, че в българския език два предлога един след друг не се ползват!
по един за според случая
- pmineva
- Нов потребител
pmineva написа:Речници може и да имате, но не сте наясно, че в българския език два предлога един след друг не се ползват!
... както казах ...
/ако стоплите какво Ви обяснявам /по един за според случая
- inspectora
- Активен потребител
Госпожо, извинете ме, но и Вашият тон не подобава на човек молещ за услуга или съвет. Вие изсипвате порой от дразнещи Ви факти, като само ги обличате във въпросителна форма. Колегите Ви казаха: ако детето (здравето му в случая) е застрашено има си ДАЗД, Дирекция СП, съда. Но твърденията там трябва да се докажат именно за да се избегне факторът спряган от Вас по-горе: нечий "кеф". Адвокатът Ви може да ви посъветва както и за въпросите относно размера на издръжката и "участието" на другия родител в лечението на детето.
-
stillminkova - Младши потребител
pmineva написа:Когато със съпруга ми се разведохме синът ни беше на 1 годинка. Според решението за развода, след навършване на 2-годишна възраст на детето, бащата има право да го вижда всяка първа и трета седмица от 9 до 17 часа.
По лични съображения не смятам това да продължава. Възниква въпросът в студените зимни дни къде той ще води детето./Където реши:при баба и дядо , на кино и т.н/ На какви разстояния от населеното място, в което живеем, може да го води?/На каквито иска, стига да е в границите на РБ и да го връща навреме./ Трябва ли да ме уведомява за това ( ако детето е извън населеното място)?/Не,както и Вие не го уведомявате за същото./ Притеснява ме това, че детето е диспансеризирано с диагноза бронхиална астма./Какво от това, той сигурно също се притеснява/ Има ли служба, към която да се обърна, която да установи дали условията, при които бащата възнамерява да гледа детето са подходящи ( сега синът ми е на 4г.) ? Към кого да се обърна и каква е процедурата?
Не знам , как хората , като се заженят другият е най-внимателният, най-грижовният и т.н, пък после се оказва ,че е .............,който не може да се грижи за детето си.
- sunrise
- Активен потребител
Госпожо, обърнете внимание само на адекватните отговори от адекватните адвокати към казуса и въпросит Ви.
Останалата част, в момента сигурно се чудят какво да си сготвят за вечеря и предполагам че както аз, така и Вие, освен рагу нямате друго какво да им предложите за съжаление. А ма на, те решили че им се ядяло рагу.
В такива случаи , аз правех ето така:
Написвам всички инструкции на два листа (един за мен един за него), като отдоло пиша, че при влошаване състоянието на детето,същия се задължава да ме уведоми незабавно за това.
На края пиша, датата, деня и часа в който е взел детето.
Подписваме се и двамата: Единият екземпляр остава при мен, другият в него.
При връщането на детето същите екземпляри се вадят и се вписва в тях, че бащата е предал детето в (описва се часа и деня), като същия заявява че е изпълнин инструкциите относно здравословното състояние на детето.
Чиста работа. И с 1 градус да се вдигнеше телесната и температура, веднага званеше да пита какво да прави или дали да я връща.
Останалата част, в момента сигурно се чудят какво да си сготвят за вечеря и предполагам че както аз, така и Вие, освен рагу нямате друго какво да им предложите за съжаление. А ма на, те решили че им се ядяло рагу.
Написвам всички инструкции на два листа (един за мен един за него), като отдоло пиша, че при влошаване състоянието на детето,същия се задължава да ме уведоми незабавно за това.
При връщането на детето същите екземпляри се вадят и се вписва в тях, че бащата е предал детето в (описва се часа и деня), като същия заявява че е изпълнин инструкциите относно здравословното състояние на детето.
Чиста работа. И с 1 градус да се вдигнеше телесната и температура, веднага званеше да пита какво да прави или дали да я връща.
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Госпожо, обърнете внимание само на адекватните отговори от адекватните адвокати към казуса и въпросит Ви.
А детето срещу товарителница ли го предавахте ?
Отговорите са адекватни, ама питането не е.
- sunrise
- Активен потребител
Г-жо, обърнете се към съответната Дирекция "Социално подпомагане" по местожителството на детето, и по специално към отдела за закрила на детето. Опишете случая, ако съответства на истината и наистина за детето съществува реален риск би могло да се поиска преразглеждане на режима с бащата от съда поради възникнали нови обстоятелства, респективно тези срещи биха могли да се осъществяват при промяна на решението и под наблюдение - помощта на адвокат също ще Ви е полезна - Лек ден.
- polpala
- Младши потребител
Като чета някои от отговорите на "адвокати" тук и се питам каква е целта на този форум? Да си помогнем в нужда (без да търсим лична облага) като хора и след като разполагат с информацията (правилна или не, това вече задаващия въпроса, ако е умен ще провери и отсее) или да превръщаме казусите в лични драми, зъбене, обвинения?
Просто съм отвратена от някои господа "АДВОКАТИ", че и да дават безплатни съвети кой къде да се изнесе...сега си отговарям на въпроса защо в тая държава са останали само цигани и турци...може и това да е целта...
Във форумите на хора с напълно различни професии, но намиращи в ситуацията, която сте вие ще намерите много по-полезна и точна информация.
Просто съм отвратена от някои господа "АДВОКАТИ", че и да дават безплатни съвети кой къде да се изнесе...сега си отговарям на въпроса защо в тая държава са останали само цигани и турци...може и това да е целта...
Във форумите на хора с напълно различни професии, но намиращи в ситуацията, която сте вие ще намерите много по-полезна и точна информация.
- meggy__
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|