начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Веднъж съм развеждана и се ожених втори път

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Веднъж съм развеждана и се ожених втори път

Мнениеот ninyo » 16 Ное 2009, 00:24

Имам следното питане ао някой може да помогне ще съм много благодарна
Значи въпросът ми е следния :
Веднъж съм развеждана и се ожених втори път имам и деца от двата брака по едно и сега с новия съпруг искаме да се изнесем да живеем в друга държава .Бащата от първият брак първоначално даде усно съгласие и сега се отказа.Та въпеосът ми е как мога да да замина с децата си без да се се нуждая от неговото съгласие.Дело за попечителство ли трябва да водя или как може да се получи това.И изобщо има ли надежда да ми дадат попечителството или как може да се получи моето заминаване с детето .Ако изобщо има такава опция
Благодаря предварително
ninyo
Нов потребител

Re: Веднъж съм развеждана и се ожених втори път

Мнениеот Never » 16 Ное 2009, 10:57

може да стане само ако лишат бившия ви съпруг от родителски права, иначе независимо, че сте разведени, всеки един от вас е законен представител на малолетното ви дете и за да изведете вашето общо с бившия ви съпруг дете следва да изискате неговото писмено съгласие - декларация нотариално заверена.
Never
Младши потребител

Мнениеот ninyo » 16 Ное 2009, 12:59

добре тук някаде по форума прочетох че има и някакво решение по чл.72 с което може да се заобиколи проблема и другиа вапрос ми е а имали надежда да се вземат от него тези права като единствено може да се каже че не ми е плащал никакви издръжки до момента от 01.2007 година от когато ми е и развода ?
ninyo
Нов потребител

Мнениеот Never » 16 Ное 2009, 13:42

Решението, за което говорите по чл.72 от СК, замества съгласието на родителя при разногласие между родителите при упражняването на родителските права. Изрично в ЗБЛД е посочено, че при напускане пределите на страната от малолетни, непълнолетни и поставени под запрещение се изисква съгласие -нотариално заверено от двамата родители, настойници, попечители.
Що се отнася до второто ви питане, неплащането на издръжка е основание за лишаване от родителски права и трябва да водите дело, за да лишите бившия си съпруг от тях, от друга страна за неплащането на издръжка той носи и наказателна отговорност.
Never
Младши потребител

Назад към Семейни казуси