- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам брак с белгиец, но съм бременна от приятеля ми
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Имам брак с белгиец, но съм бременна от приятеля ми
ЗДРАВЕЙТЕ,ИСКАМ ДА ПОПИТАМ АКО НЯКОИ ЗНАЕ ИМАМ БРАК С БЕЛГИЕЦ НО ПРЕДИ 4ГОДИНИ С КОГОТО ОТ 3ГОДИНИ И 6МЕСЕЦА НЕ ЖИВЕЯ СЕГА СЪМ БРЕМЕНА ОТ ПРИЯТЕЛЯ МИ НО АЗ ОШТЕ НЕ СЪМ РАЗВЕДЕНА КАК МОЖЕ ДА НЕ СЕСЧИТА ЧЕ Е ДЕТЕ ОТ БЕЛГИЕЦА ПОНЕЖЕ ЖИВЕЯ В ЧУЖБИНА НЕЗНАМ ИМАМ ЛИ НЯКАКУВ ИЗХОД АКО РОДЯ В БЪЛГАРИЯ И ДЕТЕТО ДА НЕ СЕ ПИШЕ НА БЕЛГИЕЦА А САМО НА МЕНЕ ДОКАТО СЕ РАЗВЕДА ––
- vanheke
- Младши потребител
Re: Имам брак с белгиец, но съм бременна от приятеля ми
Баща е този, когото брака сочи за такъв,във Вашия случай за баща на детето ще се счита Вашия съпруг. След раждането на детето Ви дай Боже всичко да е наред Вашият приятел има законовото право да внесе иск за установяване на бащинство - Произход. Това той трябва да стори в 3 годишен срок от раждането на детето, който е преклузивен и с изтичането му Приятелят Ви губи това право. Има и още доста какво да се каже по темата, но най добре да се обърнете към адвокат.
Всичко това важи по българското законодателство, ако приятелят Ви е с различно гражданство то той трябва да се обърне към тамошен адвокат.
Всичко това важи по българското законодателство, ако приятелят Ви е с различно гражданство то той трябва да се обърне към тамошен адвокат.
- polpala
- Младши потребител
По Белгийското законодателство също баща на детето се счита съпругът. Дори да имате развод трябва да са минали 300 дни от датата му, за да не го считат него по закон.
- meggy__
- Младши потребител
meggy__ написа:По Белгийското законодателство също баща на детето се счита съпругът. Дори да имате развод трябва да са минали 300 дни от датата му, за да не го считат него по закон.
-male kaKVI sa tezi zakoni????????????????????????
- vanheke
- Младши потребител
В кой лунарен месец на бременността сте?
- Гост.
- Старши потребител
vanheke написа:meggy__ написа:По Белгийското законодателство също баща на детето се счита съпругът. Дори да имате развод трябва да са минали 300 дни от датата му, за да не го считат него по закон.
-male kaKVI sa tezi zakoni????????????????????????
Какви ли? Ами БЕЛГИЙСКИ закони! И казуса на въпросната дама не е единствения куриоз там.
poli_g написа:В кой лунарен месец на бременността сте?
Какво значение има в кой лунарен месец е?
Последна промяна meggy__ на 05 Яну 2010, 16:11, променена общо 1 път
- meggy__
- Младши потребител
Какво значение има в кой лунарен месец е?
Извинете ме, meggy__, но въпросът ми не е адресиран до вас. Когато ви попитам- ще очаквам вашият отговор. Освен ако вие не сте vanheke.
С оглед контекста на питането, по което е открита темата, при все и споделеният ви опит, въпросът е съществен.
Приятен ден.
- Гост.
- Старши потребител
В интерес на истината, нито един от отговорите не беше по темата. За съжаление този форум тотално се изроди...
Както и да е...
Сега на въпросът, най-същественото според мен е къде е сключен бракът ви. Ако не е сключен в България, то отразен ли е този брак в България? Ако не е и родите в България, то на практика по българското законодателство вие не се намирате във валиден брак и съответно, поне аз не виждам пречка, приятелят Ви може да припознае детето. По голям е проблемът, ако бракът ви е регистриран или е сключен в България. Опциите Ви тогава са бърз развод и сключване на брак с бащата на детето, преди раждането на детето. Ако детето се роди по време на бракът ви или непосредствено след прекратяването му, но преди встъпването Ви в брак с биологичния му баща, то тогава решението е по съдебен ред, т.е. като оспорите произхода от бащата (съпругът ви) и съответно може да съедините с иск за установяване на произход по отношение на биологичния баща. Има противоречива практика дали тези два иска са допустими за съвместно разглеждане, но това зависи по-скоро на кой Окръжен съд ще е подсъдно делото...
Късмет, моя съвет е да не търсите помощ във форума, обърнете се към адвокат
Както и да е...
Сега на въпросът, най-същественото според мен е къде е сключен бракът ви. Ако не е сключен в България, то отразен ли е този брак в България? Ако не е и родите в България, то на практика по българското законодателство вие не се намирате във валиден брак и съответно, поне аз не виждам пречка, приятелят Ви може да припознае детето. По голям е проблемът, ако бракът ви е регистриран или е сключен в България. Опциите Ви тогава са бърз развод и сключване на брак с бащата на детето, преди раждането на детето. Ако детето се роди по време на бракът ви или непосредствено след прекратяването му, но преди встъпването Ви в брак с биологичния му баща, то тогава решението е по съдебен ред, т.е. като оспорите произхода от бащата (съпругът ви) и съответно може да съедините с иск за установяване на произход по отношение на биологичния баща. Има противоречива практика дали тези два иска са допустими за съвместно разглеждане, но това зависи по-скоро на кой Окръжен съд ще е подсъдно делото...
Късмет, моя съвет е да не търсите помощ във форума, обърнете се към адвокат
- chandra
- Потребител
poli_g написа:Какво значение има в кой лунарен месец е?
Извинете ме, meggy__, но въпросът ми не е адресиран до вас. Когато ви попитам- ще очаквам вашият отговор. Освен ако вие не сте vanheke.
С оглед контекста на питането, по което е открита темата, при все и споделеният ви опит, въпросът е съществен.
Приятен ден.
Юхууу, някои високопоставени личности били много докачливи ...да не би да настъпих нечие нокътче?
Съществена е, но с неясните Ви въпросчета само ще пообъркате хората повече. Не виждам и съществени отговори от Ваша страна...според чие законодателство питате, защото според Белгийското няма значение, иначе и аз мога да Ви отговоря и без да съм авторката, намирайки се в 8-ми лунарен месец...
Приятен ден и на Вас!
P.S.: Силно се надявам, че няма да се стига до там да ме питате...Изводите за Вас...
Ами права сте, chandra! Нищо по темата не е казано, спам яко, изродил се е форума, но и не само той, така е то като хората отговарящи тук искат парички...иначе не дават информация...ще откриете като се поразровите и по другите теми.
Жалко наистина!
Но нека признаем, Вашия съвет бе най-удачен! Свързването с адвокат и дано има късмета да е на място!
Последна промяна meggy__ на 05 Яну 2010, 18:30, променена общо 2 пъти
- meggy__
- Младши потребител
/офф
Аз от 3-4 години съм в 9-ти лунарен и соларен месец.
/он
Очакваме госпожата да даде информация къде е сключен брака и ако е в чужбина дали е направила всичко необходимо за признаването му в България.
Аз от 3-4 години съм в 9-ти лунарен и соларен месец.
/он
Очакваме госпожата да даде информация къде е сключен брака и ако е в чужбина дали е направила всичко необходимо за признаването му в България.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
vanheke написа:ЗДРАВЕЙТЕ,ИСКАМ ДА ПОПИТАМ АКО НЯКОИ ЗНАЕ ИМАМ БРАК С БЕЛГИЕЦ НО ПРЕДИ 4ГОДИНИ С КОГОТО ОТ 3ГОДИНИ И 6МЕСЕЦА НЕ ЖИВЕЯ СЕГА СЪМ БРЕМЕНА ОТ ПРИЯТЕЛЯ МИ НО АЗ ОШТЕ НЕ СЪМ РАЗВЕДЕНА КАК МОЖЕ ДА НЕ СЕСЧИТА ЧЕ Е ДЕТЕ ОТ БЕЛГИЕЦА ПОНЕЖЕ ЖИВЕЯ В ЧУЖБИНА НЕЗНАМ ИМАМ ЛИ НЯКАКУВ ИЗХОД АКО РОДЯ В БЪЛГАРИЯ И ДЕТЕТО ДА НЕ СЕ ПИШЕ НА БЕЛГИЕЦА А САМО НА МЕНЕ ДОКАТО СЕ РАЗВЕДА ––
ЧЕСТИТО!
ЗА КАКУВ ИЗХОД ГОВОРИТЕ!
Според мен всичко си е ОК!
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|