начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Признаване на дете по принуда

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Признаване на дете по принуда

Мнениеот nikiboy » 28 Окт 2009, 23:46

ety_04 написа:....
Но мисля че не съм стигнала чак до там че да ходя при психолог.
Няма да досаждам повече и да ви губя ценното време.,......

1. Ничие ценно време не губите.
Предполагам целта на форума е ВЗАИМОПОМОЩ, човек вещ по всичко няма.

2. Идеята ми за психолога не сте я разбрала правилно. Бъркате с психиатър може би. Психолог би ви бил ценен, за да намери и да ви обясни как и по какъв начин да "въздействате" и да можете да посъветвате по правилния начин баща си, че вероятно прави грешка. Един разговор на такъв човек с баща ви би помогнал много според мен.
nikiboy
Потребител

Мнениеот ety_04 » 29 Окт 2009, 11:02

Благодаря Ви за съветите Ники.Да прав сте, че се обърках с психиатър за което се извинявам. :oops: Историята е заплетена и ще се оправяме както можем.Аз се надявам когато си дойде и сестра ми, да поговорим открито всички,защото аз и него не го оправдавам да крие толкова време...Човек градял име и репутация цял живот и сега с лека ръка да загърбиш всичко,такъв срам и позор...немога да го разбера.Внучето му ще тръгва на училище догодина,а той ще гледа бебе.Как да обясня това на детето си....Така ли да го запомнят децата,това е извратено,само в сериалите има такива неща...
На никой непожелавам да изпада в такава ситуация.Семейството е за да се подкрепят,да се обичат и да споделят всичко!Аз се окланям на този принцип и ми е болно,че съм била в такава заблуда за семеъството което ме възпита и изгради като човек!Ако баща ми и майка ми бяха едни прости хора и аз щях да съм някоя простакеса,обаче в мен винаги се е наслагвало чувството за правота и справедливост и затова не приемам тази ситуация.
Така е незнанието на закона неоправдава никой.
Факт е че признае ли се това дете,то става правен субект и си има права и задължения,които до навършване на пълнолетие,ще опражнява неговия родител.И впредвид каква майка има жал ми е за това дете.
поовлякох се и повече няма да коментирам тази отвратитлна история,ще пиша когато се разбере кой е истинския татко,защото тогава ще Ви помоля за мнение,което аз небих пренебрегнала.Виждам че тук пишат серизни хора,а по принцип тези консултации които Вие правите във този форум,много други взимат пари,а Вие го правите с цел помощ.
Благодаря Ви мили хора.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот ety_04 » 23 Ное 2009, 16:53

здравейте,отново се нуждая от Вас.Как да постъпя след като разбрах,че тази жена иска от баща ми да признава детето и му е казала,че ако не признае детето щяла да се хвърли от моста и че това дете щяло да го излекува,същата си е позволила да ходи до Плевенската болница и е вдигнала скандал на д-ра с какви лекарства го лекували,само са му вредили и че тя щяла да се заеме с билките си да го лекува,другото което разбрах ,е че тази жена има брак който не е разтрогнат.Което значи ли,че законен баща става съпруга й?И най интересното намерих човека с който тя е имала връзка почти до лятото.Ей хора как може тази жена да си играе със здравето на баща ми и аз да стоя и да гледам.Няма ли някакъв начин да направя нещо.До вчера бях при него и тази жена му звъни постоянно,дори виждам че и на него не му става приятно и имам чувството че той има някакъв страх от нея ,немога да разбера какво става.той и дума недава да се обели,само казва че щял да си носи последствията...а пък аз го виждам че неможе милия.ходихме на вливки и тогава разбрах за случката с тази и доктора ми обясни че не единствено химиотерапията ще му удължи преживяемостта но резултатите не са хубави.Какво да направя...тя само му повтаряла че и тя била болна но се излекувала..лъжи след лъжи..Настройва го и против мен,сестра ми и най вече против майка ми.А веждам че той си ни обича и ми е мъчно като го гледам как се измъчва.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот portokal » 23 Ное 2009, 17:00

Което значи ли,че законен баща става съпруга й?

Значи. При това положение можете да си "отдъхнете" временно - баща Ви не може да "признае" детето, преди по съдебен ред, по иск на жената или на съпруга, да се докаже, че детето не е от съпруга. Ако това стане обаче, възможността за припознаване се открива.
За другото тук не можем да помогнем на баща Ви, за съжаление. :(
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ety_04 » 23 Ное 2009, 17:59

Много благодаря.
това е хубаво нещо наистина.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 23 Ное 2009, 23:56

На фона на всичките ви проблеми - наистина е хубаво нещо.
Поне знаете къде да попитате :D
nikiboy
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 24 Ное 2009, 14:37

ety_04, като разумен и модерен човек, оставете връзката на баща Ви /ако тя му носи удоволствие/ и неговия личен живот намира. Гледайте си Вашия живот и помагайте с каквото можете на баща Ви и му давайте в този момент от себе си, каквото можете, но не се намесвайте във връзката му /каквато и да е тя и с когото и да е тя/ и във всичко останало, което му носи положителни емоции. Не искайте, а давайте. Уважавайте го. Обичайте го. Не ревнувайте. Оставете своето ЕГО и се опитайте като достойна дъщеря да разберете, че той в момента има нужда от любов и грижи. Не мислете за цената, защото става въпрос не за кой да е, а за баща Ви, който Ви е създал. Както Вие, така и той има право на любов, на личен живот и внимание и на прекарване на времето с приятни за него хора и моменти. Такъв човек, който му осигурява такива моменти можете да бъдете не само Вие, но и неговите приятели и приятелки, както и други РАЗЛИЧНИ от Вас и детето Ви деца/независимо дали са от баща Ви или не и дали са припознати от него или не/. Един човек може да реши да има колкото си иска деца и евентуални НАСЛЕДНИЦИ... Ако на Вас един човек или хора не са Ви приятни, това не значи, че същото важи за баща Ви. Той въобще не е длъжен да се съобразява с Вас, ако реши да си има друго дете или деца!
Защо ли всъщност не се учудвам, че този човек е толкова болен!
:? На какво са способни децата, като пораснат!!!
Последна промяна katerinakuch на 24 Ное 2009, 15:19, променена общо 1 път
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот ety_04 » 24 Ное 2009, 15:16

вижте Катерина,значи на никой непожелавам това да се случи което споходи баща ми и всички около нас.Аз съм била с него и по време на операцията,аз го придружих когато излизаше от операционната,аз бях до него през циялото време и по време на химиотерапии,копувах лекарства и какво ли не съм правила.чудите се къде е била майка ми?Да,баща ми си гледа една родопска кравичка и е толкова привързан към нея,както към никой друг.майка ми се грижеше за това животно докато той беше по болниците.Нямате право да отговаряте по този начин."защо бил толкова болен този човек".Да болен е и аз това търся мнението Ви и на всички останали,защото пък за мен не е нормално съсвсем чужд човек до злоупотреби с болеста на човека.Тази жена използва момента в който майка ми беше при сестра ми в чужбина и през тези месеци тя е успяла да го настрои срещу майка ми,мен и сестра ми.Тя е видяла слабите места на баща ми и се е възползвала.Майка ми след операцията му говорише на татко да зареже кравата и да си живеят,но той неискаше и да чуе.А тази пък обратното,да неговоря ,че е и лъгала, че била болна от рак,била се излекувала,защо лъже че била разведена,имала висше образование и какви ли не още лъжи,носеше му билки и какво ли не му е давала да пие щом сега и претендира ,че бебето е от него.Както и да е,това ще се докаже живот и здраве след време.Сега и сестра ми си е тук,всички сме до него и му помагаме със всичко,никой от нас неможе и да си помисли че ще бъде изоставен от близките.И аз искам най-доброто за него,но след срещите ми с тази жена и всичките лъжи които му говори,това ме притеснява.Претставям си какво му е и на него.Ако тази жена държи на него,първо няма до го лъже и настройва против децата му.Той не е от тези хора дето така с лека ръка ще кажат баста на 35 години от живото си.Ако тази жена е свясна,първо тя няма да нарича детето си ..... и няма да обикаля хотелите на града като миячка и щеше да има някакво семейство,нали?А тя е пропаднала алкохоличка.Като обича кравите защо не е на село и негледа крави?Присламчила се е при баща ми,защото той е добър човек.И другото което е ,той е много горд,дори да си осъзнава грешката ще го таи в себе си,и това го довършва.Не си и помисляйте Катерина,че заради нас той е толкова болен.Не е заради нас а заради такива хора, които злоупотребяват с добротата на един човек,а най лошото е и с болеста му.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 24 Ное 2009, 15:24

ety_04 написа:вижте Катерина,значи на никой непожелавам това да се случи което споходи баща ми и всички около нас.Аз съм била с него и по време на операцията,аз го придружих когато излизаше от операционната,аз бях до него през циялото време и по време на химиотерапии,копувах лекарства и какво ли не съм правила.чудите се къде е била майка ми?Да,баща ми си гледа една родопска кравичка и е толкова привързан към нея,както към никой друг.майка ми се грижеше за това животно докато той беше по болниците.Нямате право да отговаряте по този начин."защо бил толкова болен този човек".Да болен е и аз това търся мнението Ви и на всички останали,защото пък за мен не е нормално съсвсем чужд човек до злоупотреби с болеста на човека.Тази жена използва момента в който майка ми беше при сестра ми в чужбина и през тези месеци тя е успяла да го настрои срещу майка ми,мен и сестра ми.Тя е видяла слабите места на баща ми и се е възползвала.Майка ми след операцията му говорише на татко да зареже кравата и да си живеят,но той неискаше и да чуе.А тази пък обратното,да неговоря ,че е и лъгала, че била болна от рак,била се излекувала,защо лъже че била разведена,имала висше образование и какви ли не още лъжи,носеше му билки и какво ли не му е давала да пие щом сега и претендира ,че бебето е от него.Както и да е,това ще се докаже живот и здраве след време.Сега и сестра ми си е тук,всички сме до него и му помагаме със всичко,никой от нас неможе и да си помисли че ще бъде изоставен от близките.И аз искам най-доброто за него,но след срещите ми с тази жена и всичките лъжи които му говори,това ме притеснява.Претставям си какво му е и на него.Ако тази жена държи на него,първо няма до го лъже и настройва против децата му.Той не е от тези хора дето така с лека ръка ще кажат баста на 35 години от живото си.Ако тази жена е свясна,първо тя няма да нарича детето си Олигофрин и няма да обикаля хотелите на града като миячка и щеше да има някакво семейство,нали?А тя е пропаднала алкохоличка.Като обича кравите защо не е на село и негледа крави?Присламчила се е при баща ми,защото той е добър човек.И другото което е ,той е много горд,дори да си осъзнава грешката ще го таи в себе си,и това го довършва.Не си и помисляйте Катерина,че заради нас той е толкова болен.Не е заради нас а заради такива хора, които злоупотребяват с добротата на един човек,а най лошото е и с болеста му.

Той има роднини от женски пол, но на първо място е мъж, а всеки мъж си има своите специфични нужди и потребности, които роднините от женски пол не могат да удовлетворят.Това може да го направи само една съпруга или приятелка, която не е роднина. Така че, оставете го да си има връзка, щом му харесва на човека с каквато на него му допада жена...
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот ety_04 » 24 Ное 2009, 15:48

Да съгласна съм,но знаеш ли кое ме измъчва най-много?Че аз се срешнах с човек с който тя е имала връзка до лятото,което ме навежда на мисълта че бебето може да е от него?!разбрах какви планове си е кроила тази жена,щяла да кара баща ми да тегли заем,щяла да го разведе и ей такива...С това немога да се примиря,че той е обект на една шарлатантка.Добре аз наистина искам само и само той да е добре,но какво,недай си боже да стане нещо с татко,тя да нанесе следващия удар на друго семейство и да съсипе още хора.Немога.Жена на 39 години какво може да очаква от пенсионер със семейство и горе долу добър начин на живот,но болен от рак.Това за мен не е нормално.Виж ако беше здрав щях до го приема,омръзнала му е жената намерил друга...Но той не е здрав,нали в такива моменти близките трябва да са до теб.Неискам да го казвам,но кой ще му пали свещички на гроба и носи цветя?!Тази жена ли????Ние.Незнам....мъчно ми е.Защото тази въобще не се интересува от него а от какво има тя полза.За жалост татко и вярва и аз немога и неискам да го променям.Дано да си има още живот и той сам да разбере дали е така или не.Всички сме до него,аз и неспирам да му казвам колко много го обичам и че му мисля само доброто.Да си гледа той спокойствието и да не се тормози.това е.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Ное 2009, 17:36

ety_04 каза:
Затова немога така с лека ръка да го оставя да си чупи главата, защото ми е баща.

Не мислех да се включвам (заради poly_g... мразя да ме напада без нужда!), но вие ety_04 надминахте себе си! Едва ли за някой във форума е тайна, че притесненията ви не са за добруването на баща ви, а за имоти... Може пък да е щастлив човека в последните дни от живота си, ако това е волята Божия... А вие му тровите живота с някакви делби или каквото е там, сестра ви прелита половината свят за целта... вероятно го тормозите човека да подписва някакви документи и т.н. Казаха ви специалистите във форума! Проблемът не е юридически, а ... по-скоро финансов ... и човешки. Примирете се с реалността!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ety_04 » 24 Ное 2009, 17:59

Това което пишете е пълен абсурд,Пламен !Наистина немога да повярвам,че сте си направили такъв извод за мен и сестра ми.Дано не си пправите и за другите такива грешни впечатления.Жалко че мислите така,няма да Ви обеждавам в обратното,защото имоти или пари е последното нещо което би ме заинтересувало.Съжалявам ,че не сте разбрали за какво се боря.Бъдете жив и здрав и не се нахвърляйте така срещу хората.Благодаря ви все пак че споделихте мнението си.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Ное 2009, 19:16

Недейте сега, ety_04... Синът ми е от вашата възрастова група, а аз съм точно на възрастта на баща ви. Видял съм много и всякакво... Просто приемете идеята, че ние 56 годишните също имаме чувства. Не само имоти...Знам че ви е трудно, но е така! Познавате ли великия Пушкин? "Любви все возрасти подвластни"... Дори и да се заблуждава за дамата...
И се опитайте, когато баща ви си тръгне от този свят (Господ да му даде още много години!), и ако ви остави само по една нащърбена чаша на двете сестри в наследство, да намерите в себе си сили да кажете: "Благодаря ти татко, че ни отгледа и изучи! Благодаря ти, че ни обичаше и ходеше със скъсани обувки по виденово време заради нас! Имоти сами ще си създадем!" Ще можете ли да го кажете? Да си призная, не ми се вярва... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ety_04 » 24 Ное 2009, 19:40

Напротив Пламен,аз сам благодарна на татко, че благодарение на това което съм сега го дължа на семейството си,че баща ми ме е научил на много неща и аз се гордея че съм негова дащеря.Много бъркате като ме оценявате по такъв начин.Аз неможах да уча след като завърших защото нямаше кой да ме издържа,сега на 31год. уча,работя и си гледам детето. От баща ми съм се научила да се справям с трудностите и да ги разрешавам, на труд и честност,а от майка ми да бъда жена и домакиня.Съжалявам че не ме познавате,друго мнение щяхте да имате.Да са ви живи и здрави децата,защото те ни усмислят живота.Ако небеше детето ми до мен щях да рухна.Повярвайте ми че след детето е баща ми и ми се къса сърцето като го гледам как си отива,така че нямате право Вие да ми давате оценка,каквато не заслужавам.
ety_04
Младши потребител

Мнениеот namakak » 24 Ное 2009, 21:43

Ох мило дете на баща си..
Ако това което ще ти разкажа ще те успокои,има и още по нечовешки закони и унижение..
Сестра гледа брат си,когато е бил изпотрошен след катастрофа и му дава всичките си спестени пари,за да оживее и се съвземе.Братът след три-четири месеца разбира от тъща си с която не се е виждал 10 години,а също и със съпругата си в толкова фактическа раздяла,че има дете на 2-3 годинки и е записано и на негово име по закон.Детето май е ромче..Братът не желае да се разведе,но знае че езинствено племенниците са му кръв и са наследници пред бога на баба си.
Сега те не си говорят ,защото така е удобно на брата.Сестрата е като в твойто положение,няма какво да предприеме за доброто на децата си.Такъв е закона.
При вас ще има припознаване или записване на негово име,но може да сте категорични и да не позволите тази жена да припарва до болния,особено в болница,където вие ще можете да го изпишете и да го догледате.Защото той няма и да може да излиза,ще трябва да упълномощи свой или ваш адвокат да го представлява където е необходимо.
Жалко,това е мина ли ви,има хора с млади братя,че и здрави,благодарение на тези на които после се подиграват.Сестрата прости на брат си,но няма да подхише продан за други имоти,докато не се разведе.Защото се е примирила ,нали й е брат.
Снимайте я как си говори с някой мъж и му покажете снимката,че и други да я прегърнат,вас ви интересува истината която прикрива пред егото на баща ви.Поръчайте детектив.
Друго няма какво да ви посъветвам,знам че боли,толкова неправда има по тоя свят..
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот SashkoS » 25 Ное 2009, 13:01

namakak ,
Съчувствам за психическите ви проблеми, но не знаех че пишете сценарии за турски сериали. Имате талант, не го пропилявайте!
SashkoS
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси