Здравейте!
От 2004г. сме разделени с бащата на трите ни деца, с когото живеехме на семейни начела. От тогава до днес сме подложени на постоянен психически и физически тормоз от негова страна. Лицето е с психически отклонения и е лежал 5-6 пъти в психо диспансери, но не е освидетелстван. На 08.11.2009г. след като същия нахлу с взлом в домът ми с запален моторен трион, крещейки, че ще ни убие, полицията го арестува и отново го изпрати за настаняване в психо диспансер. Не плаща издръжка на децата-получавам я от Общината. Не е полагал никакви грижи за тях от както сме разделени. Децата са на възраст: син на 12г. и момичетата-близначки на 6г. Интересува ме, може ли да му се отнемат родителските права?
- Дата и час: 17 Дек 2024, 11:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Лишаване от родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
- malkoto_a
- Младши потребител
Re: Лишаване от родителски права
Аз също имам въпрос по тази тема. Според решението на съда за развод, бившият ми съпруг има право да се среща с детето всяка втора и четвърта седмица от месеца. Това право той упражнява редовно (не го оспорвам) , внася издръжката от 50 лв, но....
От около година забелязвам ,че когато е насаме с детето се разголва пред него, а и малкият казва "тати ме кара да му бъркам в пъпа и има по-голяма пишора от моята". Разговарях с бащата, той ми обещава, че няма да се случва повече, но аз много се притеснявам, още повече, че и друг човек го е видял, влизайки внезапно в жилището.
Мога ли да поискам отнемане на родителските права или поне режима на виждане с детето да става само в присъствието на друг човек? Какви са шансовете ми за успех?
Предварително благодаря!
От около година забелязвам ,че когато е насаме с детето се разголва пред него, а и малкият казва "тати ме кара да му бъркам в пъпа и има по-голяма пишора от моята". Разговарях с бащата, той ми обещава, че няма да се случва повече, но аз много се притеснявам, още повече, че и друг човек го е видял, влизайки внезапно в жилището.
Мога ли да поискам отнемане на родителските права или поне режима на виждане с детето да става само в присъствието на друг човек? Какви са шансовете ми за успех?
Предварително благодаря!
- mimib
- Нов потребител
На първия въпрос - децата припознати ли са от бащата...може да се говори много, освен подкрепата на адвоката Ви, като родител имате законовото право да искате и да получавате съдействие от органите за закрила, съгласно действащата нормативна уредба - Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/,Дирекции "Социално подпомагане" по местожителство и др.
- polpala
- Младши потребител
По втория въпрос - да, имате шансове за успех, но трябва да сте предпазлива, когато се впускате в такова производство по отнемане на родителски права или тяхното ограничаване,не забравяйте, че лишеният от такива права родител не губи задължението си да издържа децата си. Отчетете и правото на детето да се вижда и с двамата родители съгласно Конвецията на ООН за правата на детето,бъдете сигурна, че срещите на бащата с детето са вредни за него, все пак интереса на детето е над всичко.
- polpala
- Младши потребител
mimib написа:Мога ли да поискам отнемане на родителските права или поне режима на виждане с детето да става само в присъствието на друг човек? Какви са шансовете ми за успех?
Предварително благодаря!
Три въпроса.
Дали можете? За моженето можете да сезирате съда с какъвто искате иск, вкл. и за отнемане на род. права и за изменение в режима на лични контакти.
Какви са шансовете ви- въпрос на доказване, но според мен - нулеви. И за двата иска.
- Гост.
- Старши потребител
Децата са припознати от бащата. Малките го познават, до толкова, че този човек е баща им, защото бяха на четири месеца, когато се разделихме, а за случващото се в настоящо време- за щастие са все още малки и не го асимилират. Докато големият е бил свидетел многократно на действията му и продължава да бъде, и се страхува от него.
Режима на лични отношения е ограничен, но бащата не го спазва, постоянно го нарушава. Стигна се до там, че заведох дело за домашно насилие и бе издадена заповед за забрана да се доближава до нас за 6 месеца, но след изтичането и всичко започна по старо му.
Режима на лични отношения е ограничен, но бащата не го спазва, постоянно го нарушава. Стигна се до там, че заведох дело за домашно насилие и бе издадена заповед за забрана да се доближава до нас за 6 месеца, но след изтичането и всичко започна по старо му.
- malkoto_a
- Младши потребител
Проблемът Ви има решение - обърнете се към добър адвокат, тесен специалист по семейно право. Пак повтарям, може да се промени по съдебен ред режима на виждане на бащата с децата и тези срещи да стават под наблюдение,а ако и те носят безусловен риск за децата Ви може да се започне производство по ограничаване или лишаване от родителски права.
- polpala
- Младши потребител
Благодаря Ви за съветите, отговорихте ми ясно и пълно! Вече съм наясно какво трябва да направя, остава да действам.
Отново, Благодаря!
Отново, Благодаря!
- malkoto_a
- Младши потребител
Моля
Ако имате други въпроси можете да се обадите на телефон - 0899250370
- polpala
- Младши потребител
Сърдечно, благодаря!
- malkoto_a
- Младши потребител
polpala написа:Моля
Интересно...
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
Интересно...
Кое
- zlostar
- Потребител
Вече съм изразила публично становището си по повод небрежните препоръки, вкл. и цифрови комбинации на мобилни връзки.
Резултатът от такова дело.
При изложените факти. Така щото може да има премълчани неща, но ако е само това определено знам изходът.
А вие какъв интерес имате да ме питате, злостър?
Резултатът от такова дело.
При изложените факти. Така щото може да има премълчани неща, но ако е само това определено знам изходът.
А вие какъв интерес имате да ме питате, злостър?
- Гост.
- Старши потребител
ЗА mimib и malkoto_a!
Моля ви ми пишете kr.grozeva@gmail.com
Мога да съм ви полезна! Не съм адвокат, не искам пари! Работатя в телевизия и имам предложение.
Мога да съм ви полезна! Не съм адвокат, не искам пари! Работатя в телевизия и имам предложение.
- kgrozeva
- Нов потребител
kgrozeva написа:ЗА mimib и malkoto_a!
Сърдечно благодаря! Ще се възползвам от предложението Ви! Бих се възползвала от всички предложения, които могат да ми помогнат, за да предпазя и защитя децата си.
- malkoto_a
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|