начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

отвличане на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: отвличане на дете

Мнениеот diaida » 07 Дек 2009, 01:04

Ушите ме заболяха! :roll:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот natalia2003 » 07 Дек 2009, 19:38

diaida написа:
При едно от поредните вземания на детето, той съпругът й взема и международния паспорт на детето и се връща в БГ. Обеснява й, че ще го вземе за няколко дни, но повече не го връща.
След време чрез много усилия тя разбира, че детето е в БГ. Опитва се да се свърже с него, но не си отваря скайпа нито отговаря на телефона си.

Значи бащата на детето (с който са разведени и в отвратителни отношения при това) взима детето за няколко дни. Питам се аз най-напред: през тези няколко дни майката по какъв начин се е интересувала за детето, независимо че бащата го е взел и се предполага, че всичко е ок.
След време чрез много усилия тя разбира
......

Това "след време" много се бие с другата фраза "чрез много усилия". Какви усилия, какво време? Веднага сигнализирате на 3-тия или 5-тия ден (зависи какво сте се уточнили с таткото), че детето ви го няма и вдигате всички възможни инстанции на крак. Дете е това, не е дистанционно за кола!

За който и съд по света да става дума, с каквото и гражданство да е детето, ако майката не е сигнализирала своевременно за изчезването (поради една или друга причина, та била тя и разходка с таткото в парка) и са минали месеци наред или година/и, няма нито логика нито основание този съд да сметне, че същата е много ангажирана с родителските си ангажименти.
Ако пък е сигнализирала, извършени са някакви действия от страна на властите, то може да се изискат въпросните документи и да се приложат към евентуалното дело. Тогава, все пак ще има някакви симптоми на "майчина тревога" за детето, каквито да ме прощава пишещата не долових (относно детето). Долових злъч, гняв и оплакване от действия на бащата, спрямо нея лично. Дано дететенцето не е някакъв буфер в някакви отношения, както често се случва.
natalia2003
Младши потребител

Мнениеот natalia2003 » 07 Дек 2009, 23:40

Благодаря на г-жа Грозева за разбирането и за готовността да помогне. Благодаря и на всички, които отговориха добронамерено с цел да ни помогнат. Благодаря и на тези, които ни критикуваха. Не се сърдя, защото и аз ако не ми беше дошло това до главата, може би аз щях да мисля като тях.
natalia2003
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси