начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Наследствен имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен имот

Мнениеот natali_9 » 09 Дек 2009, 16:13

Здравейте!Имам следния въпрос.
По време на брака си наследихме с брат ми къщата на родителие си след смърта им.В моемнта искаме с брат ми да я продам, а имам проблеми със съпруга ми,обсъждаме темата за развод.Трябва ли да имам и неговото съгласие при продажбата при положение,че не живеем в наследената от мене къща?И има ли той някакви права върху сумата която ще получа?
Очаквам вашите отговори!
natali_9
Нов потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот nevin_alibriam » 09 Дек 2009, 16:25

Мъжът ви е вън от играта в случая!
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот natali_9 » 09 Дек 2009, 16:33

Благодаря за отговора!Трябва ли да разбирам,че дори и да нямаме подадена молба за развод мога да продам наследената от мене къща без неговото съгласие.Защото той ме заплашва че без неговия подпис не мога да извършва ниакаква продажба.
natali_9
Нов потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 09 Дек 2009, 16:47

оставете го да си вярва
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот namakak » 09 Дек 2009, 22:02

При продажбата пазете и документа за сделката от наследствения имот.Когато си купите имот на вашата наследствена стойност ще може при развод да докажете ,че е лично имущество.Ако го дадете под наем пазете и договорите с наемателя и данъците които плащате.Дори и да не се разведете със съпруга ви,пазете всички касови бележки за ремонт,фактури с работници,всички документи и протоколи на ваше име,в които сте вложили и доказания наем.
Най-добре назначете и един адвокат за вечно ползване,след като можете да си го позволите,без знанието на съпругът ви.Пазете и договора и от там :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот inspectora » 09 Дек 2009, 22:46

К`ъв е тоя адвокат дет` за вечно ползване ще го назначават :roll:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот namakak » 09 Дек 2009, 23:47

Всъщност за вечно ползване,грешката е моя.Личен адвокат за всякакви сделки,правни въпроси и защити.Дългосрочен имах предвид.
Обикновено такива вещи във всичко и всякакви казуси,не са само тези са упълномощено лице с недвижимите ви сделки,но има и такива които са ваши,след уговорена сделка.Личен адвокат на вас и семейството ви,на фирмата ви,на сделките ви,на вашите въпроси.
Хубаво е да има всеки такава възможност.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот natali_9 » 10 Дек 2009, 12:41

Изпращам Ви сърдечните си благодарности за съветите и разясненията по моя въпрос.Вече определено дишам по спокойно.
Пожелавам на всички весели празници! :) :)
natali_9
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 10 Дек 2009, 23:20

natali_9 написа:Изпращам Ви сърдечните си благодарности за съветите и разясненията по моя въпрос.Вече определено дишам по спокойно.
Пожелавам на всички весели празници! :) :)

Весели празници и на вас - спете спокойно. Няма да ви е необходим подпис на мъжа ви като подарък за коледа, за да се разпоредите с имота си ;)
inspectora
Активен потребител

Назад към Семейни казуси