Здравейте! Искам да попитам какъв е законовия срок в който съдът трябва да се произнесе относно решението за идзръжка на дете. Обръщам се към вас, тъй като имам некоректен адвокат, който не стига че не иска да ми обясни, ами на всичкото отгоре ми взе парите и съм се явявала все сама на делата.
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 10:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Решение на съда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Решение на съда
ana_marina написа:Здравейте! Искам да попитам какъв е законовия срок в който съдът трябва да се произнесе относно решението за идзръжка на дете. Обръщам се към вас, тъй като имам некоректен адвокат, който не стига че не иска да ми обясни, ами на всичкото отгоре ми взе парите и съм се явявала все сама на делата.
Благодаря ви предварително!
Чл. 316. Съдът обявява решението си с мотивите в двуседмичен срок след заседанието, в което е приключило разглеждането на делото.
Делата?!? Че колко съдебни заседания имахте? Защото издръжките се гледат по реда на бързото п-во, където съществителното "делата" не е в точния род.
п.п. Защо не казвате имената на "тези" адвокати?
- Гост.
- Старши потребител
Три или четири, последното беше понеже съдът осъди без да иска детето да изплаща само на себе си издръжката вместо бащата на детето, писах си сама молба за поправка на явната фактическа грешка, понеже адвокатката ми за поредне път беше заета.
- ana_marina
- Нов потребител
ana_marina написа:Три или четири, последното беше понеже съдът осъди без да иска детето да изплаща само на себе си издръжката вместо бащата на детето, писах си сама молба за поправка на явната фактическа грешка, понеже адвокатката ми за поредне път беше заета.
ужас!
Ще ми се да ви кажа, че срокът е 14 дневен, но тези срокове напоследък се тълкуват различно и по-скоро са с леко пожелателен характер...
Не, че няма правни механизми да противодействате, но да не ви се налагат такива знания.
п.п. Не ми отговорихте на питането.
- Гост.
- Старши потребител
За момента няма да цитирам имена понеже тая "адвокатка" има да ми връща пари и се притеснявам да не стане гаф. Може и да бъркам с този мой ход, но наистина за моменат не искам да кометирам. Писах и до дисциплинарния съвет за помощ, но все още няма никаква реакция от тяхна страна за мое съжаление.
Благодаря ти за отговора.
Благодаря ти за отговора.
- ana_marina
- Нов потребител
По кой член е тоава бързо производство??????? При мен дадаха 1 месец на ответната страна за отговор. Все още няма насрочване.Минава по общия ред по новия ГПК.
- sisi19
- Потребител
Е, пак там - в ГПК. Ти поне четеш.
Виж раздела бързо производство- 310 ,т.5.
Не се ограничава срока за отговор на ответника- просто после производството е кратичко.
Не се ограничава срока за отговор на ответника- просто после производството е кратичко.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Е, пак там - в ГПК. Ти поне четеш.
Това го четах. Но си мислех, че на това основание, делото ще се насрочи до 14 дневен срок. Както при сроковете по ЗЗДН. А то сега 1 месец, после недай боже да се обжалва и то станаха пак 5-6 месеца за едно дело за издръжка А ответника ако се заяде пак да ми трови душата, моье и до ВКС да достигне.
- sisi19
- Потребител
ana_marina написа:Три или четири, последното беше понеже съдът осъди без да иска детето да изплаща само на себе си издръжката вместо бащата на детето, писах си сама молба за поправка на явната фактическа грешка, понеже адвокатката ми за поредне път беше заета.
ЕЕЕ, то не е истина в нашите съдилища......Аман, влезеш ли веднъж в тях излизане няма.....
- sisi19
- Потребител
Ние се съдим от ноември 2008 г. и нали се сещате, че дори издръжка не получавам оттогава и никой не е в състояние да го накара да си изплати задълженията, които са смешни по 30 лв на месец
- ana_marina
- Нов потребител
ana_marina написа:Ние се съдим от ноември 2008 г. и нали се сещате, че дори издръжка не получавам оттогава и никой не е в състояние да го накара да си изплати задълженията, които са смешни по 30 лв на месец
Ами след като няма закон който да защити правата ти, и правата на детето ти, помисли каква ти е последната възможност.........(аз няма да ти я казвам - ти сама ще я намериш....)
- sisi19
- Потребител
ana_marina написа:Ние се съдим от ноември 2008 г. и нали се сещате, че дори издръжка не получавам оттогава и никой не е в състояние да го накара да си изплати задълженията, които са смешни по 30 лв на месец
Така е !... И така ще бъде ...
- milenko_lorn
- Нов потребител
milenko_lorn написа:ana_marina написа:Ние се съдим от ноември 2008 г. и нали се сещате, че дори издръжка не получавам оттогава и никой не е в състояние да го накара да си изплати задълженията, които са смешни по 30 лв на месец
Така е !... И така ще бъде ...
Хммм, кое е смешното
- sisi19
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|