- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
права на припознато извънбрачно дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
права на припознато извънбрачно дете
Здравейте, живея със съпруга сr в брак от 25 годиниq имаме прекрасна дъщеря, която е пълнолетна. Съпруга ми неотдавна ми заяви, че има син от друга жена и го е припознал, дал е името и фамилията си. Въпроса ми е това дете става ли автоматично наследник на всичко наше придобито по време на брака и ако е така има ли начин да оставим всичките си движими и недвижими вещи придобити до този момент на детето родено от брака, а което той постигне в бъдеще да се наследява от припознатото дете. Моля за вашия отговор, за което предварително благодаря. Отговора може да ми изпратите и на email morbin@abv.bg
- morbin
- Нов потребител
Re: права на припознато извънбрачно дете
Това дете на съпруга Ви, което за разлика от дъщеря Ви явно не е прекрасно, наследява наравно със сестра си всичко, което съпругът Ви е придобил, независимо дали по време на брака си с Вас, или не. Вас, естествено, не Ви наследява.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Освен ако съпругът ви не ви надживее. В този случай, след смъртта на баща си детето от извънбрачната му връзка, също като дъщеря ви ще го онаследят, с част от останалото след смъртта ви имущество. Това е също вероятност. Нищо лошо не ви желая.
- nevin_alibriam
- Потребител
Здравейте отново. Попитах за съвет как може да остане в наследство на дъщеря ни това което е придобито до момента от брака. За в бъдеще нямам нищо против да дава на сина си всичко което е придобил.
- morbin
- Нов потребител
morbin написа:Здравейте отново. Попитах за съвет как може да остане в наследство на дъщеря ни това което е придобито до момента от брака. За в бъдеще нямам нио против да дава на сина си всичко което е придобил.
Препишете всичко на нейно име(дарение, покупко продажба или по друг начин). За целта съпруга Ви също е необходимо да бъде съгласен.
- sisi19
- Потребител
Точно тъй ... преписвайте, преписвайте, всичко препишете ... накрая само да не ви хванат, че ще ви изгонят
- inspectora
- Активен потребител
Здравейте, искам да попипам закона позволява ли да се направи завещание от бащата приживе в което да заяви, че дарява частта от имотите си придобити по време на брака до този момент на дъщеря си. Същото да направи и майката и след тяхната смърт тя да се разполага единствено с тези имоти. Благодаря.
- morbin
- Нов потребител
ами, здравейте !
доколкото знам-завещанието, все приживе се прави!
по втория въпрос-може да завещае част от имуществото си...
НО...след смъртта ви... /колкото и грозно да звучи/-дъщеря ви ще ви наследи, а ако разбирам правилно, искате да я ограничите само и единствено до придобитото по време на брака ви!
та...ей, такива ми ти работи...
доколкото знам-завещанието, все приживе се прави!
по втория въпрос-може да завещае част от имуществото си...
НО...след смъртта ви... /колкото и грозно да звучи/-дъщеря ви ще ви наследи, а ако разбирам правилно, искате да я ограничите само и единствено до придобитото по време на брака ви!
та...ей, такива ми ти работи...
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Нищо не си разбрала, 778899
Прочети тук:
Питащата се опитва да заформи сериал, втората част от който Е "Кой ми взе сиренцето"
Прочети тук:
morbin написа:Съпруга ми неотдавна ми заяви, че има син от друга жена и го е припознал, дал е името и фамилията си.
Питащата се опитва да заформи сериал, втората част от който Е "Кой ми взе сиренцето"
-
Melly - Старши потребител
morbin написа:Здравейте, искам да попипам закона позволява ли да се направи завещание от бащата приживе в което да заяви, че дарява частта от имотите си придобити по време на брака до този момент на дъщеря си. Същото да направи и майката и след тяхната смърт тя да се разполага единствено с тези имоти. Благодаря.
Госпожо,
Всичко са свежда до това, кой ще умре пръв, а това е си е Божа работа, ако съпругът Ви почине пръв го наследявате Вие, дъщеря Ви и припознатото дете. Ако Вие сте първа при Свети Петър наследници са съпругът Ви и дъщеря Ви. Завещание няма да помогне, защото припознатото дете, ако реши винаги може да го оспори и да получи своята запазена част от наследството на бащата. Това е негово право, а именно да получи част от имуществото на баща си, без значение кога и как е придобито това имущество. Детето няма вина, че татко не е женен за мама и че има друга жена(която се изприщва от страх, че не всичко ще остане за нейното чедо) и дете. Престанете да ровите и просто приемете фактите. Ако не искате в случай на Вашата смърт съпругът Ви да Ви наследява просто се разведете с него и си поделете имотите в споразумението за развода.
- laridii
- Потребител
хихи, да бе, вЕрно...понеже много набързо прочетох, та реших, че това е втора питаща, която просто си поставя въпроса в темата, Мелка !
ами, какво да се прави...жУвот!
освен да пожелая да са му живи и здрави децата на човека-друго не се сещам !
П.П. ...и понеже, колкото и да не ми личи, съм си лирична душа...та, наближават Коледните празници, които лично аз обожавам...нека се постараем, поне по това време на годината, а ако може и винаги, да бъдем по-добри, да дарим повече обич, да бъдем по-сплотени...и все в този ред на мисли, дребни, но ужасно важни неща...правещи ни ЧОВЕЦИ ! ...отплеснах се, простете
ами, какво да се прави...жУвот!
освен да пожелая да са му живи и здрави децата на човека-друго не се сещам !
П.П. ...и понеже, колкото и да не ми личи, съм си лирична душа...та, наближават Коледните празници, които лично аз обожавам...нека се постараем, поне по това време на годината, а ако може и винаги, да бъдем по-добри, да дарим повече обич, да бъдем по-сплотени...и все в този ред на мисли, дребни, но ужасно важни неща...правещи ни ЧОВЕЦИ ! ...отплеснах се, простете
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Morbin, оставете въпроса за наследството, което евентуално ще получат двете деца настрана, защото Вие и съпругът Ви сте живи и здрави, а дъщеря Ви е пълнолетна, а предполагам и работоспособна млада жена, която и сама може да постигне много неща в живота чрез труд. Оставете я да работи и не и давайте наготово още отсега материалните неща, които сте постигнали със съпруга Ви, а на старини, ако е благодарна и добра дъщеря тя може да Ви помага и да се грижи за Вас и без да и прехвърляте приживе каквото и да било имущество. Същото се отнася и за братчето и.
- katerinakuch
- Активен потребител
Жената иска да спаси имотите си придобити по време на брак , които тя и съпруга и са постигнали с много труд и вложени стредства от нейна страна.Т.е иска това да остане в полза на тяхната законова дъщеря. И си е в пълното право.Аз я разбирам напълно. Естествено, че извънбрачното дете няма вина. Но не се знае, какви са били намеренията на другата жена (скритата приятелка).Може и чрез дарение да стане, може и чрез покупко -продажба. За покупко- продажбата побързайте докато не е влязал новия закон в сила от 01.01.2010г.
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Жената иска да спаси имотите си придобити по време на брак , които тя и съпруга и са постигнали с много труд и вложени стредства от нейна страна.Т.е иска това да остане в полза на тяхната законова дъщеря. И си е в пълното право.Аз я разбирам напълно. Естествено, че извънбрачното дете няма вина. Но не се знае, какви са били намеренията на другата жена (скритата приятелка).Може и чрез дарение да стане, може и чрез покупко -продажба. За покупко- продажбата побързайте докато не е влязал новия закон в сила от 01.01.2010г.
Тя няма от кого и от какво да "спасява" имотите си. Тези имоти ги е придобила съвместно с човек, който е пожелал за себе си нещо прекрасно, а именно да бъде баща и на друго дете/и това не е случайно/ и щом тя досега се е съобразявала с волята на съпруг като него, то така трябва да бъде и занапред /включително и при прехвърлителни сделки, ако се предприемат въобще такива/. Този съпруг има не само пари и имоти, но и чувства и е прекрасно, че е решил да си има и второ дете. А питащата, ако уважава съпруга си, то тя ще уважава и извънбрачното му дете/не е длъжна да го обича, но поне да го уважава, защото е съпруга на баща му/ и трябва да бъде благодарна, че дъщеря и си има братче, защото не е хубаво човек да е сам /съпрузите рано или късно идват и си отиват по различни обективни или субективни причини, а братът или сестрата винаги си остават близки/. Ако на питащата толкова много и пречеха постъпките на съпруга и, включително и създаването на друго дете от негова страна, то тя отдавна щеше да го е напуснала и да е разведена вече с него.
- katerinakuch
- Активен потребител
katerinakuch-Оооо, ма моля ти се.Сига с това "да бе ама сега ще е така, защото не съм могъл да си сдържа оная работа в гащите).
Е как пък ще стане номера??? Ще влагам цял живот труд, нерви и пари за да изградя и създам удобства на детето си, ще правя ремонти, ще строя и на края
моите си пари вместо да ги наследи изцяло детето ми, ще трябва да ги дели с друго дето и очите му незнам, защото той не си опазил ципа затворен.
Няма такива филми, не се блъскам за да ги давам на чуждото.Другото не е виновно, но МОЕТО си ми е най-мило.
Е как пък ще стане номера??? Ще влагам цял живот труд, нерви и пари за да изградя и създам удобства на детето си, ще правя ремонти, ще строя и на края
моите си пари вместо да ги наследи изцяло детето ми, ще трябва да ги дели с друго дето и очите му незнам, защото той не си опазил ципа затворен.
Няма такива филми, не се блъскам за да ги давам на чуждото.Другото не е виновно, но МОЕТО си ми е най-мило.
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:katerinakuch-Оооо, ма моля ти се.Сига с това "да бе ама сега ще е така, защото не съм могъл да си сдържа оная работа в гащите).
Сиси, има изход мила, но.... следва да се раделиш, разбирай - да се резведеш. Тогава, наистина ще си на 100% уверена и спокойна, че "блъскането ти" някой ден ще "отиде" при твоето си дете. Не, че ЗН не урежда и тази хипатеза на наследявне от еднокръвни братя и сестри.
Не ти предлагам да уредиш имущестените си отношения от тук нататък с договор, тъй като очите ти все ще гледат в общто канче и ще си мисиш, че общото ви дете е ощетено.
-
Melly - Старши потребител
Melly- да ти кажа чесно, в момента хич не ми се напряга да мисля. Винаги съм казвала, че този закон за наследството е необходимо да бъде напълно променен.Тезите които мога да изложа са много и те са съвкупни от няколко закона които по между си би трябвало да бъдат свързани, а не противоречащи се, вкл. и ЗН с други.
Но не съм на МУД в момента. Така, че моля за извинение. Иначе с удоволствие бих дискутирала тава.
Но не съм на МУД в момента. Така, че моля за извинение. Иначе с удоволствие бих дискутирала тава.
- sisi19
- Потребител
Здравейте, благодаря на всички които откликнахте на моето питане. Обърнах се и към адвокат, но исках този въпрос да бъде дискутиран в нета, тъй като може да е от полза и за други с подобна съдба. Виждам, че за някои аз съм хленчещата, злобната и егоистичната жена, но те трябва да знаят, че аз съм майка и бих направила всичко за детето си. Всички вие които ме обвинявате имате право, защото не сте в течение как са придобити тези имоти и какъв е моя принос, още повече, че дъщеря ми си е имала еднокръвно братче от нейните мама и татко, но поради нещастен случай то загина на 4 години. Затова ще ме извините, ако съм притеснила някого с нещо, просто исках да споделя проблема с някого и да получа, ако е възможно съвет, а аз съм зряла, образована жена и ще преценя. Уверявам ви, аз не мога да мразя това малко същество, защото то с нищо не е виновно. Тук няма виновни, ако има виновни, има кой да ги съди, не съм аз човека, но искам да дам това което се полага заслужено на моето дете. Бъдете живи и здрави. Не искам да създавам никакъв сапунен сериал, така че спирам питанията и разкритията. Пожелавам ви Весели празници и Щастлива, Здрава, Плодородна да е Новата 2010 година.
- morbin
- Нов потребител
Тя няма от кого и от какво да "спасява" имотите си. Тези имоти ги е придобила съвместно с човек, който е пожелал за себе си нещо прекрасно, а именно да бъде баща и на друго дете/и това не е случайно/ и щом тя досега се е съобразявала с волята на съпруг като него, то така трябва да бъде и занапред /включително и при прехвърлителни сделки, ако се предприемат въобще такива/.
Аз също не одобрявам идеята другото дете да бъде лишено от част от бъдещото наследство от баща си, ама... да нараниш по този начин жена си верно е прекрасно.
-
sisi19 написа:Винаги съм казвала, че този закон за наследството е необходимо да бъде напълно променен.Тезите които мога да изложа са много и те са съвкупни от няколко закона които по между си би трябвало да бъдат свързани, а не противоречащи се, вкл. и ЗН с други. Но не съм на МУД в момента.
Сиси, с НЕТЪРПЕНИЕ чакам да чуя идеите ти, когато се окажеш на муд. Говоря сериозно.
-
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|