начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Проблем за жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем за жилище

Мнениеот mer_86 » 15 Дек 2009, 09:11

Здравейте! Живея със съпруга ми от 4 години, омъжени сме от 3. Живеем в жилище , собсвеност на родителите му. Майка му след като заживяхме заедно замина да живее в къщата си в друг град. Баща му и сестра му от години живееят в чужбина. Родителите му много пъти са повтаряли, че конкретно за това жилище ( имат и други имоти) долният етаж от жилището, ще бъде за нас, горният за сестра му. Преди няколко месеца направихме ремонт в жилището. Наскоро ни се роди детенце. Бащата на съпруга ми, който преди раждането нямаше претенции за името след раждането започна да ни изнудва, че ако детето не е кръстено на него ще продаде жилището, в което живеем. Детето беше вече записано с друго име. Съпругът ми му беше казал, че ще променим името, но впоследсвие не успяхме и той не знаеше. Миналият ден разбра че детето не носи неговото име. Сега той и свекърва ми вече са категорични, че ще продават апартамента. Въпросът ми е има ли някакъв начин да ги спрем, след като живеем в жилището, направили сме ремонт, имаме малко двумесечно дете и нямаме друго жилище ?
Благодаря предварително!
mer_86
Нов потребител

Re: Проблем за жилище

Мнениеот dublin » 15 Дек 2009, 09:54

Значи той не се радва на внук и че е жив и здрав,а гледа името...? :shock:
dublin
Нов потребител

Мнениеот mer_86 » 15 Дек 2009, 10:42

Твърди, че се радва, но бил обиден. Това си било традиция- първо дете момче трябвало да е кръстено на него.
Чудя се има ли начин да ги спрем да продават? Все пак вложихме пари за ремонта, съпругът ми покрай кризата остана без работа от миналия месец, аз съм студентка и не работя, а и с малко бебе по квартири ?
mer_86
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 15 Дек 2009, 18:43

Не можете да спрете свекъра и свекървата си да продадат собственото си жилище и въобще не е трябвало да правите ремонт и да влагате толкова пари и труд в имот, който дори не е Ваша собственост.
А фактури за ремонта имате ли?
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот imhotep » 16 Дек 2009, 00:09

Ми вие за един апартамент ли сте бе хора ? Ама, че меркантилни типове ! Нали сте си кръстили детенцето както си искате ! Сега е времето да напуснете апартамента и да оставите приходите от наема на родителите си. А за ремонта не се кахърете толкова' и без тва в тая криза строителните материали са на безценица, и надниците паднаха. Не ми се вярва да сте толкова скъпи на триците... Важното е името, нали ? Поработете, купете си апартамент или сте по-некадърни от родителите си ? Още повече днес е много по евтино да си купиш жилище отколкото преди.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот bay4o » 18 Дек 2009, 14:02

Понеже сте задали конкретен въпрос, конкретен отговор ще Ви дам: Не, няма начин да принудите собственика на една вещ, пък били той и родител на съпруга Ви, пък била и вещта във Ваша фактическа власт, да процедира както на Вас е угодно. Собственици са, ако решат, ще продадат. Всички останали думички за името и пр. са за форума на искрено и лично, да речем, ама не за юридически форум. Казвате, че сте направили ремонт на апартамента, ама като сте държатели или недобросъвестни владелци на чужд имот, много трудно и подобренията ще си получите, не и ако не намерите свестен адвокат.
Ааа, забравих да спомена: и всичките думички на родителите на съпруга Ви, че на Вас ще остане единия етаж, а другия - на сестра му, нямат никаква юридическа стойност, ако не са били облечени в един договор, например.
bay4o
Потребител

Мнениеот Гост » 18 Дек 2009, 15:27

imhotep написа:Поработете, купете си апартамент или сте по-некадърни от родителите си ? Още повече днес е много по евтино да си купиш жилище отколкото преди.

Да, бе то лесно било да си купиш апартамент, трябва да си много некадърен, ако не можеш да си го позволиш.... :?
Говорим за млади хора, те не са на годините на родителите си, които са имали време да се устроят житейски и да постигнат това -онова....
Съчувстам на момичето, защото наистина е пълен кошмар да имаш малко бебе и да няма къде да живееш, а родителите - хубаво, да продават, ама като няма кой да купи....ще си останат май само със заканата, а за Вас - малко стрес, че стига с тоя спокоен живот, трябва емоции :P
P.S. Традициите не са това, което бяха.....
Гост

Мнениеот katerinakuch » 18 Дек 2009, 16:07

Anonymous написа:
imhotep написа:Поработете, купете си апартамент или сте по-некадърни от родителите си ? Още повече днес е много по евтино да си купиш жилище отколкото преди.

Да, бе то лесно било да си купиш апартамент, трябва да си много некадърен, ако не можеш да си го позволиш.... :?
Говорим за млади хора, те не са на годините на родителите си, които са имали време да се устроят житейски и да постигнат това -онова....
Съчувстам на момичето, защото наистина е пълен кошмар да имаш малко бебе и да няма къде да живееш, а родителите - хубаво, да продават, ама като няма кой да купи....ще си останат май само със заканата, а за Вас - малко стрес, че стига с тоя спокоен живот, трябва емоции :P
P.S. Традициите не са това, което бяха.....

Така е. За съжаление има доста съвременни възрастни хора, които подхождат егоистично и меркантилно към живота, мислейки само за собственото си благосъстояние и комфорт, загърбили нравствени и морални ценности и непроявяващи желание да дадат път и ред на младостта.
Последна промяна katerinakuch на 18 Дек 2009, 17:02, променена общо 1 път
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Дек 2009, 16:29

Леле!
Понякога наистина се чудя в кой форум съм влязла. :roll: :lol:

Не, няма начин да принудите собственика на една вещ, пък били той и родител на съпруга Ви, пък била и вещта във Ваша фактическа власт, да процедира както на Вас е угодно. Собственици са, ако решат, ще продадат.

Казвате, че сте направили ремонт на апартамента, ама като сте държатели или недобросъвестни владелци на чужд имот, много трудно и подобренията ще си получите, не и ако не намерите свестен адвокат.

Това е по темата, останалото...
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси