начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Съдът срещу всички...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдът срещу всички...

Мнениеот fuckenpass » 06 Дек 2009, 13:29

Здравейте,
Имам нужда от съвет. С бившия ми приятел нямам сключен брак. Родих малко след като се бяхме разделили и смятайки (и аз и той), че детето е негово го припозна като свое. Няколко месеца след това му направихме ДНК тест и се оказа за всеобщо щастие, че биологичен баща е сегашният ми партньор. Заведохме иск по чл. 39, ал.1 от СК /отм./ за грешка или измама, но беше отхвърлен като неоснователен и недоказан, защото отказахме (страните по делото) да бъде направено ново изследване този път на кръвна група.(При положение, че ДНК тестът е много по-прецизен...) Държа да уточня, че всички сме против сегашния статус на детето. Припозналият иска припознаването да бъде унищожено, аз искам детето да носи името на биологичния баща, а той от своя страна си иска детето... Убедих се сама, че по въпросният бивш чл. 39, няма как да докажем грешка... Съгласна съм на всичко, само и само да се промени сегашната ситуация... Моля, дайте ми съвет и идеи. Как да действаме от тук насетне? :?: :idea:
fuckenpass
Младши потребител

Re: Съдът срещу всички...

Мнениеот chandra » 06 Дек 2009, 14:46

Всъщност, не знам защо сте водили иск по чл.39 от СК, но нека да е ясно - в съдебния процес няма искам, не искам! По дела за произход се прави кръвно-групова експертиза или ДНК. Тази, която вие имате не служи за нищо и съдът няма да я кредитира като годно доказателство, защото не е назначена по установения за това ред визиран в ГПК. Надявам се сте водили иска от Ваше име, а не от Ваше и от името на детето... От този ви каприз, сега ще страдате доста.
Както и да е, ако имате възможност (защото не знам как е заведен първия иск), редът е оспорване на произхода + установяване на нов. Някои съдилища приемат, че двата иска може да се разгледат съвместно, други приемат, че трябва да са в отделни производства. Отделно от това за дела, които са решени с влязло в сила решение съществува така наречената сила на пресъдено нещо, т.е. този въпрос не може да се пререшава между същите страни, със същия предмет на делото.
chandra
Потребител

Мнениеот fuckenpass » 06 Дек 2009, 18:15

Всъщност съдебният иск беше заведен от припозналия(по идея на адвоката му), а сега след промените на СК, доколкото знам само и единствено той може да оспори припознаването. Аз съм ответница по делото, но и детето е страна. В момента обжалваме решението с молба да се назначи въпросната експертиза, но...доколкото разбирам трябва да докажа на съда, че съм измамила припознаващият (, с което не съм съгласна), а начин да докажем грешка НЯМА :!: :?: :shock: Струва ми се доста объркан казус, но не искам при никакви обстоятелства детето ми да носи неговото име... и не само аз- никой не го иска. Не знам как да се преборим с тази "машина"- съдът. Моля ви, ако имате информация и идеи помагайте.
fuckenpass
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Дек 2009, 19:24

А, ха- и казвате, че съдът е срещу всички?
............... Колегата( съдът) ви посъветва да се противопоставите на кръвно груповата или вие така си решихте?
Мисля, че с отговорът на този въпрос изчерпвам темата.
А, ако имате адвокат ( вие или съпругът ви) то те са наясно, какво да сторят.
При все, че ако сте по ГПК нов...
Но! Имате шанс, просто не го пилейте.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 06 Дек 2009, 20:06

Хаха, ние доказателства не даваме да се събират, защото не ни кефи, ама иначе съдът виновен.
"Няма как да докажем грешка" - и защо пък да няма как, има ли грешка, или няма? :roll: Най-малкото събирате двама-трима свидетели и те разказват за случката и кой какво защо помислил.
Освен грешката, естествено, трябва да се установи и че припозналият наистина не е баща на детето. Като сте се противили на експертизите (необяснимо за мен, дори не вярвам да са толкова скъпи), сами сте си попречили.
Иначе искът, като вид иск, си е ОК според мен - поради грешка.
А в новия СК наистина не пише трети лица или държ. органи да могат да оспорват припознаването... ако идеята е била да не могат, нямам думи, голяма дивотия.
Вариант е, струва ми се, да се оспори припознаването от името на детето.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот fuckenpass » 06 Дек 2009, 21:53

Много благодаря на всички, които загубиха лично време за чужди главоболия. Наистина вашето мнение ми е от полза, защото само така човек разбира къде точно греши. Извинете ме, ако въпросите ми са ви се сторили глупави..още повече действията... Явно никога не е късно човек да продължи да прави грешки...
Благодаря ви,

Моля, ако някой би желал да доведе житейската ми мъка до разумен край...
Остявям е-мейл: hgfssa@abv.bg
fuckenpass
Младши потребител

Мнениеот fuckenpass » 06 Дек 2009, 21:56

Огромно извинение и към съда- вината си е била изцяло наша... :idea:
fuckenpass
Младши потребител

Помооощ!! Искам да си "спася" детенцето

Мнениеот fuckenpass » 14 Дек 2009, 16:31

Моля, помагайте!!!
В законно установения срок, подадохме жалба в апелативен съд (за която няма надежди). Междувременно пуснахме нова искова молба, която бе отхвърлена...а 1г. от припознаването мина... А сега на кого да се жалвам и къде??!! :( Детето ни не трябва да остане с чуждото име...
Човек от глупостта си пати...
fuckenpass
Младши потребител

Мнениеот letlet » 16 Дек 2009, 00:42

Така е, патите от собствената си глупост, а май и не само от нея. Трудничко ще обясните на детето някой ден защо този, чиито имена носи не му е баща, а баща му е друг, с когото майка му е преспала, докато е живяла с другия и в крайна сметка се е оказало, че и тя самата не е знаела кой е всъщност баща му...не искам да съм на мястото на това дете и какво би си помислило за майка си(не искам да ви обиждам)
letlet
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 16 Дек 2009, 12:04

8) Висша форма на лицемерен моногамен пуританизъм.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fuckenpass » 16 Дек 2009, 14:03

Само да уточня:

Лицемер- човек, които те търси само когато има нужда от тебе, или се е скарал с някой и идва на рамото ти, защото знае, че винаги ще го приемеш

Моногамия (от гръцки) означава единобрачие, т.е. наличието на един брачен партньор

Пуритан е човек който живее оскъдно и който се самоограничава. Пуритан е още синоним на човек слагащ прегради пред изкушенията на плътта.

Пуританизъм- Религиозно-политическо протестантско движение на английската и шотландската буржоазия през XVI и XVII в. срещу абсолютизма и остатъците на католицизма в англиканската църква, проповядващо своеобразен аскетизъм.

Аскетизъм – пак от гръцки- “отшелник”
Религиозно схващане за духовно издигане чрез отричане от земни блага и телесно изтощаване.
Прекалено въздържание от земни блага и отчуждаване от света.
fuckenpass
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 16 Дек 2009, 14:26

Е? :roll: Постът ми не е насочен към вас, при все уточнението не отговаря на това, което вложих.
Уикипедия не е настолната ми книжка.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 19 Дек 2009, 13:04

Иск за оспорване на бащинство си завеждате.
От друга страна детето пък така е наследник на припозналия го и има право да го наследи :D .
Хубав ви е казуса .
Мисля, че няма да имате проблем с оспорването на бащинството и пропознаването от сегашния ви приятел. Просто адвокатите да си свършат работата.
nksuccess
Потребител

Мнениеот fuckenpass » 19 Дек 2009, 21:16

Аз не съм особено компетентна по въпроса, но мисля, че по новия СК не става да се подаде иск от трети лица, имащи правен интерес :(
, а и докато се размотавахме по съдилищата 1г. от припознаването мина... :( :(
До колкото успявам да проумея единственият шанс ни е в апелативен, където вероятността да назначат нова ДНК (въпреки, че ние си бяхме направили такава) е равна почти на 0. Както ме бяха посъветвали по-горе май единствената надежда е от името на детето, но всички адвокати, с които разговарях вдигат рамене по този въпрос....
А наследството нека си го пази за негово детенце- на нас не ни е нужно.
Ние имаме любов!!!
(...И слава Богу, че не е негово, защото с насилие деца не се правят, но това са преживявания, за които не искам и да се сещам...)
fuckenpass
Младши потребител

Мнениеот fuckenpass » 19 Дек 2009, 21:50

letlet написа:Така е, патите от собствената си глупост, а май и не само от нея. Трудничко ще обясните на детето някой ден защо този, чиито имена носи не му е баща, а баща му е друг, с когото майка му е преспала, докато е живяла с другия и в крайна сметка се е оказало, че и тя самата не е знаела кой е всъщност баща му...не искам да съм на мястото на това дете и какво би си помислило за майка си(не искам да ви обиждам)

Бащата на това дете е най-прекрасният човек и най-добрият ми приятел, в когото се влюбих до полуда и неговите думи винаги са били: "Няма значение, че друг е биологичният баща, аз се научих да обичам това дете като свое още докато беше в теб и растеше с всеки изминал ден".
Но този, с когото "живеех" по това време не се прибираше никога и като разбра, че шефът ми е предложил страхотна работа с повече от огромна заплата и се предвиждаше колектив от 300 човека, който аз и колежката ми трябваше да ръководим реши, че удобен начин да ме задържи у дома е с насилие и против волята ми да си направи дете...., а явно до този момент ни е държал заедно само дългогодишен навик...
А когато получихме ДНК резултатът плакахме от радост, че цялото стардание и мъка, който преживях през бременността и няколко месеца след това са били напразни, защото през цялото това време "бащата" даже веднъж не звънна да попита живо ли е детенцето...
Да, вярно е- не знаех, че човекът, държал ме за ръка и давал ми кураж докато раждам и се мъча е истинският баща на детето ми. Не го знаех и след това, когато 3 месеца от НОИ нямах преведена 1ст., а той купуваше памперси, дрешки и всичко онова, от което "чуждото" дете имаше нужда ( ,а беше безработен...)
И честно казано не искам и да си помислям един ден детенцето какво би си помислило за мен, предпочитам да разбере баща му какво е направил за него, режейки пъпната му връв и подарявайки го на живота.....
fuckenpass
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Дек 2009, 22:26

fuckenpass написа:Аз не съм особено компетентна по въпроса, но мисля, че по новия СК не става да се подаде иск от трети лица, имащи правен интерес :(
, а и докато се размотавахме по съдилищата 1г. от припознаването мина... :( :(
До колкото успявам да проумея единственият шанс ни е в апелативен, където вероятността да назначат нова ДНК (въпреки, че ние си бяхме направили такава) е равна почти на 0. Както ме бяха посъветвали по-горе май единствената надежда е от името на детето, но всички адвокати, с които разговарях вдигат рамене по този въпрос....
А наследството нека си го пази за негово детенце- на нас не ни е нужно.
Ние имаме любов!!!
(...И слава Богу, че не е негово, защото с насилие деца не се правят, но това са преживявания, за които не искам и да се сещам...)

Я се успокойте и сте стегнете.Ангажирайте си адвокат спешно за обжалването.Нищо не е загубено , при правилна аргументация Апелативен съд ще назначи ДНК експеритза и нещата ще си дойдат на мястото.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот miriam » 20 Дек 2009, 01:10

:D :D :D
драматизмът нахлува винаги когато не се покрива теорията в главите на хората с тротоарната практика;
и да Ви кажа сте объркали дозите -трябваше да спите с по един мъж и да имате двама адвокати , а не обратното!
Все пак нищо не се е случило, адвокатът ще оправи целата работа , той оправя дори неточния секс , ненавременното напиване и дори главоболие лекува!
Адвокатът е патерицата за глухия и очилата за паркинсоника, апаратчето за кръвно на голите охлюви и петнистия тиф на бубонната чума.
Пиша ви с грижа и обич.
Напомняте ми за една фъца , дето тука квича 8 месеца за баща си , апартамента и кофти банката, дето искаше ги ограби с апартамента поради неплатени вноски по ипотеката. И за бея също някак, обаче айде стига стивън кинг :mrgreen:
miriam
Потребител

Мнениеот fuckenpass » 20 Дек 2009, 10:07

Благодаря на всички, които ми помогнаха! :D
fuckenpass
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 20 Дек 2009, 16:23

miriam написа::D :D :D
драматизмът нахлува винаги когато не се покрива теорията в главите на хората с тротоарната практика;
и да Ви кажа сте объркали дозите -трябваше да спите с по един мъж и да имате двама адвокати , а не обратното!
Все пак нищо не се е случило, адвокатът ще оправи целата работа , той оправя дори неточния секс , ненавременното напиване и дори главоболие лекува!
Адвокатът е патерицата за глухия и очилата за паркинсоника, апаратчето за кръвно на голите охлюви и петнистия тиф на бубонната чума.
Пиша ви с грижа и обич.
Напомняте ми за една фъца , дето тука квича 8 месеца за баща си , апартамента и кофти банката, дето искаше ги ограби с апартамента поради неплатени вноски по ипотеката. И за бея също някак, обаче айде стига стивън кинг :mrgreen:

:lol:
Ти къде се пилееш?
Пускай от време на време( ако може всеки ден, моля) по един пост, че си умирам от скука тук. А ми носиш радост и наслада за душата. :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот miriam » 20 Дек 2009, 17:10

тук съм, Поли , наминавам , прозина се , па си сипя едно червено :lol:
скоро не сме раздвижвали манифестациите тук , ей така на мегданя меле и след мелето вятър вее хартии и позиви.... :P
miriam
Потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси