начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Спешно се нуждая от съвет !!!!!!!!!!!! Исков рaзвод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешно се нуждая от съвет !!!!!!!!!!!! Исков рaзвод

Мнениеот anelgim » 27 Дек 2009, 16:52

Искам да подам молба за развод по исков ред обаче ако е възможно без да се търси вина.
Деца нямаме, но пък има апартамент на двамата на името и то ипотекиран пак на двамата на името, където аз съм съдлъжник.
Неможем да го продадем, няма акт 16 и никой не го иска. Ние не живеем там щото е ново строителство и още не е завършен така че не е семейно жилище поне според мен.
Опасявам се че съпругът ми ще отиде в чужбина да работи и няма да мога да го намеря и затова реших да подам искова молба .
В същото време нямам много пари , а сега чух че и разводите двойно се увеличили.
Мога ли да внеса сама молбата и ако мога какъв е реда ?
Мога ли да си спестя поне разходите за адвокат ?
Ако трябва ще прочета някоя и друга книга и сама ще се включа в ролята на собствен адвокат.
Има ли изискване задължително да бъда преставлявана от адвокат или мога и сама да се справя ?
Притисната съм отвсякъде и примката постоянно се затяга. Ако някой може да ми даде реален и добър съвет моля да ми пише!
anelgim
Младши потребител

Re: Спешно се нуждая от съвет !!!!!!!!!!!! Исков рaзвод

Мнениеот sunshine_75 » 27 Дек 2009, 18:10

Няма значение дали съпругът Ви ще е тук или в чужбина - и без неговото присъствие можете да прекратите брака. Ще Ви бъде трудно без адвокат. Не е спешно, по-добре отложете във времето, съберете пари за адвокат и тогава действайте. "Спестените" пари за адвокатски хонорар могат да Ви излязат солени...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот anelgim » 28 Дек 2009, 12:12

Освен всичко друго искам да започна живота си отначало и на спокойствие.
Ако можете да м ипрепоръчате добър адвокат който не взема повече от нормалното моля предложете!
anelgim
Младши потребител

Мнениеот blossom1 » 29 Дек 2009, 10:30

не сте наясно с правилата във форума - тук реклама и препоръки за колеги не можем да правим. Не слушайте обаче тези глупости, че хонорарите за разводите сколичи двойно - отидете при колега, говорите и питайте за хонорара. Не се плашете от вестникарски писанки.
blossom1
Младши потребител

Мнениеот boiko_62 » 29 Дек 2009, 11:34

много общо е казано нямам пари. щом сте се решили със съпруга си да си купувате апартамент значи имате и не ги стискайте, а използвайте услугите на адвокат вместо да търсите от форума. във всеки град ще срещните добри адвокати
boiko_62
Потребител

Мнениеот Гост. » 29 Дек 2009, 15:20

anelgim написа:Искам да подам молба за развод по исков ред обаче ако е възможно без да се търси вина.
СК нов позволява. Следва изрично да напишете в книжата- моля да прекратите бракът ни, но без да се произнасяте по въпроса за вината.

Деца нямаме, но пък има апартамент на двамата на името и то ипотекиран пак на двамата на името, където аз съм съдлъжник.
Лошо.

Неможем да го продадем, няма акт 16 и никой не го иска. Ние не живеем там щото е ново строителство и още не е завършен така че не е семейно жилище поне според мен.
Да

Опасявам се че съпругът ми ще отиде в чужбина да работи и няма да мога да го намеря и затова реших да подам искова молба .
Не е проблем- ГПК ще ви помогне.

В същото време нямам много пари , а сега чух че и разводите двойно се увеличили.
Има истина. Преди ако се прекрати бракът със споразумение-150, сега минимумът е 300, по исков път- минимумът е 500, а ако имате и недвижимости- вкл. и материален интерес ще се таксува.

Мога ли да внеса сама молбата и ако мога какъв е реда ?
Можете ( за моженето), но ви препоръчвам поне юрист да я напише, ако ли не друго.

Мога ли да си спестя поне разходите за адвокат ?
Можете! Но отново се върнете на предният ми отговор. Въпреки, че във вашият случай е редно да не пестите точно тези разноски ( така или иначе ще си ги претендирате от ответника.

Ако трябва ще прочета някоя и друга книга и сама ще се включа в ролята на собствен адвокат.
ГПК, СК, ЗЗД, ЗС, Тарифа за таксите.. ще са като капка в морето.

Има ли изискване задължително да бъда преставлявана от адвокат или мога и сама да се справя ?
Няма такова нормативно изискване. Не мисля да имате нужните знания сама да се справите. Но! интересът си е ваш. Както и кредитът, апропо...

Притисната съм отвсякъде и примката постоянно се затяга. Ако някой може да ми даде реален и добър съвет моля да ми пише!

:) Потърсете адвокат. Аз по-добър съвет не бих могла да дам- при изложените факти.
Успех!

п.п. Не се оставяйте по течението- ако нещо ви задушава- просто се откъснете от него. Животът е кратък.... :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот anelgim » 29 Дек 2009, 20:31

Благодаря за мнението и за съвета !
Ще ви послушам .
Ако повече не мога то поне ще се консултирам с адвокат.
anelgim
Младши потребител

Назад към Семейни казуси