- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на ПУП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Обжалване на ПУП
Доколкото аз разбирам – не че разбирам много – искането за провеждане на процедура по изменение на ПУП си е подадено от собственик (бащата към времето на подаване). Това, че впоследствие се е сменила собствеността, няма отношение към законосъобразността на заповедта – просто новия собственик встъпва в правата на предишния. Дали лелята е заинтересовано лица по смисъла на ЗУТ – не мога да преценя, няма достатъчно данни. Ако тя е дарила имота – в правата и встъпва надареният. Въпрос е също и какво точно е дарила – реална част от общия имот не може да бъде предмет на сделка.
Що се касае до "самодейността" – не мога да се съглася, хората са наели архитект да свърши работата – обикновено те се занимават с изменения на ПУП. Доколко обаче е бил компетентен – това е друг въпрос.
Друго мнение (лично, естествено) – адвокат и клиент, които ще се явяват на такова дело, без да се консултират с архитект, са обречени – вещите лица са технически специалисти, и мисленето им е в коренно различна посока. Архитектът, ако не друго, поне ще помогне да се формулират въпросите към СТЕ по подходящ начин (ако си разбира от занаята, разбира се).
Що се касае до "самодейността" – не мога да се съглася, хората са наели архитект да свърши работата – обикновено те се занимават с изменения на ПУП. Доколко обаче е бил компетентен – това е друг въпрос.
Друго мнение (лично, естествено) – адвокат и клиент, които ще се явяват на такова дело, без да се консултират с архитект, са обречени – вещите лица са технически специалисти, и мисленето им е в коренно различна посока. Архитектът, ако не друго, поне ще помогне да се формулират въпросите към СТЕ по подходящ начин (ако си разбира от занаята, разбира се).
- magodeoz
- Активен потребител
liliysm написа:И сега още един тъп въпрос...В крайна сметка нали ПУП е промяна на плана..с този се цели най-вече отпадане на улицата през моя имот и отреждането му за застрояване. Какво като леля ми си има (...ако го докаже) идеална част от него...???
Наистина има сериозно несъответствие между различните скици, които показвате. За съжаление, не може да се определи коя от тях е меродавна към настоящия момент, а и това не дава автоматично решение на проблема... Съветът ми е в бъдеще, при евентуален спор за собственост, за се снабдите с комбинирана скица, която да определи пълна или частична идентичност на имотите в съответствие с документите Ви за собственост.
Що се отнася до предназначението на ПУП - вижте чл. 14 до чл. 18 от ЗУТ - ще разберете, че работите не са толкова прости...
Иначе - самодейците не сте вие - не мога да определя достойния за това звание, без преглед на цялата документация. При всички случаи, адвокатът Ви би трябвало да се погрижи да внесе яснота по тези и други (за които още не подозирате) проблеми - в екип със специалисти, каквито прецени за необходимо да привлече.
Желая Ви успех, и - весели празници!
- magodeoz
- Активен потребител
Тая liliysm на маймуни ни направи! Ашколсун!
Хем виждаме неграмотността й да ни обясни и най-елементарни подробности, хем усещаме неспособността й да разбере, дори за самата себе си, няколко последователни събития в тяхната цялост, взаимовръзка и последователност /по дати/, хем виждаме, че не иска да попрочете няколко алинейки от ЗУТ, хем се чудим защо тя, аджеба, не иска, по коректен начин, да поднесе по приемлив и за нея начин всичкото инфо по случая, хем виждаме, че шикалкави отвсякъде с преиначени обстоятелства и псевдочертежи и ... хем й се връзваме.
И даваме едни акълища... ама свят да му се завие на чиляк: Акълища даваме, не друго! Щото ние не даваме съвети. Ние само си чешем клавитурите. Щото съвет се дава, когато искащият съвет 'свали картите'. Всичките карти!
А не така като liliysm - АБСОЛЮТНО НЕКОРЕКТНО - сервирайки ни, порцийка по порцийка, некакъв си лелинороднински тюрлюгювеч.
Аз повече не се връзвам! Съжалявам, че се включих в чесането на клавиатурите.
Хем виждаме неграмотността й да ни обясни и най-елементарни подробности, хем усещаме неспособността й да разбере, дори за самата себе си, няколко последователни събития в тяхната цялост, взаимовръзка и последователност /по дати/, хем виждаме, че не иска да попрочете няколко алинейки от ЗУТ, хем се чудим защо тя, аджеба, не иска, по коректен начин, да поднесе по приемлив и за нея начин всичкото инфо по случая, хем виждаме, че шикалкави отвсякъде с преиначени обстоятелства и псевдочертежи и ... хем й се връзваме.
И даваме едни акълища... ама свят да му се завие на чиляк: Акълища даваме, не друго! Щото ние не даваме съвети. Ние само си чешем клавитурите. Щото съвет се дава, когато искащият съвет 'свали картите'. Всичките карти!
А не така като liliysm - АБСОЛЮТНО НЕКОРЕКТНО - сервирайки ни, порцийка по порцийка, некакъв си лелинороднински тюрлюгювеч.
Аз повече не се връзвам! Съжалявам, че се включих в чесането на клавиатурите.
- l____
- Потребител
l____ написа:Тая liliysm на маймуни ни направи! Ашколсун!
.................................................................................................
Аз повече не се връзвам!
Съжалявам, че се включих в чесането на клавиатурите.
Нищо лично, l____,
Но, по-добре късно, отколкото никога!
-
Melly - Старши потребител
Първо и най-важно : Честина Нова 2010 на всички вас и вашите семейства !!! Желая ви много здраве, късмет, успехи, много сбъднати мечти !!!
Второ: Благодаря на всички, които се включиха със съвет...така горе долу знам на къде да се носоча.
Трето: Не съм имала намерения да ви занимавам с хилядите подробности...но след няколко творчества по въпроса реших да уточнявам....и кашата се забърка. Далеч съм от мисълта, че тук проблема може да се реши...това е невъзможно !
Четвърто: Не си нападайте евентуалните клиенти !!! На мен ми трябваше човек, на който да занеса нещата и да ги разгледа подробно срещу съответния хонорар. Такъв благодарения на форума намерих !!!
Второ: Благодаря на всички, които се включиха със съвет...така горе долу знам на къде да се носоча.
Трето: Не съм имала намерения да ви занимавам с хилядите подробности...но след няколко творчества по въпроса реших да уточнявам....и кашата се забърка. Далеч съм от мисълта, че тук проблема може да се реши...това е невъзможно !
Четвърто: Не си нападайте евентуалните клиенти !!! На мен ми трябваше човек, на който да занеса нещата и да ги разгледа подробно срещу съответния хонорар. Такъв благодарения на форума намерих !!!
- liliysm
- Младши потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|