Здравейте,
Навярно тази тема не е нова и има информация и коментари по нея, но аз не успях да открия нищо конкретно.
Моля за съвет, препоръки, информация какво се прави, какво се случва и какво ме очаква в случай че подам молба за развод. Съпругът ми не желае развод. Аз имам извънбрачна връзка, за която съм му казала и която не е тайна за никого. Нямаме и никога не сме и не бихме имали спорове за движимо и недвижимо имущество, както и за издръжка на децата. Единственият проблем са родителските права, тъй като и той иска да живее, да отглежда и възпитава децата.
Предварително благодаря!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод по вина на съпругата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: развод по вина на съпругата
Ангажирате си адвокат!Нещата са доста комплицирани.Вината при развода е един от критериите за определяне кой да упражнява родителските права , но не е единствен , напротив той е причупен през главния критерии , а именно интересът на детето , така че последните няма да бъдат присъдени априори на съпругът Ви(ако развода е по ваша вина).
Успех!
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря за съвета и пожеланието за успех! Децата, ако се взема под внимание тяхното мнение (нямат навършени 10 години), биха искали и мен, и баща си, знам го със сигурност както обичат мен, така обичат и него.
- analog
- Нов потребител
Не мога да го принудя да остави децата при мен, не мога да го принудя, ако съдът предостави родителските права на мен, той да не подава жалби, искове, молби за промяна на това постановление. Не знам как да избегнем дългогодишно тичане по съдилища и съответно тормоза за нас и децата.
- analog
- Нов потребител
Не можете, в това сте права!
Каквото и да е постановено по отношение род. права, режим на лични контакти и размер на издръжка в едно СР- винаги подлежи на преразглеждане при промяна на обстоятелствата, ако някой от родителите сезира съда - запомнете го!
Екзюпери е казал- "Езикът е извор на недоразумения", но от как човечеството е открило членоразделната реч няма по-ефикасен начин за комуникация.
Ако все още сте съхранили нормални човешки отношения по между си- говорете. Ако целта, към която се стремите, е да спестите на децата негативни емоционални изживявания с дългогодишни съдебни спорове- просто говорете и вземете решение на кого да се предоставят правата.
Ако двамата не успеете- съдът ще отсъди.
Този факт, ако се изнесе в съдебна зала не ви ползва... никак.
какво се прави- отивате при адвокат и се консултирате. Дали ще се прекрати брака по вина или по взаимно съгласие- преценяват двамата родители.
какво се случва - сезирате съда с иск за прекратяване на брака, ведно с исковете за упражняване на родителски права, лични отношения, издръжка на децата, ползване на семейното жилище, издръжка между съпрузите и фамилното име.
какво ме очаква в случай че подам молба за развод- съдебно производство, в резултат на което след известно време ще четете и постановеното, по делото, СР.
Каквото и да е постановено по отношение род. права, режим на лични контакти и размер на издръжка в едно СР- винаги подлежи на преразглеждане при промяна на обстоятелствата, ако някой от родителите сезира съда - запомнете го!
Екзюпери е казал- "Езикът е извор на недоразумения", но от как човечеството е открило членоразделната реч няма по-ефикасен начин за комуникация.
Ако все още сте съхранили нормални човешки отношения по между си- говорете. Ако целта, към която се стремите, е да спестите на децата негативни емоционални изживявания с дългогодишни съдебни спорове- просто говорете и вземете решение на кого да се предоставят правата.
Ако двамата не успеете- съдът ще отсъди.
Аз имам извънбрачна връзка, за която съм му казала и която не е тайна за никого.
Този факт, ако се изнесе в съдебна зала не ви ползва... никак.
какво се прави- отивате при адвокат и се консултирате. Дали ще се прекрати брака по вина или по взаимно съгласие- преценяват двамата родители.
какво се случва - сезирате съда с иск за прекратяване на брака, ведно с исковете за упражняване на родителски права, лични отношения, издръжка на децата, ползване на семейното жилище, издръжка между съпрузите и фамилното име.
какво ме очаква в случай че подам молба за развод- съдебно производство, в резултат на което след известно време ще четете и постановеното, по делото, СР.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря, poli_g! Когато на човек му предстои нещо ново, неизвестно, всяка дума и съвет са опора и утеха.
- analog
- Нов потребител
по добрия вариант е развода по взаимно съгласие,като двамата със съпругът ти решите сами въпросите свързани с движимото и недвижимото имущество,издръжката,както и най вече момента с упражняване на родителските права.трябва да го решите сами,в мирна обстановка.а ако отношенията м/у теб и съпругът ти не позволяват това и бракът ви е дълбоко и непоправимо разтроен можеш да прибегнеш до развод по исков ред.но тук разбирасе се появява момента с Вината,но въпреки това рашението се взема ВИНАГИ В ИНТЕРЕС НА ДЕТЕТО.препоръчвам първия подход,а втория като краен случай.Успех
- juvefen
- Нов потребител
Благодаря, juvefen!
- analog
- Нов потребител
Извинявайте;какво представа това понятие;съдията винаги съди в интереса на детето.ако детето е объркано или е манипулирано и се иска неговото мнение как тогава се реши сперямо интереса на детето?
- fisho
- Нов потребител
Има начини... Ние знаем как, а защо- само посветените знаят.
То и за това не всички сме съдии.
То и за това не всички сме съдии.
- Гост.
- Старши потребител
Седнете и говорете със съпруга си. Разведете се по взаимно съгласие, защото всяко ходене в съдебната зала е невероятен тормоз за децата. Децата почти винаги остават при майката. Ако съпругът ви попадне на адвокат, който е с по-малко опит и е решил да се "бори до край" ви чакат много главоболия и поне година ходене по дела. Още повече, че дори и да ви присъдят децата, след 2 месеца мъжът ви може да заведе нов иск за децата и пак започва ходене по мъките.
Така че ако имате някакви нормални отношения с бащата на децата ви - седнете поговорете. В случая не е важно егото на вас или съпруга ви, а психическото здраве на децата. Желая ви успех в разговора и успешна нова година!
Така че ако имате някакви нормални отношения с бащата на децата ви - седнете поговорете. В случая не е важно егото на вас или съпруга ви, а психическото здраве на децата. Желая ви успех в разговора и успешна нова година!
- nksuccess
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|