начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

обезщетение за извършен ремонт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение за извършен ремонт

Мнениеот chokich_ » 04 Яну 2010, 20:25

Здравейте ,ще карам на кратко-Апартамент в сравнително стар блок,блок,който не след дълго ще бъде съборен и на негово място ще бъде построен нов.В следния апартамент се извърши ремонт преди две години.Мисълта ми е такава,след въпросното "подменяне" на стария блок с нов може ли , и как, да се изисква обезщетение за извършения ремонт? Може ли някой да ми помогне на кратко с това какъв е етапът?
chokich_
Нов потребител

Re: обезщетение за извършен ремонт

Мнениеот lijii2 » 05 Яну 2010, 13:00

Нужна ти е спешна консултация с адвокат ! Хонорара е безкрайно нищожен , в сравнение със стойността на имота , след като имаш пари да купуваш ... Това ще ти спести много бъдещи неприятности и усложнения !...
lijii2
Нов потребител

Мнениеот _goodfellas » 05 Яну 2010, 14:43

.
Последна промяна _goodfellas на 02 Мар 2010, 15:49, променена общо 1 път
_goodfellas
Младши потребител

Мнениеот l____ » 06 Яну 2010, 12:32

chokich_ написа:Здравейте ,ще карам на кратко-Апартамент в сравнително стар блок,блок,който не след дълго ще бъде съборен и на негово място ще бъде построен нов.В следния апартамент се извърши ремонт преди две години.Мисълта ми е такава,след въпросното "подменяне" на стария блок с нов може ли , и как, да се изисква обезщетение за извършения ремонт?

За да поставиш въпроса по този начин, предполагам си мислил предварително поне седмица.
Въпросът е странен. И интересен.
Но за да си изясня какво точно питаш, би ли ми отговорил на моите няколко въпроси:
- От кого мислиш да искаш обезщетение?
- От къде си сигурен, че блокът ще бъде съборен скоро? А колко скоро?
- Апартаментът, който е ремонтиран, чий е? В смисъл - ти като какъв се явяваш спрямо апартамента?
- Обезщетение в какъв вид искаш да търсиш? Как предпочиташ да изглежда обезщетението? В каква форма да е?
- А блокът защо ще бъде съборен? Кой иска да бъде съборен? Кой е предвидил блокът да бъде съборен?
- А кой ще инвестира строителството на новият блок? И защо ще инвестира в нов блок?

Тези въпроси може и да ти се виждат странни. Но може би са и съществени... зависи от отговорите им.
l____
Потребител

Мнениеот _goodfellas » 06 Яну 2010, 15:06

.
Последна промяна _goodfellas на 02 Мар 2010, 15:49, променена общо 1 път
_goodfellas
Младши потребител

Мнениеот l____ » 06 Яну 2010, 16:25

Чакай.... че се обърках.
Кой ми отговаря всъщност?
Кой и с колко имена се явява в тази тема?
Ама, моля, бъдете коректни. Кой и с колко ника пише в тази тема?!

Ако следните изречения са верни

-не знам,точно това ме интересува ,чувал съм,че се прави някакъв оглед за оценка на това колко пари са похарчени за ремонта.
-Аз живея в апартамента, но не е на мое име.
-Форма на обезщетението... не знам,може би пари ...в този случай не се сещам друга.
-Блокът е на повече от 65 и ВИДНО СЕ РУШИ.Няколко пъти почукаха на вратата строителни фирми с тази идея-да бъде построен нов на негово място.Нито един път обаче не се стигна до единодушие между съседите.Но ето,че сега един съсед разговяря със строителен предприемач и ако този път нашите "сговорни" комшии са на 100% съгласни...ще се лее бетон!
Мен ми е ясно, че аз не мога да получа така на тепсия тук пълна правна консултация,идеята ми е просто като за начало да знам към кого да се обърна .

отговарям, че тук можеш да получиш една от най-перфектните консултации. Стига да можеш да отсееш, кой те подвежда и кой ти отговаря коректно. Имай впредвид, че бая простотии можеш да прочетеш тук. Ама - ако си интелигентен - ще успееш да отсееш плявата. Дано разбереш кое е житото - само то ти трябва.
Както и да е - проблемът с отсяването си е твой.

Сега по същество:

Ти така и не ми отговори на всичките въпроси. Тези, по които смънка нещичко, също не ги броя за отговорени. Като този: Чий е апартаментът?
Отговорът: "Аз живея там." е нищо незначещ.

А ти като наемател /може би си наемател - така излиза от отговора ти/ може да търсиш някакво обещетение само от наемодателя ти. Но и никак не е сигурно, че ще получиш нещо - зависи от това, какви са взаимоотношенията ти с наемодателя; И какъв договор имаш с него. А ти всъщност наемател ли си? Щото може и да не си - ти така ми отговори, че... думи н'е'ам!

Ако не си собственик, или родителите ти не са - забрави за всякакви опити да получиш обезщетение от инвеститорите. Не че е невъзможно 100%... но почти 99.5% е невъзможно.
Ако родителите ти са собственици ... отново има много условности. Те могат да договорят по-благоприятни условия за тях си. Стига обаче да намерят достаъчно аргументи в полза на тяхната претенция. А има вероятност и да бъдат преметнати яко - от инвеститора, например.

С инфото, което си предоставил - толкова. А и от това инфо, едва ли някой може да ти каже нещо повече и нещо полезно, освен: Иди при адвокат!

Който адвокат, с такова инфо, едва ли ще ти каже и толкова, колкото и аз ти казах.
l____
Потребител

Мнениеот l____ » 06 Яну 2010, 16:47

Ако се явяваш наследник на собственик - виж първо плана за застрояване!!!!
Да не би да се окаже, че на мястото на блока има предвидено нещо друго - зелена площ, например. А ако има сграда - виж и етажността на новата сграда.
Абе, има си тънкости.

Успех!
l____
Потребител

Мнениеот _goodfellas » 06 Яну 2010, 18:10

.
Последна промяна _goodfellas на 02 Мар 2010, 15:51, променена общо 1 път
_goodfellas
Младши потребител

Мнениеот mlad_nl0 » 07 Яну 2010, 12:13

_goodfellas написа: идеята ми е просто като за начало да знам към кого да се обърна .

Към адвокат , драги , към адвокат ...
mlad_nl0
Младши потребител

Мнениеот anserk » 08 Яну 2010, 10:58

mlad_nl0 написа:Към адвокат , драги , към адвокат ...

Защо му е адвокат!!!! Да му инесе лекция на тема градоустройство, обезщетение, етапи в инвестиционния процес (така му се казва).....!!!!!
l____ написа:Да не би да се окаже, че на мястото на блока има предвидено нещо друго - зелена площ, например. А ако има сграда - виж и етажността на новата сграда.
Абе, има си тънкости.

Със скицата на имота при няколко (поне двама) предприемача (дано намери в този момент) за оферти.Те ако са истински ще си направят проучванията (без пари), ще си направят сметката (ако са сериозни предприемачи), ще дадт % на обезщетение и ще си дадат оферти.
Е, тогава на ход (от страна на собствениците) са най-малкото архитект и адвокат! А архитект може да им направи и предварителните проучвания (срещу хонорар), за се настроят собствениците какво да очакват от офертите на предприемачите и предварително да се изпокарат, защото повечето мислят че ще спечелят повече от колкото имат :D
А вече ги е приспивал един предприемач :wink:
И обезщетението е върху РЗП на бъдещата сграда само на собствениците на земята и отстъпеното право на строеж. Старата сграда все едно не съществува(нали се събаря). Има само нова на хартия :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот mlad_nl0 » 09 Яну 2010, 19:31

anserk написа: Е, тогава на ход (от страна на собствениците) са най-малкото архитект и адвокат!

А защо не още от сега , за да му е мирна главата и всичко да му се урежда от умни глави , а не да предоставя на случайността ?!... А и Ваянга ли ще го свърза със строителите ?
mlad_nl0
Младши потребител

Мнениеот anserk » 10 Яну 2010, 20:49

mlad_nl0 написа:А защо не още от сега , за да му е мирна главата и всичко да му се урежда от умни глави , а не да предоставя на случайността ?!... А и Ваянга ли ще го свърза със строителите ?

Точно така :D
Но това правят собствениците със сериозни инвестиционни намерения (т.н.инвеститори) и се прави от специалисти (архитект, юрист и ....., в зависимост от вида на строежа и броя на притежаваните от собствениците дялове) и има цена! Ако си решил да хвърляш пари в бетон и стомана, трябва да знаеш поне с колко ще олекнеш в първия момент и кога във времете ще ги умножиш и с колко :wink:
Затова имах в предвид, че само адвокат не е достатъчен :idea:
В началото е архитекта и после идва адвоката ( не нотариус - той е последен и без значение коя страна ще го предложи).

В този случай това няма да стане, затова поне актуална скица да си извадят. :roll:
anserk
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация