- Дата и час: 17 Дек 2024, 11:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
родителски права на майка в чужбина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
родителски права на майка в чужбина
С бившия ми съпруг сме разведени по взаимно съгласие и правата за 6-годишния ни син са у мен .преди близо две години аз заминах да работя в Англия,където съм и сега ,а детето ни го взе бащата ,за да не бъде отглеждано от баба и дядо .след време поисках да взема детето тук при мен ,но разбрах ,че не мога да изведа детето извън рамките на страната без разрешението на таткото .той категотично отказа,с мотива че детето ще ме вижда само в България.не искам да влизам в подробности колко много драми и мъки си причинихме и продължаваме да си причиняваме , и най-вече на детето ,което не расте в най-добрата за него среда .сега дори не мога да чувам сина ми по телефон или скъпе заради злобата и ината на бившия ми съпруг ,които ще става баща на второ дете след няколко месеца от жената ,с която живеат.няма да описвам психическия тормоз дори и сега когато сме далеч ,но последното ,което научих е ,че иска да ме съди за отнемане на родителските права ,за да ги вземе той ,въпреки ,че аз искам да взема детето ,опитвам се да го чувам(когато бащата е на кеф да ми го даде по телефона) ,прибирам се през няколко месеца,той е при мен тогава,,купувам каквото се нуждае детето и сам пращала пари ,когато са ми поискали . знам ,че при положение че съм в чужбина ,лесно правата ми могат да бъдат отнети ,но за бога аз искам детето си ,но как да го взема без подписа на бащата?може ли някой да ми помогне със съвет или да ми каже какви шансове имам да се боря в съда ! много съм отчаяна и ще съм ви благодарна за мнения
- geritonito
- Нов потребител
Re: родителски права на майка в чужбина
трябвало е да помислите за детето си когато сте били още в България
сега вече е твърде късно и трябва да се допитате до адвокат когато се върнете за да решите проблема си, но трябва да побързате, защото наистина могат да се отнемат правата ВИ от бившия Ви съпруг
сега вече е твърде късно и трябва да се допитате до адвокат когато се върнете за да решите проблема си, но трябва да побързате, защото наистина могат да се отнемат правата ВИ от бившия Ви съпруг
- boiko62
- Младши потребител
geritonito написа: ...може ли някой да ми помогне със съвет или да ми каже какви шансове имам да се боря в съда ! много съм отчаяна и ще съм ви благодарна за мнения
Поредната " идеална " майка ! На Вас , госпожо , с удоволствие изобщо бих Ви отнел каквито и да било права за връзка с детето ! Да сте мислила преди да хуквате по чужбините ! ... И не хулете бившия, защото той създава семейство, в което ще живее и Вашето дете !... А и Вие едва ли сте самотница ...
- mlad_nl0
- Младши потребител
Това което иска бившия ви съпруг е :
1.издръжка в пари;
2.детето да ви забрави и да се привърже към жената,която е до него;
3.да се сплоти семейството с бебето и сина ви и да откъснат време за хубав живот;
Видно е, че вие с тези родителски права на книга много сте се извисили.
Той няма да даде синът ви да замине в САЩ и вие пак ще си имате родителски права и много ще се гордеете,че той няма такива права...
Ако сте го имали за женчо,че не може да работи в чужбина, сега се обръща палачинката...
Въобще не вярвам темата да е пусната от обляната в сълзи мамичка...
Очаквам да ме опровергае, но едва ли...
1.издръжка в пари;
2.детето да ви забрави и да се привърже към жената,която е до него;
3.да се сплоти семейството с бебето и сина ви и да откъснат време за хубав живот;
Видно е, че вие с тези родителски права на книга много сте се извисили.
Той няма да даде синът ви да замине в САЩ и вие пак ще си имате родителски права и много ще се гордеете,че той няма такива права...
Ако сте го имали за женчо,че не може да работи в чужбина, сега се обръща палачинката...
Въобще не вярвам темата да е пусната от обляната в сълзи мамичка...
Очаквам да ме опровергае, но едва ли...
- usra_ovcova
- Потребител
geritonito написа:С бившия ми съпруг сме разведени по взаимно съгласие и правата за 6-годишния ни син са у мен .преди близо две години аз заминах да работя в Англия,където съм и сега ,а детето ни го взе бащата ,за да не бъде отглеждано от баба и дядо .след време поисках да взема детето тук при мен ,но разбрах ,че не мога да изведа детето извън рамките на страната без разрешението на таткото .той категотично отказа,с мотива че детето ще ме вижда само в България.не искам да влизам в подробности колко много драми и мъки си причинихме и продължаваме да си причиняваме , и най-вече на детето ,което не расте в най-добрата за него среда .сега дори не мога да чувам сина ми по телефон или скъпе заради злобата и ината на бившия ми съпруг ,които ще става баща на второ дете след няколко месеца от жената ,с която живеат.няма да описвам психическия тормоз дори и сега когато сме далеч ,но последното ,което научих е ,че иска да ме съди за отнемане на родителските права ,за да ги вземе той ,въпреки ,че аз искам да взема детето ,опитвам се да го чувам(когато бащата е на кеф да ми го даде по телефона) ,прибирам се през няколко месеца,той е при мен тогава,,купувам каквото се нуждае детето и сам пращала пари ,когато са ми поискали . знам ,че при положение че съм в чужбина ,лесно правата ми могат да бъдат отнети ,но за бога аз искам детето си ,но как да го взема без подписа на бащата?може ли някой да ми помогне със съвет или да ми каже какви шансове имам да се боря в съда ! много съм отчаяна и ще съм ви благодарна за мнения
Има начин, при това е само съдебен.
Двете години отдалеченост ще ви изиграят лоша шега...(толкова за шанса, но нищо не се знае)
Търсете колега адвокат.
п.п. Груби сте, колеги.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
Има начин, при това е само съдебен.
Двете години отдалеченост ще ви изиграят лоша шега...(толкова за шанса, но нищо не се знае)
Търсете колега адвокат.
п.п. Груби сте, колеги.
Освен ако успеете да убедите съда с безспорни доказателства,че при Вас в чужбина детето ще е в пъти по-добре отколкото при бащата в България.
Наистина много трудна работа.Освен ако ....не подработите новата съпруга на бившия Ви да окаже съдействие.То е и в техен интерес,без детето ще могат да си наредят живота както пожелаят.Още повече,че при тях се появява ново,собствено дете и Вашето в първия момент ще стане пречка !!!
- sarbijanac
- Активен потребител
Благодаря за мненията ,дори и за жлъчните,тъй като поне ще зная какво да очаквам .. леко съм изненадана от категоризациите ,но разбира се всеки има право да мисли каквото реши .Благодаря още веднъж!
- geritonito
- Нов потребител
Ако това тук ви е разстроило- в съдебна зала ще е още по-злъчно. Просто се подгответе и успех.
- Гост.
- Старши потребител
.............................
Последна промяна 260728 на 03 Фев 2011, 11:58, променена общо 1 път
- 260728
- Нов потребител
260728 написа:Здравейте,извинявам се предварително че пи6а в темата,но имам техни4ески проблем тук.
Бих искала да попитам при положение,че съм разведена от 5години,детето гледам и издържам аз естествено,но в момента ми предстои брак с българин, който от години работи в чужбина,което предполага да замина и аз зад граница,каква е възможността по съдебен ред да си взема първородното дете с мен там,при положение че баща му отказва да го пусне.Все още съм в Бг и детето си е при мен,но след това в чужбина си го искам.Благодаря Ви, предварително .
viewtopic.php?f=6&t=105
- usra_ovcova
- Потребител
До poli_g: Напълно съм съгласна с послеписа Ви. Да, наистина някои изказвания са не само груби, ами направо зли. Никой не знае какви точно са били отношенията между двамата родители, защо майката е заминала да работи в чужбина и т.н. Ами да седи безработна в България по-добре ли ще е? А освен това имам усещането, че бащата по-скоро използва детето, за да създава проблеми на бившата си жена. Подобни истории вече съм виждала. Така че, преди да съдим другите и да отправяме злостни забележки, нека се опитаме първо да дадем нормален отговор. А то има кой и къде да ни съди. Освен това животът е пълен с изненади и не се знае кога някой от сега “безупречните“ ще изпаднат в подобна ситуация.
А на Вас, poli_g, се възхищавам, че отговаряте като професионалист и най-вече като Човек. Браво!
А на Вас, poli_g, се възхищавам, че отговаряте като професионалист и най-вече като Човек. Браво!
- ketigar
- Нов потребител
mlad_nl0 написа:geritonito написа: ...може ли някой да ми помогне със съвет или да ми каже какви шансове имам да се боря в съда ! много съм отчаяна и ще съм ви благодарна за мнения
Поредната " идеална " майка ! На Вас , госпожо , с удоволствие изобщо бих Ви отнел каквито и да било права за връзка с детето ! Да сте мислила преди да хуквате по чужбините ! ... И не хулете бившия, защото той създава семейство, в което ще живее и Вашето дете !... А и Вие едва ли сте самотница ...
Мале, мале......гледай ти, какви видни адвокати имало по света
- sisi19
- Потребител
Благодаря за мненията още веднъж!
Помислих ,че всички ще ме качат на кладата,при положение ,че наистина не ме познават и нямат и идея за живота ми.Не мога да се сдържа да не кажа ,че хората не се развеждат от хубав живот,не заминават в чужбина пак от хубав живот ,и най-малкото оставят децата си,защото просто така им е хрумнало ..Само аз и майки ,които са били изправени пред подобен избор ,могат да знаят каква цена плащам ... за да вярвам ,че един ден ще
успея да убедя бившя си съпруг да ми разреши да взема сина си . Не съм експерт юрист,но мисля ,че има нещо сбъркано в закона ,една майка да не може да изведе детето си извън страната ,без декларация ,подписана от бащата.Ами той може никога да не се съгласи по ВСЯКАКВИ причини.
Колкото до моя казус ,той претърпя развитие :Таткото ,затруднен финансово ,се отказа да води дела срещу мен засега ,иска мир ,пари,и сама да му предостъпя правата на детето ,за да може да се възползва от титлата самотен родител(която според мен няма да му донесе облаги , не и в България)
Питах се ,дали има наистина някакъв начин да уредим нещата пред закона ,като аз много се надявам да успея да извоювам идването на детето в Англия, поне за ваканции или почивки.Пътувам след два месеца за България и се надявам на добро развитие.
Още веднъж благодаря на всички,които дадоха мнения,пожелавам ви здраве и успехи,за да помагате на майки в беда!
Помислих ,че всички ще ме качат на кладата,при положение ,че наистина не ме познават и нямат и идея за живота ми.Не мога да се сдържа да не кажа ,че хората не се развеждат от хубав живот,не заминават в чужбина пак от хубав живот ,и най-малкото оставят децата си,защото просто така им е хрумнало ..Само аз и майки ,които са били изправени пред подобен избор ,могат да знаят каква цена плащам ... за да вярвам ,че един ден ще
успея да убедя бившя си съпруг да ми разреши да взема сина си . Не съм експерт юрист,но мисля ,че има нещо сбъркано в закона ,една майка да не може да изведе детето си извън страната ,без декларация ,подписана от бащата.Ами той може никога да не се съгласи по ВСЯКАКВИ причини.
Колкото до моя казус ,той претърпя развитие :Таткото ,затруднен финансово ,се отказа да води дела срещу мен засега ,иска мир ,пари,и сама да му предостъпя правата на детето ,за да може да се възползва от титлата самотен родител(която според мен няма да му донесе облаги , не и в България)
Питах се ,дали има наистина някакъв начин да уредим нещата пред закона ,като аз много се надявам да успея да извоювам идването на детето в Англия, поне за ваканции или почивки.Пътувам след два месеца за България и се надявам на добро развитие.
Още веднъж благодаря на всички,които дадоха мнения,пожелавам ви здраве и успехи,за да помагате на майки в беда!
- geritonito
- Нов потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|