zolayka написа:Здравейте!
Имам една неяснота в главата и ви моля за разяснение.Не е само една неяснотата Аз съм бъдеща майка - детето ще се роди през Май, т.г.
01.Бащата няма да го припознае. Аз завеждам иск за доказване на бащинство, който изисква ДНК тест зависимост от резултатите детето бива припознато или не. Така е !Втори вариант - бащата припознава детето си, но завежда иск за доказване на бащинство , отново ДНК тест - според резултата детето е негово или не. След като го е припознал-няма тест ,няма дявол...Въпросът ми е - кой плаща разноските по вариантите.(все пак един ДНК тест е доста скъп)- този , който подава иска или този към когото е предявен. Който загуби делото ...И ако просто си направим ДНК тест по взаимно съгласие с юридическа стойност, после пак ли ще трябва да водим разни дела, за да се запише детето с името на баща си. Ако бащата не го припознае - да ! Въпроса за издръжката автоматично ли се прибавя към ДНК тест с юридическа стойност...? не !ПС. Не живея с бащата на детето си, и той ще припознае детето си само след резултати от ДНК тест, при това не желае да го съдя. Има ли такъв вариант?
Объркано ми е.
Моля за разяснение
- Дата и час: 17 Дек 2024, 12:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
днк тест с юридическа стойност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
днк тест с юридическа стойност
Последна промяна zolayka на 30 Юли 2010, 13:45, променена общо 1 път
- zolayka
- Нов потребител
Re: днк тест с юридическа стойност
- derniito
- Нов потребител
Слушай сега, zolayka
Роди си детето, пък ако бащата го припознае- ок, ако ли не- отиваш при адвокат и той ти поема и завежда съответните дела, като те информира какво точно ще ти струва. Съветвам те да не се занимаваш с разни днк тестове без съд. дело, тъй като е напълно възможно в суетене и чакане на разни експертизи, да пропуснеш срока за предяваване на иска. Не че после ще е невъзможно, но ти няма да имаш право на иск от твое име.
Другата добра новина е, че ако заведеш дело за установяване на бащинството, ще можеш едновременно с това да го осъдиш и да плаща издръжка- в едно съд. производство.
Роди си детето, пък ако бащата го припознае- ок, ако ли не- отиваш при адвокат и той ти поема и завежда съответните дела, като те информира какво точно ще ти струва. Съветвам те да не се занимаваш с разни днк тестове без съд. дело, тъй като е напълно възможно в суетене и чакане на разни експертизи, да пропуснеш срока за предяваване на иска. Не че после ще е невъзможно, но ти няма да имаш право на иск от твое име.
Другата добра новина е, че ако заведеш дело за установяване на бащинството, ще можеш едновременно с това да го осъдиш и да плаща издръжка- в едно съд. производство.
- razli4na
- Активен потребител
Последна промяна zolayka на 30 Юли 2010, 13:46, променена общо 1 път
- zolayka
- Нов потребител
На тебе ти трябва това решение, не на бащата. Това трябва да осъзнаеш. Той като не иска да бъде съден, да си припознае детето.
- razli4na
- Активен потребител
М да - да си го набия в главата Мерси!!!
- zolayka
- Нов потребител
Делото не е наказателно, та за "досие" е малко силно да се говори.
А който иска да задоволява любознателността си - нека плати. Ако ще го правите извън съдебно- защо не опитате с кръвно-групова? ( дали ще го задоволи?)
Всъщност, той дали е наясно, че резултатите от ДНК са в този вид- този баща може да бъде родител на детето със степен на вероятност.... до към 98%.
Различна е права- на него не му е нужно СР, то и на вас, ако припознае детенце, но ако ли не- вие сте на ход. Не само заради вас самата, а заради детето.
А който иска да задоволява любознателността си - нека плати. Ако ще го правите извън съдебно- защо не опитате с кръвно-групова? ( дали ще го задоволи?)
Всъщност, той дали е наясно, че резултатите от ДНК са в този вид- този баща може да бъде родител на детето със степен на вероятност.... до към 98%.
Различна е права- на него не му е нужно СР, то и на вас, ако припознае детенце, но ако ли не- вие сте на ход. Не само заради вас самата, а заради детето.
- Гост.
- Старши потребител
Поли, 98% дали ще задоволи бащата, предполагам за пред съда и 1% е достатъчно. Тази мома спокойно може да осъди и мен, та мисълта ми е давайте по сериозно, хептен ще се омота момето.
- hristo2834
- Потребител
hristo2834, по- сериозно от това... здраве му кажи!
Поли е права. 98% са абсолютно достатъчни. Има ли ги тях, горницата до 100% ще ги стигнеш, но ще трябва да можеш да мотивираш експертите следващите десет години да работят само по тая експертиза.
Поли е права. 98% са абсолютно достатъчни. Има ли ги тях, горницата до 100% ще ги стигнеш, но ще трябва да можеш да мотивираш експертите следващите десет години да работят само по тая експертиза.
- razli4na
- Активен потребител
Верно ,защо не пробвате първо с сравнение на 3-те ви кръвни групи
(3-те да не излезе някоя размяна в болницата,има такива случаи).
Ще получите някаква база за сравнение и бащата при стечение на
обстоятелствата би се отказал от ДНК.
(3-те да не излезе някоя размяна в болницата,има такива случаи).
Ще получите някаква база за сравнение и бащата при стечение на
обстоятелствата би се отказал от ДНК.
- vetre
- Потребител
Последна промяна zolayka на 30 Юли 2010, 13:47, променена общо 1 път
- zolayka
- Нов потребител
zolayka написа:da - 2 % са достатъчни, за да всеят съмнение 'во вся и всо...хахаха...аз не мога сама да Се разбера за чий ",,й" ми трябва да доказвам на бай "..й" или който и да е друг бай/чо, че аджеба туй дяте има 98% съвпадение с ...
най-големият недостатък на правото е, че е относително...
Благодаря ви още веднъж за изказаните познания...те всъщност не са решение на реалният проблем.......тоя бил осъден , ония бил виновен - все тая.......едни се раждат , други не им пука - Е, и?
Да си имам Ш...ната мисия....
Проблемът ви не е с правото и правните норми. Няма, поне на мен е неизвестен, медицински метод, който да укаже със сигурност до 100% кой е биологичният баща на детето. Между другото и това не е точният ви проблем, но сега говорят хормоните, не разумът. Разбираемо е.
Все пак- леко раждане и положителна промяна в отношенията с бащата.
Детето няма никаква вина!
- Гост.
- Старши потребител
zolayka написа:da - 2 % са достатъчни, за да всеят съмнение 'во вся и всо...хахаха...аз не мога сама да Се разбера за чий ",,й" ми трябва да доказвам на бай "..й" или който и да е друг бай/чо, че аджеба туй дяте има 98% съвпадение с ...
най-големият недостатък на правото е, че е относително...
Благодаря ви още веднъж за изказаните познания...те всъщност не са решение на реалният проблем.......тоя бил осъден , ония бил виновен - все тая.......едни се раждат , други не им пука - Е, и?
Да си имам Ш...ната мисия....
Патица! Ако знаех, нямаше да се хабя!
- razli4na
- Активен потребител
poli_g написа:Проблемът ви не е с правото и правните норми. Няма, поне на мен е неизвестен, медицински метод, който да укаже със сигурност до 100% кой е биологичният баща на детето. Между другото и това не е точният ви проблем, но сега говорят хормоните, не разумът. Разбираемо е.
Така изложени фактите, че няма 100 % медицински метод, който да укаже със сигурност кой е биологичният баща на детето е едно мнение без покритие и стойност, дори без смисъл !!!
Тестовете се правят чрез изследване и сравняване на участъци от ДНК молекулата на детето и на предполагаемия баща. Колкото и невероятно да звучи, всеки баща е предполагаем, докато не се получи припокриване на изследваните ДНК участъци. Разликата между това, което е налице на българския пазар и това, което се прави в европейския съюз и по света е от небето до земята. Без да коментирам дейността на хората, които се занимават с ДНК анализ в България, ще кажа какво представлява този метод. Взима се натривка от лигавицата на устната кухина, но това в никакъв случай не изключва и определяне чрез биологичен материал – употребявана клечка за уши, косми и др. За да бъдем в крак със закона в България, става въпрос за една пощенска кутия, която държи представителството на DNA Solutions за България и за Балканите и тестовете, след 1 януари 2007 година, когато България става член на Европейския съюз, могат да бъдат правени във всяка лицензирана лаборатория на територията на Евросъюза. В случая тази лаборатория е в Англия. По-заплетени случаи се изпращат в австралийската лаборатория. Изследват се 16, 19 или 23 участъка, които се наричат лоци (LOCI). Те гарантират пълното или частично припокриване между ДНК-молекулата на детето и ДНК-молекулата на предполагаемия баща. Когато имаме съвпадение в предварително зададената точност, тогава казваме, че предполагаемият баща е биологичният баща на детето. Подчертавам е !
В България се твърди, че никой няма право, освен съдебна медицина към Медицинска академия, да издава ДНК тест с юридическа стойност. Това е меко казано спекулация. Защото след 1 януари има директиви на ЕС, които със сигурност дават основните насоки за изследване и правене на ДНК тестове с юридическа стойност на територията на целия ЕС. Но тук процедурата е по-сложна. При ДНК тест с юридическа стойност лекар, оторизиран от DNA Solutions, сравнява актуална снимка на лицето, от което се взима материал, попълва се специален формуляр и тогава се изпраща в лабораторията. Оттук нататък лекарят може да бъде призоваван като свидетел в хода на делото.
В ЕС, без значение дали са момчета или момичета, изследването на ДНК молекулата се прави не на 12, а на 23 участъка . За България и то след 2007 година да изследваш само 12 участъка при момчета и 8 – при момичета, е несериозно.
Последните данни показват, че изследванията, проведени върху еритроцити, левкоцити, серумни и ензимни системи, дават обща вероятност за изключване на предполагаемо бащинство 99,6%. Хромозомната експертиза повишава този процент, а с най-големи възможности е ДНК-анализът, който при неизключване дава конкретна вероятност, близка до 100%.
Всичко това показва, че ако преди десетилетия жените спокойно са можели да лъжат за бащинството на децата си, сега благодарение на буйното развитие на медицината и генетиката в частност тази тяхна измама лесно може да бъда изобличена. Въпросът в случая е, дали искаме да узнаем
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
imhotep написа:poli_g написа:Проблемът ви не е с правото и правните норми. Няма, поне на мен е неизвестен, медицински метод, който да укаже със сигурност до 100% кой е биологичният баща на детето. Между другото и това не е точният ви проблем, но сега говорят хормоните, не разумът. Разбираемо е.
Така изложени фактите, че няма 100 % медицински метод, който да укаже със сигурност кой е биологичният баща на детето е едно мнение без покритие и стойност, дори без смисъл !!!
Изпитвах някаква странна липса за теб и наистина очаквах да се появиш, за да ме санкционираш.
Съкратих останалата част от изложението ти, не защото не я знам, а защото имам само един въпрос- по колко твои дела( или пък имаш знанието за такива) е допусната и назначена експертиза, която е извършена извън РБ? ( макар, че наистина са по-евтини)
но не е 100% , макар да е достатъчна за съда.ДНК-анализът, който при неизключване дава конкретна вероятност, близка до 100%.
Апропо, да не пропускаме доказателствената сила на заключението на вещото лице в светлината на чл. 202 ... все известни нещица.
Онова с презумираната женска лъжовност ще подмина, заради сексизма.
- Гост.
- Старши потребител
Въпросът в случая е, дали искаме да узнаем
Не е в това въпросът!
Ще се отклоня, лирично, с част от стих на любимият ми поет-
"Доверието също е любов"
п.п. Не, че казвам нещо съществено, но моля да ме четеш внимателно.
Че има медицински методи- има, но че нито един не дава 100% сигурност и ти си потвърдил. Ако е за спора, разбира се.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
п.п. Не, че казвам нещо съществено, но моля да ме четеш внимателно.
Че има медицински методи- има, но че нито един не дава 100% сигурност и ти си потвърдил. Ако е за спора, разбира се.
Вълшебна моя Поли, виртуално съм привързан към теб, и ми харесва да чета чара ти. Винаги съм готов за теб Много внимателно те чета, а и ти си моят герой тук, защото ти разбираш какво казвам и много обичам да ми кажеш "добре" (дори нацупена) и така да приключи темата. Ти не се съгласяваш ако не си на страната на справедливостта, нали ? Така знам че си ме разбрала. Ако ти ме разбереш и други ще разберат. Това е достатъчно.
Хубаво е когато казваш нещо да разбираш какво казваш
Нека си направим малко разбор
"Че има медицински методи- има, " с това искаш да кажеш че има медицински методи с които може да се установи произхода от бащата ! нали ?
Или по-ясно казано, лицето X е баща на детето !
"но че нито един не дава 100% сигурност и ти си потвърдил." Ами това е напълно логично. 100 % ще има само ако ме клонират. (При 100% съвпадение на учасъците на моята молекула и тази на детето - ще съм с клонинга ми)
Аз твърдя, че днес съществува медицински метод, който може да установи произхода на едно дете от бащата, а именно сравнителния анализ от 23 участъка на днк молекулата им, като ако има съвпадение във всички изследвани учасъци, то ще е 99,999999 (поне 6 деветки са Поли, нали се сещаш), което е напълно достаъчно доказателство че 100% това е бащата !!!! А брао !!!
Ето един поздрав само за теб от мен
http://vbox7.com/play:03b49e14
Любовта - единствената реалност !
-
imhotep - Потребител
Чакам си "добре" то с нацупване или опит за отклоняване от темата
И пак наздраве !!!
И пак наздраве !!!
-
imhotep - Потребител
Това е хубаво - когато в спорът, ако не истината, се ражда смехът.
Последна промяна poli_g на 04 Фев 2010, 18:42, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
.
Последна промяна imhotep на 04 Фев 2010, 17:34, променена общо 1 път
-
imhotep - Потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|