Здравейте,
разведена съм от 2006г.,издръжката на дъщеря ми е в размер на 65лв.,към момента е на 14г.,бившия ми съпруг е едноличен търговец, и счетоводно дохода му е нисък,но това е само документално.Въпросът ми е с увеличаването на осигорителния праг на самоосигуряващите се и ет от 01.2010г.,възможно ли е съда да присъди по-голяма издръжка,сумата върху която се осигурява ли се взема в предвид,годишната му печелба или измислена служебна бележка която той ще напише(издаде) сам на себе си???
- Дата и час: 17 Дек 2024, 19:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Издръжка за дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Издръжка за дете
Благодаря Ви за "изчерпателния отговор"!
Моля, някой ако може конкретно да ми отговори!
Благодаря предварително!
Моля, някой ако може конкретно да ми отговори!
Благодаря предварително!
- tanq_30
- Нов потребител
Никой ли няма да изкаже компетентно мнение ???
- tanq_30
- Нов потребител
tanq_30 написа:Никой ли няма да изкаже компетентно мнение ???
Не знам дали ще е компетентно или не, но ще се опитам по някакъв начин да отговоря на въпроса ви.
Мисля че осигорителния праг не се взема предвид от съда за дадения казус.
Но да знаете колко можете да искате и каво да пишете в исковата си молба, ви съветвам първо да си направите едно малко проучване на доходите на съпруга ви.
Т.е - имотно състояние, имали кредити, получава ли странични доходи от друга страна, каво движимо имущество има и на каква стойност е.След това като имате вече някаква дадена носока в която сте убедена че това е така, с исковата си молба ще искате съдебни удостоверения чрез силата на който да се снабдите с други такива от различните органи.Искайте и данъчна декларация от НАП за 2088г, ако заведете иска си след март, то можете да искате и за 2009г.
П.п - колко малки са му доходите по документи????
п.п Проверете дали има и учстие в други фирми, получава ли дивиденти.
Съберете първо колкото можете информация, и тогава преценете.
Надявам се да съм ви помогнала с нещо.
- sisi19
- Потребител
Здравейте,искам да попитам към настоящия момент какви са цените за развод по взаимно съгласие и развод по вина(само 1 дете и движимо имущество),както и каква е сумата за минимална издръжка,при положение,че родителят,който трябва да плаща издръжката няма никакво имущество и се осигурява на минималния праг,а доходите официално не са му високи?Ще съм много благодарна ако някой ми препоръча добър бракоразводен адвокат в гр.София!!!
- mimeto_8189
- Нов потребител
минималните!
300
500
допълнително
- на база материален интерес ( движимо, недвижимо)- по Наредба № 1 ( не е колкото нотариалните)
минимална издръжка- 60 ( дори и да ви присъдят повече, ако длъжникът няма как и от къде- общината ще ви изплаща само до 80)
Останалото- някой столичен колега.
300
500
допълнително
- на база материален интерес ( движимо, недвижимо)- по Наредба № 1 ( не е колкото нотариалните)
минимална издръжка- 60 ( дори и да ви присъдят повече, ако длъжникът няма как и от къде- общината ще ви изплаща само до 80)
Останалото- някой столичен колега.
- Гост.
- Старши потребител
Много благодаря за отделеното внимание,както и за помощта!Хубав ден
- mimeto_8189
- Нов потребител
Благодаря на sisi 19 за единствения смислен отговор!
- tanq_30
- Нов потребител
tanq_30 написа:Благодаря на sisi 19 за единствения смислен отговор!
След това задължително отидете при адвокат и му покажете всичко каквото имате като доказателства. От там на после той знае какво да прави.
- sisi19
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|