- Дата и час: 17 Дек 2024, 12:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Психически тормоз
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Психически тормоз
Здравейте,тепърва ми предстои среща "очи в очи" със законодателството в Бг.При мен проблема от съвместното ми съжителство с мъж(без брак и общото ни дете носи моето име) е психически тормоз,не физически както е в повечето случаи.Като се добави много безпредметна ревност,алкохол,агресивно поведение(словесно)-резултата след 4 години компромиси и надежди(от моя страна) е раздяла.Та какво ще ме посъветвате,как се гледа на тази форма на тормоз в съда?Благодаря!
- ptsfa
- Младши потребител
Re: Психически тормоз
Какво по точно искаш да правиш?
- sisi19
- Потребител
Той смятя да ми отнеме детето.
- ptsfa
- Младши потребител
ptsfa написа:Той смятя да ми отнеме детето.
общото ни дете носи моето име
след 4 години компромиси и надежди
Нямате проблем с детето.
Безотговорни въздушни напъни...( ако изложеното отговаря на фактите)
Но! винаги може да го припознае и тогава наистина ще се видите в беля.
Какъв ви е точно проблема- да го отдалечите от себе си, дома и детето, или какво?
- Гост.
- Старши потребител
Ха, ха. Как ще му стане номера обаче ???? Поли правилно Ви е казала. Така че споко.Неееема ниииикакви шансовеее.
А моя личен съвет към вас е: вземето си детенцето, и багажчето и дим да ви няма. Психическия тормоз е по страшен и от физическия.
П.П - включете си ЛС
А моя личен съвет към вас е: вземето си детенцето, и багажчето и дим да ви няма. Психическия тормоз е по страшен и от физическия.
П.П - включете си ЛС
- sisi19
- Потребител
poli_g написа:ptsfa написа:Той смятя да ми отнеме детето.
общото ни дете носи моето имеслед 4 години компромиси и надежди
Нямате проблем с детето.
Какъв ви е точно проблема- да го отдалечите от себе си, дома и детето, или какво?
- ptsfa
- Младши потребител
ptsfa написа:poli_g написа:ptsfa написа:Той смятя да ми отнеме детето.
общото ни дете носи моето имеслед 4 години компромиси и надежди
Нямате проблем с детето.
Простете,не разбрах за въздушните напъни.Смята да го припознае,после днк-тест,дело и т.н.
Искам да остави мен и децата ми намира.Не искам нито издръжки,нито имоти
(не че ги има).
Често съм се консултирала с "Анимус" по повод нашите житейски проблеми,за да разбера в кого е вината.От там ме посъветваха същото-чантата и чао.
- ptsfa
- Младши потребител
Е? Цитирате ме, но не разбирам защо?
Няма да си променя думичките.
Детето е с неустановен произход- добре. Бащата може да го припознае- ок. Тогава вие сте на ход- съдебно, разбира се. Докато детето е с неустановен произход този, с когото живеете не може да стори нищо по този въпрос.
По отношение домашното насилие- дело! и ще искате и заповед за незабавна защита. Доказването- трудно, но НЕ невъзможно.
Та, какъв ви е точно проблема?
На този етап не може да ви вземе детето, защото вие сте в привилегировано положение( леле, сега ще се появи жреца ).
Имате ли идея, колко време ще отнеме установяването на произхода?
Има толкова начини да се влачи този процес ( до окончателно установяване на произхода), че ще минат поне 2-3 години, ако не и повече. През това време- детето е с неустановен, ерго- бащата е чужд на децата.
И, ако имотът в който живеете е ваш- не го напускайте вие, а той.
Няма да си променя думичките.
Детето е с неустановен произход- добре. Бащата може да го припознае- ок. Тогава вие сте на ход- съдебно, разбира се. Докато детето е с неустановен произход този, с когото живеете не може да стори нищо по този въпрос.
По отношение домашното насилие- дело! и ще искате и заповед за незабавна защита. Доказването- трудно, но НЕ невъзможно.
Та, какъв ви е точно проблема?
На този етап не може да ви вземе детето, защото вие сте в привилегировано положение( леле, сега ще се появи жреца ).
Простете,не разбрах за въздушните напъни.Смята да го припознае,после днк-тест,дело и т.н.
Искам да остави мен и децата ми намира.Не искам нито издръжки,нито имоти
(не че ги има).
Често съм се консултирала с "Анимус" по повод нашите житейски проблеми,за да разбера в кого е вината.От там ме посъветваха същото-чантата и чао.
Имате ли идея, колко време ще отнеме установяването на произхода?
Има толкова начини да се влачи този процес ( до окончателно установяване на произхода), че ще минат поне 2-3 години, ако не и повече. През това време- детето е с неустановен, ерго- бащата е чужд на децата.
И, ако имотът в който живеете е ваш- не го напускайте вие, а той.
Последна промяна poli_g на 31 Яну 2010, 20:21, променена общо 2 пъти
- Гост.
- Старши потребител
sisi19 написа:Психическия тормоз е по страшен и от физическия.
П.П - включете си ЛС
От предишен опит Ви казвам,че наистина е така!Правя сравнение-раните минават и се забравят,но думите-много повече болят и те съсипват.
- ptsfa
- Младши потребител
Ами вече виках полиция.Пред децата много се изложи-изкара им ума.Утре ще подавам жалба.А предната вечер беше задържан за алкохол и незнам още за какво друго.
- ptsfa
- Младши потребител
Грешно.
Помислете задълбочено тази вечер, и ако утре сте на мнение, че с този човек не ви свързва нищо, освен децата, и не можете да живеете съвместно повече - адвокат.
МВР и нейните служители не са точното място, което следва да посетите. Не, че пречи жалбата, но ще има протокол по чл. 56 от ЗМВР, които .... не ви решава проблема. Освен като доказателство по евентуалното дело.
Помислете задълбочено тази вечер, и ако утре сте на мнение, че с този човек не ви свързва нищо, освен децата, и не можете да живеете съвместно повече - адвокат.
МВР и нейните служители не са точното място, което следва да посетите. Не, че пречи жалбата, но ще има протокол по чл. 56 от ЗМВР, които .... не ви решава проблема. Освен като доказателство по евентуалното дело.
- Гост.
- Старши потребител
С този човек не ме свързва нищо много отдавна.Просто вече реших наистина всичко да приключи.От цялата история се стресираха децата.Не мога да си го простя.Омръзна ми да жвея насила и да тая празни надежди.Аз за дело нямам финансова възможност,но ако той заведе ще трябва да се погрижа и за адвокат.
Жалба ще подам.Може да ми потрябва.
Жалба ще подам.Може да ми потрябва.
- ptsfa
- Младши потребител
С този закон за дом. насилие нещо не ми се вързват нещата.Максималната забрана която могат да му сложат е 1 година, и после какво. Старата песен на нов глас, че и по лошо, защото се узлобяват.А за програмите които са заложени в закона все още не съществуват.
Моето мнение е
1. Вземайте си децата и беж да ви няма
2. Преди да излезе този закон за ЗЗДН, имаше една подобна забрана (да не приближава дома ти на едиси колко метра), но не мога да се сетя точно по кой закон беше.Там мисля, че нямаше огранияения за времето както в ЗЗДН.
(Ако нещо се бъркам, моля адвокатите да ме поправят).
Т.е ако все още съществува тази забрана, мисля че тя ще свърши по добра работа.
3. Да си води ДНК тестове колкото иска . Да не говорим че може да стане така че накрая наистина това дете да не е негово(разбирате ме какво искам да кажа, нали )
4. Анимус няма да ви помогнат. Измислиха един закон дето аз го наричам четириглав змей.Недодялан, колкото са и те.
5. Да не говорим за това където са го задържали за алкохол
При това положение кой съд ще му даде децата??????
Моето мнение е
1. Вземайте си децата и беж да ви няма
2. Преди да излезе този закон за ЗЗДН, имаше една подобна забрана (да не приближава дома ти на едиси колко метра), но не мога да се сетя точно по кой закон беше.Там мисля, че нямаше огранияения за времето както в ЗЗДН.
(Ако нещо се бъркам, моля адвокатите да ме поправят).
Т.е ако все още съществува тази забрана, мисля че тя ще свърши по добра работа.
3. Да си води ДНК тестове колкото иска . Да не говорим че може да стане така че накрая наистина това дете да не е негово(разбирате ме какво искам да кажа, нали )
4. Анимус няма да ви помогнат. Измислиха един закон дето аз го наричам четириглав змей.Недодялан, колкото са и те.
5. Да не говорим за това където са го задържали за алкохол
При това положение кой съд ще му даде децата??????
Последна промяна sisi19 на 31 Яну 2010, 20:47, променена общо 2 пъти
- sisi19
- Потребител
От Анимус не представяха ли и правна помощ?
А имате още една възможност- по закона за правната помощ- ако отговаряте на условията.
А имате още една възможност- по закона за правната помощ- ако отговаряте на условията.
- Гост.
- Старши потребител
Анимус, дека са ми тези, ке ми се явят господата и госпожите.Ке ми се сака да успоримре тоя закон дека са го писали.
- sisi19
- Потребител
poli_g написа:От Анимус не представяха ли и правна помощ?
На какви условия трябва да отговарям?А и не мисля,че могат да ми свършат работа.
Моля за услуга:препоръчайте ми най-добрия адвокат във Варна.Ако е нужно пишете ми на ЛС.
- ptsfa
- Младши потребител
sisi19 написа:3. Да си води ДНК тестове колкото иска . Да не говорим че може да стане така че накрая наистина това дете да не е негово(разбирате ме какво искам да кажа, нали )
Не ви разбрах?
Жилището е мое,така че в случая той си тръгна.Има претенции към неща,които е купувал за децата и за вкъщи.Но му казах да си ги търси по съдебен ред.
- ptsfa
- Младши потребител
Споко, не се притесявайте че не сте ме разбрали. Като отидете при адвокат, той ще ви го обчсни.Еййй ама от това то по хубаво няма - жилището да е ваше.Я на вън багажа, нов ключ, и да прави каквото си иска.
П.П актевираите си ЛС-иначе нямам как да ви отговоря
П.П актевираите си ЛС-иначе нямам как да ви отговоря
- sisi19
- Потребител
Активирани са ми ЛС.Защо се получава така?
- ptsfa
- Младши потребител
kalina1 моля включете си ЛС,за да ви отговоря!
- ptsfa
- Младши потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|