начало

Пленумът на ВАС отново не издигна кандидат за председател на съда Пленумът на ВАС отново не издигна кандидат за председател на съда

Неспазване на съдебно решение - родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неспазване на съдебно решение - родителски права

Мнениеот rumpenshtilken » 25 Яну 2010, 22:45

Здравейте. Ситуацията е следната, за която Ви моля за съвет и препоръка. От близо 2 години СГС, като втора инстанция реши родителските права върху детето ни, което е на 6 год. да ги упражнява майката, въпреки че соц. доклад и ред други доказателства бяха 50/50. Аз като баща имам право на виждане с него всяка 2 и 4 седмица от месеца от 18.00ч. в петък до 17.00ч. в неделя с преспиване и 30 дни през лятото по време несъвпадащо с отпуската на майката. Издръжката е редовно и стриктно плащана от мен. Така до тук ясно. Проблема е в това, че на няколко пъти вече тя нарушава това мое право да виждам сина си в определеното от СГС време. Тоест когато трябва да го взема от жилището където живее детето ми и майка му ги няма. Отишли са в провинцията. РПУ- то ми отказва да подам жалба. Нямало смисъл казват. СГС също ми отказват да подам жалба и там нямало смисъл. В прокуратурата ми я приеха, поредната и казаха да чакам месец. От предишния ми горчев опит знам, че след 2 месец ще дойде отговор от прокуратурата за прекъсване на досъдебно производство поради някакви си причини.
Лятно време я моля поне по 3 пъти детето да е при мен 1 месец. Отказва ми с презумцията, че когато и да я помоля тя е в отпуск съвпада с моя отпуск и не го дава детето.
Моля, Ви за помощ и съвет. Как да постъпя и какво е редно да направя?
Благодаря предварително.
rumpenshtilken
Младши потребител

Re: Неспазване на съдебно решение - родителски права

Мнениеот sunrise » 26 Яну 2010, 11:10

На първо място, обърнете се към съдия-изпълнител.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 27 Яну 2010, 00:08

Какво точно да направя при съдя изпълнителя? Какви са възможните вариянти? Моля Ви обяснете ми малко по-подробно.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Яну 2010, 01:40

Аз като баща имам право на виждане с него всяка 2 и 4 седмица от месеца от 18.00ч. в петък до 17.00ч. в неделя с преспиване и 30 дни през лятото по време несъвпадащо с отпуската на майката.

Отивате в СГС и по делото си пускате молба за издаване на ИЛ.
После, въоръжен с него, при ЧСИ.
Майката няма как да мрънка - ще се подчини на СР, има си начини.
Ако ви е нужно още по-подробно, наистина все някой юрист ще ви обясни.

п.п. Дефиниция за ЧСИ( взаимствана от форум на лекс.бг, но ме впечатли :wink: )
gudio написа: "Аз съм Ваш приятел. Частен съдебен изпълнител :) !Незаменим финансов помощник ! Ще Ви помогна да се издължите и ще се грижа за коректното и навременно придвижване на Вашите плащания към кредиторите Ви :!: :) :D :lol: "

В конкретния случай- ще ви съдейства да се изпълнява точно постановеното СР, за да се виждате с детето.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 31 Яну 2010, 21:30

Моля Ви, насочете ме към добър адвокат за гр.София. Може и на ЛС за да етично. Защото не е само това проблема. Днес пристигна съдебно-счетоводна експертиза при мен, която твърди че имам да плащам издръжка в размер на 133 лв., задължение към ЧСИ в размер на 280лв., и аз не знам за какво или общо 413 лв. при положение че всичко съм изплатил по издръжката до този момент 31.01.210 г. имам и документи за което, даже съм и надвнесъл суми. Моля, помогнете ми с насока към добър адвокат.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 31 Яну 2010, 21:41

И както винаги ще попитам с основния въпрост.
Бихте ли разказали нещо за детето си???
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 31 Яну 2010, 22:10

sisi19 написа:И както винаги ще попитам с основния въпрост.

Е, не! :lol: :lol: Сериозно ли?

Не се поддавайте на провокации!
Отивате при ЧСИ с писмените доказателства, че сте платили цялата издръжка до сега. Една молба ще свърши работа.
Но, за да ви искат и разноските по ИД, значи сте към прекратяване. Тези суми са дължими, но на място ще видите за какво и как.
В този случай не ви е необходим адвокат. Ако няма друго, разбира се.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 31 Яну 2010, 22:15

Поли, не коментирам издръжките и как и къде да отиде. Този въпрос после. Но поради главния пост на автора, бих желала да зная какво същия може да ни разкаже да детето си. :wink:
Въпроса ми не е провотакивен, защото няма нищо объркващо в него. а е точно зададен, в които се иска конкретен отговор за конкретно лице.
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 31 Яну 2010, 22:30

Не четох основната тема( а съм писала и по нея). Няма да е за прекратяване ИД, но за да го имате все някога не сте изпълнили в срок.
Изчакайте, някой колега да ви пише на лични- ще имате две изпълнителни дела, по които да се работи.

Сиси- тук не натискаме хората да си изповядат душата. Имало е дело, не е успял да му присъдят правата- не е нужно да човъркаме в душата на човека. Личното си е лично и не е за показ!
А и форумът не е съдебна зала.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 01 Фев 2010, 01:39

sisi19 - искам да те уверя, че знам всичко за сина си, макар майка му и съдебната ни система да ме държат далеч от него като някакъв престъпник. Какво знаете Вие, драга ми госпожо или госпожице за болката? Да не можеш да видиш сина си. Да не иска да си тръгне, а да трябва да го заведеш при продажната му майка, която си е вдигнала краката с извинение пред човек с повечко възможност - финансова и така смята че ще купи баща на детето ми. Дали въобще сте родител? Но да не продължавам... не затова е темата ми.

Все още чакам предложения за добър адвокат в гр.София.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2010, 08:07

Препоръчах, да не се поддавате на провокации, но не би. Написахте думи излишни.

Написах ви, какво да сторите по ИД за издръжка, но вие апелирате за адвокат.
Добре - активирайте от потребителският си панел опцията за получаване на лични съобщения. Някой колега ще ви пише.

п.п. Експертизата- има срок за възражение и той отколе тече. Явно не сте погасявали точно задължението си, назад във времето, за това са тези 133лв. А 288 са такси по изпълнението- при тези факти :roll: - дължите ги.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 01 Фев 2010, 10:12

poli_g написа:Не четох основната тема( а съм писала и по нея). Няма да е за прекратяване ИД, но за да го имате все някога не сте изпълнили в срок.
Изчакайте, някой колега да ви пише на лични- ще имате две изпълнителни дела, по които да се работи.

Сиси- тук не натискаме хората да си изповядат душата. Имало е дело, не е успял да му присъдят правата- не е нужно да човъркаме в душата на човека. Личното си е лично и не е за показ!
А и форумът не е съдебна зала.

Не видях никъде да питам за личния живот на човека, че да искам да ми разказва житието и битието си.И кой пък казва че форума е съдебна зала???
Но тук въпроса се отнася за дете, а не за кукла.Но ако чевека казва истината , той си е в правото. А за да разбера дали е така, именно за това и задавам този въпрос. От отговора могат да се разберат много неща.
Нищо лично.
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 01 Фев 2010, 10:23

rumpenshtilken написа:sisi19 - искам да те уверя, че знам всичко за сина си, макар майка му и съдебната ни система да ме държат далеч от него като някакъв престъпник. Какво знаете Вие, драга ми госпожо или госпожице за болката? Да не можеш да видиш сина си. Да не иска да си тръгне, а да трябва да го заведеш при продажната му майка, която си е вдигнала краката с извинение пред човек с повечко възможност - финансова и така смята че ще купи баща на детето ми. Дали въобще сте родител? Но да не продължавам... не затова е темата ми.

Съдебната система не ви държи далеч от сина ви г-не.
Но до колкото виждам, не нарушениети на режима е в основата. А злобата ви че майката ви е напуснала. Защо ли? Ми то човек от хубавото не бяга. Сега ревете че не можете да видите сина си. До колко са верни думите ви и до колко не-никой не може да каже. Само вие си знаете дали това е така или не. И ако плюете така бившата си съпруга на всякъде, както го правите тук, то тогава не знам вие какъв родител сте, и до колко ви е капацитета за да възпитавате едно дете.
sisi19
Потребител

Мнениеот 778899 » 01 Фев 2010, 15:57

poli_g написа:
sisi19 написа:И както винаги ще попитам с основния въпрост.

Е, не! :lol: :lol: Сериозно ли?

:D може да е от значение и фактът, довел до раздялата! :lol: знае ли човек?!? ...при това-само и единствено за нуждите на съдебното изпълнение :lol: !
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот plamenpetkov70 » 01 Фев 2010, 18:48

rumpenshtilken написа:sisi19 - искам да те уверя, че знам всичко за сина си, макар майка му и съдебната ни система да ме държат далеч от него като някакъв престъпник. Какво знаете Вие, драга ми госпожо или госпожице за болката? Да не можеш да видиш сина си. Да не иска да си тръгне, а да трябва да го заведеш при продажната му майка, която си е вдигнала краката с извинение пред човек с повечко възможност - финансова и така смята че ще купи баща на детето ми. Дали въобще сте родител? Но да не продължавам... не затова е темата ми.

Браво пич! Поздравления за мнението за сиси-то!!! Не се подавай на провокации наистина да споделяш лични неща , пред хора, които не трябва!!!
Успех!!!
п.п. и аз съм в същата ситуация...., но....жени.....
plamenpetkov70
Нов потребител

Мнениеот sisi19 » 01 Фев 2010, 20:22

plamenpetkov70 написа:

Браво пич! Поздравления за мнението за сиси-то!!! Не се подавай на провокации наистина да споделяш лични неща , пред хора, които не трябва!!!
Успех!!!
п.п. и аз съм в същата ситуация...., но....жени.....

Аааа, много си засегнат значи. Явно съм те разобличила.Та ти идве думи не можа да кажеш за детето си, а иначе си с големите претенции.Ама видетели я тя майчето, та и клип поместил. Излагаш сам себе си, та покрай теб и детето си.Ами защо не отиде ти да работив в чужбина, та да видиш как е. Да вземеш да поизкараш малко парици та с тях да храниш детето си.Или по гръб най-добре. Мама бачка, тати чака.Хайде моляви се, от такива дето все претиндират че майчето била виновна, а като ги питаш един елементарен въпрос, не могат дори да ти отговорят на него.Знаели много за децата си. Е хаиде да ви чуем колко много знаете за децата си????/Не казвам, че нямате право но го потвърдете.
Аз не съм съдник и никога няма да бъда.Но вече от измислени истории(защото съм се опарила много) ми писна. Не правя разлика м/у мъжа и жената.Не казвам, че няма и такива мами(които лично аз не защитавам),но не мога и да приема че някой претиндираш спрямо дето си, не може да каже две думи на кръс за него (ако действителност толкова държи на него).
А за адвокатите тук: Този въпрос се нарича проверяващ и е един от всичките, на психологическия детектор на лъжата.
Но как и по какъв начин работи в съда, ще си остане моя малка тайна.
Да, не съм юрист, но мразя лъжите. Живота както и професията са ме е научили да проверявам всичко, както и продължават да ме учат.
Така че вие rumpenshtilken не ме питайте какво е болка. Защото не съм убедена че сте почувствали истинска такава.
Последна промяна sisi19 на 02 Фев 2010, 09:42, променена общо 4 пъти
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 01 Фев 2010, 20:48

Поли, не искам да провокирам никого.Не познавам никого лично от този форум освен виртуално.Някъде във вашите постове казахте "че не се знае кой по какъв начин ще го използва", мисля че беше в спора за ЗЗДН.Е аз тука казвам същото. И повярвайте Поли, от както без малко да ми вземат детенцето, от тогава дори чета всичко и се доверявам единствено на себеси, макар и чрез процесуален представител.Защо ли , защото платиха на тогавашната ми адвокатка а същата в последствия ме завлече и с 4000 лева.Добре че се усетих на време, та седнах сама да си напиша заключителното становище по делото. Та си спасих детето.Не казвам, че всички са такива. Но ситуацията в която изпаднах по онова време и безсънните нощи които изкарах, ме научиха да проверявам дори и адвоката си - в смисъл не личноста му и живота му, а действията му като процесуален такъв.
И знаете ли Поли, убедя ли се че съм права -пред мене няма пречка, и не ме интересува кой е защитник на ответната страна. (все тая че бил еди кой си адвокат. Ми хубаво , лошо няма, нека си бъде човека. Ама да не ми ги пробутва разнаи, защото нчма да стане).
Нищо лично към участващите тука.
Просто разказ от личен опит.

Трудно е човек да се бори сам,когато корупцията, парите и власта са над всичко, когато играят милиони, а ти отделяш от дневните на детето си за да платиш на адвокат да защити детето ти и теб.Дааа, с цената на всичко оцеляваш, за да оцелее и детето ти.
П.П. - а лично вие имате само една стотна от обстоятелствата.
sisi19
Потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 01 Фев 2010, 21:36

Уважаема sisi19 знам, че това в момента е евтин и долнопробен психо трик - провокация от вас - отговори от мен и да си създадете психо профил за мен. Евтино и елементарно. Вашето его и увереност в правотата си и чувството за всезнание и безпогрешност предполагам не ви е довело до никаква житейска сполука. Това личи от вашето писание всеки път. Не допускате ли, че опонента срещу вас може нарочно да ви подведе за да си съставите грешно мнение за него и да го подцените. А интелектуалното му ниво да е в пъти над вашето и да ви остави да си мислите, че вие сте знаещата и можещата, а дефакто не е така. И да ви манипулира както си иска.
Съжалявам не се здържах на провокацията от опитната провокаторка....
Благодаря сърдечно на poly_g за съветите. Ще постъпя както сте ми написали. Утре ще пусна молба при ЧСИ за преразглеждане на счетоводната експертиза на база мойте документи. Ако има нещо неясно от моя страна ще пиша.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 01 Фев 2010, 21:56

rumpenshtilken написа:Уважаема sisi19 знам, че това в момента е евтин и долнопробен психо трик - провокация от вас - отговори от мен и да си създадете психо профил за мен. Евтино и елементарно. Вашето его и увереност в правотата си и чувството за всезнание и безпогрешност предполагам не ви е довело до никаква житейска сполука. Това личи от вашето писание всеки път. Не допускате ли, че опонента срещу вас може нарочно да ви подведе за да си съставите грешно мнение за него и да го подцените. А интелектуалното му ниво да е в пъти над вашето и да ви остави да си мислите, че вие сте знаещата и можещата, а дефакто не е така. И да ви манипулира както си иска.
Съжалявам не се здържах на провокацията от опитната провокаторка....
Благодаря сърдечно на poly_g за съветите. Ще постъпя както сте ми написали. Утре ще пусна молба при ЧСИ за преразглеждане на счетоводната експертиза на база мойте документи. Ако има нещо неясно от моя страна ще пиша.

Само това ви изричение потвърждава че сте ПСИХАР, както и мнението ми че основната причина не е режима на виьдане, а злобата и целта на мъст спрямо съпругата ви, чрез детето ви.
Жалко за Поли, че юредическите и съвети ще доведат до друга насока. Както тя самата каза " Не се знае кой за какво ще ги използва". Станахте ясен като бял ден.Надявам се да има и съдия четейки вашите постове, който никога да не ви даде правата над детето ви. ВИЕ НЕГО ЗАСЛУЖАВАТЕ. За вас то е само нож срещу майчето, но не и личност която възприемате като такава.
Вашия портрет - психопатия. Хора отмъститени, склонни на всичко независимо от околните дали това ще доведе до съжаление или възхищение. Такива хора са склонни да променят облига си, само и само да накажат другия. За тях човека не е важен. За тях е важно как да привлекат вниманието бърху себе си за да постигнат целите си, но не защото те се нуждаят от това, а защото по този начин се изявават в обществото с което прикриват порочноста си и действителните си намерения и прочее.
Интелигенто ви ниво г-не, в никакъв случай не е в пъти над моето.Интелигентен човек никога няма да пише по този начин.Той спазва соц. норми.Но това се нарича психология и не съм тази която да ви отваря на това. Най вече вас - който ще я използвате НЕ ЗА ДОБРО а да потвърдите психопатските си наклонности на вашата особа.
Последна промяна sisi19 на 01 Фев 2010, 22:40, променена общо 4 пъти
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2010, 22:12

М`да... само Константинов!

ЗАГАДКА

Има нещо, което
ще гадая до гроба -
как човекът превръща
любовта си във злоба?

Как настава в сърцето