Майкато може да заведе делото от името на детето.Вярно,че е "азбучен казус",но колко му е на човек понякога да побърка малко азбуката..
М`да, как да не ти харесвам мислите?
Вчера нещо ти написах и за извънредните способи за отмяна...
|
|
Майкато може да заведе делото от името на детето.Вярно,че е "азбучен казус",но колко му е на човек понякога да побърка малко азбуката..
poli_g написа:REVOLUTION написа:poli_g написа:И е права!
Въпреки, че и малолетно може да предяви установителен иск ( Различна наистина провокира мисли), но само при определени обстоятелства( самостоятелен този иск няма да успее, каквото и да си дращим тук) задължително в условията на ОСИ, и ето я черешката- съдът ще стори останалото.
Това бе интересното за коментар.
Вчера.
Тъй като си допълнила.Това според мен не е вярно.Напълно си е възможно да се предяви самостоятелно , тоже и да успее.
Вчера не си следил дискусията... та за това, сега ще се повторя. Какво е водещото в СК? - интересите на детето.
За това УИ следва да е в условията на ОСИ...
Защо смяташ, че не съм права?
mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.
REVOLUTION написа:Ами защото макар и нормално да има ОСИ е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.
REVOLUTION написа:mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.
Точно!
REVOLUTION написа:mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.
Точно!
poli_g написа:REVOLUTION написа:Ами защото макар и нормално да има ОСИ е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.
Това не е отговор на питането ми.REVOLUTION написа:mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.
Точно!
Е, защо? Правото му съществува от по-рано ....
п.п. до после!
razli4na написа:REVOLUTION написа:mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.
Точно!
Хайде де! И от къде на къде тази констатация? Право на детето е да знае своя произход /Евр. конвенц. за правата на детето, Закона за закрила на детето и пр- нямам вр. да търся разпоредбите/и това му право не може да се обвързва с възрастта му.
REVOLUTION написа:Защо да не е?
Ами защото макар да съществува от по-рано , самостоятелно може да го упражни от по-късно.
poli_g написа:REVOLUTION написа:Защо да не е?
Ами защото макар да съществува от по-рано , самостоятелно може да го упражни от по-късно.
Е, дойдохме си на думата...
Може и преди това. ( на мен това ми беше интересно)
REVOLUTION написа:poli_g написа:Е, дойдохме си на думата...
Е може де, значи се разбрахме!
poli_g написа:REVOLUTION написа:poli_g написа:Е, дойдохме си на думата...
Е може де, значи се разбрахме!
Сещаш ли се как?
п.п. Насрочи ли среща?
razli4na написа:Относно п. п.: нали ще свирнете по- силничко!
REVOLUTION написа:...е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта