начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

неприятна ситуация

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неприятна ситуация

Мнениеот ani4ka79 » 04 Фев 2010, 17:04

Привет на всички
Имам следния проблем. Мъжа ми е пълна пияница и искам да го напусна. Имаме 2 деца и той не работи и основно аз гледам децата. Апартамента където живем е на името на неговата майка, наследство от нейните родители, като той и е прехвърлен след като сме сключили брак. Ще го напусна, пиянските скандали и екцесии вече не се издържат. Интересува ме какви са ми правата по отношение на жилището. Не ми е за материалното толкова а за отглеждането на децата. Като го напусна той ще продаде и изнесе всичко и ако аз мога да запазя нещо как да постъпя. Ще го осъдя за издръжка но като не работи и няма никакви доходи няма да може да ги плаща.
Благодаря на всички отзовали се
ani4ka79
Нов потребител

Re: неприятна ситуация

Мнениеот 778899 » 04 Фев 2010, 22:29

Здравейте,

предполагам, че с "мъжа" Ви, имате сключен граждански брак. Ако е така, при развод, няма пречка да Ви се предостави за ползване жилището на майка му, но за срок до 1 година, и това във връзка с упражняване на родителските права върху детето/децата. Ще заплащате обаче наем.

По втория Ви въпрос-ако мъжът Ви не работи и няма имущество върху, което да бъде насочено изпълнението, има ред, по който присъдената издръжка ще Ви бъде изплащана от общината.

това е...в общи линии. За повече информация, обърнете се към колега-адвокат.

Успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ani4ka79 » 05 Фев 2010, 07:46

много ви благодаря за отговора!
да живея с него там е все едно да не подавам молба за развод. По добре да съм на квартира отколкото с него. Алкохола на никой не прощава. Имало е случай да ме плаши със самоубийство ако го напусна като пред децата си опира нож в гърдите. Или като съм на работа е паднал в коридора в собствената си локва и кал(сещате се какво имам в предвид), децата ми звънят че не могат да отворяр вратата... Просто състоянието му вече е неконтрируемо, като е пиян е животно, пяна от устата му излиза, ненормални викове...
За издръжката не знех че има такъв вариянт. Това все пак е нещо.
Благодаря ви за вниманието. Ще видя как да постъпя.
ani4ka79
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 05 Фев 2010, 13:06

Здравейте, отново...

не сте ме разбрала. Не става въпрос да живеете "там с него", а иде реч за това-да живеете в това жилище Вие и децата Ви, без съпруга Ви.
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ani4ka79 » 05 Фев 2010, 14:39

здравейте,
Да не съм била разбрала. Значи съда ще го принуди да ми отстъпи щилището срещу наем за 1 год. Да това е добре, ще мога да стъпя на крака.
Благодаря Ви.
ani4ka79
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 05 Фев 2010, 14:57

:wink: Успех!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси