начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

съжителство без брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съжителство без брак

Мнениеот luxeon » 07 Фев 2010, 12:53

Здравейте на всички! Имам следния казус-двойката живее 7 год без брак от който имат дете на 4 год! Бащата не плаща издръжка за детето в определен размер по банков път или пощенски запис а подпомага според възможностите си нуждите на детето като купува това от което се нуждае! Преди 2 месеца бащата излиза от затвора където е лежал 4 мес! Сега детето е при бащата а майката е извън България за неопределено време! Въпросите ми са ми е следните:
-1)-трябва ли майката да плаща определена издръжка когато детето е при бащата
-2)-може ли бащата да се бори за родителски права
-3)-в какъв размер трябва да е размера на издръжката която бащата трябва да плаща
luxeon
Нов потребител

Re: съжителство без брак

Мнениеот Melly » 07 Фев 2010, 13:11

luxeon написа:Здравейте на всички! Имам следния казус-двойката живее 7 год без брак от който имат дете на 4 год! Бащата не плаща издръжка за детето в определен размер по банков път или пощенски запис а подпомага според възможностите си нуждите на детето като купува това от което се нуждае! Преди 2 месеца бащата излиза от затвора където е лежал 4 мес! Сега детето е при бащата а майката е извън България за неопределено време! Въпросите ми са ми е следните:
-1)-трябва ли майката да плаща определена издръжка когато детето е при бащата
-2)-може ли бащата да се бори за родителски права
-3)-в какъв размер трябва да е размера на издръжката която бащата трябва да плаща

Родителите дължат издръжка на малолетното си дете - по закон!
Решението на казуса Ви е по съдебен ред да регламентирате въпросите, касаещи отглеждането и възпитанието на Вашето дете, размера на дължимата от двама ви издръжка и режима на контати за родителя, който не упражнява родителските права. Разбира се, при промяна на обстоятелствата и при доказаност на претенцита е възможно изменение, т.е. предоставяне на родителските права на другия родител....
Във Вашия случай се съмнявам да успеете, но не ви обезкуражавам - опитайте.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот boiko62 » 07 Фев 2010, 14:43

както Ви отговори Melly майката трябва да плаща някаква издръжка, сума равна на сумата която бащата дава за детето
по втория въпрос щом бащата е припознал детето той притежава и родителски права, но може да се бори за упражняването на род. права от майката по съдебен ред.
не разбирам смисъла на третия въпрос тъй като в момента детето е при бащата
boiko62
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 07 Фев 2010, 20:48

Не всякога издръжката има паричен израз.Както бащата е купувал това-онова,така и другия родител може да престира нещо,от което се нуждае детето.Парите не са задължителен елемент,доколкото издръжката не е определена от съд.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Семейни казуси