начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Моля за помощ ! Имот без тупик ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ ! Имот без тупик ?

Мнениеот petarvass » 09 Фев 2010, 00:59

Здравейте,
Наскоро купих имот (парцел) в населено място, който се оказа че се намира по средата на други парцели и понеже те са празни въобще не си дадох сметка, че е без излас на улица.
Съседните имоти са наследствени и се оказва почти невъзможно да се свържа със собствениците за да ми дадат право на тупик, а не съм убеден че ще го направят.
Въпроса ми е има ли начин по съдебен ред или по друг начин просто да си издействам законно право на тупик. Как става от общината ли и ако собствениците на съседните парцели не са съгласни да дадат част от двора си за тупик какво правя ? Въртолет ли да купувам или какво.
Моля за съвет.
Благодаря Ви.
petarvass
Нов потребител

Re: Моля за помощ ! Имот без тупик ?

Мнениеот anserk » 09 Фев 2010, 11:29

petarvass написа:Въртолет ли да купувам или какво.

Задръжте с разхода за транспортното средство :wink:
Отделете малко пари и се свържете с архитект или инженер (регулатор), като им представите скицата на имота и НА с условието: изработване на ПУП (ПР и/или ПРЗ) за достъп до УПИ-то (те са за тази работа) :idea:
Успех :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 09 Фев 2010, 18:36

Приложното поле на плановете по чл. 16 от ЗУТ е точно за случаи като Вашия – предстои Ви дълъг и трънлив път. Желая Ви успех.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот super_c » 12 Фев 2010, 13:39

petarvass написа:Наскоро купих имот (парцел) в населено място, който се оказа че се намира по средата на други парцели и понеже те са празни въобще не си дадох сметка, че е без излас на улица.

Извинявам се, но ще ви се накарам първоначално. Ако мен ме заболи корема, главата или гърди отивам на лекар. Ако си купувам кола отивам да ми я видят майстори преди това. Когато имам правен проблем отивам при юрист. А когато имате инвестиционни намерения към недвижими имоти е редно да отидете при инженер-геодезист, за да е ясно какво, къде и колко купувате. Но стига с поучаването да минем към въпроса: Не съм убеден (без да искам да ви обиждам), че сте наясно с цялата история на конкретния имот и е много възможно да бъркате – въпреки че съм виждал подобни случаи. Ако всичко което казвате е вярно, то вие сте длъжен да издирите собствениците (наследници) да им обясните, че сте сбъркали и да поискате право на преминаване през нечий (най-добре да е през няколко, ако е възможно, за да имат най-малко “загуби” съседите ви от площта си). Разбира се, сте длъжен да им предложите пари за услугата, която искате от тях. От тука нататък всичко е въпрос на договорка.
За по-конкретен отговор, може да ми изпратите скицата си на имейлът ми (geo_sofia@abv.bg).

инж.Георги Гочев
http://www.geo-sofia.com
super_c
Младши потребител

Мнениеот anserk » 12 Фев 2010, 16:05

super_c написа:За по-конкретен отговор, може да ми изпратите скицата си на имейлът ми (geo_sofia@abv.bg).

Не го карайте да прави половинчати работи - право на преминаване......, а поемете хората и им направете регулацията с тупик - знаете как става и процедурата :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Фев 2010, 17:55

а поемете хората и им направете регулацията с тупик - знаете как става и процедурата :D

Аз пък ви съветвам да послушате magodeoz, защото с тупик не става, дълго трябва да обяснявам на инж. Георгиев и на anserk защо не става, а чак толкова не искам! Нека си живеят с вярата!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация