начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Проблем с Агенцията по кадастъра

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с Агенцията по кадастъра

Мнениеот milena123 » 15 Фев 2010, 22:27

Здравейте,
С подобен на моя проблем се сблъскват със сигурност една голяма част от българското население, но явно това не е достатъчно, за да се коригира закона за кадастъра и имотния регистър.
Защо въпреки вписване на имот в Агенцията по кадастъра в необходимите срокове и предоставяне на трасиране на имот - се констатират грешки.
В случая съм ощетена с приблизително 10% от имота си.
А реда при това положение е - проект за промяна на кадастрална карта, подписване на акт на непълноти и грешки и от страна на заитересования съсед. Той естествено няма полза да подпише и отиваме на съд...
ЗАЩО е необходимо това, след като имам документ за трасиране от ЛИЦЕНЗИРАН геодезист, което е правено на база извадка от кадастрален план. И това може да се провери, от всяко компетентно лице работещо в тази област.
...
На база на какво Многоуважаемите служители нанасящи имота в кадастралната карта могат да променят граничните ми точки.
Защо трябва да доказвам чрез съд, че притежавам нещо, за което вече съм предоставила на дълбокоуважаваната агенция ... не ми е ясно що за закони имаме ... и защо се усложняват елементарни неща ...утре може би ще трябва да доказвам и името си .
Ще се радвам на всеки коментар.
Благодаря Ви предварително!
Последна промяна milena123 на 16 Фев 2010, 13:47, променена общо 1 път
milena123
Нов потребител

Re: Проблем с Агенцията по кадастъра

Мнениеот usra_ovcova » 16 Фев 2010, 00:37

milena123 написа: ...утре може би ще трябва да доказвам и името си .
Благодаря Ви предварително!

:lol: :lol: :lol: ...след името следва пола... :lol:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот l____ » 16 Фев 2010, 10:02

С подобен на моя проблем се сблъскват със сигурност една голяма част от българското население, но явно това не е достатъчно, за да се коригира закона за кадастъра и имотния регистър.

Имай в предвид, че ЗКИР е един от най-добре подредените и най-пълни закони в държавицата ни. Не плюй толкоз връз него.
Естествено, че в ЗКИР има и някои недомислици. Точно в смисъла, в който ти си преценила, че трябва да има промени.

Защо въпреки вписване на имот в Агенцията по кадастъра в необходимите срокове и предоставяне на трасиране на имот - се констатират грешки.

Този текст показва, че не познаваш материята 'кадастър', ЗКИР, а и представа си нямаш за това, как се прилага закона.
Което е напълно естествено.

В случая съм ощетена с приблизително 10% от имота си.

Кофти се е получило. Съчувствия!

А реда при това положение е - проект за промяна на кадастрална карта, подписване на акт на непълноти и грешки и от страна на заитересования съсед. Той естествено няма полза да подпише и отиваме на съд...

Уви! Тук си права. Но гледайки само и единствено от собствената си камбанария.
А как ли изглеждат нещата от гледната точка на съседа ти?

ЗАЩО е необходимо това, след като имам документ за трасиране от ЛИЦЕНЗИРАН геодезист, което е правено на база извадка от кадастрален план.

Документът за трасиране не доказва собственост.
А кадастралният план, след като има одобрена кад.карта, вече е недействащ.

И това може да се провери, от всяко компетентно лице работещо в тази област.

Може да се провери трасирането. Но собствеността??

На база на какво Многоуважаемите служители нанасящи имота в кадастралната карта могат да променят предоставения от мен документ.

Едва ли служителите на СГГК са променили нещо в документите ти. За какви документи говориш и за какви промени става дума?
А ако искаш да кажеш, че служителите на СГКК не са взели в пред вид някой твой документ - това е друга бира. За какъв документ говориш?

Защо трябва да доказвам чрез съд, че притежавам нещо, за което вече съм предоставила на дълбокоуважаваната агенция ... не ми е ясно що за закони имаме ... и защо се усложняват елементарни неща ...

Такъв е редът! Законът е що-годе добър. Не може всеки сам, на основата на документите, които има, да променя кад.карта. Трябва да има ред. Редът е описан в ЗКИР и Наредба 3 ( детайлизираща ЗКИР)

...утре може би ще трябва да доказвам и името си .

Моля, без емоции. Впрочем, имената и днес се доказват, нали?

Знам, че моят коментар няма да ти хареса. Но разбери: ЗКИР е въвел ред. Преди ЗКИР - редът беше почти никакъв и разтеглив до немайкъде.
Все пак трябва да се радваш, че имаш одобрена какд.карта. Ако се налагаше да променяш кад.план - тогава щеше да видиш на какви недомислици щеше да се натъкнеш - още повече, че нито кметовете на общини, нито мнозинството от специалистите по кадастър в общините, са грамотни толкова, колкото началниците на СГКК.

Хубавото на ЗКИР е, че създаде ред. Много строг ред. Който ред много трудно може да наруши от служителите на СГГК. И това е предимството на ЗКИР.
И не забравяй за двете гледни точки: И твоята, и на съседа ти.
l____
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Фев 2010, 17:37

Хубавото на ЗКИР е, че създаде ред. Много строг ред. Който ред много трудно може да наруши от служителите на СГГК. И това е предимството на ЗКИР.

"Една лъжа повторена сто пъти става истина"
д-р Йозев Гьобелс
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 17 Фев 2010, 17:44

"Ние трябва да казваме истината, истината и само истината. Но - не цялата истина."
Д-р Йозеф Гьобелс
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Фев 2010, 18:52

magodeoz, посоченото от теб изказване не е на д-р Йозев Гобелс а на ген.Хинденбург! Сигурен съм!Не съм сигурен дали Йозеф или Йозев
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 17 Фев 2010, 18:55

И двата цитата се приписват на Гьобелс, непотвърдено.
magodeoz
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация