- Дата и час: 17 Дек 2024, 12:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой ще спечели къщата ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
47 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Кой ще спечели къщата ?
Хабер си нямате бе, ей хора!!!
Последна промяна rst81 на 17 Фев 2010, 15:42, променена общо 1 път
- rst81
- Младши потребител
Абе ей, хора вие си нямате хабер бе.
Казах, който има да говори нещо смислено, да говори!!!
Мадамите като са толкова отворени да кажата как седят нещата.
С удоволствие бих разбрал къде греша, ама не и да търпя глуповати забележки, защото се озадачавам от какви хора идват те и колко струват.
И не говори за мен, говори по казуса, което е по - важно, за всички ни. Пък след това аз сам ще си преценя колко ми е приказката - бъди сигурна.
Айде. Надявам се, че ви е по-ясно сега как да се държите!!!
И умната.
Казах, който има да говори нещо смислено, да говори!!!
Мадамите като са толкова отворени да кажата как седят нещата.
С удоволствие бих разбрал къде греша, ама не и да търпя глуповати забележки, защото се озадачавам от какви хора идват те и колко струват.
И не говори за мен, говори по казуса, което е по - важно, за всички ни. Пък след това аз сам ще си преценя колко ми е приказката - бъди сигурна.
Айде. Надявам се, че ви е по-ясно сега как да се държите!!!
И умната.
Последна промяна zodiac на 17 Фев 2010, 17:45, променена общо 1 път
Причина: Нарушаване на добрия тон спрямо останалите участници в дискусията!
Причина: Нарушаване на добрия тон спрямо останалите участници в дискусията!
- rst81
- Младши потребител
Здравей момче,
казваш че са два етажа,че са отделни жилища.Едното за теб,едното за нея,като наследници.За да остане за теб къщата и дворчето около нея,или самия имот,единствено само ако се срути втори етаж или погибне от самосебе си преди веща оценка по време на дело за делба,то ти ще си я спечелиш с по-малка вече оценка и то при условие,че тя има друг покрив /място за живеене/,дори да е на държавен наем или в къщата на съпругът й/законния/или ако е осиновена,то има дом щом не е живяла при вас.Вещата оценка се дели и ти ще платиш нейния дял.И оставаш сам собственик.Така е редно,защото от алчнотия и укриване или други деяния,а тя има вещно право след като е наследница,може да бъдеш лишен от наследство,като недостоен.Така че,консултирай се с адвокат,той ще ти доразкаже какви са вариантите,ще поиска документи и удостоверения за наследници и се договорете за иск за делба.Но неможеш да я лишиш от нейното наследство,ако пълноправен наследник.Ако е изцяло осиновена,то тогава не е наследник.
казваш че са два етажа,че са отделни жилища.Едното за теб,едното за нея,като наследници.За да остане за теб къщата и дворчето около нея,или самия имот,единствено само ако се срути втори етаж или погибне от самосебе си преди веща оценка по време на дело за делба,то ти ще си я спечелиш с по-малка вече оценка и то при условие,че тя има друг покрив /място за живеене/,дори да е на държавен наем или в къщата на съпругът й/законния/или ако е осиновена,то има дом щом не е живяла при вас.Вещата оценка се дели и ти ще платиш нейния дял.И оставаш сам собственик.Така е редно,защото от алчнотия и укриване или други деяния,а тя има вещно право след като е наследница,може да бъдеш лишен от наследство,като недостоен.Така че,консултирай се с адвокат,той ще ти доразкаже какви са вариантите,ще поиска документи и удостоверения за наследници и се договорете за иск за делба.Но неможеш да я лишиш от нейното наследство,ако пълноправен наследник.Ако е изцяло осиновена,то тогава не е наследник.
-
namakak - Потребител
янева, да не се правим на толкова "отворени", а?!?
че виж как ни разкриха с кОдкОдякането.... ...имаше преди време тук едно "момче" /нали сме на "момчета" днес / та и той така кУкошката...кОдкОдяка!
така ок ли е...кУкошките строени чинно?!? никво кОдкОдякане, ей!!!
че виж как ни разкриха с кОдкОдякането.... ...имаше преди време тук едно "момче" /нали сме на "момчета" днес / та и той така кУкошката...кОдкОдяка!
така ок ли е...кУкошките строени чинно?!? никво кОдкОдякане, ей!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Виж каква си. За какво се хващаш.Недей ме отчайва.
Кокошката как прави : "ко-ко" или "ку-ку"?! Май зави си от географската ширина и възприятията, които на теб ти мърдат нещо.
Отказвам да поддържам повече тоя тон, и ми е много мъчно, че ти продължаваш. Недей да влизаш повече в тоя форум, моля ти се.
Кокошката как прави : "ко-ко" или "ку-ку"?! Май зави си от географската ширина и възприятията, които на теб ти мърдат нещо.
Отказвам да поддържам повече тоя тон, и ми е много мъчно, че ти продължаваш. Недей да влизаш повече в тоя форум, моля ти се.
Последна промяна zodiac на 17 Фев 2010, 17:46, променена общо 1 път
Причина: Употреба на обидни изрази!
- rst81
- Младши потребител
младеж, ахахахахаха...
прав си за "ку-ку"-то...обърни си внимание!
и моля те, не се отказвай...весел си!
прав си за "ку-ку"-то...обърни си внимание!
и моля те, не се отказвай...весел си!
-
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!!! ЗА СМЕХА! ЧЕСТНО! сълзи ми избиха!
-
Отказвам се. Прави сте. Безнадеждно е тука.
Отивам да си лягам.
Отивам да си лягам.
Последна промяна zodiac на 17 Фев 2010, 17:39, променена общо 1 път
- rst81
- Младши потребител
Чочи, искренно ми се пълни душата, като гледам усмихнатите ти очи.
Бъди сигурна, че съм неизчерпаем.
Но исках да си говорим за "право'
Не го притежавам тоя форум, батко. Притежаваш го ти, както и всичко друго в милата ни татковина.
Айде....
Няма проблеми
Бъди сигурна, че съм неизчерпаем.
Но исках да си говорим за "право'
Не го притежавам тоя форум, батко. Притежаваш го ти, както и всичко друго в милата ни татковина.
Айде....
Няма проблеми
- rst81
- Младши потребител
rst81 написа:Пък ти бягай обратно навътре към майка си, със селския ти напор.
Отказвам се. Прави сте. Безнадеждно лайняно е тука.
Отивам да си лягам.
Шшшшт, шшштттттт, тихо!
Пазете тишина!
Момчето отиде да си ляга.
Движете се на палци в стъпка "па-дьо-дю".
-
Melly - Старши потребител
ми, не мога тихо...
виж го милия..."чочи" написал...и в следващия момент ми говори в мъжки род... ох, не е истина!
виж го милия..."чочи" написал...и в следващия момент ми говори в мъжки род... ох, не е истина!
-
Това твоето май се казва "дислексия".
Но "не", щото това заболяване предполага интелигентност над средната.
Но "не", щото това заболяване предполага интелигентност над средната.
Последна промяна rst81 на 17 Фев 2010, 17:37, променена общо 1 път
- rst81
- Младши потребител
хич не е важно как го категоризираш ти !
сега, сядам да понапиша това-онова...щото-знаеш как е, работа има да се работи , но....после като се върна-те продължавам!!! ...с кеф!
сега, сядам да понапиша това-онова...щото-знаеш как е, работа има да се работи , но....после като се върна-те продължавам!!! ...с кеф!
-
Не категоризирам нищо бейби. Просто допускам. Ама пак ти казвам заболяването предполага интелигентност над средната
Айде...
И аз така.
Ще се чуем утре или по-късно.
Интересно ми е до къде може да стигнеш. :wink
Айде...
И аз така.
Ще се чуем утре или по-късно.
Интересно ми е до къде може да стигнеш. :wink
Последна промяна rst81 на 17 Фев 2010, 17:44, променена общо 2 пъти
- rst81
- Младши потребител
Без коментар:
/макар, че първоначалното мнение - в друга тема - беше изтрито от автора, но от копието може да се възстанови/
rst81 написа:
КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ ! Аз съм 4 курс право и става въпрос за мои близки!!
Ответницата си издава констативен нот. акт , за давностно владение повече от 10 год.,(се снабдява с нотариален акт за собственост на недвижим имот, придобит по давност) като фактически, наистиана е владяла доказано(чрез свидетели), пълноценно (може би имате предвид corpus?) и целенасочено (animus?... оправете си юридическия език!), без каквато и да е била заявена претенция от страна на сестра й.
Факт е,че сестра й си и плащала данъка, на което и основно позовава исковата си молба, но имаме потвърждение от свидетел как ядливо се е изказала,още след смъртта на наследодателя(баща им) - защо трябвало да плаща,след като не живеела в спорния имот.(плащането на данък е косвено доказателство, че не се е дезинтересирала, изказванията и са без значение)
Имаме и свидетели за волята на бащата своеобразно да раздели - вилата, да отиде за ищцата, а спорният имот за ответницата, където, последната винаги е живяла, преди и понастоящем със семейството си. Но той умира скоропостижно. (волята на бащата също е без значение, щом не я е изразил в подходяща форма)
След смъртта му с вилата основно се разправя ищцата, като лишава от достъп ответницата (така се прави- виж т.7) и в последствие я продава, макар и с подписа на ответницата, но като пребира цялата сума за себ си.
Имаме свидетели, които могат да потвърдят, че не са я виждали(ищцата) да стъпва в спорния имот по друг повод, освен да склонява ответницата да продават вилата и нивите на баща им и в деня на смъртта му, да "рови" из стаята му за пари, които е намерила и е прибрала. (дано имате свидетели, че ответницата я е изгонила и й е отказала достъп до имота)
Имаме свидетели, как ищцата открито заявява, че нищо по тая къща не я е интересува.(пак без значение)
Всички тези конклудентни действия (?) са провокирали отвтницата да се възползва от правото си, породено от 10 год. давност, за предобиване на имота, за което е разбрала след консултация с адвокат.(то цялото изречение...оправете си юридическия език... и правописа!)
Да, но сега има иск от сестра си, оспорващ това и основната линия на защита е формираното субективно отношение на собственик на ответницата, въз основа на посочените обстоятелства и други подобни.
Кажете - как ви се струва, има ли шанс да издържи това в съда (Кое? Искът или защитата срещу иска? И двете имат шанс.), знаете ли за практики на ВКС и т. н. (тук ще ви препоръчам стар и изпитан метод- сядате в библиотеката и четете практиката по чл. 108 от ЗС- изобилна е)
Благодаря ви за съдействието - въпросът е жизнено важен! Ще разкажа какъв е резултата, когато имаме такъв.
П.П. Поправете ме ако греша , но защо е допустимо да се издават такива актове , щом не пораждат стабилитет в действието си или сигурност в правната свера ? (това ще го научите, щом приключите курса по ГПП)
/макар, че първоначалното мнение - в друга тема - беше изтрито от автора, но от копието може да се възстанови/
rst81 написа:
Ответницата си издава констативен нот. акт , за давностно владение повече от 10 год.,(се снабдява с нотариален акт за собственост на недвижим имот, придобит по давност) като фактически, наистиана е владяла доказано(чрез свидетели), пълноценно (може би имате предвид corpus?) и целенасочено (animus?... оправете си юридическия език!), без каквато и да е била заявена претенция от страна на сестра й.
Факт е,че сестра й си и плащала данъка, на което и основно позовава исковата си молба, но имаме потвърждение от свидетел как ядливо се е изказала,още след смъртта на наследодателя(баща им) - защо трябвало да плаща,след като не живеела в спорния имот.(плащането на данък е косвено доказателство, че не се е дезинтересирала, изказванията и са без значение)
Имаме и свидетели за волята на бащата своеобразно да раздели - вилата, да отиде за ищцата, а спорният имот за ответницата, където, последната винаги е живяла, преди и понастоящем със семейството си. Но той умира скоропостижно. (волята на бащата също е без значение, щом не я е изразил в подходяща форма)
След смъртта му с вилата основно се разправя ищцата, като лишава от достъп ответницата (така се прави- виж т.7) и в последствие я продава, макар и с подписа на ответницата, но като пребира цялата сума за себ си.
Имаме свидетели, които могат да потвърдят, че не са я виждали(ищцата) да стъпва в спорния имот по друг повод, освен да склонява ответницата да продават вилата и нивите на баща им и в деня на смъртта му, да "рови" из стаята му за пари, които е намерила и е прибрала. (дано имате свидетели, че ответницата я е изгонила и й е отказала достъп до имота)
Имаме свидетели, как ищцата открито заявява, че нищо по тая къща не я е интересува.(пак без значение)
Всички тези конклудентни действия (?) са провокирали отвтницата да се възползва от правото си, породено от 10 год. давност, за предобиване на имота, за което е разбрала след консултация с адвокат.(то цялото изречение...оправете си юридическия език... и правописа!)
Да, но сега има иск от сестра си, оспорващ това и основната линия на защита е формираното субективно отношение на собственик на ответницата, въз основа на посочените обстоятелства и други подобни.
Кажете - как ви се струва, има ли шанс да издържи това в съда (Кое? Искът или защитата срещу иска? И двете имат шанс.), знаете ли за практики на ВКС и т. н. (тук ще ви препоръчам стар и изпитан метод- сядате в библиотеката и четете практиката по чл. 108 от ЗС- изобилна е)
Благодаря ви за съдействието - въпросът е жизнено важен! Ще разкажа какъв е резултата, когато имаме такъв.
П.П. Поправете ме ако греша , но защо е допустимо да се издават такива актове , щом не пораждат стабилитет в действието си или сигурност в правната свера ? (това ще го научите, щом приключите курса по ГПП)
- ch3oh
- Активен потребител
Апелирам към участниците в темата да се придържат към същността и. Употребата на обидни изрази следва да се преустанови, потребителят rst81 вече получи своето предупреждение. При последващи обиди и провокативни изказвания, далеч от същината на темата - ще я заключа, с изтриване на мненията, които нарушават добрия тон.
Благодаря Ви!
Благодаря Ви!
moderator
-
zodiac - Младши потребител
ch3oh написа:Без коментар:
rst81 написа:
Радвам се, че си си направил труда да ме чекнеш. Само не знам, за много отворен ли се мислиш като го правиш избирателно.
Провери мое последващо изявление (пак там), продиктувано от това, което си цитирал и си допълни мнението, макар че то не съм чел нищо от тебе, за да знам колко то струва.
Може и да си пекан.
Колеги аз наистина мисля да не продължавам в тоя тон, за мъка на някой кукли. Не става въпрос да не се изказват критики - напротив! Но не виждам защо трябва да се държат,някои хора надменно, след като аз не бих.
Други неща са по-важни за мене. Посочих кои. Надявам се да се придържаме към любовта, градивността и разбирателството в името на социалния интерес, за което сме се събирали и тук, предполагам. Ако не съм компетентен да отговарям, то поне да четем компетентни отговори от ти, които много"голям"го вадят. Опа - сори! Спирам.
Чао за сега.
Надявам се да сте разбрали какво ви говоря. Очаквам да чета интересни неща иначе няма смисъл да влизаме тук с глупости.
Айде...
- rst81
- Младши потребител
Очаквам да чета интересни неща иначе няма смисъл да влизаме тук с глупости.
Мъхъ, казваш да не влизаме с глупости. Как дефинираш личните си изяви? Вероятно "интелигентност над средната"?
- Гост.
- Старши потребител
Аз не говоря за себе си, а за теб.
Нямам претенция. Ти имаш.
Искам да стане ясно на всички "кестенни", че с пресмехулни, кратки подхвърляние няма смисъл да влизат тук. Ако не се говори нещо конкретно или коструктивно няма какво да правят тук. Чети внимателно.Не се хващай за едно, без да си ми вникнала в това за което пискам през цялото време.
Проверих те.
Бойната ти слава е голяма. Какво се правиш тогава.
Ти най-добре трябва да знаеш какво имам предвид!
Нямам претенция. Ти имаш.
Искам да стане ясно на всички "кестенни", че с пресмехулни, кратки подхвърляние няма смисъл да влизат тук. Ако не се говори нещо конкретно или коструктивно няма какво да правят тук. Чети внимателно.Не се хващай за едно, без да си ми вникнала в това за което пискам през цялото време.
Проверих те.
Бойната ти слава е голяма. Какво се правиш тогава.
Ти най-добре трябва да знаеш какво имам предвид!
- rst81
- Младши потребител
Не съм впечатлена, не поради факта, че се пръкна още един мераклия да ме санкционира, а защото не отговорихте на питането ми.
Апропо, колега, наясно съм, че не ви е ясно, но върнете се на първа страница- последният пост е от колегата Лариди. Прочетете го, и ако прецените, че не е даден отговор на поставеният въпрос- ще коментираме.
От там насетне ... "пαντα ρει", а вие определено сте по течението.
Апропо, колега, наясно съм, че не ви е ясно, но върнете се на първа страница- последният пост е от колегата Лариди. Прочетете го, и ако прецените, че не е даден отговор на поставеният въпрос- ще коментираме.
От там насетне ... "пαντα ρει", а вие определено сте по течението.
- Гост.
- Старши потребител
47 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|