начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Развод без съгласие на съпругата

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод без съгласие на съпругата

Мнениеот kleoriki » 04 Яну 2010, 13:24

Здравейте,моля Ви за съвет и насоки преди да се обърна към адвокат.Ситуацията е следната:
Имам си приятелка,съпругата ми знае и също знае за намерението ми за развод с нея.Проблема е обаче следния-имаме два апартамента,единия по-малкия е купен от мен с пари от личен наследствен имот,който продадох.Апартамента обаче е купен по време на брака и доколкото съм запознат се води обща имуществена собственост.Имаме и друг апартамент,на който плащаме ипотека.Желанието ми е да си взема само апартамента,който съм купил с мои пари,а жена ми да задържи другия, на който така или иначе по-голямата част от вноските ги плаща тя и майка и.
Имаме 2 деца,дъщеря ми иска да живее с мен.
Моля Ви за съвет как да постъпя-искам да си взема дъщерята и единия апартамент,нямам претенции към никакво друго имущество,което съм закупувал и което се води общо.
И накрая бих Ви помолил да ми препоръчате добър бракоразводен адвокат в Бургас,ако трябва ще оставя координати за връзка,знам,че по правилата на форума,нямате право на реклама и препоръки,но в момента се прибирам в къща,където нямам грам покой и искам да се махна от там.
Благодаря на всички предварително!
kleoriki
Младши потребител

Re: Развод без съгласие на съпругата

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Яну 2010, 13:31

Първо трябва да отделите апартамента, който сте закупили със собствени средства.
Това може да стане и без развод, като се докаже личен принос. Трябва да се види, че от продажбата на лично имущество е купен апартамента. Едва тогава ще е по-разумно да се води дело за развод.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kleoriki » 04 Яну 2010, 13:44

Благодаря Ви за отговора,но има ли някакъв начин това да стане без нейно участие,защото тя претендира за половината апартамент и ме заплашва,че ако тръгна на развод,ще ми вземе всичко и дори ще предизвика уволнението ми от работа,след като кажела в работата ми "какъв съм".
kleoriki
Младши потребител

Мнениеот siisi19 » 04 Яну 2010, 14:42

kleoriki написа:Благодаря Ви за отговора,но има ли някакъв начин това да стане без нейно участие,защото тя претендира за половината апартамент и ме заплашва,че ако тръгна на развод,ще ми вземе всичко и дори ще предизвика уволнението ми от работа,след като кажела в работата ми "какъв съм".
Те става БЕЗ нейно участие . А заплахите - може и да реализира. Консултирай се подробно с адвокат ,за да не стане, че си скъп на триците , а прахосник на брашното
siisi19
Младши потребител

Мнениеот kleoriki » 04 Яну 2010, 14:50

А дали няма да е възможно да ми препоръчате добър Ваш колега в тази област от Бургас.
kleoriki
Младши потребител

Мнениеот siisi19 » 04 Яну 2010, 14:57

kleoriki написа:А дали няма да е възможно да ми препоръчате добър Ваш колега в тази област от Бургас.

Колко трябва да е добър ? Само добър или добричък ? Поразпитайте приятели, съученици, познати-все някой е работил с колега, от когото е останал доволен ! Другото си е реклама, която не е позволена
siisi19
Младши потребител

Мнениеот kleoriki » 04 Яну 2010, 15:52

Питах,но приятелите ми са все семейни.Точно един от тях ме посъветва да пиша тук,защото ме вижда че се мотая като муха без глава.А искам да приключа с развода,така че ако можете-помогнете,препоръчайте някой.
kleoriki
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 04 Яну 2010, 16:17

Обадете се тук: http://bak.lex.bg/ - ще Ви препоръчат адвокат. Друг вариант е да се поразровите в регистъра и да звъните произволно докато някой се навие. За съжаление никога няма гаранция, че адвокатът, който ще изберете е добър ... но то така е и с плочкаджията ... щом няма кой да Ви препоръча нещо изпитано ...

... все пак, за разлика от плочкаджията /да ме прощават ако греша/, при адвокатите принципно се дава някаква гаранция за минимум изискуеми знания и умения - щом има диплома и е вписан, все ще свърши работа ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 06 Яну 2010, 13:47

Когато се препоръчва колега, кой точно закон се нарушава, че на мен нещо не ми е ясно????
:D
nksuccess
Потребител

Мнениеот kleoriki » 06 Яну 2010, 14:15

А кое от двете жилища ще се води семейно жилище и ще се ползва от родителя,на който присъдят родителските права.И можем ли да разделим децата?Дъщеря ми желае да остане с мен.
kleoriki
Младши потребител

Мнениеот everlon » 07 Яну 2010, 12:48

kleoriki написа:А кое от двете жилища ще се води семейно жилище и ще се ползва от родителя,на който присъдят родителските права.И можем ли да разделим децата?Дъщеря ми желае да остане с мен.

Ще ти отговори адвокатът ти ...след като го ангажираш!
everlon
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 07 Яну 2010, 13:27

everlon написа:
kleoriki написа:А кое от двете жилища ще се води семейно жилище и ще се ползва от родителя,на който присъдят родителските права.И можем ли да разделим децата?Дъщеря ми желае да остане с мен.

Ще ти отговори адвокатът ти ...след като го ангажираш!

...точно така!!! :wink:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Фев 2010, 21:59

kleoriki написа:Здравейте,моля Ви за съвет и насоки преди да се обърна към адвокат.Ситуацията е следната:
Имам си приятелка,съпругата ми знае и също знае за намерението ми за развод с нея.Проблема е обаче следния-имаме два апартамента,единия по-малкия е купен от мен с пари от личен наследствен имот,който продадох.Апартамента обаче е купен по време на брака и доколкото съм запознат се води обща имуществена собственост.Имаме и друг апартамент,на който плащаме ипотека.Желанието ми е да си взема само апартамента,който съм купил с мои пари,а жена ми да задържи другия, на който така или иначе по-голямата част от вноските ги плаща тя и майка и.
Имаме 2 деца,дъщеря ми иска да живее с мен.
Моля Ви за съвет как да постъпя-искам да си взема дъщерята и единия апартамент,нямам претенции към никакво друго имущество,което съм закупувал и което се води общо.
И накрая бих Ви помолил да ми препоръчате добър бракоразводен адвокат в Бургас,ако трябва ще оставя координати за връзка,знам,че по правилата на форума,нямате право на реклама и препоръки,но в момента се прибирам в къща,където нямам грам покой и искам да се махна от там.
Благодаря на всички предварително!

Клеорики,не се обиждай,нали,ама можеш ли да обясниш,поне за колегите,де,вече 40 мнения има-няма,сте получили,аджаба,с какъв пол сте всъщност,нещо "Би" ли го даваш или..?Аз нямам претенции,но мисля че все пак е важно.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 18 Фев 2010, 22:37

Ще помоля [color=#000000]"siisi19" да си смени ника, да не стане объркване де[/color] :wink:
sisi19
Потребител

Мнениеот 778899 » 18 Фев 2010, 22:45

sisi19 написа:Ще помоля [color=#000000]"siisi19" да си смени ника, да не стане объркване де[/color] :wink:

:lol: свиквай, сиси, объркването е цел! :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 18 Фев 2010, 22:51

778899 написа:
sisi19 написа:Ще помоля [color=#000000]"siisi19" да си смени ника, да не стане объркване де[/color] :wink:

:lol: свиквай, сиси, объркването е цел! :D

Е, то е ясно като бял ден. Сега забелязах че не е адвокат. :?: :arrow: Ама който и да е, той/тя е ясен като дантела..... :lol: :lol: :lol: :lol:
"Ало, ало, бЕгай в "бг-мамма" бърдже....." :lol: :lol: :lol:
sisi19
Потребител

Назад към Семейни казуси