начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Неспазване на съдебно решение - родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Неспазване на съдебно решение - родителски права

Мнениеот sisi19 » 21 Фев 2010, 17:39

evrata - не можете да слагате всички по един знаменател. ви изхождате от Вашата гледна точка и то до толкова до колкото все още си "мислите " как бихте постъпили. Всеки козус е различен сам по себе си,първо се раведете и хайде моля, после говорете.Дали сте избрали такъв някой си , не се знае. Ако можете да ми кажете как спите неощем съз затворени или с отворени очи, то тогава и аз бих ви повярвала че всияките ви приказки биха могли да бъдат верни и сте застрахована от вашия избор.
Що се отняся до бг-мамма беше шега, но вие го възприехте доста на вътре.
Правото си е право но в ГРАНИЦИ и никой не може да преминава тези граници.
Всички понятия които сте изредили те също си имат граници, а същите сау становени чрез закона. Друг остава въпроса за ЛИЧЕН ИЗБОР върху нещата както и тяхното възприятие.
И защото виждам че натъртвате на ПРАВО и СВОБОДА, затова ще ви попитам: Бихте ли обяснили тези две понятия по отделно - ПРАВО и СВОБОДА.
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 22 Фев 2010, 11:01

Сиси , относно ПРАВОТО и Свободата , има няколко аспекта на разглеждане- законово и морално. Кое точно те интересува? И в двата варианта обаче, незачитането бива наказано.
evrata
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 22 Фев 2010, 14:32

evrata написа:Сиси , относно ПРАВОТО и Свободата , има няколко аспекта на разглеждане- законово и морално. Кое точно те интересува? И в двата варианта обаче, незачитането бива наказано.

И двата г-жо и двата.
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 22 Фев 2010, 16:13

sisi19 написа:
evrata написа:Сиси , относно ПРАВОТО и Свободата , има няколко аспекта на разглеждане- законово и морално. Кое точно те интересува? И в двата варианта обаче, незачитането бива наказано.

И двата г-жо и двата.

Законните ми ПРАВА са описани в конституцията на Р. България, както и в няколко конвенции , моралните такива си ги определям аз спрямо моя морал. Дали отговарят на морала на околните слабо ме интересува. И докато моралните ми права не нарушават законните права на останалите всичко е наред. Относно свободата тя кореспондира с правата ми- чисто законово. Морално моята свобода се простира до границите на свободата на другите. Зачитането на правата на околните ми дава свободата да се боря и защитавам личните си такива. И изборът свобода или свободата като избор... в моите писания. Да видим дали се разбрали, госпожо, какво искам да Ви кажа.
evrata
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 22 Фев 2010, 17:41

evrata написа:
sisi19 написа:

И двата г-жо и двата.

Законните ми ПРАВА са описани в конституцията на Р. България, както и в няколко конвенции , моралните такива си ги определям аз спрямо моя морал. Дали отговарят на морала на околните слабо ме интересува. И докато моралните ми права не нарушават законните права на останалите всичко е наред. Относно свободата тя кореспондира с правата ми- чисто законово. Морално моята свобода се простира до границите на свободата на другите. Зачитането на правата на околните ми дава свободата да се боря и защитавам личните си такива. И изборът свобода или свободата като избор... в моите писания. Да видим дали се разбрали, госпожо, какво искам да Ви кажа.
:roll: :roll:
Г-жо, въпроса ми беше ясен. Да обясните ПОНЯТИЕТО право и ПОНЯТИЕТО свобода по отделно, не да ми посочвате къде са написани "ВАШИТЕ" права и кое според вас е морално или не. :lol: :lol:
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 22 Фев 2010, 19:32

Сиска, аз за разлика от теб явно, съм ползвала тълковен речник и знам значението на думите , които използвам. И защото този форум изначално е за взаимопомощ ще ти помогна със значението на думите свобода и право, защото ти явно не си на ясно как и за какво се използва тълковния...
И преди да ти бъда от помощ , ще ти кажа "Свободата е на върха на салама" Разбирай го както искаш.
И да се върнем на тълковния: до колкото помня, мързи ме да ровя сега
свобода е: възможност отделният субект да проявява собствената си воля. Това философски погледнато....За останалите значения на думата се обърни към проф. Василка Радева.
И да зачекнем и правата: право- узаконена свобода на човека да прави нещо или да се ползва от нещо.

Други въпроси да имаш. Ако са в компетенцията ми с радост ще ти помогна.

П.П. Тук идва момента да благодаря на мама и татко, че ме натискаха да уча.
evrata
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2010, 20:22

:) Харесвам мислите ти!
Много екзистенциален стана дебата. Да допълня, не че ще помогна:

Да си свободен е мечтата
на всеки мъдър и дори глупак...
Разтворим ли си сетивата -
ще го усетим - няма как...

И най-свободни в мислите сме,
но тъкмо те ни спират!
Условности, предели, обичаи -
все мъдро ни възпират...

п.п. „Свободата, Санчо, е на върха на копието”
" Дон Кихот" Мигел де Сервантес Сааведра
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 22 Фев 2010, 21:57

Мммм да. Бихте ли разказали нещо за дедето си?
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 23 Фев 2010, 10:30

poli_g написа::) Харесвам мислите ти!
Много екзистенциален стана дебата. Да допълня, не че ще помогна:

Да си свободен е мечтата
на всеки мъдър и дори глупак...
Разтворим ли си сетивата -
ще го усетим - няма как...

И най-свободни в мислите сме,
но тъкмо те ни спират!
Условности, предели, обичаи -
все мъдро ни възпират...

п.п. „Свободата, Санчо, е на върха на копието”
" Дон Кихот" Мигел де Сервантес Сааведра

Poli, моите адмирации :)
evrata
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 24 Фев 2010, 22:36

rumpenshtilken- кави са резултатите? Разкажете. Има ли развитив във Вашата ситуация?Ееее, ма не може така :) , оставихте ни в невидение.
sisi19
Потребител

Мнениеот dido_petrov » 10 Мар 2010, 14:59

evrata написа:
portokal написа:По повод феминизираното правосъдие и матриархалните взаимоотношения - какво би направил в описания случай един съдия / съдебен изпълнител, който е мъж на място?

Ако изходим от българската ни народопсихология един мъж на място, би шибнал един-два и повече шамара на подобна майка, която по- далече от носът си не вижда и използва детето си за личната вендета към вече бившият си мъж... но това би го направил мъжът на място, което е съсед, или просто минувач. Съдиите в България , било то мъже или жени ги мързи да мислят, да търсят истината и да се занимават с каквото и да е . Те искат едно дело да приключи за 10 мин, да минаваме към следващото, като се приберат вечер не се замислят чий живот днес са унищожили- сипва им се ракийката, слага им се салатката и лягат с чиста съвест.
Не искам да нагрубя никой съдия , но до сега не съм видяла един да се отнесе по същество към даден казус. Всички се опират на "практиката" и "по принцип майката се грижи най- добре за децата, тя знае кое е добро и лошо за тях, така че щом тя не иска да дава децата на бащата, кои сме ние , че да й пречим да изпълнява поверените й права в/у детето" И до там. За какво им е да назначават експертизи, за какво им е да ровят тия деца наистина ли са в добри ръце. Презумцията е такава и точка. А това че има закони, това, че и ответния родител има права(тук не визирам извергите, които за мен не са родители) няма значение. Правата на майката, в горепосочените случаи , са повече от тези на бащата, така че да не задълбаваме. Следващото дело, моля!

Съгласен съм с вас за ГОЛЯМО съжаление е точно така :!:
dido_petrov
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 12 Мар 2010, 22:21

dido_petrov - ако поразмишлявате малко над законите, ще разберете че Вие "БАЩИТЕ" имате повече права от колкото една майка, да не говорим за майка която не е била в занен брак с бащата (т.е е живяла на семейни начала).
Но няма да коментирам защото помня думите на Поли - "Не се знае кой в каква насока ще го използва".
Между другото ще Ви попитам -Вие какво знаете за детето си?
Последна промяна sisi19 на 12 Мар 2010, 22:37, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2010, 22:37

Сиси, да пропуснем този път. М?
Аз гарантирам за Дидо, ако думата ми има значение, той е сторил много за детето си. И продължава. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 12 Мар 2010, 22:43

poli_g написа:Сиси, да пропуснем този път. М?
Аз гарантирам за Дидо, ако думата ми има значение, той е сторил много за детето си.

Незнам Поли, незнам. Но щом казвате :wink: Просто както в съда така и в живота човек предимно се основава на доказателства.Ще се доверя на Вашето доверие към него, макар и с много въпроси.Но щом ГАРАНТИРАТЕ :wink:
От друга гледна точка, пак казвам един баща има многоооо повече права от колкото една майка..За доказателство на Вас самата: Поставете лист пред себе си, разделете го на две. В едната колонка напишите майка, в другата - баща. И според закона ще разберете на къде накланя ТЕМИДА. Но все пак Вие си знаете :wink:
sisi19
Потребител

Мнениеот imhotep » 14 Мар 2010, 12:39

Грешиш Сиси, човек не се основава на доказателства. В живота Човек се основава на Любов. Тя е единствената реалност. Дай си възможност и ще разбереш ! :wink:

PS Доказателствата са инструмент с който привличаш другите на твоя страна за повече влияние за повече власт, като гъделичкаш чувствата и емоциите им.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот sisi19 » 14 Мар 2010, 14:24

imhotep написа:Грешиш Сиси, човек не се основава на доказателства. В живота Човек се основава на Любов. Тя е единствената реалност. Дай си възможност и ще разбереш ! :wink:

PS Доказателствата са инструмент с който привличаш другите на твоя страна за повече влияние за повече власт, като гъделичкаш чувствата и емоциите им.

И любовта се доказва - чрез действията които извършваш спрямо другия.
sisi19
Потребител

Мнениеот imhotep » 15 Мар 2010, 17:13

Доказването на любов е прах в очите на околните. Този който изпитва любов го прави безвъзмездно. На кой да доказва ?
Шти дам прос' пример ако син иска да посегне на майка си и тя му попречи, значи не изпитва любов към сина си ли ? :wink: Предствям си те на мястото на сина. Ще има да се правиш на онеправдан и да търсиш доказателството :wink:

Така е с повечето съпруги и съпрузи в днешно време. Търсят доказателства и какво ли не, колко им били задължени другите ...

Линията е тънка, затова ти давам крещящ пример. Само силните хора имат семейства и за тях семейната среда е свещенна. Останалите търсят доказателства цял живот, но кой каквото търси - намира :wink: Въпрос на избор !
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот sisi19 » 15 Мар 2010, 17:40

imhotep- ще ми бъде приятно да дискутираме "любовта', но много ще успамим темата, а психологията е нещо необятно.
Но предлагам на ЛС, ще ми бъде приятно да си поговорим.... :D
sisi19
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси