Охх, чета и странно този форум ми напомня на бг- мамма.. размишления, критики, дай да видим кой виновен.. не е ли идеята си помагаме ако имаме опит.. както и да е..
Относно пясъчния хълм- хората правят много грешки през живота си, аз някой ги отдавам на младостта, някой на липсата на опит, някой на глупост и все пак положително е , ако се вземат поуки. Станалото станало, никой не може да бъде обвиняван за това, че се е заблудил в някой. Може да бъде обвиняван, ако заради въпросната заблуда страда, страдат и околните. Познавам случай, в който мъжа се жени, създава дете и 3 месеца по - късно намира това което цял живот е търсил и не е намерил от съпругата си. Чисто човешки отива и й заявява , че иска развод, но ще поеме отговорността за детето си, ще се грижи за него , ще го издържа, дори ще издържа и майката, защото въпреки, че не е жената на живота му тя е майка на ДЕТЕТО му. Майката отказва, егото е голямо и смята че таткото трябва да бъде наказан. Хваща си чуклата , връща се при мама на село (стандарта й пада главоломно, от което и тезата ми, че някой заради егото си гладуват) с нея и детето страда, ама защо да й пука, важното е че таткото страда.
И така порочният кръг с криенето на детето и тн. Бащата не се отказва, дълги съдебно битки, грозни сцени , и все пак той се опитва да пази достойнството на МАЙКАТА на детето си. През цялото време той редовно плаща издръжката иска да бъде до детето си и не може.. е да се върнем на въпроса- кой съд може да постанови , че капризите на майката са най- доброто за детето. Българския.
Както някъде споменах и аз имам дете и искам най- доброто за него, но интересите на майката са различни от тези на детето. Висок стандарт, в чужбина, скъпо училище и още по- скъпи играчки и дрешки- не това е това от което има нужда едно дете.Но това не е тема за събота след обяд, особено за тази , днешната
- Дата и час: 17 Дек 2024, 12:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
още една молба за помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
34 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: още една молба за помощ
Здравейте, Еврова.
чета ви внимателно от как сте се регистрирали, заради разумните мисли, които съзирам в постовете ви. В другата тема а-ха да ви поздравя за мисленето, защото споделям почти изцяло, но тук някак се разминахме.
СД, чиито краен резултат ще е СР заместващо съгласието на бащата, е инициирано именно по повод неразумното поведение на двамата родители и / или поне на единият от тях. Взимат се предвид редица обстоятелства, които мотивират съдебният състав да уважи или отхвърли искането. Апропо, именно в тази връзка не всяко идентично искане бива уважено( едва в тези случаи се установява, пост фактум, значението на вече присъдено упражняване на родителските права и определеното местоживеене на детенце, силата на последиците от това, и едва тогава всеки родител се замисля за лекотата с която, преди това, доброволно се е отказал от борбата за тях).
Във всеки конкретен случай е въпрос на доказване.
Нямаме спор, че едно дете има нужда от здраво семейство, нормални и хармонични семейни отношения, но когато това не е налично- търси се най-доброто за него. А компромисите са дължимата цена.
п.п. В практиката си имам, слава Богу станаха доста, случаи, където постановеното в СР не кореспондира с реалностите. И никой не обжалва, не инициира редица излишни съдебни производства. Диспозитива е съобразен с правните норми, а в действителност ...., но! всички са доволни. Правят се редица компромиси от двете страни, именно за да не се късат биологичните връзки. Ала се иска диалогичност между двамата зрели в името на детето. Заговори ли егото нещата стават страшни.
чета ви внимателно от как сте се регистрирали, заради разумните мисли, които съзирам в постовете ви. В другата тема а-ха да ви поздравя за мисленето, защото споделям почти изцяло, но тук някак се разминахме.
СД, чиито краен резултат ще е СР заместващо съгласието на бащата, е инициирано именно по повод неразумното поведение на двамата родители и / или поне на единият от тях. Взимат се предвид редица обстоятелства, които мотивират съдебният състав да уважи или отхвърли искането. Апропо, именно в тази връзка не всяко идентично искане бива уважено( едва в тези случаи се установява, пост фактум, значението на вече присъдено упражняване на родителските права и определеното местоживеене на детенце, силата на последиците от това, и едва тогава всеки родител се замисля за лекотата с която, преди това, доброволно се е отказал от борбата за тях).
Във всеки конкретен случай е въпрос на доказване.
Нямаме спор, че едно дете има нужда от здраво семейство, нормални и хармонични семейни отношения, но когато това не е налично- търси се най-доброто за него. А компромисите са дължимата цена.
п.п. В практиката си имам, слава Богу станаха доста, случаи, където постановеното в СР не кореспондира с реалностите. И никой не обжалва, не инициира редица излишни съдебни производства. Диспозитива е съобразен с правните норми, а в действителност ...., но! всички са доволни. Правят се редица компромиси от двете страни, именно за да не се късат биологичните връзки. Ала се иска диалогичност между двамата зрели в името на детето. Заговори ли егото нещата стават страшни.
- Гост.
- Старши потребител
Само че тук става въпрос кое ще е най-добре за детето. Ако двама родители са запазили добрия тон след развода, то сяитам яе пречка по отношение на упражняването на личния контак с детето от страна на единия родител, не би могла да има.Естесственно режима не би могал да се изпълнявял толковя често, но при финансова възможност от сстрана на родителите той би се състоял. Дори и бащата да е "идеален' по отношние на детето (изплащане на 80 лв издръжка, изпълнение на режим на виждане 1 и 3та седмица и 1 месец през лятото), то основните грижи за израстването и образованието на това дете остават на плещите на майката: - в кое у-ще да се запише при постъпване в първи клас, как да се равива това дете, какъв по до добър начин да му се предостави , за да може същото да е по- добре, да се чувства по добре и прочее. Ноторноизвестно е че нашата мила родина все още не е стабилна в социалната си политика да не говорим за другото. Ако живота на детето може да бъде по добре устроен в чужбина, то тогава защо това дете вместо да получва детски от 500 долара (примерно), ще трябва да се задоволи с 80 лв. Защо хората излизат в чужбина? Ами сигурност, работа, повече доходи, по добър живот и още много други предпоставки които тук ги няма, респектовно и за тяхните деца.Отказа на единия родител да пусне детето задграница(което е много често явление), е нарушение на правата не на един а на двама души ( на самото дете и на този който полага грижите за детето. С един отказ в такава ситуация се прира развитието на тези двама души за еднин по добър социален и икономически живот.
- sisi19
- Потребител
Сиси, не ми се спори кое е най- добро за детето, само ще те попитам нещо хипотетично- представи си , че имаш дете, разведена си, а бившият ти е червив от пари и може да заведе детето ти в чужбина, да му даде образование и супер висок стандарт на живот НО без теб. Ти оставаш тук и единственият начин е да събереш пари, да кажем те са на Хаваите, и да идеш да си го видиш. Ще пуснеш ли детето си просто ей така?!? Колко пъти през съзнателният ти живот ще можеш да си позволиш да видиш детето си. И до колко стандарта, било то и най- висок, е достатъчен за това детето ти да е далече от теб? Колко печели детето ти от това че ще има всичко материално , но няма да има майка? Не всичко мила ми Сиси се мери в пари.. за съжаление.
А и да бъдем реалисти- колко от тези заминали в чужбина , знаещи и можещи хора са успели да вдигнат стандарта си? малцина са, повярвай ми. Ако имаш глава на раменете и мозък и тук би бил достатъчно добре платен. Иска се знания, постоянство и малко късмет.
А ако двамата родители са запазили добрия тон не би се стигнало до ситуация съдът да им решва проблемите...
А и да бъдем реалисти- колко от тези заминали в чужбина , знаещи и можещи хора са успели да вдигнат стандарта си? малцина са, повярвай ми. Ако имаш глава на раменете и мозък и тук би бил достатъчно добре платен. Иска се знания, постоянство и малко късмет.
А ако двамата родители са запазили добрия тон не би се стигнало до ситуация съдът да им решва проблемите...
Последна промяна evrata на 21 Фев 2010, 23:50, променена общо 1 път
- evrata
- Младши потребител
evrata написа:Сиси, не ми се спори кое е най- добро за детето, само ще те попитам нещо хипотетично- представи си , че имаш дете, разведена си, а бившият ти е червив от пари и може да заведе детето ти в чужбина, да му даде образование и супер висок стандарт на живот НО без теб. Ти оставаш тук и единственият начин е да събереш пари, да кажем те са на Хаваите, и да идеш да си го видиш. Ще пуснеш ли детето си просто ей така?!? Колко пъти през съзнателният ти живот ще можеш да си позволиш да видиш детето си. И до колко стандарта, било то и най- висок, е достатъчен за това детето ти да е далече от теб? Колко печели детето ти от това че ще има всичко материално , но няма да има майка? Не всичко мила ми Сиси се мери в пари.. за съжаление.
+1,
Напълно подкрепям.
-
Melly - Старши потребител
evrata написа:Сиси, не ми се спори кое е най- добро за детето, само ще те попитам нещо хипотетично- представи си , че имаш дете, разведена си, а бившият ти е червив от пари и може да заведе детето ти в чужбина, да му даде образование и супер висок стандарт на живот НО без теб. Ти оставаш тук и единственият начин е да събереш пари, да кажем те са на Хаваите, и да идеш да си го видиш. Ще пуснеш ли детето си просто ей така?!? Колко пъти през съзнателният ти живот ще можеш да си позволиш да видиш детето си. И до колко стандарта, било то и най- висок, е достатъчен за това детето ти да е далече от теб? Колко печели детето ти от това че ще има всичко материално , но няма да има майка? Не всичко мила ми Сиси се мери в пари.. за съжаление.
Не казвам че всичко се мери в пари. Но до голяма част тук се засяга и материалния закон.
А в отговор на въпроса ти, ще отговоря. Ако същият има доброто желание за това което ти си изброила - и може да заведе детето ти в чужбина, да му даде образование и супер висок стандарт на живот НО без теб. , и което ще спомогне за едно по добро бъдеще на детето ми, ДА ще се съглася.От друга страна, при тези условия едва ли ще остана ТУК. Първия самолет с първия билет и ДОВИЖДАНЕ БЪЛГАРИЯ, респективно което ще ми даде достатъчно средства да осъществявам по чест контакт с детето си, пък знае ли човек, може и да си намеря работа там където е детето ми. Мила моя, всеки проблем си има решение, достатъчно е родителите да не воюват след раздялата а да запазят добрия тон. Защото от раздялата за родителите възникват още едни задължения , а те са: да спазват коректно поведение един към друг,да не вършат нищо за отчуждаване на детето спрямо другия родител и помежду си, да не накърняват своя и на другия родител авторитет, да обезпечават обстановката която да съдейства за цялонсното развитие на детето.
Но хайде да разширим малко мирогледа и да разгледаме и друг казус( хипотетичен):
Родителските права са присъдени на майката. Определен режим на виждане на бащата се дава 1-ва и 3та седмица от месеца и 1 месец през лятото.Присъдена издръжка 60лв месечно.
Бащата червив с пари. Не изпълнява режима на виждане, дезинтересиран от детето си. Единсвеното му задължение към детето е изплащането на присъдената издръжка в размер на 60лв. месечно. Майчето има възможност да излезе в чужбина, където заедно с детето ще живеят по добре от колкото тук. Бащата не е съгласен да даде разрешително за това, но не се и грижи за детето.
П.п - никой не може да ме убеди че ако даден родител държи на детето си и иска да осъществи претендирания от него личен контакт, то той няма да намери начин за да го постигне.
- sisi19
- Потребител
Сиси , изпадаме във форумна логорея, която не е интересна за никой. Това как ти ще си дадеш детето на бащата , заради единят стандарт ми е трудно да го повярвам, но искам да ти кажа, че теб и мен, и сульо, и пульоп в чужбина не ни чакат с хляб и сол на летището и с молбата да ни дават по едни 100000$ месечно. Така че отново помисли, как точно ще хванеш първия самолет и как и кога по точно ще :
1. станеш миячка на чинии (легалния вариант)
2. труженичка на най - старата професия (нелегалния вариант, по - лесно осъществимия)
3. Ще умреш от глад (почти невъзможно, в чужбина социалната политика е добре развита, ще те нахранят и мирно и тихо ще те екстрадират).
Всичко знаем колко голям е процента на вишисти , които берат ягоди или обслужват старци. Реалност, какво да го правиш....
А сега от тази към другата хипотетична реалност- с две думи, ако бащата е червив от кинти, но не полага грижи за детето си , няма как да му го отнемете. Просто отива, плаща си на съдията и детето остава закотвено тук завинаги! Съдебна система, 'кво да я правиш....
Относно П.П.- то ти- има начини Сиси, винаги има начини, за съжаление не са законни , още по- малко морални. Въпрос на отчаяние е до кои ще прибегнеш. Също така и на съвест...
2. труженичка на най - старата професия (нелегалния вариант, по - лесно осъществимия)
3. Ще умреш от глад (почти невъзможно, в чужбина социалната политика е добре развита, ще те нахранят и мирно и тихо ще те екстрадират).
Всичко знаем колко голям е процента на вишисти , които берат ягоди или обслужват старци. Реалност, какво да го правиш....
А сега от тази към другата хипотетична реалност- с две думи, ако бащата е червив от кинти, но не полага грижи за детето си , няма как да му го отнемете. Просто отива, плаща си на съдията и детето остава закотвено тук завинаги! Съдебна система, 'кво да я правиш....
Относно П.П.- то ти- има начини Сиси, винаги има начини, за съжаление не са законни , още по- малко морални. Въпрос на отчаяние е до кои ще прибегнеш. Също така и на съвест...
- evrata
- Младши потребител
evrata написа:Сиси , изпадаме във форумна логорея, която не е интересна за никой. Това как ти ще си дадеш детето на бащата , заради единят стандарт ми е трудно да го повярвам, но искам да ти кажа, че теб и мен, и сульо, и пульоп в чужбина не ни чакат с хляб и сол на летището и с молбата да ни дават по едни 100000$ месечно. Така че отново помисли, как точно ще хванеш първия самолет и как и кога по точно ще :
Ееее, то това не е истина Не, няма да изпадам в полемики..
Ако сте адвокат -жалко, явно сте продобила това по нояините който визирате. А ако не не упражнявате тази професия, съвета ми е да вземете да почетете малко след това пак може да дискутираме.
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Ееее, то това не е истина Не, няма да изпадам в полемики..
Ако сте адвокат -жалко, явно сте продобила това по нояините който визирате. А ако не не упражнявате тази професия, съвета ми е да вземете да почетете малко след това пак може да дискутираме.
Не виждам какво професията ми има общо с мнението ми. И дискусия няма, особено когато не четете това което пишат хората с/у вас. Можем обаче да поспорим до колко корумпирана е българската съдебна система?
- evrata
- Младши потребител
evrata написа:sisi19 написа:Ееее, то това не е истина Не, няма да изпадам в полемики..
Не виждам какво професията ми има общо с мнението ми. И дискусия няма, особено когато не четете това което пишат хората с/у вас. Можем обаче да поспорим до колко корумпирана е българската съдебна система?
Има г-жо, защото тук е правен форум, не бе-мамма като казах вече. И за това по добре се вслушайте в правистите тук (макра аз да не съм една от тях за жалост ), от колкото да говорите неща с които не сте запозната , както и да използавте термини в речника си на които не знаете значението.
Пожелавам ви успех
- sisi19
- Потребител
Потресена съм... само това мога да кажа.Сиска, мацка, ти като не си юрист, чий го дириш тук, че и компетентна по въпросите се изказваш? Когато зададох въпрос тук или писах по дадена тема търсех правният отговор на въпроса си. Моралния такъв всеки си го дава сам за себе си. Ти си тази дето изпадна в полемики кой крив и кой прав, как си щяла да си дадеш детето и тн. Единствената глупост, която допуснах е да се вържа на хорото ти, което с този пост напускам , щото си далече от това което търся в дадена комуникация.
Благодаря на юристите които взеха отношение по дискусиите, в които участвах. И се надявам на отговори от тяхна страна , по питания , които бих имала в бъдеще.
А говорейки за речникът ми- без да бъда заядлива, смея да твърдя , че е по- богат от твоя и използвам думите знаейки значението им, както пряко , така и преносно. Може би от там идва и твоя проблем в разгадаването на това което уж, според теб, съм казала:)
И на теб желая успех, само моля не се опитвай да ставаш юрист. Това е като лекарската професия, ако си некадърен може да съсипеш човешки живот.
Благодаря на юристите които взеха отношение по дискусиите, в които участвах. И се надявам на отговори от тяхна страна , по питания , които бих имала в бъдеще.
А говорейки за речникът ми- без да бъда заядлива, смея да твърдя , че е по- богат от твоя и използвам думите знаейки значението им, както пряко , така и преносно. Може би от там идва и твоя проблем в разгадаването на това което уж, според теб, съм казала:)
И на теб желая успех, само моля не се опитвай да ставаш юрист. Това е като лекарската професия, ако си некадърен може да съсипеш човешки живот.
- evrata
- Младши потребител
evrata написа:Потресена съм... само това мога да кажа.Сиска, мацка, ти като не си юрист, чий го дириш тук, че и компетентна по въпросите се изказваш? Когато зададох въпрос тук или писах по дадена тема търсех правният отговор на въпроса си. Моралния такъв всеки си го дава сам за себе си. Ти си тази дето изпадна в полемики кой крив и кой прав, как си щяла да си дадеш детето и тн. Единствената глупост, която допуснах е да се вържа на хорото ти, което с този пост напускам , щото си далече от това което търся в дадена комуникация.
А как спите вечер г-жо? Със затворени или с отворени очи?
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:
А как спите вечер г-жо? Със затворени или с отворени очи?
Не спя,г-жо.
- evrata
- Младши потребител
sandrina3 написа:Моля ви за помощ:
родих детето си преди 1 година и половина във финландия където живеехме 7 години(с бащата).от 1 година съм принудена да стоя в българия защото бащата на детето ми(нямам брак със него и е българин) неиска да се връща там и не ми дава пълномощно аз да замина с детето.получавам ФИНЛАНДСКО майчинство и децки определено до 2011 година(тъй като закона и подпомагането там е друго) ...от българия не взимам стотинка,а се притеснявам че всеки момент може да ми спрат парите защото това не е законно-не мога да живея тук и да получавам пари от там.
С бащата сме разделени от есента на 2009 официално.аз живея в софия,той в пловдив-идва когато той реши и за колкото време той реши.от началото на 2010година до днес 17.02 е дошъл 1 път за 2 часа.не получавам пари от него защото според него имам достатъчно.идва и си отива с празни ръце всеки път.искам да замина да си гледам детето във финландия,но той ми казва че това няма да стане..а ако аз реша да замина и оставя детето на майка ми пък той ще ми го вземе.имам ли шанс да взема попечителство над детето си?не искам да се съобразявам с бащата,при положение че той полага интерес към сина си на приказки само.
ще съм ви признателна ако ми отговорите.
P.С.моля ви за разбиране
желая ви всичко най-добро и много здраве!
Г-жо, щастието на детето Ви както и Вашето е пред всичко останало (дори и да сте майка все пак оставате лияност, която освен майяинските грижи е необходимо да помисли и за себе си).От фактите които излагате се вижда че и за двама ви(вас и детето) живота ще бъде по добър в държавата която сте посочила.
Не бих се усмелила да Ви дам съвет публияно, поради простата причина, яе има хора които задоволяват егото си с това да фрустрират бъдещето и щастието на детето си.
Малко трудно е, но не е невъзможно.
Пишете ми на ЛС.
Бъдете щастливи (Вие и дете Ви) и не се потдавайте на провокации.Следвайте законовия път и не се отклонявайте от него.Той е това което ще Ви донесе благата.
- sisi19
- Потребител
34 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|